Reklama

Reklama

Na začátku detektivního příběhu je ve vaně nalezena mrtvola majitele autoopravny Martina Horáka (D. Prachař). Policie tento případ nejprve považuje za sebevraždu. To se však nezdá detektivovi Pavlu Vondrovi (V. Dlouhý), který začne znovu rozplétat nitky tohoto zpočátku jasného případu nehody… Ty ho zavedou až na začátek jiného případu a k ženě, se kterou se už jednou setkal – k překladatelce Evě Jarolímové (P. Jungmanová). Tenkrát vyšetřoval sebevraždu její sestry Jany (Z. Dřízhalová), která skočila z okna a nikdo nevěděl proč… (Česká televize)

(více)

Recenze (74)

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Atmosférická detektivka bez krve a vlastně i bez násilí je doprovázena podmanivě tesknou Decziho trubkou. Petra Jungmanová se mění jako chameleon a je zcela důstojnou partnerkou jako vždy výbornému Vladimírovi Dlouhému. Němcová nechává děj líně plynout, maně zabrousí na pole citového vzplanutí vyšetřovatele, ale především se věnuje objasnění podstaty zločinu. Od počátku je jasné, kdo ho spáchal, průběžně nám střípky napovídají, proč. ()

anavi.92 

všechny recenze uživatele

Přepínala jsem televizi a tento film tam zrovna běžel, takže jsem ho neviděla úplně od začátku (což nebylo na škodu). Začala jsem ho sledovat ve chvíli, kdy Eva běhala po doktorech a sháněla uklidňováky a já si říkala, že je to nějaká psychopatka. Až pak mi došlo, že něco chystá a netrpělivě jsem ji začala pozorovat. Závěrečné rozuzlení je výborné a z věty "Vítám tě na palubě" mě doteď mrazí. ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Náhodou taková nenáročná krimi oddechovka kde působí trochu zbytečně jen rušivé nájezdy psycho hudby a uznávám, že závěrečná scéna se zrcadlem : vítám tě do klubu je fakt kapku přehnaná, ale jako finální pointa aspoň trochu originální když už kdo je pachatelem té rádoby nešťastné nehody je jasné už od začátku. Škoda Dlouhého, že odešel tak brzy měl nejenom výborný hlas, ale byl to i znamenitý charizmatický herec.60% ()

A.L.E.S. 

všechny recenze uživatele

Možná přeháním, ale tenhle snímek jsem si celkem užil. Prvně jsem si přečetl komentáře a velice mě překvapil kolega Siegmund, který zde vypsal pár postřehů z filmu. Upřímně, ničeho takového jsem si nevšiml, i když jsem to viděl. Snažil jsem se během děje pochopit, co se vlastně stalo a co se bude dít dál. Zaskočily mě přeskoky mezi současností a minulostí v situacích, které se odehrály před vraždou movitého Horáka, poté už jsem si na ně zvykl a dá se říct, že bych podobný děj dokázal srovnat s epizodou mých oblíbených Krajních mezí. Právě takto konstruovaný děj donutí diváka koukat se až do konce a přemýšlet, jak příběh dopadne. Naprosto mě ale překvapilo konečné rozuzlení a právě za toto je těch 5 hvězdiček. Žasnul jsem i pár okamžiků po titulcích. Z jediného důvodu. Detektivních filmů, neřku seriálů, je nespočet. A vymyslet další originální děj a zápletku dá už docela zabrat. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Film je vlastně zajímavý jen pro jednu jedinou věc. Je vyprávěn retrospektivně a tedy sledujeme kroky vražedkyně krok po kroku místo běžného vyšetřování. Ovšem...zaráží mě jedna věc. Do poslední chvíle jsem si myslel, že Eva Martina Horáka otrávila. Jenže ona ho zabila elektrickým proudem. A to je věc vskutku podivná. Vyšetřovatelé totiž okamžitě uzavírají případ s tím, že se opil a přehnal to s prášky. Nejsem sice kriminalista, pouze sečtělý divák kriminálních seriálů, ale mám pocit, že by museli najít na jeho těle známky po úrazu elektřinou, tedy popáleniny ač drobné a tedy sebevražda nedává smysl. Buď tedy vyšetřování odflákli, anebo to tvůrcům nedošlo. Kdo ví. Každopádně s šokujícím závěrem přišli tvůrci až na opravdový závěr, takže počkat se vyplatí. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (4)

  • Natáčelo se v Praze. Hřbitov se nachází na Vinohradech. [Zdroj: filmovamista.cz] (SONY_)
  • Petra Jungmannová a Vladimír Dlouhý si počas natáčania padli do oka a neskôr sa stali partnermi. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama