Reklama

Reklama

Na začátku detektivního příběhu je ve vaně nalezena mrtvola majitele autoopravny Martina Horáka (D. Prachař). Policie tento případ nejprve považuje za sebevraždu. To se však nezdá detektivovi Pavlu Vondrovi (V. Dlouhý), který začne znovu rozplétat nitky tohoto zpočátku jasného případu nehody… Ty ho zavedou až na začátek jiného případu a k ženě, se kterou se už jednou setkal – k překladatelce Evě Jarolímové (P. Jungmanová). Tenkrát vyšetřoval sebevraždu její sestry Jany (Z. Dřízhalová), která skočila z okna a nikdo nevěděl proč… (Česká televize)

(více)

Recenze (74)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

V podstatě to ani nebyla kriminálka jako spíš vztahovka oblečená do krimikabátku. Jsou věci, které mě tedy silně nesedli, kličová se týká záverečné pointy, ale to nemůžu spoilerovat. Petra kočka a Vladimír jako vždy trefil postavu dokonale. ()

Marigold odpad!

všechny recenze uživatele

Zastydlá vekslácká estetika 80. let. Nechutnej paskvil, který by měl milovníka dramatu / detektivky urážet de facto čímkoli. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Až na tu strašlivou instrumentální hudbu (i Laco má své dny) celkem ucházející televizní detektivka, nijak výrazně nevybočující z průměru tvorby České televize... Vladimír Dlouhý hraje takového empatického a na instinkty spoléhajícího, tedy spíše žensky koncipovaného detektiva... ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Asi jsem čekal více. Na filmu byl vlastně nejlepší konec (zbytek filmu jsem se více méně nudil). Polemizovat o tom, že člověk, který úmyslně a vědomě nakazí jiného člověka takovou nemocí jako je AIDS, je přinejmenším bezohledné hov...ovád, snad ani není potřeba. Abych pravdu řekl, herecké výkony mě moc nechytly, hudba také nic extra, takže jen díky tomu konci to je ještě průměr. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Ze začátku jsem byl poněkud vyděšen. Zatmívačky přes černobílou, Decziho přehnaně teskná trubka, šílené postsynchrony, legrační playboy Prachař, obrys mrtvoly na cestě jak z Bláznivé střely a slintající klíčový důkaz. Jenže pak si empatický Columbo Dlouhý sedl na kávu se svou budoucí manželkou a lehce psychologická retrospektiva s postupy a emočními pochody nebohé paní pomsty získala mou pozornost. Směšně expresivní scénu, kdy rozsévač Horák napíše rtěnkou na zrcadlo vzkaz za doprovodu hluboce osudového tónu, si však mohli odpustit.. ()

sportovec 

všechny recenze uživatele

Na polistopadový úhor slušný scénář, na kterém se Němcová mohla vyřádit a naznačit, že i dnes lze tvořit, byť ve velmi strohých limitech. Podařilo se jí výchozí poněkud topornou fabulaci oživit a s využitím kvalitních hereckých výkonů (relativně nejvíce prostoru se dostalo znamenité brněnské herečce Petře Jungmanové) vytvořit vcelku zajímavý příběh s určitou pachutí zvrácenosti a zpustlosti na moderní způsob. Ani náznaky intimních vztahů mezi vyšetřovatelem-kriminalistou a hlavní hrdinkou nevyzněly jako křoví do počtu. Poměrně působivý byl i závěr. V pomyslné kategorii dlouhodobého televizního průměru se jedná o zajímavý čin. Bohužel nikoliv o čin mimořádný a ojedinělý. Ale to už není režisérčin problém. Dokázala totiž víc, než se dalo čekat. Na smutné pravdě, že dnes musíme být vděčni leckdy se zaťatými zuby, však - bohužel - ani DEN nemůže změnit nic. ()

tahit 

všechny recenze uživatele

Je jisté, že detektivní film je v TV žádaným produktem. Česká detektivka obzvlášť. Jenže vymýšlet nové a neotřelé kombinace není snadné. Tato detektivka byla pro mě zážitek, velice civilní, zápletka logická a řešení pravděpodobné. Herečka Petra Jungmanová to zahrála bez laciného kýče a skvěle. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Náhodou taková nenáročná krimi oddechovka kde působí trochu zbytečně jen rušivé nájezdy psycho hudby a uznávám, že závěrečná scéna se zrcadlem : vítám tě do klubu je fakt kapku přehnaná, ale jako finální pointa aspoň trochu originální když už kdo je pachatelem té rádoby nešťastné nehody je jasné už od začátku. Škoda Dlouhého, že odešel tak brzy měl nejenom výborný hlas, ale byl to i znamenitý charizmatický herec.60% ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 5/10 Děj 6/10 Hudba 5/10 Efekty 5/10/// +příjemně civilní, kvalitní detektivka, originálně zfilmované, Petra Jungmanová podala dobrý výkon -žádný z mích oblíbených herců, trošičku mi to přišlo zdlouhavé i přes krátkou stopáž/// Zajímavým způsobem natočená deketivka. Děj je retrospektivní. Nejprve se vyšetřovatel dostane na místo zločinu a teprve potom je děj odvyprávěn od začátku a jsou nám představeny všechny události, které vedli a nebo předcházeli zločinu. Závěrečný zvrat je příjemně překvapivý./// Celkem 54%/// ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Atmosférická detektivka bez krve a vlastně i bez násilí je doprovázena podmanivě tesknou Decziho trubkou. Petra Jungmanová se mění jako chameleon a je zcela důstojnou partnerkou jako vždy výbornému Vladimírovi Dlouhému. Němcová nechává děj líně plynout, maně zabrousí na pole citového vzplanutí vyšetřovatele, ale především se věnuje objasnění podstaty zločinu. Od počátku je jasné, kdo ho spáchal, průběžně nám střípky napovídají, proč. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Deň, keď sa zastavila zem je mysteriózny sci-fi triler, Deň potom je katastrofický triler a Deň, keď nevyšlo slnko je napriek názvu, evokujúcemu spomenuté žánre kriminálny triler s romantickým nádychom. Má niekoľko výrazných kladov, ktoré bohužial trochu zrážajú niektoré výrazné zápory. Takže vynikajúci výkon hlavnej predstaviteľky verzus dĺžka, ktorá je neúmerne naťahovaná dlhými sekvenciami, ktoré pokračujú aj potom, čo bolo všetko povedané a robia tak z diváka trochu blbca (Eva odchádza od právničky, sadá si na lavičku, chvíľu sa pozerá a výpúšťa z pod šiat balón, pritom dávno vieme, že išlo o pascu). Ďalej nadpriemerný scenár, ktorý je na televízny film vynaliezavo napísaný verzus vlezlá hudba, tá trúbka mi bude dunieť v ušiach ešte nejaký čas. Suma sumárum vydarený televízny film, ktorý mohol byť ako súčasťou kriminálneho seriálu, kde by epizóda trvala znesiteľnejších 60 minút, tak celovečerný kino film s väčším rozpočtom a nejakou podzápletkou navyše. 70%. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Kurva, to bolo čo za hudbu. Jak keby sa platňa dvakrát už prelomila a stále sa ju pokúšate hrať cez injekčnú striekačku. Škoda aj lacnejšieho spracovania, z ktorého ešte dýchajú deväťdesiatky. Ale detektívne to nebolo úplne zlé, len keby to skoro celé nebolo odhalené veľmi rýchlo a tak nakoniec šlo len o to, či Dlouhý dá dlouhého do kurína či nie, zatiaľ čo ona preferuje masturbáciu. Kopa scenáristických chýb z toho urobili úroveň inscenácie. ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

Líbilo se mi rámcové vypravování a metamorfózy Petry Jungmanové. Sice jsem pochyboval o věrohodnosti, ale atmosféra mě dostala tak, že jsem množství "detailů", které zmiňuje Siegmund, ani nepostřehl:-) ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Takže padla !! Prostě dostal ten hloupej nápad se holit ve vaně.." - "Proč by to, proboha, takhle v noci dělal ??" - "Protože byl nalitej jak slíva.." ()

Siegmund 

všechny recenze uživatele

Film mě překvapil několika věcmi. Především pak skvělými hereckými výkony, zajímavou zápletkou i jejím úspěšným rozpletením s nulovým výsledkem. U filmu jsem se rozhodně nenudil. Na mnoha místech na mne velmi rušivě působila hudba. Dokonce mě film přiměl k přemýšlení i po svém konci. Jenže ouha, na řadu otázek, které ve mně po skončení filmu zbyly, jsem nenašel odpověď do teď. Třeba se najde někdo, kdo mi na ně odpoví. 1. Policejní vyšetřovatel čeká v bytě Jany Jarolímové na její sestru, aby jí sdělil, že její setra Jana spáchala sebevraždu. Když Eva dorazí, vedou spolu rozhovor, při kterém se Eva napije ze sklenice nápoje, který si nenalila. Že by si ho připravila do sklenice už ráno? 2. Proč Jana Jarolímová páchá sebevraždu, když si není jista, že je HIV pozitivní? 3. Policejní vyšetřovatel sděluje Evě Jarolímové, že výsledek testu na HIV její sestry Jany byl negativní. Není však možno, že výsledek testu byl negativní jen proto, že se nákaza dá testem poznat asi až po šesti týdnech? 4. Proč šla Eva Jarolímová na pohřeb Martina Horáka? 5. Proč šel na pohřeb Martina Horáka policejní vyšetřovatel? 6. Proč předkládá policejní vyšetřovatel fotku Evy Jarolímové lidem, kteří bydlí v bytě, v kterém kdysi bydlel Martin Horák? 7. Kde vzala Eva Jarolímová v koupelně baterku, když ji do koupelny nikdo nepřinesl? 8. Proč se, po vhození elektrického strojku do vany „vyrazily“ pojistky v celém bytě a ne jen v okruhu zásuvek, v kterém byla i zásuvka koupelny? 9. Proč „vyražení“ pojistek způsobilo i zhasnutí svíčky, která předtím hořela na okraji vany? 10. Když byla policie v koupelně, světlo v domě již fungovalo. Ovšem holicí strojek ještě pořád ležel ve vaně s vodou. Tentokrát však už pojistky „nevyrazil“. Jak je to možné? 11. Když byla policie v koupelně, svíčka na okraji vany opět hořela. Že by si ji policisté zapálili, aby na práci lépe viděli? ()

topi 

všechny recenze uživatele

Nevěrohodná detektivka s naprosto debilním koncem, kterému jsem ani jaksi neporozuměl. Takhle se to nedělá paní Němcová. Je pravda, že po roce 2000 už nic obstojného nenatočila a scénáristka Jitka Musilová je podepsaná pod zhovadilost Ordinace v Růžové zahradě, není se tedy čemu divit, že i tento televizní film stojí za prd. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Na Němcovou dobrý. 1)  Jednoduchý děj nemate diváka žádnými záhadami nebo odbočkami a směřuje přímočaře k jasnému cíli. Na konci si tvůrci dopřáli jenom malé překvapení._____ 2)  O Vladimíru Dlouhém (detektiv), zde 43letém, platí, že čím byl starší, tím byl přitažlivější._____ 27letý Viktor Limr (detektivův podřízený) byl taky pěkný._____ 30letá Petra Jungmanová (překladatelka Jarolímová) měla příjemný úsměv._____ 42letý David Prachař (majitel autoopravny) byl sexy jako vždy. ()

veronikav 

všechny recenze uživatele

Hodně povedená detektivka :-) Je to trochu jiné pojetí , ale stojí za zkouknutí. Navíc pointa ... kdyby to tak chodilo :-)) ()

Reklama

Reklama