Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bushwick je území v New Yorku, kde se rozpoutalo hotové peklo. Ulice se náhle mění ve válečnou zónu. Do města vstoupila neznámá armáda a je vyhlášeno stanné právo. Studentka Lucy (Brittany Snow) jede s přítelem metrem, když jsou všichni pasažéři vyzváni, aby opustili metro. Když se vystrašená Lucy, která přišla o přítele, snaží ukrýt v nějakém suterénu, je napadena bandou výrostků. Tu zpacifikuje bývalý voják Stupe (Dave Bautista). Od této chvíle se jejich cesty spojí a oba se snaží přežít a dostat do bezpečí. (PROCESOR)

(více)

Recenze (54)

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Birdman meets Red Dawn. Technicky ne vždy úplně stoprocentní (slabé CGI, okaté přechody mezi sekvencemi) a obecně by bylo lepší, kdyby postavy více mlčely a méně verbalizovaly své motivace nebo pocity, což se někdy děje až na hranici parodie ("What am I gonna do when I get married?"). Ale jinak velký respekt za koncept a neústupnost v jeho naplňování. Mít více peněz a lepší scénář, byla by z toho legenda. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Mám rád filmy podľa scenárov Nicka Damiciho, vždy príde s nejakými novými nápadmi a tak ponúkne originálne pojaté filmamy a rovnako je na tom aj jeho najnovší Bushwick. Filmu s touto tématikou by síce viac sedelo vysokorozpočtové prevedenie, tu boli tvorcovia viditeľne trochu obmedzení, ale našťastie nie tak, aby to mohlo filmu výrazne uškodiť a podarilo sa im presne to, čo aj mali v pláne. Nápad s vrhnutím relatívne normálnych ľudí, aj keď jeden z nich je predsa len bývalý vojak do takejto nečakanej vojnovej zóny a tráviť tam s nimi až na pár maličkostí v reálnom čase sa mi veľmi pozdával a film ma v tomto rozhodne nesklamal. Nie je to síce zase až tak nápadité a vôbec nie nepredvídateľné, ale to mi tu nevadilo, prišlo mi to v rámci možností dosť realisticky pojaté, ako by to asi tak vyzeralo, keby sa normálne postavy bez špeciálnych schopnosti a znalosti toho, čo sa to vlastne deje do niečoho takéhoto skutočne dostali. A tak sa nesnažia zachrániť svet, ani odhaliť rozsiahle sprisahanie alebo niečo podobné, len prežiť každý ďalší moment a získať aspoň tie základné informácie, aby sa mohli dostať do bezpečia. A tak si film prakticky po celý čas udržuje perfektnú dynamiku, ktorá poľaví len občas, keď si napríklad postavy potrebujú ošetriť zranenie alebo si na chvíľu oddýchnuť v práčovni. Finále sa mi už síce zdalo trochu prehnané a hlavná hrdinka toho zvládla trochu viac, než by som od normálneho človeka čakal, ale filmu to moc neškodí a páči sa mi, ako to celé dopadne, presne v toto som aj dúfal. A ponúkne aj pár vtipných momentov. Inak s obsadením nemám problém, Dave Bautista nepatrí medzi mojich obľúbencov, ale tu mi sadol, jeho postava mi prišla uveriteľná a ani herecky na tom nie je zase až tak zle, nesklame ani Brittany Snow a okrem nich sa už jedná len o samé epizódne postavy s priestorom maximálne pár minút. Čo sa týka akcie, tak sa aj ťažko hodnotí, je jej tu plno, ale väčšinou sa očakávane odohráva len niekde bokom a postavy sa jej snažia vyhnúť. Zapoja sa do nej len párkrát a snažia sa len prežiť a tak nič výnimočné nepredvedú. Ale hlavne v poslednej tretine je už výraznejšia a aj trochu zábavnejšia. Takže celkovo sa nedá vychutnávať, ale určite to nemôžem ani kritizovať, lebo toto bol presne účel. Technicky tu môžem vytknúť jedine niektoré slabšie efekty, ale nie je tu toho zase tak moc, inak vizuálne je to veľmi kvalitná práca, kamera je skvelá, pričom strihu je tu minimálne a tá atmosféra vrhnutia do vojnovej zóny funguje. Takže žiadny kult sa z toho síce nestane, ale film splní presne to, čo aj sľuboval, takže nevidím dôvod, prečo by som ho mal zhodiť, mne sa to páčilo. 72% ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Levnej Cloverfield bez monstra, akčnější, ale přesto s plno hluchejma místama. P.S. Se*e mě, že v tom filmu nikdo neumí zadržet dech, a v klidu dejchá dlouho po tom, co je prokazatelně mrtvej. Poslední dobou sem na tohle nějakej hnidopich. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv zdejší hodnocení evokuje akčňák seagalavského ražení, není tomu tak a i přes minimální rozpočet je vidět, že tvůrci měli jasný záměr a celkem se jim podařilo ho zrealizovat. Film exceluje převážně ve vizuální podobě, kdy se snaží navodit dojem natočení bez jediného střihu. Není to samozřejmě dokonalé a není zde jediná scéna, která by připomněla umění "Potomků lidí" ale tvůrcům se nedá upřít snaha., díky které se film posouvá alespoň o kousek dál než je tupé, laciné béčko. Jediné co tak filmu nejvíce škodí je mizivý rozpočet, který je vidět hlavně v akčních scénách. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Odpad nedám jen proto, že asi muselo dát docela makačku to celé zrealizovat - ale než pro režiséra a herce, tak spíš pro štáb a kulisáky, a následně pro počítačové trikaře (včetně pokusu, aby spousta scén vypadala jako točená na jeden záběr). Začátek - asi celé tři minuty - mne navnadil. Holka s klukem jdou metrem a náhle se objeví hlášení, že stanice je mimo provoz, překvapivě ve stanici najednou není ani noha (což posléze vůbec nebude dávat smysl, až zjistíme, oč jde), z ulice se ozývají sirény, přelety letadel, výbuchy a střelba... A v té chvíli to jde do kopru. Postavy dělají divné věci, chodí někam, nevíme kam, ani proč, jednou jsou černoši zlí (ale přece hrdinku na začátku hned neodbouchnou - a o to podivněji ta scéna pak působí), podruhé jsou černoši děsní kámoši, a celé to nijak negraduje a překvapivě je to brzy docela i předvídatelné. No, a ten konec to úplně zazdil, protože zjistíme, že jsme celých 90 minut koukali na film o hovně, protože se to vlastně nikam nedostalo. SPOILER Nu, ještě že u nás se nic takového stát nemůže, bo Praha by přišla o dodavatele vína a neměla by kam jezdit do sklípků a točit o tom seriály. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Pouliční válka v kulisách newyorské čtvrti. Možná se tu kecalo trošku víc, než je zdrávo a přemýšlet u toho člověk také příliš nemůže, ale jinak to mělo solidní tempo, přestřelky nebraly konce a zadařilo se i herecky.Líbilo se mi i vysvětlení, co že se to vlastně děje. Výraznější vadou na kráse je ne zrovna dokonalá technická stránka, která odhalovala místy bolestný nedostatek financí. Ale i tak se jedná o solidní jednohubku. 60% ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Bushick zaujme především zajímavě zvoleným soundtrackem a kamerou, což výborně vykresluje zajímavě a originálně zvolenou dějovou zápletku. Bohužel, zhruba od poloviny snímku tento slibný start "zazdí" unylé dialogy, podivné přechody mezi scénami a naprosto odfláknuté finále. Škoda, potenciál zaujmout originální látkou zde vážně byl. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Je to béčko, ale má fajn myšlenku a snahu o intenzivní one shot pojetí. Což místy funguje a místy moc ne. Z hlediska filmařských kvalit je to rozkolísané. Někdy to vypadá až nečekaně dobře, někdy do očí bije laciné CGI. Místy zarazí vyloženě neumětelsky udělané střihy mezi wannabe one shot scénami, které u mě způsobovaly až to, že jsem přestával vnímat film samotný a hledal, kdy přijde další blbě zamaskovaný přechod. Jistou nekonzistenci způsobuje i fakt, že se na některých místech objevuje klasický střih - jakoby si filmaři už nevěděli rady, jak danou scénu napojit. Jenže to pak ze své podstaty sabotuje samotný záměr udělat celý film alespoň zdánlivě jako jednozáběrovku. Výtky bych měl i ke scénáři, který naznačí zajímavou zápletku, ale pak s ní už dále nepracuje a ke konci už je vyloženě jasné, že tvůrci nemají větší ambice než udělat slušný akčňák za pár babek. Přesto, tak pitomý a useklý závěr si to nezasloužilo. Slabší 3*. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Jasně, na tom příběhu není vyloženě nic objevného, ale líbí se mi, jak spolu s postavami vlastně nevíme, co se stal, jak je to drsné a jak tu hraje Dave Bautista, který ukazuje, že má na víc než jen na role, kde je primárně komediálním charakterem. Jo, tenhle drsný boj o život v centru velkoměstě mě zaujal. ()

dyfur odpad!

všechny recenze uživatele

....SPOLER-ktorý sa oplatí.......všetko zle a najhorší koniec....D.B. je NEHEREC pri ktorom aj Arnold Schwarzenegger pôsobí ako herec zo shakespearovskej spoločnosti - nevadilo by keby aspoň niečo ukázal nejakú akciu ako v Bondovi- tu pôsobí ako tlsťoch s batohom čo sa vie  biť ako dedinský hrmotĺk....dej je plytký čo by nevadilo,ale ku koncu keď už sa zdôveruje so svojou psychikou študentke Lucy (hrozný monológ) a ....potom ho zabijú a za pár minút zabijú aj druhú hlavnú postavu študentku Lucy a je koniec.....a tie zábery horiaceho New Yorku = prvý ročník trikovej učňovky v Prdelove.... ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Triky úděsný,ale to se dá pochopit,asi velkej rozpočet to nemá.V poslední době máme serii filmů,kdy jsme vrženi do děje,aniž by bylo zřejmý,o co se hraje.Tady se pořád utíká,akce pražádná,a tak snad chvílema to napětí může diváka uspokojit.A pochvala pro Bautistu,kterej se pomalu zviditelńuje.40%. ()

PROCESOR 

všechny recenze uživatele

Tak úvod filmu je pěkně našlapanej. Ve válčícím New Yorku a s minimem informací se napětí jenom zvyšuje. V nastalém chaosu nikdo neví, kdo jsou ti vojáci v černém a o co jim vlastně jde. Dokud se nepodaří jednoho vyslechnout. Pak už je vše jasné a hrdinové snímku Lucy a Stupe se snaží dostat jenom na bezpečné místo. Je tady pěkná kamera a snímek se snaží přiblížit realitě bez zbytečných kudrlinek. ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Ženská jede s přítelem do Bushwicku představit ho jejím rodičům tam ,ale vypuknou nepokoje a on zemře  a ji chtějí znásilnit. Pomůže jí Drax a snaží se přežít a to je ve zkratce celý film. Pominuli takovou blbost, že profesionální žoldáci nedokážou sejmout několik vidláků tak se to dá. Jsou zde i věci, které můžou v dnešní době vadit a v dnešní době by neprošly například při první příležitosti zde chtějí černoši bělošku znásilnit a zabít  (narážka na Blm kdy to opravdu chtěly dělat) další černoch zde káže o tom, že je to jeho čtvrť a nikdo jiný tu nemá co dělat (ačkoliv jsou zde později jak běloši tak Asiaté) a na konci velí ta běloška celé skupině kde je to takřka samý černoch (v dnešní době by to neprošlo jelikož rasismus). Kazí to  ta stupidita , že nedokážou porazit několik vidláků a , že na ně americká vláda nedokáže za celý film nikoho poslat přitom takových 1000 vojáků by bohatě stačilo , když jim natrhly prdel místní vidláci . I triky ve scénách kdy něco hoří vypadají strašně. P.s. ten konec je jako co zkušený voják co si vše kontroluje je náhodně zastřelen černoškou pak umře i ta ženská a přežije to ženská co jen fetuje a hulí.  60 procent ()

drackula 

všechny recenze uživatele

Zaujal ma trailer. Úvod filmu tiež nebol zlý, ale potom to už išlo dolu vodou. Nefunguje scenár, hudba je miestami vyslovene otravná, kvázi originálna kamera je občas neskutočne mimo. Zaujímavý nápad a pár svetlých momentov žiaľ nestačilo na celkovo dobré hodnotenie. Plus Bautista bol v civilných scénach dosť drevený. 40% ()

herr_carter 

všechny recenze uživatele

V rámci testování Netflixu mi byl nabídnut i tento kousek, 50 % ratingu sice moc muziky neslibuje, proč to ale nezkusit, když tam hraje moje oblíbená vepřová hlava, pan Bautista? A nebylo to špatné, poměrně zajímavý pohled na moderní stav stanného práva, kterak to dopadá, když vezme spravedlnost do ruky parta militantních a vlasteneckých jedinců a udělají si z New Yorku vojenský cvičák. S tím rozdílem, že se nestřílí do trenýrek, ale do lidí - a ostrýma ! Reálné to bylo sice jako Troškův film v bitvě o Oscary, ale na to, že evidentně rozpočet nedosahoval astronomických výšin, byl film stravitelný......................moje hodnocení = 6 z 10. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Tak to dopadá, když na jednu stranu máte poměrně talentované tvůrce se sice béčkovým, nicméně  výrazným scénářem v rukách, jenže vám chybí finance k tomu, aby jste onen talent a scénář mohli divácky atraktivně prodat. Takže ano, je znát, že oba pánové na režisérské stoličce přesvědčivě ví, co dělají, že umí pracovat s napětím, že umí natočit svižnou a efektní akci, že umí vést herce a především že umí vytvořit opravdu výraznou a působivou atmosféru, jenže je opravdu zároveň na celém tom filmu až smutně poznat, jak by se ve všech těchto ohledech rozjeli ještě daleko víc, ale prostě se jim nepodařilo přemluvit žádného velkého hráče, který by jim to pořádně zasponzoroval, takže to tu pak všechno zmiňované sice vyskytuje, ale zpracované tak, aby se film vešel do rozpočtu, kterým jinak jiné velkofilmy plánují tak akorát zaplatit svačináře a kabeláře. Nejviditelněji se pak ono finanční omezení odrazilo především na akci, kterou lze považovat za intenzivní, zároveň ale dost nepřehlednou, chaotickou, prostě skrývající věci, které by byly finančně náročnější, no a pak samozřejmě na efektech, kdy sice kolem ústřední dvojice hrdinů pořád něco vybuchuje a demolujeme se, divácké oko z toho uvidí nicméně buď naprosté minimum, ve většině případech pak spíš nic. Zápletka jinak působí na jednu stranu docela zajímavě a neotřele, ovšem vyloženě jí chybí nějaká hlubší myšlenka a podrobnější rozbor nastalé situace, takto to na mě celé zapůsobilo jako jen nějaký rychlonástřel, bez nějakého většího vysvětlování, každopádně opakuji, úplně mimo není a vážně si dokážu představit, že být tento projekt mnohem lépe zafinancovaný, tak by mohlo jít o vážně slušné akční inferno. Zmínit bych pak chtěl ještě ústřední herecké duo, které se tedy snažilo, ovšem ani Brittany a ani Dave nejsou takovými hvězdami, které by dokázali utáhnout film jen na svých bedrech, respektive zaperlit tak, aby alespoň nějak zakryli svými výkony nedostatky zbytku filmu, ale zároveň určitě film ani jeden z nich nějak nepotápí a navíc jsou sympatičtí, takže asi i oni jsou ok. Bushwick se tak ve výsledku pohybuje někde mezi dvě až třemi *, a já se nakonec přikláním k tomu hodnocení vyššímu, a to hlavně díky nečekaně nekompromisnímu závěru, který se jen tak nevidí a tvůrci si za to zaslouží pochvalu. ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Začátek (hudba, vrtulníky) je neskutečně podmanivá. Naladí člověka na něco "stylového" a ono ano! Bohužel ale jinak než by jeden myslel. Celý film je totiž točen jakoby bez střihu (krom záběrů ze vzduchu) což obzvlášť u akčního filmu (střelba, rvačky, výbuchy) působí dost dobře (žádný zběsilý střih,ale precizní načasovaní a práce s kamerou). Opravdu komparz si užil. Bohužel dialogy a scénář je něco nad čím nejeden zapláče. Na druhou stranu oceňuji neúprosnost (závěr jsem takovýhle opravdu nečekal). ()

Reklama

Reklama