Reklama

Reklama

Tři billboardy kousek za Ebbingem

  • Velká Británie Three Billboards Outside Ebbing, Missouri (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Mildred Haynesové (Frances McDormand) zavraždili dceru. A protože se vyšetřování už několik měsíců bezvýsledně vleče, rozhodne se jednat. U vjezdu do města vylepí na tři billboardy velmi kontroverzní vzkazy adresované váženému šéfovi místní policie (Woody Harrelson). Tímto nezvyklým činem začíná bitva mezi Mildred a zástupci zákona. Když se do věci vloží ještě další policista (Sam Rockwell), nevyzrálý maminčin chlapeček se zálibou v násilí, souboj mezi místním policejním oddělením a osamělou, ukřivděnou a hlavně rozzuřenou bojovnicí se může rozjet na nejvyšší obrátky. (CinemArt)

(více)

Recenze (1 147)

Mr.Ripley 

všechny recenze uživatele

Vysoká škola scénáristiky a herectví. Podmanivý filmový zážitek, který s lehkostí kombinuje vážné téma s neuvěřitelně cynickými a vtipnými dialogy. Je načase dohnat McDonaghovu předešlou tvorbu. Tuhle černohumornou, cynickou elegii na ztrátu vlastního dítěte si v budoucnu rád zopakuji! ()

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Naštvat prodavačku ze sámošky se prostě nevyplácí. Hlavní zápletka je postavená na hlavu, jelikož je to jako bych žaloval akciovou společnost Nielsen Holdings PLC (NYSE:NLSN) za to, že pádem Lehman Brothers ztratili jimi emitované akcie na hodnotě. Každopádně synergie McDormand - Rockwell - Harrelson funguje báječně. Woody zraje jako víno. 83% Celosvětový příjem k 9. 2. 2018: $91,066,630, což je 7,59 násobek rozpočtu ()

Lolita 

všechny recenze uživatele

Už dlouho jsem na nebyla v kině na něčem, kde.. bylo sice málo lidí, ale bylo hrobový ticho. Pořád, i po skončení filmu. Dlouho na mě nic takhle nazapůsobilo. Syrový, výborná hudba, dobře napsaný postavy a Frances McDormand a Sam Rockwell skvělí. ()

Lamprea 

všechny recenze uživatele

Super, po Psychopatech, kteří se ne úplně vydařili, jsou Tři billboardy příjemným překvapením. Škoda jen rozpačitýho zakončení, který tak nějak vyšumělo do prázdna. 4* ()

Motinski 

všechny recenze uživatele

Prvá polovica, vyrovnaný súboj drámy a komédie. Polovica druhá, úlet kde je možné snáď úplne všetko. Pripomínalo mi to Coenovský štýl plný nepredvídateľných dejových zvratov, zaujímavých postav, ostrého humoru a hlavne hereckých výkonov na Oskara. Bohužial som sa až tak nevedel stotožniť s príbehom a ku konci mi vadilo že si postavy robia čo sa im zachce. Záver vyfučal do prázdna bez toho aby som ho čo i len trochu precítil. Oplatí sa vidieť, keď tak už kvôli prvej polovici a hercom. Po nejakej dobe tomu určite dám druhú šancu a možno hodnotenie zvýšim, zatiaľ ale sympatický priemer. ()

Cedr 

všechny recenze uživatele

Po velmi slibném rozjezdu scénář s blížícím se závěrem pod neuvěřitelnou tíhou a neřešitelností situace sám pod sebou těžce imploduje a srazí do té doby naprosto vynikající snímek o třídu a půl níž. ()

vnimatkrasu 

všechny recenze uživatele

To, jak McDonagh naprosto přirozeně kombinuje bizarní komedii plnou sprosťáren a smrtelně vážný scény, co vás dojímaj, to je normální kolotoč. Kolotoč, u kterýho si chvílema nejste jistý, jestli brečíte od smíchu nebo od smutku. 👑 ()

Script 

všechny recenze uživatele

Nápad to byl dobrý. Hezky bylo poukázáno, jaké dělá chyby policie a jaké má vady v systému. Lidi kvůli depresi dělají různé věci, ale tohle je pozoruhodný a velmi reálný případ. Bohužel co mě na tom filmu zklamalo bylo jeho zakončení. Tvůrci to mysleli tak, že případ byl nevyřešitelný od začátku, ale přes i ty pokusy něco změnit, aby se případ pohnul se i tak naděje vytrácí do temnoty. Bohužel já to vnímal jinak. Ve mě ještě ta kapička naděje zůstala a ještě jsem čekal, že se ten případ vyřeší, ale po té přišla zatmívačka. I přes tuto chybu mohu v klidu film doporučit. Kam se děj vypracovával byl neskutečný a perfektně zvládnutý. 4 hvězdy. ()

octopuska 

všechny recenze uživatele

Výborná záležitost. přišlo mi to víc psychologický než krimi i když se jedná o nevyřešenou vraždu dcery svérázné Mildred. Postavy všech hlavních zúčastněných jsou perfektně rozkresleny. Frances tyhle neomalený, ucuchtaný šmetyny umí dokonale. Jelikož není zločin vyřešen a zločinec nepotrestán, vezme to do svých rukou ona sama a pěkně od podlahy. A rázem je klimbající Ebbing vzhůru nohama. Policajti vytrženi z letargie a billboardová firma čelí potížím. Sam Rockwell v roli násilnickýho policejního Oidipáčka nemá chybu. A ten konec, to se prostě musí vidět. Tady zlatí plešounci zas jednou zaslouženě. ()

Tosi 

všechny recenze uživatele

Přestože film mistrně poukazuje na to, jak smutek v různých formách dopadá na lidi a jak mění jejich životy, byl překvapivě plný vtipných hlášek. To, jaký se povedlo vytvořit spletitý příběh díky třem billboardům pro trojici hlavních postav, je na velkou pochvalu. Obzvlášt´ mě bavila št'avnatá postava Sama Rockwella, která kuriózně hýbala dějem a potvrzovala dojem, že o hlavních postavách vlastně nic nevíme. Komu se líbí filmy bří Coenů, tomu nejspíš Billboardy sednou tak jako mě, tudíž plný zásah. ()

Qitek 

všechny recenze uživatele

Film roku? Nevím jestli to dělají tak skvěle napsané a zahrané postavy McDormand/Harrelson a především Rockwell, nebo za to může u mě jedna scéna, kdy si postava S.R. přečte dopis a vyrazí naproti přes ulici. Právě tahle velmi působivá, emotivní a zároveň absurdně komická "záležitost", podkreslená skladbou, geniálně zvolenou, "His Master's Voice", se mi nejen zavrtala do paměti, ale především to bylo něco, co se mi nestalo u posledních filmů dlouho. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Tohle byla ta nejsprávnější náprava reputace po tragédii s Blade Runnerem. Komornější dramata, která berou útokem Zlaté Glóby i samotné Oscary, začínám obdivovat víc a víc. A tento letošní výherce své ambice proměnil v nevídanou palbu emocí a drsného zážitku, který je nám bezmezně servírován ve všech momentech filmu, pokud se dokážeme vcítit do skvěle odehraných postav a užíváme si hlavně první polovinu, která vyšperkovaně přebíjela trochu utichající konec. Autentické dramatické filmy teďko prostě vedou, kouzlu přidávají téměř neznámé tváře, doplněné o charismatického Woodyho Harrelsona, který touhle zprvu neviditelnou rolí předčil všechny své dosavadní. Pravděpodobně mi film stačilo smlsnout jen jednou, pochutnal jsem si ale nevídaně dobře. ()

Tucqa 

všechny recenze uživatele

Velmi zajímavé drama, na kterém oceňuji především absenci idealizace postav. Chybí zde rozdělení na ty "dobré a špatné", což platí i o hlavní hrdince, kterou si nejde neoblíbit. Během dvou hodin se vystřídají smutné, vtipné i akční momenty. Další věc, kterou hodnotím kladně, jsou zvraty, které mi připadají oproti jiným snímkům nepředvídatelné a většinu času příjemně překvapí.Za mě tedy plný počet. ()

Belbo 

všechny recenze uživatele

V rámci současného Hollywoody autorský solitér, s poměrně netradiční prací s příběhem a s postavami. Některými řešeními mi lehce připomíná Temnou řeku, jinými alternativy ve stylu Farga. Problém vidím v celistvosti. Žánrová a formální neukotvenost není na škodu, je tím co film tvoří zajímavým, ale zdá se mi, že je důsledně aplikovaná jen v "centrální" části filmu, kde, aspoň tak se mi to zdá, supluje příběhovou propracovanost. ... Vidět určitě neuškodí, otázku co se zbytkem si každý odpoví sám. ()

Dado 

všechny recenze uživatele

Prehliadka podivných postáv, za ktorých stvárnenie žnú McDormandová a spol. ocenenie za ocenením, na pozadí originálne poňatého príbehu, ktorý na prvý pohľad nenesie príliš veľký potenciál. Táto schému celú prvú hodinu mieša dramatickú rovinu s Coenovsky ladeným humorom, drží už na začiatku pevne stanovenú dynamiku diania a ako celok funguje priam dokonale. Potom však odrazu nastane zlom, po ktorom bizarnosť konania hrdinov ešte vzrastie a scenár začne pôsobiť dojmom, akoby bol dielom nočnej improvizácie pred dňom nakrúcania. Výsledku navyše nepomáha ani samotné finále, ktoré si vzhľadom na predchádzajúce udalosti pýtalo vyhrotenejší priebeh. (75%) ()

dvopet 

všechny recenze uživatele

McDonagh trochu nevyrovnaně balancuje mezi přísně realistickým stylem filmu samotného a mezi mnoha zvraty scénáře, které vycházejí z jeho obvyklého dramatického psaní a na divadle by fungovaly mnohem lépe (s mírou nadsázky). Je to zdařilé a bavil jsem se, nicméně existují mnohem suverénnější filmy. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Woody bez sošky, žiaľ. Ale keď ju minulý rok mohol dostať cigáň za 5 scén v trvaní 12 minút z dvoj hodinového filmu? Uvidíme. Rozhodne nato, aký hajp má tento film, nieje to úplna pecka. Má všetko, čo by mal dobrý film mať, všetko je pekne rozložené, všetko príde v pravý čas. A to je možno ten najväčší problém. Chýba tomu moment prekvapenia. Tvorcovia si až veľmi dali záležať na tom, aby to bolo oscarovo korektné, festivalo "strhujúce" a až v ďalšom rade aj zaujímavé pre bežného diváka, čo ale nebude. Rozhodne to je ale jeden z tých lepších a rozhodne si pri ňom nebudete nudou šklbať kotlety, ako je zvykom pri tomto žánri. Možno réžia, možno Sam, možno Frances. 4 z 5 ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Pořád doufám (asi zbytečně) že tenhle fenomenální film ve finále nakonec porazí Tvář vody, která opravdu zas tak dobrá není. Tohle dobré je. Naprosto skvostně napsaná záležitost, navíc fenomenálně napsaná (Frances, Woody, Rockwell), fantastický natočená, s úžasnými postavami a výtečnou hudbou. Film, ve kterém je každé druhé slovo nadávka, je úžasným spojením dramatu a komedie (ačkoliv k smíchu tam toho moc není a drama převládá, funguje to) a který by klidně mohl být delší (MNOHEM delší), protože ty postavy jsou naprosto úžasné a herecké výkony strhující. Opravdu bych nesmírně litoval, kdybych tenhle film neviděl (což jsem měl opravdu původně v plánu), a jsem rád, že jsem si k tomutu originálnímu "malému" dramatu nakonec našel cestu, neboť je to opravdu jedinečná záležitost, dokonalá, krásně lidské, která prostě dojme a chytne u srdce (některé citlivější povahy, mě samozřejmě ne). A o tvorbu Martina McDonagha se teď budu hodně zajímat. 100% a doufám, že zlatej kluk dopadne alespoň u té Frances McDormand. A palce budu držet i v hlavní kategorii. Už to mám, to správné slovo pro tenhle film je INTENZIVNÍ. A je to. ()

ivan_drago 

všechny recenze uživatele

Do puntíku od všech jen ty nejexkluzivnější herecké výkony, strhující... Hudební podkres je dokonalý... vše naprosto uvěřitelné a civilně sehrané, přesto velmi speciální... ()

viperDavid 

všechny recenze uživatele

Herecky vyšperkované orgie, kdy do konce filmu vlastně nevíte, komu fandit. Naprostá paráda, ale plných dát nemůžu i když mi uniká proč. Co ale vím, že scénárista si umí pohrát s pochmurně laděnou komedií aneb když dědek si nabrnkne devatenáctku, která není obyčejně hloupá, ale úplně blbá :))) ()

Související novinky

Nový film režiséra V Bruggách má obsazení

Nový film režiséra V Bruggách má obsazení

30.10.2021

Režisér a dramaturg Martin McDonagh za svou kariéru natočil doposud jen tři filmy, všechny ale sklidily obří úspěch, pobraly několik prestižních ocenění a samotný tvůrce si díky nim vytvořil pověst… (více)

Co chystá režisér V Bruggách?

Co chystá režisér V Bruggách?

16.06.2021

Britský režisér Martin McDonagh byl díky Třem billboardům kousek za Ebbingem blízko Oscarovi, nakonec si ho ale odnesli pouze Frances McDormand a Sam Rockwell. To ale nic nemění na tom, že jeho… (více)

Startuje BEST FILM FEST

Startuje BEST FILM FEST

11.07.2018

Pražská kina Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádají od 12. do 18. července BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé poloviny roku 2018. Kina v době léta potěší… (více)

Shia LaBeouf si zahraje svého otce

Shia LaBeouf si zahraje svého otce

19.03.2018

Hvězda Transformerů si v posledních letech užila spoustu průšvihů, zároveň však opakovaně dokázala, že před kamerou pořád umí. Ať už se podíváte na válečný akčňák Železná srdce, nezávislák American… (více)

Reklama

Reklama