Reklama

Reklama

Co na tom, že Rose (Allison Williams) je bílá jako stěna a Chris (Daniel Kaluuya) černý jako noc? Žijeme přece v jednadvacátém století, kdy je boj proti rasové nesnášenlivosti přece už dávno dobojovaný a na smíšené páry se skrz prsty nedíváme. Minimálně Roseini rodiče Missy a Dean jsou na Chrise od prvního momentu nesmírně milí. Vadí jim snad jen to, že si přítel jejich dcery tu a tam zapálí, ale to s barvou kůže přece nesouvisí. Psycholožka Missy dokonce Chrisovi nabídne, že ho jeho zlozvyku zbaví pomocí hypnózy. Byl by to ráj na Zemi, kdyby se dva zdejší černošští zaměstnanci nechovali tak podivně. A kdyby se zvláštně neprojevoval i další muž černé pleti, který během víkendu dorazí na návštěvu. Náznaků, že všechno není v úplném pořádku, postupně přibývá, a Chris se rozhodne vzít nohy na ramena. To, co následuje, překoná jeho nejčernější noční můry a všem divákům v kinosále připraví naprosto nečekaný a nezapomenutelný zážitek. (CinemArt)

(více)

Recenze (926)

v.indruchova 

všechny recenze uživatele

Celkem šílená jízda, ale jsem ráda že to není jen čistý horor s lekačkama a kupou krve. Prvky tam jsou, ještě do toho thriler bych řekla. Dnes moderná čisté násilí je zde také, ale jen méně v 2. části. ()

Kushina 

všechny recenze uživatele

No nevím jestli zrovna horor, ale mysteriozní žánr určitě. Sice to kvalitou nemělo na prokletý ostrov a do poloviny filmu to bylo divné, ale pak příběh gradoval a donutil mě se neskutečně zamyslet. Co kurva hypnóza dokáže, jako klobouk dolů. Nakonec se z toho vyklubal zajímavý film. 80% ()

TonoM 

všechny recenze uživatele

Velice milé překvapení a to nejlepší co jsem v tomto roce viděl.. od samotného je cítit napětí a hl. hrdina Kuluuya tuší, že zde není něcov pořádku to se zjistí v druhé části, kde vypadá situace kriticky, ale z nepříjemné situace se solidně vypráší a pomstí. Trošku mi chyběla hudba, která by v určitých pasážích dodala šmrnc. 85% ()

Azareth 

všechny recenze uživatele

Toto bol pre mňa osobne veľký zážitok a už dosť dlho ma žiadny horor neprekvapil ako tento (ak nepočítam úplne odlišný Train to Busam). Perfektná atmosféra, výborní herci, bezchybný seriál.. Na pár otázok som žiaľ odpovede nedostal, ale na tom už rozhodne repríza ()

kockodan 

všechny recenze uživatele

Zaujalo, ale neuchvátilo, hned jak bylo jasné, že se jedná o stepfordské černoušky a podtext bude velice rasový, ztratil jsem zájem. Ani jsem to nedokoukal. Prý skloubit horor a komedii je těžké a tohle se dle Rotten Tomatoes prý povedlo na 99%. Ehm, dovolil bych si ostře nesouhlasit. Asi jsem natvrdlý, nebo nemám smysl pro progresívní mileniálsko-liberální humor "s přesahem", ale mě na tom nic směšného nepřišlo. Allison Williams byla na facku, a teď nevím, zda její postava, nebo ona sama, jako člověk, neboť zahrát tak annoying, ignorant vypatlanou americkou blbku, to tedy chce talent jiný než jen herecký, a Catherine Keener se při ztvárňování své role úchylné psychoterapeutky neustále ochotnicky, přitraple nasmávala, že je to jako hrozná prča co všechno se tam pod její taktovkou děje, že byla na facky dvě! Tyto dve hrůzné ženské role mi tento film totálně znechutily. 40% max. ()

belinko 

všechny recenze uživatele

Pekný nápad, dobré spracovanie, no neviem sa zbaviť pocitu, že mi tam niečo na tú piatu hviezdičku chýbalo.. a velmké plus za Jeffreyho Dahmera! 4* ()

KoudyTheAlko 

všechny recenze uživatele

Ou šit! Co sem to viděl!? 103 Naprosto skvělejch minut (až na poslední 4 to byly titulky, ale i ty byly fajn)! Tohle je pro mě horor! Neskutečnej scénář, atmosféra , zvraty, herecký výkony.. Tak to má bejt. Není to jen o lekačkách a vnitřnostech. Mám rád psychologické a mysteriozní horory a tenhle je jeden z nich protože velmi rád u hororu nechávám pracovat hlavu a u tohodle sem si nejeden krát řekl WTF? ()

barabara 

všechny recenze uživatele

Neřekla bych úplně,že je to horor ale rozhodně jeden z nejlepších filmů co jsem v poslední době viděla.Nové a zajímavé téma.Nečekaná zápletka a zvraty.Slušné herecké obsazení i výkony.Moc se mi to líbilo. ()

PunyHumanNo2 

všechny recenze uživatele

Horor? Mysteriózní? Ale kdeže, spíše pokus o komedie. Zpočátku se bavíte paranoiou protagonisty a společenskou neohrabaností bílé elity, a čekáte, kdy už začne ten horor, kdy se konečně začne sázet bingo na nasvalené zpocené atlety bijící se v klecích s takovou vervou, že po jejich divošském elánu a hbitých nohách zatouží nejeden vetchý stařeček, a ony způsobilé postarší paničky si hromadně začnou užívat s britskou zpravodajskou stanicí. Zkrátka takový ten dobře míněný rasismus, který bude naším hrdinou po zásluze potrestán. Jenže tůdlenůdle, milý diváku, tady máš pouťového hypnotizéra a i když se Chrisova podezíravost ukáže oprávněnou, zápletka vyústí v takovou fantasmagořinu, že by mi i ti sexuální otroci byli milejší. ()

serdehelan 

všechny recenze uživatele

Dobrá žánrovka, ktorá samozrejme nemá čo hľadať medzi filmami nominovanými na oscara. Ale zjavne bolo treba splniť kvóty. Rewatch 2023. Snažím sa zistiť, kde sa berie ten obdiv k Peelovi. Platí čo som napísal predtým, dobrá žánrovka, ktorá akurát tentokrát pracuje s černošským motívom a môže pôsobiť angažovanejšie, ale stále  je to iba zábava, bez väčšieho presahu. ()

uhlerado 

všechny recenze uživatele

Bola tam akcia, uchylarina, psycho. Co viac mozem chciet od filmu na chladny vecer ? Ludia su divni a film je divny tiez, no paci sa mi. ()

holasek 

všechny recenze uživatele

Úžasný námět, skvělé obsazení, skvělá hudba, skvělá angličtina, dechberoucí gradace příběhu vedoucí k až Tarantinovkému závěru. Jeden z nejlepších filmů roku 2017. ()

zigy 

všechny recenze uživatele

Hádej, kdo přijde na večeři, po padesáti letech........a trochu jinak.....Chytré dialogy, krásná manželka Allison, a jedna velká záhada, jak je to s tou podivnou famílií...... ()

falcko88 

všechny recenze uživatele

Z môjho pohľadu film, ktorý by som nezaradil do žánru hororov. Či už podľa upútavky alebo plagátu som očakával úplne niečo iné. Mnoho scén napovedalo, že hlavný hrdina (trpiteľ) nadobudne vedomosti ako to celé vyriešiť, a nakoniec sa tak aj stane. Svojou šikovnosťou sa zbaví aj svojej ,,lásky". Vzhľadom na to, že hororov je veľa tento by som zaradil do kategórie priemerný...zrejme by to bolo zaujímavejšie ako film, v kt. sa mučí,týra,loví a má prvky napätia. ()

Hammond 

všechny recenze uživatele

Hlubší myšlenka se bohužel nedostavila - za silnou stránku filmu považuji vizuální zpracování pocitu bezmoci, a pejska Sida ;) ()

Související novinky

Hororoví mistři spojí síly

Hororoví mistři spojí síly

19.11.2022

Když se ve filmovém byznysu řekne fúze, většinou z toho nepramení moc dobré zprávy, viz studio Warner Bros. Discovery. Ta následující by ale přece jen mohla být výjimkou. Produkční společnosti Jasona… (více)

Srpen se ponese v duchu velkých premiér

Srpen se ponese v duchu velkých premiér

01.08.2022

Měli jste pocit, že letošní léto bylo, alespoň co se nabídky v kinech a na streamovacích službách týče, doposud poněkud chudé? Pak vás nejspíš potěší zpráva, že srpen v tomhle směru ledacos napraví.… (více)

Tvůrce Uteč a komediální Černé zrcadlo?

Tvůrce Uteč a komediální Černé zrcadlo?

03.07.2018

Jordan Peele má po svém debutovém hitu Uteč najednou plné ruce práce. Na jedné straně tu jsou projekty pro Amazon, dále jeho vlastní filmy pro studio Universal, a teď se čerstvě upsal epizodní sci-fi… (více)

Tvůrce Uteč míří do televize

Tvůrce Uteč míří do televize

07.06.2018

Amazon Studios obchodního magnáta Jeffa Bezose pokračuje ve své cestě k televizní nadvládě a po koupi práv na televizního Pána prstenů teď čerstvě podepsalo exkluzivní smlouvu s režisérem a… (více)

Reklama

Reklama