Reklama

Reklama

Zákon přitažlivosti

  • Irsko Laws of Attraction (více)
Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Audrey Woods (Julianne Moore) a Daniel Rafferty (Pierce Brosnan) patří v newyorském právnickém světě mezi špičkové specialisty na rozvody. Jednoho dne stanou proti sobě: Daniel zastupuje rockovou hvězdu Thornea Jamisona, Audrey jeho nespokojenou manželku Serenu. Klienti proti sobě vedou otevřenou rozvodovou válku, v níž hraje důležitou roli i zámek v Irsku. Jejich právníci zachovávají profesionální dekorum maskující bouřlivou antipatii. Elegantní Audrey je chladně upjatá, neurotická a striktně se drží zákonů, Daniel je ironik a požitkář a kravatu může mít správně uvázanou jen omylem. Právník je ovšem brilantní. Co se stane, když se tihle dva profesionálové, kteří neumějí prohrávat, do sebe proti své vůli zamilují? A co udělají, když se jednoho rána probudí po divoké noci v nefalšovaném irském stylu a zjistí, že mají na rukou snubní prstýnky? (Magic Box)

(více)

Recenze (135)

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Hned po prvních pár taktech jsem si řekla, že ta zrzka má rajc, umí hrát, ale není komediant. To Pierce, který coby Bond už začínal fotrovatět, byl tady opět zarostlej neoholenej kluk se špatně uvázanou kravatou a šarmem. Nic moc náročného, tohle pošťuchování dvou rozvodových advokátů, ale spolu s rockovou Audreynou matkou a irským folklorem...... se to nechá rádo vidět. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Nevím proč, protože zas tolik toho společného nemají, ale vzpomněl jsem si na do češtiny otrocky přeložené Orly Práva s Redfordem (na druhou stranu ono to "přeložit" inteligentně nejde a aspoň ten název vyniká, narozdíl od "Právnických es" nebo něčeho podobného). I když co do hlavních hrdinů by víc na místě bylo Zbožňuju Trable...co to vypovídá o originalitě? Nic zvlášť dobrého;) Naštěstí šarm ústředních představitelů a druhé hlavní dvojice (neodolatelně šáhlých klientů, z nichž jeden je jak jsem si uvědomil až po letech démon tisíce tváří Michael Sheen:)) zachrání leccos. Jenže i tak se neubráníte pocitu nedotaženosti a jakéhosi ochuzení. Což je i vzhledem ke kouzelnému Irsku velká škoda. 60% s dovětkem "Neurazí, nenadchne, ale pokud jste příznivci Brosnana nebo herecky asi nejschopnější zrzky na Zemi, jděte do toho." ()

Faye 

všechny recenze uživatele

Čím jsem starší, tím mám tenhle odpočinkový žánr raději ( v důchodu mě zřejmě čekají mexické telenovely). Navíc (a ze stejného důvodu) si tím víc užívám pokoukání na tak krásného chlapa, jako je Pierce Brosnan (černá rozhalená košile a chlupatá hruď wow). Zápletka je sice banální, oba „ zastupují lidi, kteří najednou objevili vášeň pro boj v nich dřímající o kterém nevěděli“ a i když, rozvodové právníky by v reálném životě málokdo podezříval z takových nerozvážností, jako je neuvážený sňatek. Tak stane se, někdy prostě nastanou situace, kdy „detaily jsou trochu rozmazané“. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Šťastná? Vyzerám ako šťastná?!“ – „Ťažko povedať... nikdy som ťa šťastnú nevidel.“ Pehavá Julianne Mooreová z HANNIBALA to myslela dobre, ale kde nie je prirodzený herecký prejav, tam ani Davy Jones neberie do svojej ríše. Nečudo, že jej advokátku od prvej scény hravo (a s chuťou) prehráva uvoľnený Pierce Brosnan, rýchlo sa spamatajúci z toho, že oňho v MGM/UA už ako o agenta 007 nemali záujem a nahradili ho "mladším a svalnatejším" Danielom Craigom. A samotný film? Priemerná konverzačná situačná komédia. Len uvoľnený Brosnan a pár pôvabnejších scénok mi bránia označiť ZÁKON PRÍŤAŽLIVOSTI za polotovar, hodný (predsa len zaslúženejších) 40%. Ale jeho spaľujúci šarm, herci z vedľajších rolí (Poseyová, Sheen) či škótska pasáž tomu preds alen dosť dali. Viac na mojom ex-blogu: http://ivokucera.blog.sme.sk/c/175523/Zakon-pritazlivosti-60.html ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Nevtipný, neoriginální a někdy dokonce trapný, nebýt Pierce Brosnan a Julianne Moore, tak by to dopadlo asi ještě hůř než to dopadlo, i když o moc dolejc už to nejde, ale zase na druhou stranu nemůžu říct, že bych se jen nudil, byly tam i docela zajímavý pasáže, ale už si nepamatuju jaký ()

Dadel 

všechny recenze uživatele

Totálně zbytečný a zapomenutelný film. Nic co byste už stokrát neviděli. Brosnan i Mooreová by ve svých filmografiích jen těžko hledali nevýraznější role. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

James Bond vs. Clarice Starlingová II. je klání dvou rozdílných poločasů. V prvním pár relativně zábavných momentů dovolí čuchnout k Adamovu žebru zlaté hollywoodské éry „války pohlaví“, načež se po příjezdu do země svatého Patricka vše zvrtne (Irsko je v tom ovšem nevinně). Ani by nevadilo, že Pierce začne loudit sňatek, jako kdyby byl těhotný a humor se kapánek vytrácí, ale ta zoufale neoriginální závěrečná šablona náhlého konfliktu, trápení, sprintu za někým, kdo odjíždí a znovupadnutí si do náruče mě donutila bouřlivě pískat a házet z hlediště zapalovače. Fakt mě to vytočilo až jsem měl sto chutí ustřihnout Brosnanovi ten pramínek vlasů, co se střídavě objevoval a zase mizel na jeho čele.. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemná komedie s výborným obsazením i scénářem. Zhruba prvních padesát minut mezi sebou Julianne Moore a Pierce Brosnan rozehrávají brilantní slovní přestřelky a hlášky lítají ze strany na stranu. Poté se děj přehoupne do klasického schématu romantických komedií a nabídne typická klišé. Zde se humor poněkud ustálí, abychom mohli patřičně vychutnávat vztahové trable mezi oběma aktéry:) Nakonec ani tato část mi nemohla narušit můj dojem ze Zákonu přitažlivosti, který se mi moc líbil. Těšila jsem se také na Michaela Sheena, který byl v roli požitkářského, obhroublého buranského rockera prostě parádní a je jen škoda, že nedostal více prostoru. "Nemůžu za to, že moje klientka má IQ houpacího koně", "Kdyby mě měl ranit každý právník, se kterým jsem šu*ala, tak skončím v blázinci." :) ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Překvapilo mě, že se tátovi tenhle film líbil. Romantická komedie, která není nijak přehnaně vtipná (ale nudná taky rozhodně ne) a kde hraje hlavní roli nebondovský Pierce Brosnan. Ano, a taky Julianne Moore, které spíš sednou její životem zničené ženy, ale i taky podává více než slušný herecký výkon. Scénář není nijak přelomový, nic nového nenabízí, ale dobře se na to dívá. Naopak soundtrack je doslova pastva pro uši pro každého, kdo má rád irskou hudbu, nicméně ten zase nikde neseženete (a věřte mi, že jsem se snažila :-) ()

Tyler 

všechny recenze uživatele

Škoda přeškoda promrhaného potenciálu. Právnické prostředí, puntičkářská elitářka a svobodomyslný pohodář versus láska. V hlavní roli Julianne Moore a Pierce Brosnan. Proč tohle nevyšlo?! Nevím, ale je to prostě tak. Možná je problém v tom, že scénář dotyčné dvojici ani tak nedovoluje hrát, jako jim spíš přikazuje jen vedle sebe být. I tak jsou některé momenty kouzelné, na triku je má ovšem především Pierce Brosnan. Julianne se v "Zákonu přitažlivosti" nenašla. A to přitom všichni, kdo jsme viděli "Evoluci", víme, že jí komedie není cizí. ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

Moc nechapu ty komentare, je to dobry, solidne zahrany film, Julianna je tady opravdu uzasna a Brosnan pohodar jako vzdycky. Nikoho neurazi, ale nejspise ani uplne tak neoslni. ()

Indiana 

všechny recenze uživatele

Romantická komedie, která sice nepřekvapí, ale to už se dneska od tohoto žánru snad ani očekávat nedá. Navíc se jedná o celkem příjemný filmeček s charizmatickým Piercem Brosnanem, který zvyšuje úroveň filmu minimálně o 1*. ()

hippyman 

všechny recenze uživatele

klasická tříhvězdičková přeslazená jednorázová kozlí-koule-rvoucí pseudokomedie s celkem slibným začátkem a toporným zbytkem... opět se sám sebe ptám, co jsem vlastně čekal?! 60% ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 8/10 Děj 8/10 Hudba 6/10 Efekty 6/10/// +Pierce Brosnan je kouzelný, Julianne Moore zase roztomilá, nenáročný a příjemný snímek, poutavý scénář -hledá se težko, snad jen, že sem si spletl Brosnana s R. Gerem, pro kterého je tohle typická role a navíc mají shodný dabing/// Příjemně si u filmu odpočinout a dobře se u romantické komedie pobavit není nikdy od věci. Zde to především stojí na ustřední dvojici, na kterou je radost se dívat. Jo a je tady taky David Kelly, který na sebe o5 strhnul pozornost./// Celkem 72%/// ()

k212 

všechny recenze uživatele

Prostě je to slabší průměr, gagy jsem už párkrát kdesi zaslechla, i když ten s řidičákem je celkem vtipný. Svým způsobem mě film trochu asociuje na Nesnesitelnou krutost (která je samozřejmě mnohem sarkastičtější, drsnější a lepší), každopádně je z bahna průměrnosti film vytáhnut díky výborným představitelům hlavních rolí. Takže vlastně je to příjemný a oddychový film na nedělní odpoledne. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Audrey Woodsová a Daniel Rafferty jsou špičkoví právníci se specializací na rozvody. Elegantní Audrey je svobodná a nechce se vdávat ani citově vázat, je chladně upjatá, neurotická a striktně se drží zákonů. Daniel je ironický a požitkářský a Audrey se mu líbí a ona se naopak tváří, že ji nezajímá, ale dost ji ve skutečnosti přitahuje. A náhoda je svede k tomu, že se jednou probudí v posteli se svatebními prstýnky na rukou. Do toho pár peripetiií s klienty, v tomto případě s rockovým zpěvákem, a hodně blbý film je na světě. Je s podivem, že takový kvalitní herci, jako je Pierce Brosnan a Julianne Moore do něj vlezli. Ani trochu jsem se nebavil. Dost nepovedené. 20% ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Mí dva oblíbení herci jako pár v romantické komedii o tom, že co se škádlívá, rádo se mívá? Oho, to musí být super, říkal jsem si. Jenže nebylo. Spousta slovních přestřelek, spousta bláznivých situací, dokonale protikladná dvojka, úsměvně trhlí klienti, přesto spokojenost nějak ne a ne propuknout naplno. Možná proto, že jsem po razantní a zábavné první třetině čekal něco výraznějšího než nevýraznou romantiku okořeněnou občas nějakým vtípkem. ()

Reklama

Reklama