Reklama

Reklama

Tři billboardy kousek za Ebbingem

  • Velká Británie Three Billboards Outside Ebbing, Missouri (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Mildred Haynesové (Frances McDormand) zavraždili dceru. A protože se vyšetřování už několik měsíců bezvýsledně vleče, rozhodne se jednat. U vjezdu do města vylepí na tři billboardy velmi kontroverzní vzkazy adresované váženému šéfovi místní policie (Woody Harrelson). Tímto nezvyklým činem začíná bitva mezi Mildred a zástupci zákona. Když se do věci vloží ještě další policista (Sam Rockwell), nevyzrálý maminčin chlapeček se zálibou v násilí, souboj mezi místním policejním oddělením a osamělou, ukřivděnou a hlavně rozzuřenou bojovnicí se může rozjet na nejvyšší obrátky. (CinemArt)

(více)

Recenze (1 147)

Hennes 

všechny recenze uživatele

Tak jsem si po delší době "pošmáknul". Nejen vynikající scénář, ale i výborně ztvárněné postavy. Všem jsem věřil, že jsou právě těmi lidmi, které hrají. Jediný kdo mě od postav odváděl je Peter Dinklage. Já si prostě nemohu pomoci, ale pokaždé když ho vidím vzpomenu si na Horší než smrt :-). Asi top scénou je, když se Sam Rockwell téměř z ničeho nic zvedne a jde vyhodit právníka z okna. Perfektní podívaná od začátku do konce téměř bez hluchých míst. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Malinko jsem se bála, že mě film nebude bavit, jelikož pár předchozích filmů od režiséra mě nijak neoslovilo a vždy jsem se u nich nudila, takže to bylo velmi příjemné překvapení. Dokonce jsem I přemýšlela, že bych filmu dala 5* a možná to po znovushlédnutí udělám. Byla jsem naprosto ponořená do samotného děje, soucítila jsem se všemi postavami Sam Rockwell byl skvělý, ale i s ním jsem souctíila a z celého srdce mu přeji konečně toho Oscara, protože si ho zaslouží. Frances McDormand byla úplně dokonalá, tahle role jí sedla na tělo a ztěží by se nasal jiná herečka, která by to tak zahrála, takže Frances je pro mě zatím největší favouritkou na Oscara. Takže celkově velmi příjemné překvapení, které mě velmi potěšilo. Nenudila jsem se, byla jsem napjatá po celou dobu filmu , vždy se tam něco dělo, co mě překvapilo. ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Žánrový mix dramatu, krimi a hodně černé komedie. Tři billboardy kousek za Ebbingem, kam pomalu ani slunce na návštěvu nezajde, jsou hybatelem děje v pátrání po vrahovy dcery hlavní hrdinky. Ač nechci spoilerovat, příběh se tohoto tématu nedrží. Centrem jeho zájmu jsou vztahy mezi lidmi, kterých se billboardová reklama nějakým způsobem dotýká. O jejich vývoji celý příběh je a bohužel jej pak opouštíme ve chvíli, kdy jsem si to zrovna nepřál. Velká chvála Samu Rockwellovi, který opět herecky exceluje. Ano, tento film s příliš dlouhým a nezajímavým názvem je stvořen k tomu, aby získával ceny. Škoda jen, že ne všechny linky, které by mohly být pro příběh zajímavé, jsou zde dotaženy do konce. Přesto je však celek natolik silný, že si ten palec nahoru zaslouží. 75% ()

joker.george 

všechny recenze uživatele

Už v prvním měsíci tohoto roku tu máme velký zářez. A kéž by to letos nebyl ten největší filmový zážitek. Samotný snímek by to neumenšilo a navíc by se mohlo podařit překonat i loňský rok. Kadence humoru je nezadržitelná, i když ne vždy je příjemný. To samé platí i o jednotlivých scénách, které se dokáží zarýt pod kůži, a to diametrálně odlišným způsobem. Ale hlavně se nezapomíná na postavy, které film táhnou. Přestože se zpočátku zdá, že jde o pouhé jednostranně výrazné figury, tak se postupně vybarví, stanou se uvěřitelnými, a proto je jejich pozdější chování pochopitelné. A k závěru se směřovalo delší dobu, proto mi jeho zvolení nevadilo. 4,5* (Brno, kino Scala) ()

Rocky88 

všechny recenze uživatele

Plná palba pro tento snímek, který navnadí obsazením (zklamala snad někdy McDormand, Rockwell či Harrelson?), připoutá k sedačce mnohovrstevným a polytématickým příběhem, nechá vás oblíbit si všechny postavy, aby nakonec zasadil poslední ránu svým závěrem. Dlouho jsem takový film potřeboval vidět. Kde jste, Coeni? ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Po půl hodině jsem to chtěl vzdát, jelikož to bylo jednoduše hrozné. Postavy byly otravné a nesympatické, děj hloupý a Mildred se chovala jako nesympatická arogantní kráva. Ale pak jsem byl rád, že jsem to nevypnul a počkal. Potom totiž přišel nějaký zajímavý děj, film mě zaujal a Mildred mi začala být sympatická. Hlavně děj mě překvapil, člověk by neodhadl, jak se to bude vyvíjet (až na jednu věc). Ke konci to dokonce bylo i napínavé. Dokonce jsem si i říkal, že když se mi bude líbit závěr, dám čtyři hvězdy. Jenže ne. Závěr mi vadí, jelikož je otevřený a to je, vzhledem k ději filmu, naprosto nedostačující. Filmařsky to taky není špatné a co se týče hereckých výkonů, McDormand je dost dobrá. 3* ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Víc jak tři to bejt nemůžou.ta první hoďka pořád jakoby slibovala,že ty následující minuty budou stát za to.Jenže pátání po vrahovi ne a ne přijít.Od šedesátý minuty už sem tak napnutej nebyl,spíš uondanej pomalostí scénáře,a lopotností,s jakou se film dokodrcával k nějakýmu cíli.A ten konec je vlastně ne odměnou,ale spíš vysvobozením.Samozřejmě herecky dokonalý,všichni hrajou jak o život,ale jinak je to spíš drama,ve kterým o zavražděnou holku šlo v úplně první(ale zároveň)poslední řadě.Lepší průměr,s odřenejma ušima.60%. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Vždy jsem věděl, že McDonagh jednou natočí nějakou mrdu, ale že se jí dočkám tak brzy? Nicméně... KURVA! Tak neskutečně parádní mix humoru, tvrdosti, perfektních herců, soundtracku, režie, scénáře, prostě úplně kurva všeho jsem neviděl už hodně dlouho a z nenápadného filmu se rázem vyklubal přírůstek do mé rozšířené TOP 10. No a jestli za tohle nebudou Oscary, tak může jít celá akademie do prdele! 100% ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Skvělá kriminálka s typicky černohumorovým nádechem, který je charakteristický pro McDonaghovu tvorbu. Bruggy to sice asi nepřekoná, ale herecky je to špičková záležitost. Každá postava je něčím charakteristická, vidíme tu i jejich vývoj a jak se vypořádávají se svými chybami. Klidně bych Frances a Samovi za jeho skvostnou vedlejší roli toho Oscara přála, protože tihle dva se postarali o to, čím tento snímek je. Po většinu času je to spíše dojemné a je tam cítit jistá bezmocnost, jen občas se dočkáme nějaké té vtipné hlášky, která ale nijak neodlehčuje závažnost celé situace. Nejlepší scéna byla jednoznačně s vyhozením z okna. Scénář je obecně napsaný zkrátka precizně a stopáž vám uteče jako voda. Je to po dlouhé době zase nadprůměrné krimi drama, které se ještě dostane ke slovu. ()

Amroth666 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je jeden z mála těch výdobytků hollywoodu, co sem viděl. Oskary radši vynechávám, ale tenhle film byl dobrej. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Hodne prijemne prekvapeni, pro me nejlepsi americky film od roku 2014, samozrejme z tech co jsem videl... McDonagh divaka privede do zapadakova nekde na stredovychode a myslim, ze atmosferu buduje jeste hutneji nez bratri Coenove. Pekna kamera a spousta silnych scen, velmi dobre napsane dialogy a kvalitni herecke vykony ve velmi osobitych rolich. Co postava, to perla. Zanrove by v krajnim pripade mohlo jit i o velmi horkou komedii. McDormand exceluje, vyborne ctene dopisy Harrelsona. Vyborna podivana, videno v ostravskem Cinema City, 8 divaku. ()

campix 

všechny recenze uživatele

McDonagh se vrací ve formě, kterou měl v černohumorné taškařici V Bruggách. Dlouho jsme tu neměli takto Coenovski vypadající film, kde hrají hlavní roli především charaktery a jejich chování v mnohdy velice absurdních situacích. Napsané je to perfektně. Téměř každá postava je tak výborně napsaná, že by v každém jiném filmu mohla hrát hlavní roli. Obsazení je opravdu hvězdné a velmi se povedlo. Celou dobu jsem koketoval s nejvyšším hodnocením, ale nakonec ho s klidným srdcem dát nemohu. V závěru jsem čekal asi trošku víc. ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Tri billboardy kúsok za Eddingom za zapíše do zlatého fondu kinematografie. Úžasný nápad prenajať si billboardy a napísať pre policajtov štipľavý odkaz, aby vyriešili vraždu. Film má skvelý scenár , ktorý je tragédia zabalená do čiernej nekorektnéj komédie. Herci sú brilantný a najmä Sam Rockwell bez neho by film nefungoval . Režisér Martin McDonagh chcel, aby sme sa zamysleli že hnev, frustrácia a smútok nad tým čo sa stalo, že nie je riešenie a neposunie vás to. Skôr vás posunie empatia a záujem o druhých. 9/10 ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

V poslední době jsem měl na výběr filmů docela smůlu a už jsem si říkal, že se můj vkus rozchází s mainstreemem opravdu hodně. Už si ani nepamatuju na nějaký ten průsečík, kdy bych se shodl s odbornými kritikami, i většinovým názorem. Tři billboardy kousek za Ebbingem balancuje na pomezí mainstreemu a nezávislé scény a tak kvalitní scénář by mohl (a možná měl) být přetaven ve skvělý film i bez účasti "áčkových" herců. Jejich přítomnost trošinku znevěrohodňuje celý příběh. Ale zase na druhou stranu....Sam Rockwell si tady jasně říká o ocenění za vedlejší roli. A to i v kontextu toho, že ostatní herci byli vynikající. Víc takových filmů, které vypráví příběh skrze postavy, které na nás působí bizarně, ale současně uvěřitelně, takže se zájmem sledujeme, jak se budou navzájem ovlivňovat a kam je jejich vyhraněnost zavede. Martin McDonagh je skvělý vypravěč a přišel s dobrým příběhem. Žánrové zařazení považuju za trošku nešťastné...ano, je tam vražda, ale nakonec se dozvíte, že kriminálkou tento příběh vlastně není. A i když se je čemu smát, není ani komedií. PS: tak precizní a skvěle napsané dialogy...radost to poslouchat ()

PROCESOR 

všechny recenze uživatele

No konečně můžu nějakému snímku po delší době napálit s čistým svědomím plnej počet. Pravda, chvilku mi trvalo, než jsem se do toho dostal, ale jeden zvrat ve filmu o kterým nemůžu samozřejmě mluvit, mě nenechal na pochybách, že to bude brutální. Vývoj filmu se nedá moc předvídat, což mě bavilo asi nejvíc. Jen bych snad mohl prozradit, pokud nemáte zrovna moc dobrou náladu a chtěli se trochu rozveselit, tak si snímek raději pusťte jindy. Ne vždy se nám ten černej humor líbí. ()

Související novinky

Nový film režiséra V Bruggách má obsazení

Nový film režiséra V Bruggách má obsazení

30.10.2021

Režisér a dramaturg Martin McDonagh za svou kariéru natočil doposud jen tři filmy, všechny ale sklidily obří úspěch, pobraly několik prestižních ocenění a samotný tvůrce si díky nim vytvořil pověst… (více)

Co chystá režisér V Bruggách?

Co chystá režisér V Bruggách?

16.06.2021

Britský režisér Martin McDonagh byl díky Třem billboardům kousek za Ebbingem blízko Oscarovi, nakonec si ho ale odnesli pouze Frances McDormand a Sam Rockwell. To ale nic nemění na tom, že jeho… (více)

Startuje BEST FILM FEST

Startuje BEST FILM FEST

11.07.2018

Pražská kina Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádají od 12. do 18. července BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé poloviny roku 2018. Kina v době léta potěší… (více)

Shia LaBeouf si zahraje svého otce

Shia LaBeouf si zahraje svého otce

19.03.2018

Hvězda Transformerů si v posledních letech užila spoustu průšvihů, zároveň však opakovaně dokázala, že před kamerou pořád umí. Ať už se podíváte na válečný akčňák Železná srdce, nezávislák American… (více)

Reklama

Reklama