Reklama

Reklama

Tři billboardy kousek za Ebbingem

  • Velká Británie Three Billboards Outside Ebbing, Missouri (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Mildred Haynesové (Frances McDormand) zavraždili dceru. A protože se vyšetřování už několik měsíců bezvýsledně vleče, rozhodne se jednat. U vjezdu do města vylepí na tři billboardy velmi kontroverzní vzkazy adresované váženému šéfovi místní policie (Woody Harrelson). Tímto nezvyklým činem začíná bitva mezi Mildred a zástupci zákona. Když se do věci vloží ještě další policista (Sam Rockwell), nevyzrálý maminčin chlapeček se zálibou v násilí, souboj mezi místním policejním oddělením a osamělou, ukřivděnou a hlavně rozzuřenou bojovnicí se může rozjet na nejvyšší obrátky. (CinemArt)

(více)

Recenze (1 147)

Mikarda 

všechny recenze uživatele

McDonaghovy filmy, které se s ničím nepářou a jdou na to přímo a vtipně, mě zkrátka baví. Sice se mi Bruggy líbily víc, ale toto je rozhodně vynikající film, který má skvělý start a trošku slabší druhou půlku, nicméně herecké výkony jsou brilantní, takže Vás to bude určitě bavit. Ve filmu se střetává hodně příběhů a tvoří tak komplexní story plnou emocí, co diváka vážně dostane do kolen. Jsou tu luxusně vykresleny charaktery postav a co se týče Frances, tak ta je prostě v tomto filmu bohyně, opravdu parádní výkon a věříte jí každé slovo/ nadávku/ pohled. Určitě stojí za vidění, nicméně nejlepším filmem roku pro mne zůstává Dunkerk kvůli tomu, jaké emoce ve mne zanechal několik dní. ()

Reesam 

všechny recenze uživatele

Slovo fuck a slova jemu příbuzná jsem po 10 minutách přestala počítat, zkrátka..v těch 115 minutách to padlo asi tak..115x? Ale stálo to za to. Bylo to fuckin' skvělý. Všechno.. ()

Petroff 

všechny recenze uživatele

Nebudu dávat silnější 4, napálím slabších 5. Skvělej film po všech stránkách. A poslední, kterej jsem kdy viděl s mámou! ()

sofiapetra 

všechny recenze uživatele

Dostala jsem natolik dobré reference, že jsem vlastně byla trochu zklamaná, že jsem z toho až tak odvázaná nebyla. Ale zajímavý film to je. ()

Mickalle 

všechny recenze uživatele

Už si ani nevzpomínám kdy naposledy vyšel snímek, který měl všechno "TO" jako Three Billboards, prosím další, prosím více ! ()

Eldrick 

všechny recenze uživatele

BRUGGY i PSYCHOPATY jsem viděl nesčetněkrát a ještě je několikrát rád uvidim, protože jsem si je užíval. Byla to poezie na ně koukat. Asi jako žrát zmrzlinu, když vám holka kouří péro, tak jsem se u těch filmů cítil. Bohužel po BILLBOARDECH, na který jsem koukal na třikrát, mám chuť si vzít akorát Neurol, jak mě z toho filmu bolí hlava, skoro bych až řekl, že mám migrénu a krámy zároveň. Poetika a nenucenost je pryč a jestli jsem se zasmál, tak možná u scény, kdy Rockwell poslouchá muziku do sluchátek. Ačkoliv je jinak McDonagh můj šálek Jacka Danielse, tady si chce přihrát akademickou polívčičku a hraje si na humanistu, což mi ve srovnání s jeho předchozí odlehčenou tvorbou nesedí. Je to celý moc vážný, rozvleklý a ačkoliv je Rockwellův přerod na Oscara, mám radši komediálního Sama, stejně tak mám radši odlehčenýho McDonagha. Krásnej film pro ceny, to uznávám, ale znova si ho už asi nepustim. Nemá pro mě přidanou hodnotu, ani zajímavý téma. ()

Huntelaar 

všechny recenze uživatele

Já prostě McDonaghovi ten svůj pocit, že vlastně vůbec nevěděl, jak to má celé ukončit, tu jednu konkrétní scénu pár minut před koncem, které tam je jak pěst na oko a dává smysl jen ve spojitosti s úplně posledním záběrem, dokážu s lehkým srdcem odpustit, protože celé to co se děje před tím, počínaje námětem příběhu, přes výběr hereckého ansámblu až po samotné režisérské vedení je naprostá paráda. Dokonce tak velká, že ve snaze napsat tento komentář jsem se taky dostal do bodu, jak tu svou myšlenku uzavřít. Prostě Tři billboardy kousek za Ebbingem doporučuje pět útočníků holandského nároďáku z pěti #Huntelaar. PS: Líbí se mi ten easteregg s „konkrétním“ geografickým místem v názvu a přitom by se to to je celé dalo velmi lehce ukotvit téměř kamkoliv na světě. ()

Vessper 

všechny recenze uživatele

Jak mám McDonagha rád a jak jsem se na tenhle snímek těšil, musím říct, že jsem trochu zklamán. Opět se k nám dostává originální a nevšední snímek, se skvělými hereckými výkonu, kamerou a atmosférou. Bohužel se nám již nedostává hlubšího příběhu, ani takového toho "drivu" a těšení se na každou další scénu, jako jsme z jeho tvorby zvyklí, a i toho humoru je pomálu. Lepší 3 hvězdy.. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

+4* konečně jsem se dočkal a zhlédnul jsem tento vychvalovaný a teď i oceňovaný film od Martina McDonagha, kterého jsem se i trošku bál, protože předchozí filmy se mému vkusu moc neblížili pro svou přehnanou vulgaritu a tenhle se jí taky nevybíhá. Přesto je vidět podle mého hodnocení, že mi to tentokrát nevadilo. Hlavně stojí pevně na smysluplném příběhu, kde se snaží matka zavražděné dcery bojovat proti obroušenému soukolí domýšlivého a neaktivního policejního sboru i okolí. Rozhodně nekazí dojem ani herecké výkony, takže nezbývá se přidat ke skupině vysokohodnotících a doporučit dále. [ PŘÍBĚH: 2 /// SMYSL: 1 /// ATMOSFÉRA: 3 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 1+ /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: 3 (3*MAX) ] ()

kagemush 

všechny recenze uživatele

A znáte tu vo tom co mají společného gangy LA a katolická církev? Ne? Tak na tohle mrkněte a dozvíte se. A že je prostě někdy nutný zvednout zadek a odjet. A taky odpustit (si !!!). Protože jinak se nehnete z místa! ()

Rajesh_K. 

všechny recenze uživatele

Musím vystihnout jednu věc..a to originální příběh. Opravdu jsem nemohl od toho odtrhnout oči..do toho dobře zvolená hudba, skvělé ztvárnění jednotlivých rolí, peprnější dialogy mě docela překvapili, ale nebylo to nijak rušivé. Byl to záměr z toho udělat dechberoucí thriller se špetkou komediálních prvků. Opravdu to sedlo. Ten Coenovský nádech tam byl znát:-) Velmi silné 4 hvězdičky. Každopádně nominace na Oscara jasná. (85%) => 4★ ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Martin McDonagh sa teda kvalitne vybúril. Krimi drám tu máme v posledných rokoch ako húb po daždi, ale Three Billboards je proste o krok vpred - a to predovšetkým vďaka tomu impulzívne úprimnému čiernemu humoru, ktorý nám tu McDonagh tak krásne servíruje počas celého filmu. Ja osobne som sa skutočne bavil od začiatku až do konca, hoci niekedy práve ten provokatívny čierny humor bol fakt už tlačenie na pílu, najmä v niektorých scénach, kde sa to zrovna až tak nehodilo. Scenár bol však rozhodne zaujímavý a v podstate aj originálny, rovnako aj spád to malo parádny. Akurát v tom bolo kopu tvrdohlavosti a neústupnosti všetkých postáv, teda až na ten záver, keď všetkých akoby osvietilo - ale samozrejme až pod vplyvom rôznych hraničných udalostí. Každopádne to bol mimoriadny filmový počin, ktorý si zaslúži 5*. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

zdaleka to nejlepší co jsem letos viděl (aby ne 9.ledna) a zároveň film který by se s přehledem vešel do loňské top 3.Skvěle napsané,výborně zahrané,originální nápad...to všechno jsou 3 billboardy,Francis McDormand si řekla o druhého oscara v kariéře a tentokrát bych jí ho dost přál...90% ()

Caminzind 

všechny recenze uživatele

Tři billboardy za Ebbingem v Missouri (ano, takhle by mi to znělo lépe, a přitom to stačilo jenom přeložit) je opravdu hodně výživný a, když to přeženu, až epický film (vždyť v závěru jsem si na nějakého Harrelsona ani nevzpomněl), a z toho, co jsem viděl, zatím ten nejlepší od McDonagha. Ano, McDonaghova obligátní snaha být originální a jiný, je zde cítit již od samotného názvu, ale není ani zdaleka tak ubíjející jako u Sedmi psychopatů. Dialogy s nádechem až tarantinovské uštěpačnosti občas zašustí papírem, ale jsou fakt nápadité a vtipné. Někdy divák v obavách až trne, jaká krutost se stane v další scéně (uf, já normálně čekal, že se bude kašlat krev i na děcka nebo manželku). To není moc příjemné, avšak udržuje to mírné napětí a nakonec to McDonagh dokázal vybalancovat, vyhnout se nějaké fakt trapné scéně a zachovat si střídmost a cit. Závěr sice jakoby ztrácí dech, ale s mírným odstupem jsem v něm našel to kouzlo. ⭐️⭐️⭐️⭐️ ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser Martin MacDonagh /V bruggach, sedm psychopatu/ natocil zatial svoj najlepsi film. Drsny, vyborny pribeh, ktory ma chytil - ako tomu je u takych polizzioteschi filmov napriklad - a nepustil celu dobu trvania filmu. Wudy Harrelsona /Natural Born Killers/ neznasam, ale kvoli jednemu cloveku, ktoreho nmemusim, predsa nezadupem do zeme kvalitny film. Sam Dobra Skala /Zivot v sedmem nebi, zelena mile / exceluje, stiha uplne v pohode, spolu s Francés Mc Dormand. Dialogy su perfektne, konecne som vo filme pocul kvalitne rozhovory, kulisy namakane. na to, ze je to film -kampan o troch billboardoch, je to fakt vyborne, odporucam .100 % ()

Necron 

všechny recenze uživatele

Vypadá to, že místní oddělení je příliš zaměstnáno mučením černochů, než aby řešilo skutečný zločin. ()

Lischai 

všechny recenze uživatele

Je to smutné, tak bolavě lidsky smutné, a ani McDonaghovy suché fórky o negrech a kundách to nemůžou zvrátit. Potřebuju obejmout Sama Rockwella. ()

Garson 

všechny recenze uživatele

Zvláštní film,který nechává diváka tak trochu pořád v očekávání až do konce a ani pak nedosáhne spravedlnost zadostiučinění.Trochu mi to připomíná filmy kde šerif malého městečka Jesse Stone,kterého hrál Tom Selleck dostal na stůl zdánlivě složité případy které nakonec dokázal svou intuicí vyřešit.Možná kdyby v tomto filmu rakovina neskolila Woody Harrelsona mohli jsme se dočkat zdárného konce... ()

Figu 

všechny recenze uživatele

Zajímavý příběh, zajímavé a výborné herecké výkony a o kousíček nezisk zlaté sošky. I přes to, že byly billboardy hlavním favoritem v získání Oscara, bohužel to nedopadlo... Myslím si, že po dlouhé době by cenu bral i pořádný filmek. Alespoň se docenili herci, kdy McDormandová byla zřejmě v životní roli a Rockwell se už asi taky težko překoná! Palec nahoru i za Harrelsona. Hudba i stopáž taky na jedničku, tak mi nezbývá než dát čtyři tučné hvězdy. 80% ()

joeybarbaro2 

všechny recenze uživatele

Veliké překvapení. Neočekával jsem nic a dostal jsem skvělou dramatickou kriminálku se skvěle napsanými postavami. Nejvíce překvapil výkon hlavní protagonistky a hlavně mě nejvíc upoutal Sam Rockwell a jeho postava poldy Dixona, který si rád libuje v násilí a vypadá jako někdo, kým ve skutečnosti vlastně vůbec není. Co se týče Woodyho Harrelsona, tak ten je tradičně opět výborný a jeho přítomnost na plátně je více než působivá. V paměti mi utkví teda hlavně ona scéna natočená na jeden záběr ,kdy Dixon vyhodí chlápka ven z okna. Film je plnej vulgarismů, který mu jenom přidávají na autentičnosti....no slušná porce filmu. Ty Oscary má zaslouženě. 90% ()

Související novinky

Nový film režiséra V Bruggách má obsazení

Nový film režiséra V Bruggách má obsazení

30.10.2021

Režisér a dramaturg Martin McDonagh za svou kariéru natočil doposud jen tři filmy, všechny ale sklidily obří úspěch, pobraly několik prestižních ocenění a samotný tvůrce si díky nim vytvořil pověst… (více)

Co chystá režisér V Bruggách?

Co chystá režisér V Bruggách?

16.06.2021

Britský režisér Martin McDonagh byl díky Třem billboardům kousek za Ebbingem blízko Oscarovi, nakonec si ho ale odnesli pouze Frances McDormand a Sam Rockwell. To ale nic nemění na tom, že jeho… (více)

Startuje BEST FILM FEST

Startuje BEST FILM FEST

11.07.2018

Pražská kina Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádají od 12. do 18. července BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé poloviny roku 2018. Kina v době léta potěší… (více)

Shia LaBeouf si zahraje svého otce

Shia LaBeouf si zahraje svého otce

19.03.2018

Hvězda Transformerů si v posledních letech užila spoustu průšvihů, zároveň však opakovaně dokázala, že před kamerou pořád umí. Ať už se podíváte na válečný akčňák Železná srdce, nezávislák American… (více)

Reklama

Reklama