Reklama

Reklama

ClownTown

Trailer 1

Obsahy(1)

Štvorica priateľov  nasadla do auta a vyrazila za kultúrou. Krátka pauza v bistre, rozhovor s jedným z miestnych obyvateľov, ktorý im poradil výhodnú skratku, a problémy začínajú. Jill totiž zistí, že si v spomínanom bistre zabudla telefón. Po prezvonení sa na chvíľu zdá, že sa na nich usmialo šťastie; jeden člen osadenstva bistra ho má pri sebe a povie im, že sa nemusia vrátiť rovnakou cestou, stačí, aby z nej zišli a namierili si to do blízkeho mestečka Clinton, kde im on mobil odovzdá. Dôverčivá štvorica spraví všetko podľa pokynov, dorazí na miesto a čaká. Vyzerá to tak, že v meste niet signál, a čo je oveľa zvláštnejšie, ani živej duše. Keď sa mestečko ponorí do tmy, skupinka sa po márnom čakaní rozhodne odísť. Má to však háčik: auto sa ani nepohne, niekto sa s nim trochu pohral. Keď sa konečne sa na scéne objavia nejakí ľudia, neznamená to žiadnu úľavu. Banda násilníkov oblečená v klaunovských háboch neprišla rozdávať smiech či pobaviť. Ako všetci rýchlo zistia, ide im len o jedno jediné: o ich životy... (beso74)

(více)

Recenze (42)

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Dva zamilované páry sa pri ceste na festival zastavia v menšej reštaurácii. Jedno z dievčat si v nej zabudne mobil, takže nastanú neočakávané komplikácie. Našťastie neznámy muž mobil našiel a je ochotný ho vrátiť na dohodnutom mieste. Keď sa však na mieste objavia klauni s vražednou výbavou v rukách, je im jasné, že sa dostali do pasce. - Tvorcovia si zrejme po ich poslednom hororovom projekte The Burning Dead uvedomili, že s nekvalitnými a smiešnymi digitálnymi efektami s tečúcou lávou plnou Zombie neprerazia, a tak sa rozhodli presunúť zdroj zla z digitálnej do reálnej podoby. A vyplatilo sa to. Masky klaunov síce nie sú úplne kvalitné, ale celkovo je tento horor výrazným posunom vpred. Dej má klasický nádych moderného hororu, kedy sa partia mladých dostane do problémov kvôli stratenému mobilu. Na herecké obsadenie sa celkom dobre pozeralo a myslím si, že mnoho hercov z tohto hororu bude dobre sekundovať mojej Scream Queen v Inoperable, aj keď sa jej samozrejme nikdy nevyrovnajú. Krvi tu bolo dosť a aj vraždy boli rozmanité, pričom bola výrazná aj práca so svetlom, ktorá v Clinton, Ohio pri naháňačkách prázdnymi ulicami fungovala pôsobivo. Ku koncu už to výrazne strácalo dych, ale aj tak som s celkovým výsledkom spokojný a u tvorcov je vidieť potenciál. + herec z The Burning Dead ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Mám rád horrory s klauny a miluji vyvražďovačky. Klauni byli hrůzostrašní a kdybych je potkal, tak bych zakřičel a zřejmě se i posral. Bohužel, sledování mi kazili amatérští herci, kteří hráli oběti. Já tedy nevím, ale když je celou dobu nahánějí, tak by měli být oběti udýchaní, měl by se jim z hrůzy třást hlas a měli by mít jazyk na vestě... Bohužel, všichni jako by ten text dialogů právě četli, bez emocí, strojově, prostě amatéři .... :-( 50% ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Asi jeden z tých lepších tohtoročných hororov, ale pri tej biede to aj tak nie je žiadna sláva. Celé jedna naháňačka po malom nočnom mestečku medzi hlavnými hrdinami a vraždiacimi klaunmi. Plusom sú celkom pekné masky (najmä ten vyškerený vlasáč pôsobil celkom desivo) a dobrá hudba. Mínusom málo gore a nedotiahnutý záver - a pritom práve v posledných konfrontáciách som čakal poriadne pritvrdenie. Nestalo sa. Mám celkom rád jednoduché vyvražďovačky a klaunov taktiež. Títo aspoň nepôsobili humorne, s nikým sa nesrali a nepovedali počas filmu takmer nič, takže sa netreba obávať, že by sa to zmenilo na komédiu. Pokaziť sa celkovo asi veľa nedalo, no vyťažiť sa dalo aj viac (Stitches a Clown pre mňa o triedu vyššie). ()

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Jako každé malé dítě jsem i já klauny vždy nesnášela a sotva jsem čas od času nějakého zahlédla spustila jsem takovej řev že nikdo nechápal, jak toho může být tak malej tvor schopen. Časem jsem vyrostla až do metru a půl a když spatřím klauna už neřvu jelikož jsem se naučila obstojně ječet. Clown Town tak byl výzva jako kráva a já, s Alíkem po boku, se rozhodla že se svému strachu postavím čelem. Hned na začátku filmu jsem chytla infarkt z toho tlustýho fakana v šáša kostýmu a bejt jeho béééjbysitter tak skončil s hlavou na sračky v kaluži krve než by mi došlo, že jsem to hlídání asi nezvládla a prachy nedostanu. Pak nám děj poskočil o 15 let kupředu a já sledovala jak díky émerické blbce která ztratila foun, trčí parta v liduprázdném městě a jejich IQ padá na dno žumpy, jeliko tam trčeli až do slunka západu. Večer se objevila parta zkurvenejch klaunů a začala je kosit. A já jejich vůdce - vlasatýho sráče s odporně pomalovaným ksichtem, fakt nedávala. Jak se tenhle kolosální zmrd objevil na obrazovce tak jsem myslela že mě jebne a on se jak naschvál objevoval často. Jednou jsem zcela chápala řvoucí émerickou pitchu jelikož na jejím místě bych řvala ještě víc až by mě milosrdně klepla pepka a měla bych klid. Plusem je, že zbylá tlupa šášulů mi vedle toho ukázkovýho mamrda přišla trochu méně děsivá (klaun s páčidlem vypadal jak špatnej mim toho jsem se dokonce skoro nebála) takže ode dneška už nejsem úplně zesraná z každýho klauna co uvidím. Jinak na filmu oceňuji, že když má týpek šanci šášulu rozmrdat na sračky tak to udělá a ne že ho praští a uteče. Alespoň trocha logiky. Já bych do něj třískala dokud by ho ten beton komplet nevsáknul a nebyl by to promrdanej čas. Jistota je jistota. Celkem mě překvapil vousatej týpek se začínajícím teřichem, kterýmu sem i celkem držela pěsti a na konci mě potěšil jak vynesl smetí. Jinak vraždy mohly být krvavější, dost je toho mimo záběr (viz rozbíjení palice na sračky) ale celkově vzato spokojenost. Ale za to že sem až do rána měla rozsvícenou lampičku a nespala budu svině a dám jen 3* ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Strata osobných vecí sa nevypláca! Keď štvorica priateľov odbočí z naplánovanej trasy, aby sa spojila z nálezcom mobilného telefónu, ani vo sne by ich nenapadlo, že zdanlivo banálny problém prerastie v krutý boj o život. Opustenému, vidieckemu mestečku totiž vládne skupinka psychopatov, prezlečených do kostýmov klaunov. Toľká škoda, že sa nekládol väčší dôraz na gore či originalitu násilia, lebo "ClownTown" určite nie je márnym hixploitation-om. Na "prvoťák" od Toma Nagela, ktorý za celú svoju hereckú kariéru účinkoval v dosť veľkých "prešľapoch" (usudzujem podľa tunajších hodnotení užívateľov), musím uznať, že sa nejedná o najhorší režijný štart. Skúseností zrejme nabral dostatok, v hlave si to zrátal, pričom je cítiť, že sa všemožne snaží vyhnúť hlúpym vsuvkám. Samozrejme, treba brať v úvahu, že sa jedná o horor, pričom koho už dnes prekvapí logika v príbehu, kde v prázdnom meste vyčíňajú vraždiaci klauni. Potešil mĺkvy prejav záporákov, lebo mne osobne trápne smejúci sa šašo z pod hradieb Matúša Čáka strach nikdy nenahnal. Najväčším plusom je jednoznačne hudobný doprovod. Toto Nagel zmákol na výbornú a najmä vďaka tomuto prvku slušne pracuje s atmosférou. Keby bol záver väčšia drsňárna, zašiel by som s hodnotením vyššie - 60% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Průměrný hixploitation, kde se burani oblékají do masek klaunů (kteří jsou momentálně v kurzu) a vraždí náhodné návštěvníky města, co vypadá na první pohled jako místo duchů. Tedy titulek - podle skutečných událostí - mě dokáže vždy spolehlivě rozesmát. Tomu snad nevěří ani naivní Američan... Jinak banda tupých hovad vyjede na koncert (jak originální) a cestou si nechá poradit od místních v bistru (jak nečekané). A pak už se jen půl filmu plíží a půl utíkají. Nechybí ultrablbá uječená blondýna, idiot, co si svítí mobilem, aby je rychleji našli, a blb, co sedne klaunům na lep. Na druhou stranu - pěkné titulky i úvodní scéna, velmi slušná hudba a konečně taky moment, kdy napadený pochopí, že nelze klauna odbýt jedním štulcem, nýbrž je nutné mu rozmašírovat hlavu železem. Zavírám oči nad hloupostmi jako - mám sice několikrát prostřelené břicho, ale jsem klaun, tak běhám vesele dál - a, ač se nejedná o žádné veledílo, jsem vcelku spokojen - na jedno podívání. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Když se dívám na tvorbu Toma Nagela, jakože jsem (naštěstí) nic z toho neviděl, tak asi může být s Clowntownem spokojený. Jedná se o jednoduchou noční naháněčku, která ničím moc nepřekvapí, snad jen svou nenápadistostí ve vztahu k potenciálu, ale v kopci shitu letošního roku je to aspoň kousek, u kterého si nezkurvíte večer. Slabá trojka. 50% ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Tak se mi po dlouhé době poštěstilo vidět nízkorozpočtový horor, který si na nic nehraje, s ničím novým nepřichází a přece se na něj příjemně kouká. Děj je pěkně vystaven. Slečny jsou solidně obdařené. Hudba od kohosi neznámého, snad dokonce i vlastnícího vaginu, byla mimořádně poslouchatelná a výrazně podporovala děj. Trošku mi vadilo mužské zastoupení hlavních hrdinů, a to včetně jejich nemastných hereckých výkonů. Ženy to měly o poznání snazší. Ženy si obvykle v hororu vystačí s pronikavým jekotem, solidní přední nápravou a vystrašeným pohledem. Parta krvelačných klaunů byla kupodivu velmi sympatická. Člověk by jim snad i fandil. I atmosféra městečka byla luxusní. Inspirace skutečným příběhem je třešničkou na dortu. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Odpudivá a amatérská fušeřina. Nic nového, děj nudný, rozpočet naprosto mizivý. Herci naprosto tragičtí, jen ploché loutky které odříkávají text z papíru. Na těhlech filmech je opravdu jasně vidět, že herectví prostě není pro každého a je jedno, jestli to je stupidní seriál u nás, nebo laciná vykosovačka z USA. Nejlepší na filmu je herečka Kaitlyn Sapp, která má na začátku směšné cameo první oběti, přitom je z celého hereckého osazenstva nejlepší, rozuměj teda jako nejhezčí, rozuměj teda jako luxusní kozy a těžce píchatelná, ale hraje tam pět minut na úkor hlavní hrdinky, která je hezká a v hraní zdatná jako pokročilá kapavka. Ke konci mi utkvěla slušná scéna u stromu, kdy ten vychrtlej klaun epesně popraví druhou uřvanou pindu. Jinak tragédie. 20%. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Jako malé dítě jsem klauny zbožňoval. Tedy až do chvíle, kdy jsem poprvé viděl film To a Pennywise, který byl ztělesněním samotného zla. Od té chvíle se klauni /šašci stali vděčným tématem pro spoustu filmařů a nemuselo jít vždy jen o démony, ale i nejrůznější psychopaty v kostýmech, kteří nám ozdobili nejeden slasher. Jenže právě v tomto případě mi to přijde už trochu vyčpělé a zvláště když se tohoto tématu chytne člověk, který má minimum režisérských zkušeností, ještě si k tomu pozve polovinu rodiny a vykrade několik scén ze známějších filmů. Tom Nagel měl jediné štěstí, že ač originalitou tedy zrovna jeho kousek nehýří, podařilo se mu sehnat partičku opravdových pošuků, kteří v maskách klaunů vypadali ještě děsivěji než v reálném životě. Takový David Greathouse (vůdce klaunů) vypadal opravdu skvostně šíleně a věřím, že nejedné slabší povaze se z něj naježí chlupy na těle. Je tu však jeden problém a to ten, že kromě vůdce a klauna s páčidlem, který si připsal nejvíc mrtvých, tu byl zbytek bandy vyloženě zbytečný. O nějaké logice se asi taky nemá smysl moc bavit, protože jako totální retardi se tu chovali snad úplně všichni. Nemůžu však říci, že bych se u sledování ClownTown vyloženě nudil. To zas ne! Našlo by se tu několik zajímavých momentů a dokonce jsem tu a tam zaregistroval i celkem slušnou atmosféru. Zvláště pak v prostřední části filmu. Bohužel je tu i celá řada negativních prvků, které mi kazili celkový prožitek z filmu a samotný závěr filmu byl doslova otřesný. I kvůli tomu nakonec nedám ani průměrné ohodnocení…40% ()

JASON_X odpad!

všechny recenze uživatele

Scény a dialogy jako by snad vymýšlel nefalšovaný imbecil. Třeskutá, abnormální ba zrůdná blbost scénáře a ochotnické herecké výkony mě proto zanechávají v mírné nejistotě, nejedná-li se náhodou o záměr, o úmysl vyrobit pokud možno co nejhorší film, jako třeba u legendárních Birdemiců. Ale na nadsázku mám myslím docela čuch a děsím se toho, že ClownTown je myšlený vážně a seriózně, prostě jako jeden z řady takových těch levných béčkových poloamatérských horrorů zplozených několika nadšenci a partou jejich známých coby "herců". Ale ne, tohle není žádné další levné nenáročné béčko, ke kterému můžeme být shovívaví a které se nám svou hloupostí může i zvráceně líbit, tohle je opravdu nefalšovaná filmová žumpa a ukázka absence jakékoliv soudnosti jeho tvůrců. Považuju za bezostyšnou drzost a nestoudnost jít s takovouhle retardovanou debilitou na veřejnost. ()

oLí 

všechny recenze uživatele

Strašnej shit. To nejlepší na filmu je plakát. Nalákal. Ale film je hroznej.. vidim tady vpravo hodne 3* a par 4*... tak nevim. Když se filmu, co má být horror smějete, je něco špatně. 2/10 ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Nic proti ničemu. Opuštěné městečko, kterému vládnou krvelační klauni a proti nim parta relativně mladých a ne úplně nesympatických lidí. Na můj vkus se tu sice trochu moc ječelo, ale jinak to byla celkem fajn naháněčka s povedenými šašky a solidní dávkou krve. Jako herec se Nagel potácí od bídy k nouzi, ale jako režisér překvapivě docela uspěl. Tak jen tak dál. 60% ()

malylada 

všechny recenze uživatele

Na tomto slasheru není nic originálního, naopak se zde objevují typické neduhy. Jednoduchá zápletka, postavy, které jsou každému ukradené, iritující chování všech, vraždy bez nápadu a napětí nulové. Vraždící klauni na papíře vypadají hezky, ale v reálu nic zásadního nepředvedli a chyběl mi tam tvůrčí šmrnc. O tragédii se nejedná, ale nevidím důvod, proč si tento kousek vůbec pouštět.......3/10 ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

„ClownTown“ má každou scénu takovou, že si budeme myslet, že jste všechny někde viděli. Má to něco z „Texaského masakru motorovou pilou“, najdete zde scény, které vám připomenou „Dům voskových figurín“ (ten zatím poslední), najdete zde něco i z dalších nových hororů. A k tomu klauny, kteří jsou děsiví, jsou to pořád klauni, ale to neznamená, že vás to bude jakkoli bavit. ()

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

Příjemný překvápko. Nagel jako režisér by mohl mít lepší budoucnost než jako herec. Zápletka jednoduchá, ale koho to štve u slasheru? Mě tedy rozhodně ne. Atmosféru se daří budovat, vlasatej klaun je vážně dost creepy a některým postavám člověk dokáže i fandit. Krve je tak akorát, mordů mohlo být víc, ale zase lepší méně vražd a napínavá hra na očku a na myš než tuna kečupu bez atmosféry. Scéna v domě s psychobábou a klaunem doslova za dveřma se mi líbila stejně tak jako schovávačka na vrakáči. Kdo čeká, že Lauren Elise se svlíkne bude zklamanej, ale nebojte - fotila pro Playboy tak můžete slintat u strejdy googlu :-) ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Těch 44% je hodně.Film bez herců začíná slušně,ale jak přitáhnou do města,tak je po nadějích.Hrozný herci,děsnej děj,a tak jediný dva plusy jsou,že klauni nemaj práci snadnou,a klaďasové se i bráněj.A pak plíce jedný z obětí.Ani to ale na víc než dvacet procent film nevytáhne.20%. ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Je to takové mezi 2 až 3 hvězdama. Hodně mě tam vadí ty postavy jelikož mají iq houpacího koně. Například před nima někdo někoho zabíjí a oni jen čumí proč neutíkaly hned měly by aspoň náskok nebo mohly zasáhnout a takových situací je tam bohužel více. Klauni jsou navíc tak pomalí , že by je předstihl snad i Stephen Hawking na tom svém vozíčku. P.s. úvodní scéna smysl má pokud to sledujete pozorně zjistíte, že jedno z těch děcek byl ten klaun v mládí. ()

Reklama

Reklama