Reklama

Reklama

Gilmorova děvčata: Rok v životě

(seriál)
  • USA Gilmore Girls: A Year in the Life
Trailer 1
USA, 2016, 6 h (Minutáž: 90 min)

Hrají:

Lauren Graham, Alexis Bledel, Kelly Bishop, Scott Patterson, Keiko Agena, Matt Czuchry, Sean Gunn, Yanic Truesdale, Sally Struthers, Liz Torres (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(4)

Obsahy(1)

Nová řada přichází skoro deset let po skončení původní série a sleduje Lorelai, Rory a Emily Gilmore v průběhu čtyř období bohatých na změny. (Netflix)

Recenze uživatele Berry0153 k tomuto seriálu (5)

Gilmorova děvčata: Rok v životě (2016) 

Přes nejistý začátek (Winter) se Gilmorky krásně dostaly do tempa (Summer) a zakončily to krásným pocitem štěstí. Kruh života se uzavírá. A pokračování? Doufám, že nebude. Tohle byl ten zasloužený konec, který měl přijít už před několika lety na konci osmé série a další díly by byly jen jakýmsi opakováním toho, co jsme tady přece všichni už jednou viděli ;-) ()

Winter (2016) (E01) 

SPOILER: Sympatický "výkřikový" úvod s hláškou, která sem víc než dobře zapadla "I smell snow", zasněžené a vyšperkované Stars Hollow a neustálé štěbetání dvou nerozlučných kafařek krásně navázalo a připomnělo nejdůležitější okamžiky gilmorek jako kdyby je za těch několik let vůbec nepřestaly vysílat. Přes věškerou snahu o supervtipné hlášky a rozhovory jsem se zasmála opravdu jen jednou. Všechny rozhovory byly totiž tak strašně umělé jako obličeje holek, které jim nepřirozeně zmalovali. Přitom v původním seriálu šlo o tak perfektní přirozenost, ale chápu, že asi není úplně jednoduché do nečeho takového po tolika letech zase zapadnout. Nicméně, co lze odpustit v hraní hlavních postav, již nedokážu příliš odpouštět v dějové linii. Rory, která nikdy s nikým nechodila jen tak, má najednou kluka, o kterém ani neví, že existuje a zároveň spí s Logenem?! Vlastně celá tato záležitost působila jak ze sitcomu - a to sem prostě nepatří. Lorelai se bezhlavě rozhodne dát Lukovi jakýmkoliv způsobem dítě, i když k tomu nevedou žádné vážné pohnutky (např. že je její dítě z domu, že jí něco chybí - sama řekne, že je šťastná - ovlivnil to pouze rozhovor s její matkou). A Kirk má víc prostoru než měl mít - vtipnost se poté stává již spíše otravnou. Abych nebyla úplně škarohlíd, soužítí Lorelai a Luka hodně potěšilo. Opravdu jim to spolu sekne. Taylor byl opět příjemně nepříjemný a Emily byla jako vždy okouzlující a nepřekonatelná. V dalších dílech doufám v Roryno přesměrování na jinou než tuhle rozlítanou a roztažnožkovou verzi. Zatím 65% ()

Spring (2016) (E02) 

SPOILER: Příliš táhlé, příliš nudné, Rory je furt roztažnožka - snad ještě horší než byla. Marně čekám, kdy se objeví nějaké další (důležité) postavy, co neřeknou jenom "ahoj", vždyť je půlka této mini série pryč! Místo, aby mě těšilo to sledovat, jsem spíš nepříjemně rozladěná, otrávená. 50% ()

Summer (2016) (E03) 

Tak nějak půjdu protiproudem - a to jsem nečekala ani v tom nejšílenějším snu! Předchozí díl mě totiž neuvěřitelně nudil a říkala jsem si, že snad další ani nechci vidět. Pak jsem najednou dostala chuť dozvědět se, jak moc strašný je ten muzikál, o kterém tady všichni nelibě píší a musím říct, že mám docela jiné dojmy. Teda, ne že by ten muzikál nebyl strašný. To byl, ale já jsem si představovala něco ve stylu, že všechny hlavní postavy vyskočí na ulici a tam budou zpívat a tančit na nějakou strašně vtipnou písničku a bude to cool a bude to legend....počkej si...a...a to se tu díky bohu nestalo. Takže tolik k vysvětlení, proč mě vlastně takovýhle strašný muzikál potěšil :-D. A co si budem povídat, všechny Taylorovy nápady byly vždy strašné a trapné, tak proč by se jeden z nich nemohl promítnout taky tady v nových dílech? Díky tomu mi to víc připomnělo atmosféru Gilmorek - ne jako trapný OOOber Kirka v prvním díle, jo a proč tu vlastně už Kirk není? A jinak se Rory konečně posunula někam dál. Pochopila jsem i její nerozlučnost s Logenem. Ač jsem byla vždycky spíš v "týmu Jess", tak po dnešním dílu musím říct, že bych to přála spíš Logenovi. Oba se od sebe očividně nedokáží odloučit a on je k ní vždycky tak milý a ochraňovatelský. No a Lorelai a její touha po divočině...no možná je to proto, že si v životě nic neužila, protože měla Rory v 16 a musela hned začít pracovat, takže to zas tak nepochoptelné není. I když divočina...tam přece není kafe! :-P 70% ()

Fall (2016) (E04) 

SPOILER a FAKT hodně, tak dál NEčti, pokud jsi to neviděl/a, nebo si to zkazíš. První reakce po posledních slovech? "ne eee" Ale pak, po pár minutách pocit, že to tak nějak krásně zapadlo. Že se tím vlastně uzavírá kruh. Dcera se mění v matku, matka v babičku a na svět přijde další gilmorová. "To the circle of life" přípíjím jako Lorelai s Emily. Díky a bylo to fajn. Tenhle poslední díl nejvíc. ()

Související novinky

Veronica Mars se vrací

Veronica Mars se vrací

22.08.2018

Kultovní noirový seriál Veronica Mars s Kristen Bell (Šéfka, Matky na tahu) v hlavní roli se s největší pravděpodobností dočká další řady. Showrunner Rob Thomas momentálně dojednává poslední detaily… (více)

Reklama

Reklama