Reklama

Reklama

Co na tom, že Rose (Allison Williams) je bílá jako stěna a Chris (Daniel Kaluuya) černý jako noc? Žijeme přece v jednadvacátém století, kdy je boj proti rasové nesnášenlivosti přece už dávno dobojovaný a na smíšené páry se skrz prsty nedíváme. Minimálně Roseini rodiče Missy a Dean jsou na Chrise od prvního momentu nesmírně milí. Vadí jim snad jen to, že si přítel jejich dcery tu a tam zapálí, ale to s barvou kůže přece nesouvisí. Psycholožka Missy dokonce Chrisovi nabídne, že ho jeho zlozvyku zbaví pomocí hypnózy. Byl by to ráj na Zemi, kdyby se dva zdejší černošští zaměstnanci nechovali tak podivně. A kdyby se zvláštně neprojevoval i další muž černé pleti, který během víkendu dorazí na návštěvu. Náznaků, že všechno není v úplném pořádku, postupně přibývá, a Chris se rozhodne vzít nohy na ramena. To, co následuje, překoná jeho nejčernější noční můry a všem divákům v kinosále připraví naprosto nečekaný a nezapomenutelný zážitek. (CinemArt)

(více)

Recenze (925)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle thriller mně bavil. Sice jsem trochu vytušil o co tam jde, ale ne zcela. Paranoia totiž někdy nemusí být na škodu ! Celé to celkem svižně odsýpalo a nebýt komediální vložky v závěru, možná bych šel s hodnocením dále. Ať tak či tak od Alisson Williams bych se asi taky nechal sbalit. Daniel Kaluuya hrál slušně, škoda toho na tyhle thrillery až moc poklidného závěru. Cinkám lžičkou 4x o hrnek ! * * * * ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Zaujímavá čudná atmosféra, trochu satiry, trochu mysteriózna, dobre vystupňované napätie, originálna zápletka, cheesy rozuzlenie, priemerná réžia a veľa potenciálu, ktorý nebol využitý. ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Spoiler maybe... Tak si říkám, kdo koho vykradl, že je pointa filmu tolik podobná epizodě Black museum z Black Mirror. Škoda že nezůstalo jen u hypnózy, bylo by to pro mě více uvěřitelné, než při výsledném mávání skalpelem. ()

Indiana 

všechny recenze uživatele

Bylo to zvláštní, docela dlouho sem si nebyl jistej, jestli koukám na nějakou komedii, satiru nebo horor. Třeba scéna, jak si šel hlavní hrdina večer zakouřit před barák a najednou k němu začal zběsile běžet s urputnym ksichtem ten jejich černej sluha a záhy tam chodila ta jejich komorná jako nějaká stepfordská panička. Asi to mělo bejt napínavý nebo strašidelný, ale mně to přišlo jak z nějaký parodie a spíš sem se pousmál, co to je za debilní scénu. Jinak to ale bylo docela napínavý a chvílema mě zajímalo, jak se ten příběh vyvine a zvrat v poslední třetině mě celkem překvapil, jenže záhy se z toho stala už jen tupá béčková vyvražďovačka, čekal jsem něco důmyslnějšího. Jo a bavil mě ten jeho kámoš, co mu dával rady po telefonu a na konci docela hodně vtipně zaglosoval. 60% ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Ohlasy, jak se jedná o dvouhodinový orgasmus a další 3 dny se vám budou chvět ruce, je značně přepísklý. Jen díky tématice je snímek takhle vysoko a i když bych si také rád pohrál s nějakým cikánem, tak si umím představit daleko brutálnější věci než tady. Get Out řadím někam do silnějšího stravitelného průměru. Děj je dobrý, netáhne se a rychle uteče a i díky tomu nemám větší problém .. 6/10 = 65% ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Upřímně špatně se mi hledají slova, se kterými bych mohla tento film popsat. Začátek ještě ušel, ale jak film postupoval, tak jsem nestačila valit oči. Nejděsivější na celém filmu byl ten námět. Důvod nominace na Oscara mi tady opět nějak ušel, ten film neměl žádnou hlubší myšlenku, v podstatě to nebylo ani zajímavé, jen směšné a o hereckých výkonech se tady taky nedá moc mluvit. Jestli se mi při každém zjevení hrníčku a lžičky měl tajit dech, tak se to nějak minulo účelem. A poslední třetina filmu už tomu dodala jen korunu. Chyť ho dědo! 2* ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Negatíva - od určitej chvíle vcelku predvídateľné a záverečné rozuzlenie nedáva so všetkým všade úplne logiku, ale dobre, beriem, je to predsa len film. Zvyšok sú už iba pozitíva, a to hlavne vynikajúca psycho atmosféra, čudesné ale skutočne zaujímavé dialógy, a veľmi inteligentne poňaté téma rasizmu, ktoré si síce neberie servítku pred ústa, ale zároveň nikoho neurazí. ()

666teen 

všechny recenze uživatele

No jasně! Každej Vinnetou ví, že už Old Shatterhand v skrytu duše toužil po tom, být Massa Bob. Pro druhý díl bych doporučil lov autistů, protože my všichni chtít být Rainman. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Skvělej film! Možná to není až tak moc horor, jak by si hororový fanoušek přál, přičemž já osobně, i když na sortu stejně sere pes, bych jej díky hutnému napětí a svazujícímu pocitu nejistoty zařadil spíš do thrilleru (mysteriózní beru bez řečí). Nejpozoruhodnějším na Get Out je fakt, že než se očekávalo, mnohem méně se točí okolo rasové nesnášenlivosti. Ano, součástí pointy je samé jádro problematiky sociálního darwinismu, vtipný je na tom ale to, že dnes si každej (včetně jistých prasečích hlav ve vrcholných funkcích našeho státu) pod pojmem "rasismus" představí pomalu genocidu, takže o to je tento filmek a jeho finální vývoj příjemnějším překvapením. Dovedu si živě představit, že v kontextu dnešní doby a ve spojení s hypem tohoto kusu v USA každej čekal parádní, zadostiučiňující polynčováníčko, takže pak může docházet k hořkému zklamání a vlažnějšímu hodnocení, ale krásně to ukazuje na sociálně darwinistický rozdíly v myšlení lidí. Parádním bonusem navrch je skutečnost, že v celým filmu je skryto toliko nerozlousknutých oříšků, že druhá projekce je nutná....teda alespoň pro ty, co maj sociálně darwinistický předpoklady ke škrábání se na hlavě nejen z důvodů opičího svrabu. TOPka letos zřejmě jistá. Doporučuju! ()

Rominator 

všechny recenze uživatele

Po několikaměsíční známosti veze Rose Armitage (Allison Williams) svého černošského přítele Chrise Washingtona (Daniel Kaluuya) k rodičům, kteří se zdají být celkem v pořádku, ale služebnictvo se chová podivně... Dlouhou dobu se v pomalém tempu vyprávění nic zásadního neděje a finále celkový dojem nezachrání. Hodnocení má Get Out (2017) na Rotten Tomatoes impozantní, ale v tomhle případě jde o mnoho povyku pro nic. ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Jak napsat komentář a nespoil(er)ovat... Představte si knihu od Stephena Kinga, kterou režíruje M. Night Shyamalan. Zvládáte? Pokud ano, máte teď alespoň hrubý náčrt toho, jakým směrem se film ubírá, jak vypadá atmosféra a jak vystupují a jednají postavy. Motivy rasismu (nebo spíš přehnaného anti-rasismu?) a moderního otrokářství sice působí v příběhu zasazeného do současnosti prapodivně, ne-li přímo komicky, na druhou stranu nutno podotknout, že právě tyto scénky dávají nejvíce prostoru pro luxusní "kingovský" sarkasmus, kterého je ve filmu opravdu požehnaně. Jen přemýšlím, co ještě "bylo v plánu" a co už tvůrci "nezvládli", protože bez ohledu na to, jak dobře trailer vypadal nebo nevypadal, "Uteč" je čistokrevné béčko. A připravte se na to, že cybermenské (snad mezi vámi není moc fanoušků "Doctora Who") rozuzlení má víc děr než cedník. 3,5*. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Na túto dobu, v časoch nárastu rasových nepokojov v Amerike a i všade inde po svete, ide o celkom odvážny počin, to treba uznať... Atmosféra je nepopierateľne tá najlepšia karta, s ktorou snímok hrá. A v tomto smere to hrá veľmi dobre. Obsahová stránka ma však moc nenadchla - predvídateľné a príbehovo slabé, až tak, že keby nie tej fantastickej atmosféry tak sa po celý čas nudím. Vôbec sa tu nepodarilo dať pointe nejaký krajší, obsahovo lákavejší mysteriózny základ a v tomto smere diváka viac zaujať. Herci však hrali veľmi dobre. Lepší priemer. 65/100 ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Ponkud overhyped - těch pár velmi dobrých scén a ne úplně hloupý podtext z toho klasiku žánru fakt neudělá. V mizérii žánru Uteč nicméně vynikne, je fajn že jednou bank v pokladnách udělalo i něco trochu nápaditějšího. 8/10 ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Podle mě výborná věc, která mě hodně bavila. Sice mi tam pár věcí vadilo (typu že jsem něco nepochopil, nebo mi něco nedávalo smysl), ale který film je bez chyby. Taky mi přišlo, že je ten film občas předvídatelný - minimálně na dvou místech jsem předem vytušil další vývoj děje. Btw. trochu mi to připomínalo klasiku žánru Rosemary má děťátko v tom smyslu, že zamilovaný párek přijede někam do nového prostředí, kde se všichni chovají tak trochu divně, až se nakonec ukáže, že... Poznámka závěrem - jako u většiny hororů i zde platí, že čím míň toho člověk o filmu ví předem, tím líp. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Podle pozitivních ohlasů jsem očekával nějakou hororovou pecku, ale to co se z toho vyklubalo mě určitě na prdel neposadilo. Filmu se nedá upřít dobře zvolenej hudební doprovod, obstojná kamera a celkem zajímavá atmosféra, ale samotnej příběh mi zas až tak atraktivní nepřišel. Po pár minutách je jasný o co půjde. Finální kličky jsou jen na škodu. U tohohle filmu platí - mnoho povyku pro nic. Za mě je to pouho pouhej průměr. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

|29%| GET OUT je film na který jsem se celkem těšil. Ve finále jsem ale dost zklamaný. Samozřejmě, neměl jsem velká očekávání, takže jsem to nakonec přežil bez větší újmy na zdraví. Přesto nechápu, jak se tohle mohlo dostat do kin. První půle snímku vypadá solidně. Sice hlavní hrdina Daniel Kuluuya není žádný extra herec, chvílemi hrál dost prkeně, ale moc bych ho neodsuzoval, sehrál to přirozeně, tak proč ne. Líbí se mi scéna, kdy ho matka jeho přítelkyně zhypnotizuje, i následné podivné chování osob v jeho okolí. Jenže, začne to být po čase dost natahované, některé scény mi přijdou opravdu divné a poslední cca 20 minutovka spojená s finální pointou mi absolutně nesedla. Nelíbila se mi takovým způsobem, že film, který jsem v průběhu viděl mírně nadprůměrně, musím ohodnotit pouze 1 hvězdou. Dal bych objektivně za 2*, ale to finále se mi doslova příčilo. Nechci tvrdit, že jsem spatřil nelogické díry, ale přesto, ne a ne. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Diváci...jsem šílený psychotronic....poslouchal jsem Technotronic...a nyní vás zhypnotizuji, abyste film dostali do červených čísel. Ve stavu hypnózy vám odoperuji genitálie a ještě předtím vás nechám provést autofelaci. Jsem šílený psychotronic...První hodinu jsem málem prochrápal, nic se v ní nedělo. První půlka je alespoň tajemná i paranoidní, šíleně zdlouhavá, nicméně navnadí, co se bude dít dál, druhá je standardní "vybíjená" škodné. Větší nesmyslnou píčovinu aby pohledal. Film většinu svého času hledá nejen rytmus scén i tempo, ale také žánrové zařazení. Film si z větší části pohrává se satirickými prvky, má rasový podtext, finální vyústění je už ale hororové. A nutno dodat, že film má mimořádně nezdařilé finále. Málo gore, šílená rodinka byla šik, to ano, jenže její likvidace černou rasou probíhala zvadle. Catherine Keener umřela mimochodem jak? Její smrt proběhla mimo záběr, usuzuji, že se asi umlátila scénářem. Mnohem pravděpodobnější variantou ale je, že produkce nebyla s finální částí až tak spokojená a dala pokyn k přestříhání. Vrcholem byly úděsně natočené a neústrojně vložené hypnotické stavy hlavního hrdiny. Mě na filmu absolutně nic nepřekvapilo. Jedná se o mix několika filmů: Stepfordské paničky, Klíč, The Visit, "Babičky dobíjejte přesně!". Bohužel ani jeden z těchto snímků jsem plně neocenil. Tenhle se ke všemu vůbec nehodí do kina. Vlastně ani nevadí, že je laciný, není v něm v podstatě nic, co by spolykalo finance. Žádné ohromující efekty a extra kamerové nájezdy nečekejte. Mně osobně vadila málo atraktivní režie. Byla celá suchá, není řeč o vagině, prostě ničím mě nedostala, ta režie, ne ta vagina. Asi hned každému bude jasné, jakého kontrastu bylo použito. Sličná holka se tahá s černochem. Hned se musí sestavit konspirační vztahová teorie na téma, zda má to děvče doma zrcadlo a vidí se v něm. A z toho vycházejme, zde je ta pointa. Ovšem nebudu předjímat, to koneckonců uvidíte, jak to mezi nimi bude, nicméně dovolím si upozornit, že tahat se s někým pět měsíců, to zrovna není málo. SPOILER JAKO KRÁVA/Proč slečně trvalo tak dlouho projevit se coby totální mrcha!/KONEC SPOILERU JAKO KRÁVA. Znáte tu báchorku, vystavěnou na reálném základu, o tom jak zlí američtí policisté zmlátili někde u silnice černocha, potažmo ho zastřelili? Následně vypukly ra(anana)sové nepokoje, což zpravidla vyústí v natočení rasově i kontroverzně laděného filmu (třeba o smíšeném páru). Jordan Peele jeden takový zrovna natočil. Chudák jeden černá, pořádně si neutřídil, o čem to chtěl vyprávět. Nepřesvědčil mě, že by to dovedl tak úchvatně. Film je to hrozný. UTEČte z kina! 4/10 ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Velice povedený horor s tísnivou atmosférou i výborně gradovaným napětím. Jen závěr už byl takový, jaký si tak dobrý film nezasloužil. ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Ked' som sa doma v kľude nad tým zamyslel, tak to bol slušne znepokojujúci film. Hlavne teda na konci mi to došlo, ked' kričala ''Grandpaaaaa!!!!''. P.S.Všetkým tým, ktorí majú vo zvyku si točiť lyžičkou v čaji a škrípať ňou až by jeden z kože vyletel, by som ruky dolámal! ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Strašná pecka a další ze zásadních filmů letošního roku. Přesně ten typ filmu, od kterého je lepší nic neočekávat a hlavně nevědět nic dopředu o ději (zápletka je totiž luxusní a hodně originální). Pak je totiž velká šance, že vám jeho tvůrci solidně vytřou zrak... Lahodná paranoidní atmosféra (pro to mám slabost), moc pěkná gradace a navíc nezvykle dobře fungující (a hlavně nepřekážející) humorná nadsázka. Uteč by se mělo líbit jak fandům "tradičních" hororů, ale hlavně těm, co preferují trošku progresivnější a nápaditější (žánrová) dílka. ;-) 90 % ()

Související novinky

Hororoví mistři spojí síly

Hororoví mistři spojí síly

19.11.2022

Když se ve filmovém byznysu řekne fúze, většinou z toho nepramení moc dobré zprávy, viz studio Warner Bros. Discovery. Ta následující by ale přece jen mohla být výjimkou. Produkční společnosti Jasona… (více)

Srpen se ponese v duchu velkých premiér

Srpen se ponese v duchu velkých premiér

01.08.2022

Měli jste pocit, že letošní léto bylo, alespoň co se nabídky v kinech a na streamovacích službách týče, doposud poněkud chudé? Pak vás nejspíš potěší zpráva, že srpen v tomhle směru ledacos napraví.… (více)

Tvůrce Uteč a komediální Černé zrcadlo?

Tvůrce Uteč a komediální Černé zrcadlo?

03.07.2018

Jordan Peele má po svém debutovém hitu Uteč najednou plné ruce práce. Na jedné straně tu jsou projekty pro Amazon, dále jeho vlastní filmy pro studio Universal, a teď se čerstvě upsal epizodní sci-fi… (více)

Tvůrce Uteč míří do televize

Tvůrce Uteč míří do televize

07.06.2018

Amazon Studios obchodního magnáta Jeffa Bezose pokračuje ve své cestě k televizní nadvládě a po koupi práv na televizního Pána prstenů teď čerstvě podepsalo exkluzivní smlouvu s režisérem a… (více)

Reklama

Reklama