Reklama

Reklama

Co na tom, že Rose (Allison Williams) je bílá jako stěna a Chris (Daniel Kaluuya) černý jako noc? Žijeme přece v jednadvacátém století, kdy je boj proti rasové nesnášenlivosti přece už dávno dobojovaný a na smíšené páry se skrz prsty nedíváme. Minimálně Roseini rodiče Missy a Dean jsou na Chrise od prvního momentu nesmírně milí. Vadí jim snad jen to, že si přítel jejich dcery tu a tam zapálí, ale to s barvou kůže přece nesouvisí. Psycholožka Missy dokonce Chrisovi nabídne, že ho jeho zlozvyku zbaví pomocí hypnózy. Byl by to ráj na Zemi, kdyby se dva zdejší černošští zaměstnanci nechovali tak podivně. A kdyby se zvláštně neprojevoval i další muž černé pleti, který během víkendu dorazí na návštěvu. Náznaků, že všechno není v úplném pořádku, postupně přibývá, a Chris se rozhodne vzít nohy na ramena. To, co následuje, překoná jeho nejčernější noční můry a všem divákům v kinosále připraví naprosto nečekaný a nezapomenutelný zážitek. (CinemArt)

(více)

Recenze (926)

Mkartaylas56 

všechny recenze uživatele

Hned na začátek musím napsat, že horory nesleduji a nejsem jejich fanoušek. Ke snímku Get out jsem se dostal vlastně jen díky oscarovým nominacím, které mě hodně překvapili a tak jsem se rozhodl to zkusit. A nakonec pro mě sakra překvapivě se jedná o dobrý film. Atmosféra mě pohltila už od samého začátku a udržela se po celou dobu. Hororový prvek podle mě taktéž zafungoval, obvzlášť u "hororového panice" jako jsem já. Každopádně největším překvapením byl pro mě Daniel Kaluuya, kterého jsem už v pár filmech viděl, ale teprve tady si mě získal a opravdu hlavně ke konci předváděl úžasné výkony. Co se týče příběhu, tak i když na první pohled na mě působí tak trochu wtf dojmem, tak mě nakonec hlavně díky již zmíněné atmosféře celkem bavil a konec, ten se taky povedl. Takže ve finále jsem fakt sakra hodně příjemně překvapen a i když vhledem ke konkurenci si Get out asi žádnou sošku neodnese (maximálně tak za scénář), tak u mě osobně tento film uspěl. 90% ()

Pitryx odpad!

všechny recenze uživatele

Horor jak sviňa. Za celou hodinu ani jen náznak nějakého hororu. Tak něco takového si strčte pane „režižére“ do prdele. Ani po té hodině to není o nic lepší. Když už, tak bych to s přimhouřeným okem dal do kategorie psycho nebo thriller, a to ještě navíc velmi špatný. Pokud se něco děje, je to v posledních několika málo minutách a i to zavání hluchotou. Absolutně nudný, stupidní a zbytečně dlouhý film. ()

RafaKrakal 

všechny recenze uživatele

Poměrně kvalitní horor, s chytrou a ojedinělou zápletkou, bohužel však s koncem šitým horkou jehlou, který zhatil obrovský potenciál celého filmu. I přesto se však jedná o jeden z kvalitnějších hororů, který si zaslouží vyšší než průměrné hodnocení. 75 procent ()

Hjuud 

všechny recenze uživatele

Co se mi na tomto filmu líbilo asi nejvíce a co postrádám u filmů ostatních, bylo to, kterak jsem souzněl a mohl se identifikovat s hlavním hrdinou. Od počátku byl vržen do hostilního prostředí a nezdráhal se vyjadřovat své WTF pocity. Ano, de facto se jedná o velmi přiblblý příběh, nicméně film mě ihned sevřel a už nepustil a dovolil mi vydechnout až se závěrečnými titulky. Kdyby měl snímek ještě větší splečenský přesah (kromě drobných narážek na rasistický diskurs) a nezůstal ve mně pocit, že se vlastně jednalo spíše o odlehčenou zábavu, neváhal bych dát 5*. Takto uděluji pěkné a zasloužené čtyři hvězdy :-) ()

fifox 

všechny recenze uživatele

I postavy v pohádkách pro děti jsou míň černobílý, než tady. Pravidlo je ve filmu jasný - kdo je černej, je dobrej; kdo je bílej, je špatnej. A nejenom špatnej v nějakym "nobody's perfect" slova smyslu, ale přesně takovej, jak si ho může představovat jen ten nejzarytější černej rasista, prostě jako spikleneckýho nacistu, kterej i když se třeba zrovna tváří mile, tak v hlavě už minimálně projektuje koncentráky... Navzdory týhle až přehnaně naivní agitce o bílejch utlačovatelích je to ale zábavná podívaná. Ne fakt, Jordan Peele už ve svejch skečích dokázal, že se v žánru vyzná a dokáže přesně vykalibrovat kýženou atmosféru... Film má ale ještě jeden poměrně dost závažnej poklesek a to je to předlouhý čekání na potvrzení rozuzlení, který divák nemůže netušit už od chvíle, kdy se hlavní postava dozví, že jeho potenciální tchýně provádí hypnózu. Pročpak se domovní stafáž chová jako zombie? Protože jsou. Duh! Fakt mu to nemohlo dojít rychlejc? I navzdory tomu si ale děj drží napětí. ()

honzia 

všechny recenze uživatele

Jako mnoho podobných děl je i toto z části blbůstka, co má pár nejasností a ne vždy logičností, ale byl jsem napjatý a furt čekal co bude, kdy bude, i ona bude? Mnoho otázek, mnoho odpovědí, žádná nuda. ()

Stranger77 

všechny recenze uživatele

Tak to mě dostalo, fakt parádně udělaná záležitost. Jen to dokazuje, že není třeba obrovské peníze na to, aby se natočil dobrej film s výtečnou komerční odezvou. Veškerý hype je oprávněný. ()

Sir Ludvig 

všechny recenze uživatele

Z námetu mohla vzniknúť príma epizóda nejakého mystery/sci-fi seriálu... našťastie tento autorský projekt skončil v kinách, kam patrí, okrem iného vďaka kvalitnej réžii a premyslenému scenáru (niektoré pasáže mali Kubrikovské kvality bez pocitu plagiátorstva. Čo povedať viac bez spoilerov?). Film je plný nesilených prekvapení a perfektná kamera, casting a hudba tvoria osobitú hororovú atmosféru pre príbeh o ľudskej bezohľadnosti a egoizme. ()

Pete 

všechny recenze uživatele

Guess Who's Coming to Dinner, Meet the Parents, Trans, Twelve Years a Slave.. horor tam moc nevidím. Až na ta příšerná klišé všech možných béčkových filmů v závěru. Nejdůležitější poznatek je, že Allison Williams se čím dál víc podobá Jennifer Connelly, a moc rád bych jí viděl v úplně jiném filmu. ()

PlayEasy 

všechny recenze uživatele

Na dnešní hororové poměry se jedná o velmi solidní, snad i výjimečný mysteriózní Thriller, který nemusí obsahovat hromady rádoby strašidelných příšer ani nějakého klišóidního zabijáka z osmdesátek k tomu, aby diváka zaujal a vtáhl do děje. Ceníme, že režisér prostřídává napínavé a děsivé scény s těmi poklidnými, které předznamenávají bouři a pomáhají k zamyšlením nad samotným filmem a jeho kvalitami, dále k pomalejší ale o to účinnější gradaci děje ústící do krvavého finále. Jedná se taky o další důkaz toho, že i v poslední době lze natočit horor velmi dobrý bez jakýchkoliv hollywoodských es a v případě tohoto filmu je to tak asi i lepší. No zkrátka pecka! :-) ... 75% ()

oasismanik 

všechny recenze uživatele

Tu sa strašne ľudom znížili nároky, že i takáto priemerná, pomerne ľahko predvídateľná a absolútne nelogická hovadinka pláva v červených csfd vodách... ()

Gamekeeper77 

všechny recenze uživatele

Nástup toho čehosi je tu hodně pozvolnej, ale to vzhledem k permanentnímu napětí, očekávání a přemítání nad tím, kam se to bude ubírat vůbec nevadí, spíš naopak. Všechno je tu tak divný...a přesně tak je to správně. 82%. ()

subic 

všechny recenze uživatele

Nakonec slušný, první půlka mě moc neuchvátila, ale pak v tom chytnou saze a začne se něco dít. Je to v podstatě takový horor jak ze staré školy, tady ti budou chtít udělat lobotomii a komu se podaří utéct, vyhraje. Ale tady je to ještě okořeněné tím, že je potřeba je všechny zabít, hlavně fotra propíchnout parožím. 7/10 ()

PlysovyMacko 

všechny recenze uživatele

Ako si vydrazit cernocha. Pointa je ako z druhotriedneho hororu, ale prekvapivo film funguje. Vsetci sa chovaju cudne a prepadlisko je skvely a desivy napad. Pochvalu si zasluzi Chrisov kamos, ktory si humorne spojil dve a dve dohromady. ()

Související novinky

Hororoví mistři spojí síly

Hororoví mistři spojí síly

19.11.2022

Když se ve filmovém byznysu řekne fúze, většinou z toho nepramení moc dobré zprávy, viz studio Warner Bros. Discovery. Ta následující by ale přece jen mohla být výjimkou. Produkční společnosti Jasona… (více)

Srpen se ponese v duchu velkých premiér

Srpen se ponese v duchu velkých premiér

01.08.2022

Měli jste pocit, že letošní léto bylo, alespoň co se nabídky v kinech a na streamovacích službách týče, doposud poněkud chudé? Pak vás nejspíš potěší zpráva, že srpen v tomhle směru ledacos napraví.… (více)

Tvůrce Uteč a komediální Černé zrcadlo?

Tvůrce Uteč a komediální Černé zrcadlo?

03.07.2018

Jordan Peele má po svém debutovém hitu Uteč najednou plné ruce práce. Na jedné straně tu jsou projekty pro Amazon, dále jeho vlastní filmy pro studio Universal, a teď se čerstvě upsal epizodní sci-fi… (více)

Tvůrce Uteč míří do televize

Tvůrce Uteč míří do televize

07.06.2018

Amazon Studios obchodního magnáta Jeffa Bezose pokračuje ve své cestě k televizní nadvládě a po koupi práv na televizního Pána prstenů teď čerstvě podepsalo exkluzivní smlouvu s režisérem a… (více)

Reklama

Reklama