Reklama

Reklama

Tři billboardy kousek za Ebbingem

  • Velká Británie Three Billboards Outside Ebbing, Missouri (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Mildred Haynesové (Frances McDormand) zavraždili dceru. A protože se vyšetřování už několik měsíců bezvýsledně vleče, rozhodne se jednat. U vjezdu do města vylepí na tři billboardy velmi kontroverzní vzkazy adresované váženému šéfovi místní policie (Woody Harrelson). Tímto nezvyklým činem začíná bitva mezi Mildred a zástupci zákona. Když se do věci vloží ještě další policista (Sam Rockwell), nevyzrálý maminčin chlapeček se zálibou v násilí, souboj mezi místním policejním oddělením a osamělou, ukřivděnou a hlavně rozzuřenou bojovnicí se může rozjet na nejvyšší obrátky. (CinemArt)

(více)

Recenze (1 147)

stration 

všechny recenze uživatele

Mnohokrát jsem si vzpomněl na Bruggy. Opravdu jsem chvílema nevěděl, jestli se smát, nebo být vážný. Výborný příběh, hudba a ty herecké výkony, ty jsou fakt dobrý. Ať už jde o Frances, Woodyho, nebo Sama. Celek je originální dílo, které rozhodně nezapadne a na Oscarech poprávu zabodovalo. Konec sice mohl být trochu zapamatovatelnější, ale počám si na další zhlédnutí, třeba nakonec dokonale zapadne do tohoto perpetum mobile, jako veškeré složky filmu. ()

Remedy 

všechny recenze uživatele

Martin McDonagh dokáže přenést emoce z plátna na diváka jako málokdo. Bezprostředně mě teď napadá ještě P.T. Anderson, z jehož Punch-Drunk Love nebo Boogie Nights jsem měl podobně silný a intenzivní emocionální zážitek. McDonagh má samozřejmě oporu v těch nejlepších z nejlepších, protože Frances McDormand a Sam Rockwell předvádějí naprosto odzbrojující herecké výkony. Před první projekcí jsem si Tři billboardy představoval jako černohumorné drama z prostředí odtržené komunity, kde panují svérázná pravidla (protože americký Jih a protože se tam mnohdy zastavil čas). Byl jsem pak docela překvapen, když jsem dostal vlastně hodně smutný a citlivý příběh jedné ztrápené matky, pro kterou je image drsňačky nad věcí jen pouhou skořápkou. Skořápkou a zároveň ochranou před tím, aby vůbec byla ve svém psychickém stavu schopná přimět příslušné autority k nějaké aktivitě. Všechen ten brutálně černý (někdy až absurdní) humor je tu samozřejmě skvělý, jen má mnohdy namísto odlehčení přesně opačný účinek a ještě spíš prohlubuje depresi a zoufalost daných situací. ()

Lucjen 

všechny recenze uživatele

Ja teda nemám kamarátov, ale na film, ktorý získal Zlatý glóbus som išla v spoločnosti troch ľudí. A takmer všetci sme vyšli s úplne rozdielnymi pocitmi. Jedna z nás sa bála a tvrdila, že večer nezaspí, druhá sa tvárila pekne nahnevane, že to vôbec nebolo dobré a dvaja sme boli spokojní. Toľko ku kontroverznosti McDonaghovehej krimi drámy. Režisér nejde po overenej, vyšliapanej cestičke a i keď sú tu rozhodne momenty, ktoré sa dajú predpovedať, vždy prišiel scenár včas s niečím, čo mi vyrazilo dych. Sarkazmus, ironický a čierny humor sa veľmi zvláštne prepletajú s vraždou na pozadí a neviem si úplne vysvetliť, ako je možné, že to funguje, ale funguje to. Spoiler→ Na scénu, kde sa chlap odstrelí úplne plynule nadviaže scéna s Rockwellom, ktorý má slúchadlá v ušiach a pospevuje si. ←Spoiler Ale humorná stránka tejto drámy je iba jedna z mnohých. Toto dielo ma neskutočne veľa vrstiev a jediná jeho chyba je snáď to, že neboli všetky dostatočne vyvážené, rozvinuté a tak je koniec, napriek jeho elegantnosti, nekonzistentný. Ale k čomu nemám ani jednu jedinú výčitku, sú všetky postavy a ich charaktery v malom mestečku. Každá niečo skrýva a McDonagh sa prostredníctvom ich osudov s divákom hrá. Nedozviete sa o nich málo, ale nedozviete sa ani všetko. Z hercov, i keď boli všetci výborní, je pre mňa najväčší génius Sam Rockwell v podobe mamičkinho maznáčika. Myslím, že je ten najsprávnejší čas povedať, že ja som vždy tvrdila, že je to proste pán herec! Ale nedajte sa zmiasť, i keď sa Tri billboardy kúsok za Ebbingom nechávajú uniesť rôznymi smermi, sú podivné, bláznivé a nekorektné (pravda, niekedy to je trošku na silu, ale nemám problém im to odpustiť), stále je tu ten temný nádych, pretože aj napriek všetkému je ústrednou postavou utrápená matka túžiaca po spravodlivosti. Počas toho čo sa budete smiať vám bude zároveň liezť mráz po chrbte... ()

salalala 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době máme co dělat s filmem, jehož scénář splňuje elementární základy kvalitního příběhu, a to, že postavy jsou na konci jiné, než byly na začátku. Ono se to nezdá, ale opravdu si nevzpomínám, kdy jsem naposledy viděl film, který by tohle dodržel. A právě scénář je to nejsilnější, co na filmu je. McDonagh umí upoutat atraktivním příběhem, nekompromisními dialogy, famózními postavami, z nichž každá by zasloužila vlastní seriálovou epizodu, černým humorem, velkým množstvím hlášek, především ale nečekaným vývojem, v němž je mnoho zajímavých a nepředvídatelných zvratů, které ale zároveň nejsou samoúčelné a působí naprosto přirozeně. Navíc ony proměny a motivace postav jsou důvěryhodné a ve filmu není snad jediný nelogický moment. Jako režisér McDonagh upoutá výbornou atmosférou amerického maloměsta, které jako by vypadlo z počinů bratří Coenů, hodně solidním tempem a množstvím násilných scén. Zjednodušené to měl tím, že si obstaral naprosto famózní obsazení, jemuž dominují skvělá McDormand, konečně oscarový Sam Rockwel, jenž si svého buranského policistu viditelně užil a dobrácký Woody Harrelson, moc ale nezaostávají ani Peter Dinklage nebo John Hawkes. Jediné, co bych vytkl, je asi takový nijaký konec, jemuž chybí gradace, lepší pointa a v kontextu předešlého děje i větší údernost a možná ještě trochu zbytečnou postavu nové přítelkyně bývalého Mildredina manžela, která je jako jediná naprosto očekávaná a stereotypní. To ale nic nemění na tom, že Three Billboards Outside Ebbing, Missouri patří k nejlepším filmům dosavadního roku, a i přes svůj tuctový a vlastně nezajímavý název po celou dobu překvapují a baví a ukazují, že když se chce, tak v Hollywoodu může vzniknout naprosto fantastický film, který nemusí dělat moc kompromisů a jeho výsledná podoba je viditelně víceméně taková, jakou autor zamýšlel. 85 % ()

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Miestami ma trocha hnevalo správanie hlavnej postavy, avšak po čase som si uvedomil, že sa nedokážem vcítiť do osoby rodiča ktorý stratil dieťa a vstrebal som to pozitívnejšie. Myšlienka boja za spravodlivosť ktorá má byť samozrejmosťou ma úplne pohltila. Tá bezmocnosť ale aj súboj dvoch strán tak protichodných ale vzájomne prepojených ma priklincovali k stoličke. Ide o vynikajúcu drámu a o jeden z najlepších filmov roka 2017. Premenené Oscary a Zlaté Glóby to len potvrdzujú. ()

Blackhand47 

všechny recenze uživatele

Cenami ověnčený snímek Tři billboardy kousek za Ebbingem je hodně jiný než jsem čekal. Žádného extra zvratu se člověk ve filmu nedočká, maximálně tak ve vývoji této či oné postavy, o čemž snímek převážně je. Máme tu nasranou ženskou, nemocného poldu, blbého poldu a na konci i barevného poldu a všichni se nenávidí a celou dobu na sebe metají jednu nadávku za druhou. Sem tam se tu mihne i jeden trpaslík, ale jeho postava a i samotný představitel jsou tu strašně nevyužití. Čím mě film ale vyloženě naštval je nedořešení hlavní zápletka, což u filmů vážně nemusím. McDonaghovi se ale film jinak povedl, o tom žádná, jednoduše typický "trofejový" snímek. 80% ()

Colby Sawyer 

všechny recenze uživatele

McDonagh je skvělý tvůrce. Psychopati jsou hodně povedená věc a Bruggy jsou vyloženě paráda a jeden z mých nejoblíbenějších filmů. Osobitost jeho tvorby je náležitě vidět i u cenami ověnčených Billboardů. Všichni v Ebbingu jsou tu na sebe zlý, křičí jeden na druhého a občas dochází i fyzickým účtům. Jako u ostatních McDonaghových filmů zde nejde tolik o příběh samotný, ale o postavy v něm, které jsem opět skvěle napsané, obsazené i zahrané. I přes poměrně pomalé tempo se ve filmu pořád něco děje a já jsem se pokaždé nemohl dočkat, co se stane v další scéně. Tři billboardy kousek za Ebbingem jsou lahůdkou, která sice nepotěší milovníky uzavřených konců, ale určitě potěší všechny McDonaghovy fanoušky, ale i diváky, kteří si rádi vychutnají něco trochu složitějšího a originálnějšího. Tady se ceny rozdávaly oprávněně, velmi! ()

Vědma 

všechny recenze uživatele

Možná bych mohla ubrat, nezdálo se mi to tak skvělé jako V Bruggách, ale zase to bylo lepší než Sedm psychopatů. Obdivuji režiséry, kteří si dokáží napsat skvělý scénář - a že tento byl skvělý a taky ho bravurně natočit s postavami, které jsou sympatické, přestože to jsou v podstatě hovada. Což je příjemný rozdíl oproti filmům, kde jsou postavy nesnesitelné a přitom se nám scénárista a režisér snaží namluvit, že jsou skvělé. "Zloba plodí zase jenom zlobu. - Vážně řekla plodí? " ()

major.warren 

všechny recenze uživatele

Spolu s Dunkerkem a Oklamaným nejlepší filmy roku 2017. Martin McDonagh natočil zcela jedinečný film se strhující zápletkou, famózními hereckými výkony, obdivuhodnou vizualitou a skvělou hudbou. Tři billboardy jsou perfektně propracovaný černohumorný krimi thriller, který vlastně vznikl jen díky tomu, že si McDonagh v Americe všiml těchto tři billboardů. Prý se nepídil co znamenali nebo kdo je vyvěsil. Vymyslel svou zápletku, svůj skvělý příběh. Film u nás včera dávali ve filmovém klubu, takže o něm byla nejdříve předmluva. Scénář napsaný na tělo hercům. Božská Frances McDormand zde předvedla fantastický výkon a věřím, že Oscara za hlavní herečku jistě dostane. Do role Mildred se tak ponořila a dala jí takové rysy, že to bylo jako skutečná postava bez jakékoli fikce. Woody Harrelson zde předvedl jeden z nejlepších výkonů své kariéry, vůbec nejlepší byly jeho dopisové monology. Sam Rockwell má Oscara jistého. Jako Dixon byl excelentní a měl nejlepší hlášky. Klidně bych nominoval i herečku, co hrála jeho matku. Všichni herci byli skvělí. Frances prý nejdříve chtěla, aby byl scénář změněn, tak, že bude babičkou zavražděné, prý si připadala už moc stará. Joel Coen, její manžel, jí ale přemluvil. Ještě že tak. Nikdo by to nezahrál lépe než legendární Marge z Farga. Kamera nádherná, střih i zvuk skvělý. Hudba, jak ta původní od mistra Cartera Burwella tak nepůvodní písně fantastické. Scénář tak jedinečný, tak drsný, tak vtipný, absolutně nenudný, v tarantinovském stylu. Žánrem je to spíše pořádný krimi thriller než kriminálka. Prostě film žánru Fargo, Tahle země není pro starý apod. Ale bylo to drama jako prase. Je to film o pomstě, lásce a odpuštění a vzájemném pochopení. Jeden z nejlepších filmů posledních let. Nejlepší McDonaghův film. Je to realista a jeho filmy také. Super film a má u mě to nejlepší hodnocení. Nejlepší scény jsou u zubaře, scény s Dixonem a jeho matkou, večeře s Jamesem a nejsilnější jsou čtení z dopisu mrtvého šerifa, hoření billboardů, šerifovo zastřelení a finální scéna, která možná vejde do dějin filmových hlášek. Doufám minimálně ve čtyři Oscary včetně nejlepšího filmu, hlavní herečky, vedlejšího herce pro Sama Rockwella (klidně i pro Woodyho) a pro původní scénář. ()

higuain 

všechny recenze uživatele

Wind River "tak trochu" jinak. Paralela s filmem Taylora Sheridana se nabízí prostě proto, že jde o tématicky podobné filmy, podané ovšem zcela odlišným stylem. Zatímco Sheridan vsadil na nonstop depresivní Wyoming, McDonagh kličkuje mezi žánry, a tak v jednu chvíli sledujeme drama, ve druhé akci, ve třetí komedii. V zásadě nemám nic proti, na druhou stranu Wind River mi přece jen sedlo víc. ()

Hamaradža 

všechny recenze uživatele

McDonagh je vtipný aj cool, ale musí si k tomu dopomáhať (rovnako ako V bruggách) tými oslími mostíkmi a deus ex machinami? (korunované odpočutím rozhovoru v bare) Prosím, dajte mu niekto ďalšieho (kvalitného) scenáristu, ktorý ho bude držať na uzde. 3,5* ()

kajas 

všechny recenze uživatele

McDonagh mě o své režijní a scenáristické genialitě zatím nepřesvědčil ("Bruggy" považuji za bizarní, ale jinak průměrnou záležitost). V tomto případě se ale naladil na fargovskou notu a naservíroval nám hodně dobré drama s několika silnými momenty (většinu má na svědomí božský Woody Harrelson, pro kterého mám už delší dobu slabost). Kvalitní scénář doplňují i výborné herecké výkony ústřední trojice. Obešla bych se bez některých vedlejších linek a rozhodně bych zkrátila stopáž, ale jinak jsem vlastně spokojená. Na film se rozhodně podívejte v případě, že z duše nenávidíte návštěvy zubaře (já jsem za neobvyklé vrtání přihodila hvězdičku). ()

radektejkal 

všechny recenze uživatele

Jedna z populárních (brutálních a vulgárních) "nových" detektivek poslední doby Šóšankem (číslo 1) počínaje, přes Zelenou míli (3), Sedm (5) a Pulp Fiction (13), až po Fargo, Natural Born Killers a dalších pár tuctu kousků - a máme tu hned zjednodušený žebříček filmového umění. Přitom musím říct, že Three Billboards Outside Ebbing, Missouri, USA, je z nich nejsympatičtější, nebo abych se vyjádřil upřímněji: nejméně nesympatický. Pozn.: Na: http://www.imdb.com/title/tt5027774/quotes jsou uvedeny části scénáře, které diváci považují za obzvlášť zdařilé. Je jich tu nezvyklá spousta, a každý něco říká o divákovi a dalších, kteří se s nimi ztotožňují. Přitom ani tolik nejde o to, o čem se mluví, ale co se dělá: ženská vrtá zubařovi palec pod nehtem a hazí molotovovy koktejly na četnickou stanici, policajt vyhodí z okna šotouška atd. (nikdo je za to samozřejmě nepeskuje). Tím je dán nový precedenční zákon: Nepotrestali jste násilníka a vraha, takže menší zločiny budou také nepotrestány. Nakonec bych všem obdivovatelům tohoto filmu ještě doporučil: přestěhujte se do Ebbingu, tam si můžete dělat, co chcete, a navíc tam zažijete spoustu srandy! ()

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Skvělý film a žhavý kandidát na Oscara. Zaslouženě. Je to silné drama, Frances McDormand ho hravě utáhne, na konci člověk skoro lituje, že snímek nemá pokračování. Líbilo se mi, jak plastické ty filmové postavy byly, jak mě u sledování chvíli mrazilo, za chvíli jsem zase měla chuť se uchechtnout... Tři billboardy se zkrátka povedly. ()

marleyy 

všechny recenze uživatele

95% Tak zde máme laskominu, která se stane nebo už se v podstatě stala klasikou. Velice nepředvídatelný příběh s naprosto skvělými pestrobarevnými postavami v brilantním podání herců v čele s Rockwellem, McDormand a Harrelsonem. Zkrátka po delší době parádní ukázka černohumorného, dramatického filmu s fajnou atmosférou maloměsta. Oscaři jsou v pravých rukou. Vřele doporučuji. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Toto hodnotenie nebude stručné. Ani príjemné. Lenže naozaj sú pocity, ktoré tento film v človeku vyvolá dosť zmiešané. Hlavná postava a jej dokonalá rodinka iritujú ako máloktorá. V podstate je normálnym členom rodiny iba syn. Dievča, ktoré sa stalo obeťou si to takmer pýtalo, ocino, samozrejme zlý ujo bývalý policajt terorizuje rodinku a mamina je kapitola sama o sebe. Ženský terminátor, ktorému sa nič nestane po napadnutí zubára, napadutí študentov ani po zapálení policajnej stanice predstavuje novú superhrdinku. 70 ročná starena z Missouri by skvelo zapadlo k Hulkovi a Deadpoolovi svojou nezničiteľnosťou. Pretože uhasiť bilboard, ktorý je z dreva, papiera a obsahuje tak veľké množstvo lepidla na tapety hasiacim prístrojom do auta che talent. To nedával ani požiarnik Sam v britskej rozprávke, a to už je čo povedať. Zlý ujo policajný šerif, ktorý nadovšetko miluje svoje ženu a dve malé dcérky a umiera na rakovinu si svoje trápenie uľahčí a samozrejme tak urobí na svojom pozemku, aby neušetril svoju rodinku pohľadu na svoje mŕtve telo.Načo by to spravil na policajnej stanici alebo v lese. Rodika by prišla o šou. A prečo nedať Terminátorke s Missouri 5000 doláčov, ke potom, ako sa zastrelíte Vaša rodina príde o akúkoľvek penziu, ktorú by po ňom mohli dostať. Nech tiež skapú. A vystrieda ho, ako inak, černoch. A ten babu Terminátorku neusvedčí s podpaľactva ani vtedy, keď mu pred nosom zhorí vlastná stanica a iba babka Terminátorka má na sebe ruksak páchnuci benzínom. Avšak bez policajta alkoholika by to nebolo ono. Býva s mamou, sviňa. Stará sa o ňu aj v pokročilom veku a nešupol ju do domova dôchodcov. Aké neliberálne. A samozrejme policajnú školu opakoval. Veď v polícii sú tak jednoduché skúšky, že sa to len tak hemží mladými adeptmi, ktoré ich nemajú problém spraviť. Preto vo vyspelom svete je tak obrovský nedostatok policajtov. Potom nastane zlom. Baba Terminátorka vo svojej zaujatej lebke plnej predsudkov (na rande s trpaslíkom idem iba preto, aby som nasrala bývalého, ktorý si splašil 19ku) odrazu začne spolupracovať s policajným alkoholikom a vykonajú svoju vlastnú vendetu. Alebo aj nevyknajú. Film nemá koniec. Domyslite si ho vážený. Alebo som proste iba prekročil rozpočet a na koniec nezvýšili peniaze. Nudné, rasistické, nenávisť vyvolávajúce dielo, ktoré sa snaží pôsobiť ako presný opak. S nejasným koncom. Čo ak budú dobre tŕžby a natočíme dvojku??? Občas vyvolá úsmev, častejšie však úškrn. Pre mňa sotva 45% ()

hygienik 

všechny recenze uživatele

Nepomstite sa sami, milovaní, ale ponechajte miesto hnevu; veď je napísané: „Mne patrí pomsta, ja sa odplatím,“ hovorí Pán. A tak keď je hladný tvoj nepriateľ, nakŕm ho; keď je smädný, napoj ho; lebo to robiac zhrnieš žeravé uhlie na jeho hlavu. Nedaj sa premáhať zlému, ale premáhaj dobrým zlé. List Rimanom 12:19- 21. Len škoda, že to Ebbing divákom pripomína tak násilným a občas až vykalkulovaným príbehom. Ročný odstup kinopremiéry od odvysielania na HBO, sa mi zdá zbytočne neprimerane dlhý. ()

Související novinky

Nový film režiséra V Bruggách má obsazení

Nový film režiséra V Bruggách má obsazení

30.10.2021

Režisér a dramaturg Martin McDonagh za svou kariéru natočil doposud jen tři filmy, všechny ale sklidily obří úspěch, pobraly několik prestižních ocenění a samotný tvůrce si díky nim vytvořil pověst… (více)

Co chystá režisér V Bruggách?

Co chystá režisér V Bruggách?

16.06.2021

Britský režisér Martin McDonagh byl díky Třem billboardům kousek za Ebbingem blízko Oscarovi, nakonec si ho ale odnesli pouze Frances McDormand a Sam Rockwell. To ale nic nemění na tom, že jeho… (více)

Startuje BEST FILM FEST

Startuje BEST FILM FEST

11.07.2018

Pražská kina Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádají od 12. do 18. července BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé poloviny roku 2018. Kina v době léta potěší… (více)

Shia LaBeouf si zahraje svého otce

Shia LaBeouf si zahraje svého otce

19.03.2018

Hvězda Transformerů si v posledních letech užila spoustu průšvihů, zároveň však opakovaně dokázala, že před kamerou pořád umí. Ať už se podíváte na válečný akčňák Železná srdce, nezávislák American… (více)

Reklama

Reklama