Reklama

Reklama

Tři billboardy kousek za Ebbingem

  • Velká Británie Three Billboards Outside Ebbing, Missouri (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Mildred Haynesové (Frances McDormand) zavraždili dceru. A protože se vyšetřování už několik měsíců bezvýsledně vleče, rozhodne se jednat. U vjezdu do města vylepí na tři billboardy velmi kontroverzní vzkazy adresované váženému šéfovi místní policie (Woody Harrelson). Tímto nezvyklým činem začíná bitva mezi Mildred a zástupci zákona. Když se do věci vloží ještě další policista (Sam Rockwell), nevyzrálý maminčin chlapeček se zálibou v násilí, souboj mezi místním policejním oddělením a osamělou, ukřivděnou a hlavně rozzuřenou bojovnicí se může rozjet na nejvyšší obrátky. (CinemArt)

(více)

Recenze (1 145)

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Vlastně je to dobrý drama a po právu skvěle hodnocený, ale mě štvalo, jak jsou všechny ty postavy strašný vidláci. Hlavně Sam Rockwell toho svého podává na výbornou, ale rozhodně není jediný. K tomu, abych si to užil ještě o něco víc mi tam chyběla právě nějaká "normální" postava. ()

laik_60 

všechny recenze uživatele

Tak !!!! Povediac to stručne a v "laickom" jazyku a ešte stále plný dojmov z tohto filmu Ic vós faking gúd muvií, wit faking gúd saundreks Úvodná pieseň dávala predzvesť celej nálady, a záver ??? to bol kúl. Ospravedlňujem sa za ten "naturalizmus" ale fakt sa mi to páčilo. :) ()

BoXBe 

všechny recenze uživatele

Přitažené za vlasy. Vtipné. Smutné. Mix žánrů. Panoptikum propracovaných charakterů. Skvělá mozaika. Sněhová koule. Silně připomene Fargo. Potěší silou vůle natočit dobrý film. Tři billboardy se mimořádně povedly. ()

animaxis 

všechny recenze uživatele

Tento film disponuje především silným emotivním příběhem, na který místy nahlíží buď vážně, nebo s použitím hodně černého až morbidního humoru. Každá postava tu vlastně k danému vážnému tématu z různých důvodů přistupuje jinak, což dělá film velmi zajímavým. Z mého pohledu se ani nejedná o krimi jako spíš o drama jako takové, protože přeci jen Tři billboardy za Ebbingem, Missouri nejsou ani tak filmem o té kriminální stránce věci jako spíš o stránce lidské. ()

mortak 

všechny recenze uživatele

Křehký film o tom, jak moc silně hledáme lásku a spravedlnost, až si v tom hledání neustále ubližujeme, ať už fyzicky, nebo psychicky. Z pohledu tohoto poselství je závěrečná třetina skvělou katarzí. Méně obratný scénárista by konec utopil buď v slzách, nebo v černohumorném barvotiskovém násilí, ale McDonagh si drží přesný odstup od obou extrémů, a nechá postavy "dýchat" svůj život. Nemohu však dát pět, protože přes všechno McDonaghovo mistrovství jde vlastně o sbírku všech možných klišé na téma "jak městský intelektuál vidí ty burany na venkově". To psychoanalytické neustále uvědomovaní si sama sebe, které má městský intelektuál v krvi, a které vkládá do svých projekcí prostého lidu, to tam ve skutečnosti není a nebude (blíže je toto skvěle popsáno v Orwellově románu 1984). Na divadle to nevadí, ale ve filmu tento nedostatek nezastře ani neustále fuckování. ()

FrankSusta 

všechny recenze uživatele

Nevím jak to vysvětlit logicky, ale za mě se jedná o strašně divnej film. A to jsem balancoval na hraně pěti hvězd (ale taky chvílemi tří). Celý je to moc pěkně natočený (až jsem si říkal, že takový film jsem dlouho neviděl. Prostě takové jednodušší drama s hromadou věcí), ale ten způsob, jak to je podaný, je strašně divný. Příběh je v jádru vlastně jednoduchej, ale ty motivace postav, jednotlivé scény, kontrast mezi dramatem a komedií, detaily v celém příběhu, odklony od děje... já nevím jak to říct, ale občas to na mě působilo moc přesyceně a zároveň, jako by tam toho bylo málo. A dál nevím co říct... prostě tak jsem to nějak cítil. Schrnutelné jednoduše jedním slovem, které si ale ani náhodu nevykládejte nikterak špatně: divný. ()

alchac 

všechny recenze uživatele

Jako to jsem se takhle v pátek mírně podnapil s jakýmsi zarostlým lesním dělníkem, jenž prej přijel do stověžaté za kulturou, pročež mě pak pod pohrůžkou brutálního násilí donutil jít na nějaký Kohnama smrdící bilbórdy. Vidím místní šestavosumdesátku, ergo si odříhnu něco ve smyslu, že "to zas bude hovadina," navíc se budu určitě muset během projekce trousit. A vono notyvole, extrémně sympatická a inteligentní černohumorná podívaná s jako vždy úchvatným panem Herlsnem, kterému bych zfleku poceloval plešku a posléze i mozeček! Takže jsem se sice málem provalil bokem, ale sál jsem statečně neopustil. Celkem to také bylo tuším podruhé, co jsem v kině po skončení projekce zažil sborový potlesk. ()

SeanLSD 

všechny recenze uživatele

V prípadoch ako je tento bývam často fascinovaný scenáristovou (dramatikovou) schopnosťou napísať plnokrvné, presvedčivé postavy. Títo fiktívni, do detailu premyslení (obvykle skôr anti-)hrdinovia sú však tak prekvapujúco životní, že pri bližšom pohľade začnú paradoxne pôsobiť až neživotne. Napriek svojej psychologickej komplexnosti sú to totiž vo svojom človečenstve až akési ľudské monolity, v tom ako veľmi ľudské dokážu byť v celom širokom spektre vlastností a charakterov. A takéto vyhranené (ale zároveň premenlivé) osobnosti sa v tvorcovej fantázií vždy dokážu stretnúť (či skôr zraziť) na malom priestore, hoci obvykle by sme také čisté prípady museli hľadať lupou. Možno sa iba pohybujem v nesprávnej, znivelizovanej, ľahostajnej spoločnosti, ale strašne ma dostáva, ako veľmi aktívne, zásadové, neústupné dokážu tieto postavy byť - v realistických mantineloch - tam, kde som zvyknutý, že ľudia sú pasívni, bezzásadoví, uhýbajúci... Súčasne sú otvorene milujúce, láskavé či odpúšťajúce, tam kde obvykle vídam hanbu, závisť a zatvrdelosť. Pravdaže, premieňajú sa pod ťažkými ranami osudu, ktorých som našťastie uchránený, ale premieňajú sa do čistých foriem a už predtým boli hodne ostro rezané - striedajúce tvrdosť a jemnosť podľa potreby, priame a hovoriace pravdu, aj keď klamali, zatiaľ čo v bežnej spoločenskej realite sa klame, aj keď sa hovorí pravda... a hoci aj milé veci hovoria vulgárne, v realite ktorú poznám je to ďaleko horšie - aj vulgárne veci sa hovoria milo... Človek by potom radšej chcel žiť stíhaný nešťastiami, ale vo filmovej realite, ako ilustrácia idealizovaného človečenstva v izolovaných povahových kvalitách, než v podstate nemajúci sa na čo sťažovať v priemernej realite medzi priemernými ľuďmi... sám priemerný... Z toho pohľadu je to tiež iba taký filmový únik - nemusím sa vysporadúvať s nekonečným žiaľom za zavraždenou dcérou, rakovinou či neskrotnou agresivitou... - ale musím riešiť veci iné a chcel by som to robiť tak, ako hrdinovia TROCH BILLBOARDOV ZA EBBINGOM. V tomto zmysle sú to tiež hrdinovia, ktorí sú pre mňa vzorom. Konajú! Možno nie vždy najsprávnejšie a o pohnútkach, následkoch a okolnostiach by sa dalo diskutovať, ale pre mňa je práve tento aktívny imperatív tým, čo som si z filmu odniesol. ()

kocik1 

všechny recenze uživatele

Frances McDormand se po více než 20. letech vrátila k Fargu, aby si zahrála druhou stranu zákona a dlužno říct, že byla skvělá a na jejím herectví stojí půlka úspěchu celého filmu. 90% ()

Mylouch 

všechny recenze uživatele

Vztahy ani reklamky už na Jihu nejsou co bývaly, ale soudržnost místního společenství a kvalita policejní práce ještě jakžtakž funguje. Silné téma na vlně Wind River, které je rozmělňováno všemožnými zlehčováními, ale nepůsobí vždy tak sebevědomě jako u letošní Pomsty a ani pointující hlášky občas ne úplně vyzní. Celek naštěstí řídí silné herecké osobnosti v typově skvělém obsazení (připomínka Zelené míle) a daří se řada celosvětově aktualizujících motivů, škoda ovšem marketingového oslabení potenciálu námětu ve scénáristicky nevyužité příležitosti dotáhnout drama do konce (potenciál jižanské maminky je až mrazivý) a neposunout se od nadsázky Brugg dále. Trochu přílišný zápas kamery s ostřením, milý úvod s hudebním vstupem a přízvukem promluv, obligátní trpaslík, čtené dopisy, pár chytrých detailů. Jak by ale asi oskarové aspirace vypadaly třeba v sousedství 15 let staré, pozapomenuté Lidské skvrny ? Přísné 3-4* ()

panMartin 

všechny recenze uživatele

Perfektně napsané, zrežírované, obsazené a zahrané drama. Film má příjemnou retro atmosféru z Amerického zapadákova,několik vtipných a zároveň silných scén a drží si slušné tempo, že se naštěstí divák nestihne nudit. Z hereckých výkonů bych krom hlavní hrdinky (Frances McDormand) pochválil také tradičně dobrého Woody Harrelsona. Herecké kreace doplňuje výtečný Sam Rockwell. Rozhodně film, který ve vás nic od prvních záběrů nenastartuje, ale ke konci ve vás nechává různorodé pocity. Otevřený závěr se mi jevil jako dobrý nápad, neboť takto to často bývá i v reálném životě. První polovina grandiózní, druhá o něco slabší. Celkově je to ale originální kousek a to se cení. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době pořádnej film. Možná díky té vyprahlosti jsem tak nadšený. S takovými herci to ani nemohlo dopadnout špatně, ale je to krásně napsaný, zahraný a navíc dobrá hudba. Rozhodně to jde do mého archivu. 85% ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Začalo to tak nadějně... zmrdík Caleb Landry Jones coby dost dobrej ředitel reklamky, kterej se nebojí vyjebat s cajtama, byl příslib něčeho humorného. Martin McDonagh byl taky takovej příslib. Ale grclo si na mě docela zklamání. Čekal jsem víc černého humoru (ten se tu sice vyskytoval, ale ani moc nebylo poznat, že jde o humor) a míň vážného tónu. Ale na druhou stranu musím říct, že určité scény ve mě zanechaly stopu. A celé si to nese výbornou formou obsažené sdělení (nenávist plodí nenávist). A v podstatě všichni herci, v čele s Frances, byli super. Bylo to prostě... zajímavé. A pro mě bylo ještě zajímavé, že se natáčelo v malém horském městě Sylva v Severní Karolíně. ()

Sabrewulf 

všechny recenze uživatele

Hodně často, když čítávám zprávy, že támhle někdo zavraždil něčí dceru/syna a buď dostane směšně nízký trest, nebo je pouze ve vazbě apod. tak se mi otevírá kudla v kapse. Ne nad tím faktem, že vraha soud nebo policie nějakým způsobem ignoruje, ale nad tím, že si rodiče těch mrtvých dcer/synů nechají kálet na hlavu. Že nečtu zprávy o tom, jak rodiče udělali to a tamto. Jistě, v tomhle filmu je to trochu jinak, ale princip je stejný. Jakýmkoliv, byť extrémním způsobem upozornit na to, že takhle jako NE. Frances McDormand mi sice dvakrát sympatická není, ale její postava si moje sympatie získala okamžitě, protože se s ničím nepárala a šla natvrdo do všech. Mít dceru, kterou někdo zabije, dělal bych to samé. Nemyslím doslova samozřejmě, ale do extrémů bych zacházel taky a nedal pokoj, dokud se něco aspoň trochu nezmění. Úplně moje krevní skupina. Ten film má hromadu silných scén (namátkou třeba ta s hasičákem) a v hlavní postavě se perfektně střídá zloba a umíněnost s uvědoměním si, že tamto trošku přehnala. Oscar pro hlavní roli zcela zasloužený. Jediná vada na kráse je ten... ano, ten konec. Ne, opravdu bych nechtěl nějaké polopatické a doslovné zakončení, jenže film tak trošku ztratí punc zadostiučinění, hodně mi to připomnělo film Pevné pouto, kde taky celou dobu čekáte na něco, co nakonec nepřijde. Stačilo jen malinkatý náznak na to, že... nechci spoilerovat... a bylo by to za plnou palbu. ()

kjakob 

všechny recenze uživatele

Hodně hořká a černá komedie o tom, že násilí a zlo plodí jen další násilí a zlo. A když píšu o komedii, tak každý úsměv jsem cedil skrz zuby, protože vše je tak skutečné a hmatatelné, že člověk nikdy neví jestli to má brát vážně nebo se smát absurditě situací, do kterých se hlavní postavy dostávají. Podobně jako V Bruggách i tady nám autor servíruje drsný humor, který podle mě slabší povahy neustojí. O to víc fungují emocionální zvraty, kterých je ve filmu tak akorát, aby mě to uspokojilo :) Obzvlášť bych tu chtěl vypíchnout Sama Rockwella a jeho neuvěřitelný talent, který touhle rolí jen potvrdil. ()

Triple H 

všechny recenze uživatele

Veľmi dobré, skoro výborné keby McDonagh scenár ešte trochu dotiahol, trochu lepšie vykreslil malomestské reálie (to sú v americkom prdelákove o pár tisícoch štýloví černošskí hipsteri?) a odolal tomu, aby do filmu napchal 10 postáv, medzi ktorými poskakujeme a ktoré musia do deja za každú cenu zasahovať. Dinklage tam napr. bol na úplné hovno. Takto je film občas holt vykonštruovaný, zjednodušujúci a nelogický. Inak dobre fungujúca a celkom pôsobivá kombinácia drámy a komédie, obdobne ako režisérovo In Bruges. Drámy je tentokrát trochu viac, čo nevadí, pointa o násilí, hneve-odpúšťaní, či o tom ako zlo plodí len ďalšie zlo, sa mi páčila. Práve kvôli nej a výborným hercom je škoda, že sa nepodarilo všetko v príbehu dotiahnuť, lebo len taaaakto málo a máme úplnú pecku. Frances McDormand mi trochu liezla na nervy, čo bol možno vzhľadom na pointu aj úmysel (ak to mala byť len erdeg baba, ktorá si super coolovo ide za svojím a ktorej mám fandiť, tak s výhradami). Sam Rockwell perfektný, McDonagh mu urobil službu, jeho postava je hviezdou celého filmu (prejde si najzaujímavejším vývojom). Tri a pol. ()

Remivsremi 

všechny recenze uživatele

Film si vás získá zejména výborně zvoleným castingem. Herci do toho dávají všechno a na výsledku je to pak neskutečně znát. Přidejte k tomu fungující scénář, dobře zvládnutou kameru a dostane příběh, který vás osloví. 80% ()

Související novinky

Nový film režiséra V Bruggách má obsazení

Nový film režiséra V Bruggách má obsazení

30.10.2021

Režisér a dramaturg Martin McDonagh za svou kariéru natočil doposud jen tři filmy, všechny ale sklidily obří úspěch, pobraly několik prestižních ocenění a samotný tvůrce si díky nim vytvořil pověst… (více)

Co chystá režisér V Bruggách?

Co chystá režisér V Bruggách?

16.06.2021

Britský režisér Martin McDonagh byl díky Třem billboardům kousek za Ebbingem blízko Oscarovi, nakonec si ho ale odnesli pouze Frances McDormand a Sam Rockwell. To ale nic nemění na tom, že jeho… (více)

Startuje BEST FILM FEST

Startuje BEST FILM FEST

11.07.2018

Pražská kina Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádají od 12. do 18. července BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé poloviny roku 2018. Kina v době léta potěší… (více)

Shia LaBeouf si zahraje svého otce

Shia LaBeouf si zahraje svého otce

19.03.2018

Hvězda Transformerů si v posledních letech užila spoustu průšvihů, zároveň však opakovaně dokázala, že před kamerou pořád umí. Ať už se podíváte na válečný akčňák Železná srdce, nezávislák American… (více)

Reklama

Reklama