Reklama

Reklama

Co na tom, že Rose (Allison Williams) je bílá jako stěna a Chris (Daniel Kaluuya) černý jako noc? Žijeme přece v jednadvacátém století, kdy je boj proti rasové nesnášenlivosti přece už dávno dobojovaný a na smíšené páry se skrz prsty nedíváme. Minimálně Roseini rodiče Missy a Dean jsou na Chrise od prvního momentu nesmírně milí. Vadí jim snad jen to, že si přítel jejich dcery tu a tam zapálí, ale to s barvou kůže přece nesouvisí. Psycholožka Missy dokonce Chrisovi nabídne, že ho jeho zlozvyku zbaví pomocí hypnózy. Byl by to ráj na Zemi, kdyby se dva zdejší černošští zaměstnanci nechovali tak podivně. A kdyby se zvláštně neprojevoval i další muž černé pleti, který během víkendu dorazí na návštěvu. Náznaků, že všechno není v úplném pořádku, postupně přibývá, a Chris se rozhodne vzít nohy na ramena. To, co následuje, překoná jeho nejčernější noční můry a všem divákům v kinosále připraví naprosto nečekaný a nezapomenutelný zážitek. (CinemArt)

(více)

Recenze (926)

andrewXx 

všechny recenze uživatele

Ono je to viac mysteriózny triler než horor, preto nečakajte, že budete vydesení v štýle Jamesa Wana, no napriek tomu ide o scenáristicky výbornú záležitosť, ktorá zaujme originálnym dejom. Ten využíva tematiku rasizmu tak originálne, že sme to v žiadnom inom filme ešte nevideli. Výborná réžia, skvelé budovanie napätia, fungujúce postavy, veľmi presvedčiví herci, vyberané audio a atmosféra robia z Get Out filmom, ktorý fanúšikovia žánru jednoducho musia vidieť. Jediné, čo film sťahuje nižšie je koniec, ktorému chýbal väčší šmrnc a sila. Jordan Peele sa však vo svojom režijnom debute predviedol ako veľký talent a ja už teraz čakám na jeho ďalší projekt. Štúdio Universal rovnako nemôže byť šťastnejšie, nakoľko si snímka s rozpočtom pod 5 miliónov, dokázala celosvetovo zarobiť takmer 400 miliónov dolárov. Nezaostával ani Daniel Kaluuya, ktorý po tomto určite o nové projekty nebude mať núdzu. ()

KrteMa 

všechny recenze uživatele

Při vysokém hodnocení jsem vyrazil do kina, že se nechám překvapit. Po usazení přišel velmi slabý začátek, jediné co znělo dobře byla hudba. První půlka filmu naprosto nezáživná, dokonce jsem si říkal, že asi usnu. Pak začali rasové podtexty, humor, kde být neměl a naprosto očekávatelný děj. Části, kdy se černoši smějí černochovi? To mělo být jako co? A konec? Opět velmi nudný, překvapila jen jediná věc, ale těch 20 vteřin překvapení je k smíchu s celým filmem. Že to má být Horor? To ani náhodou. Prý mysteriózní, ani nádech. Prostě nic. Jeden z nejhorších filmů poslední doby, co jsem vůbec viděl. Za hudbu dávám 1* ()

hony23 

všechny recenze uživatele

Když si bílá holka přivede domů statné negřisko, je o hororovou atmosféru postaráno, přestože se rodiče dívky tváří jako multikulti sluníčkáři. Pak se asi hodinu vlastně nic moc neděje a vy dumáte, proč se všichni chovají tak nějak divně. A když pravda vyjde najevo, nabere děj slušné grády, byť mě neskutečně nasrala jedna nelogičnost ve scénáři ( vložení vaty do uší s přivázanýma rukama??? ). Celkově ale musím hodnotit kladně, i když horor to tedy moc není. ()

marekspanel 

všechny recenze uživatele

3* za herecké výkony a napětí vcelku neotřelého příběhu. Ale nízký rozpočet šel hodně cítit a hlavně ke konci to bylo dost slabý, sice to vše stylově vyřešil (parohy!), ale na mě to bylo až moc přímočaré. Bez většího rozsahu myšlenky či detailů. Ale je fakt, že jsem se skoro nepohnul za celej film a to se musí zase nechat. Přišlo mi to jako kdybych sledoval díl Black Mirror, nezávisle, že tam hrál herec z druhého dílu první série. Takový tv film s poměrně slušnou hudbou a věrohodnými výkony, ale bez poselství a výraznějšího konce. ()

Velislav 

všechny recenze uživatele

Zaujímavé, atypické, originálne. Čierny beloch v klobúku bol znepokojivý ako celý film, až na "toho z dopravného". Psychohorror bez priveľkých zaváhaní. Spoznávací víkend u svokrovcov je sám o sebe horor, čo potom, keď je ich správanie tak trochu neadekvátne? Videné v kine. 6/10 ()

CarLoSiiin 

všechny recenze uživatele

Totalne mysteriozni creepy drama pocin, kdy divak od prvnich vterin zacatku filmu vi, ze se bude na co koukat. Prispendlen ve svem kresilku, stejne jako hlavni akter na propagacnim plakatu, jsem si vychutnaval postupne gradujici napeti, jenz vedlo do, pro me velmi uspokojiveho, finale. Tohle je presne ten typ filmu, ktery jsem mel podporit v kine. ()

halberdier 

všechny recenze uživatele

Díky neskutečnému hypu (stále 99% na RT) nebylo jednoduché aby mě Get Out nezklamal. Naštěstí se tak nestalo, ale i tak jsem čekal ještě o kapánek lepší zážitek V čem je film bezchybný tak to je budování atmosféry - téměř 3/4 filmu je divák čím dál nervóznější, z toho co se stane a zajímá ho jak se příběh vyvine. Když to přijde, není to špatné a je to i celkem originální. Nicméně je závěr příliš uspěchaný a tuctově natočený. Takže ano -Get Out je to hodně dobrý horror, ale k absolutní špičce mu pořád něco schází. ()

Z0ltar 

všechny recenze uživatele

Ani náhodou. Horor to nevidělo ani z vlaku, to zaprvý. Hlavní zápletka je totální píčovina, to zadruhý, přičemž film celou dobu neví, jestli se má brát vážně nebo ne. První hodina je nuda (to jsou dvě třetiny filmu zabitý) a závěrečná půlhodina je směs wtf momentů, který scénárista splácal dohromady asi pod vlivem špatný kombinace drog. Jednu hvězdu dávám paradoxně za to, že se to nebere moc vážně a za těch pár komediálních momentů. ()

johnnie78 

všechny recenze uživatele

No... slušný psycho, to ano, ale čekal jsem přece jen trochu víc. Základní problém, který s tímhle filmem mám, je víceméně totožný, proč jsem brblal nad Estranged, jemuž se docela podobá (další filmy, co mě napadly, jsou Stepfordské paničky a Klíč, který se mi ovšem líbil mnohem víc), a totiž - ačkoliv je to výborně rozehráno, nakonec mi přece jen chybí výraznější twist a pointa. Asi tak v patnácté minutě pochopíte, o co půjde, a ono malé překvapení - totiž kdo je v příběhu největší kurva ze všech - odhalíte dávno před odhalením. A pak se už nestane nic, konec je takový zbrklý, "vysvětlení" uspěchané a na vodě. Nic, co by vás praštilo přes hlavu a donutilo zírat na obrazovku jako v transu. A to je u filmu tohoto typu velká škoda. ()

PECHY15 

všechny recenze uživatele

Nemastné neslané, předvídatelné, vykonstruované a přesto koukatelné. Mistr Jadran Pahýl měl zřejmě krušné dětství na předměstí, kdy ho každou chvíli cpala Žilková do pračky plné pracího prostředku Árijec. Tak snad se mu příště poštěstí a bude moct zas volit nějakýho černocha do bílýho domku. ()

SuperXero 

všechny recenze uživatele

Tento film sa nezdá, ale veľmi rýchlo vtiahne diváka, ktorý odhaľuje spolu s hlavnou postavou čudné správanie ľudí okolo seba. S napätím som sledoval vývoj deja, s rasistickým podtónom, ktorý sa nedá úplne predvídať. Záver by som si vedel predstaviť trochu viac prepracovaný, prišiel mi ako rýchly spád udalostí. Na druhej strane pravdepodobne išlo o to pomalé odkrývanie pravdy. U mňa to nie je film na 5 hviezd, ale kto má rád mysteriózne filmy, si príde určite na svoje. ()

BrusVejn 

všechny recenze uživatele

Podpriemerný herci, až moc vyhajpovaný film, prvá hodina k uzúfaniu nudná...tak nejak vyzerá film ktorému sa len s ťažkosťou dajú dať 4 hviezdy. Nebolo to zlé, keby som o tom ale nikdy v živote nepočul, zaujalo by ma to pravdepodobne o trošičku viac. ()

Saxos 

všechny recenze uživatele

Zamíchal jsem si nerezovou lžičkou kafíčko a nějak jsem se propadl do sklepa. Když jsem se probral přestal jsem chlastat, kouřit, žrát a kdo ví co mě ještě čeká. Ne vážně bylo to fakt dobré. Po dlouhé době zajímavý a logický horor. ()

Bejita 

všechny recenze uživatele

Pro toho, kdo to neviděl, tohle nečtěte. Tohle bylo opravdu hodně zajímavé, narůstalo tam to správné napětí a zjištění skrz hypnózu do tzv. propadliště bylo docela drsné, ale hvězda dolů za zjištění o transplantaci, protože jsem čekala nějaký důmyslnější nápad. Každopádně mě to jinak vůbec nezklamalo, ti lidé byli správně ujetí a místo rasismu zvolili opak, ale do extrému. Vůbec jsem se nenudila a chudáci ti černí, kterým provedli tu transplantaci. Být otrokem druhého určitě není příjemné, když vlastně jste v té černé díře a všechno vnímáte, ale nikdo neslyší váš křik o pomoc a hlavně už není cesta zpět, když vám chybí část mozku. ()

gruzdej 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době nejlepší thriller s prvky mystéria i horroru. V podstatě bez výhrad, snad jsem jen čekal drsnější závěr, ale v rámci žánru je to skutečně první liga, byť vlastně béčková. Dokonale vystavěný příběh, který skutečně po kouscích vtahuje do nepříjemné a vlastně jen tušené atmosféry nevyhnutelně blížícího se průšvihu - který se pak ještě několikrát změní a zmnoží tak, že divák je skutečně zoufalým svědkem zběsilé jízdy někam do temnoty. Stejně jako hlavní hrdina. ()

Související novinky

Hororoví mistři spojí síly

Hororoví mistři spojí síly

19.11.2022

Když se ve filmovém byznysu řekne fúze, většinou z toho nepramení moc dobré zprávy, viz studio Warner Bros. Discovery. Ta následující by ale přece jen mohla být výjimkou. Produkční společnosti Jasona… (více)

Srpen se ponese v duchu velkých premiér

Srpen se ponese v duchu velkých premiér

01.08.2022

Měli jste pocit, že letošní léto bylo, alespoň co se nabídky v kinech a na streamovacích službách týče, doposud poněkud chudé? Pak vás nejspíš potěší zpráva, že srpen v tomhle směru ledacos napraví.… (více)

Tvůrce Uteč a komediální Černé zrcadlo?

Tvůrce Uteč a komediální Černé zrcadlo?

03.07.2018

Jordan Peele má po svém debutovém hitu Uteč najednou plné ruce práce. Na jedné straně tu jsou projekty pro Amazon, dále jeho vlastní filmy pro studio Universal, a teď se čerstvě upsal epizodní sci-fi… (více)

Tvůrce Uteč míří do televize

Tvůrce Uteč míří do televize

07.06.2018

Amazon Studios obchodního magnáta Jeffa Bezose pokračuje ve své cestě k televizní nadvládě a po koupi práv na televizního Pána prstenů teď čerstvě podepsalo exkluzivní smlouvu s režisérem a… (více)

Reklama

Reklama