Reklama

Reklama

Tři billboardy kousek za Ebbingem

  • Velká Británie Three Billboards Outside Ebbing, Missouri (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Mildred Haynesové (Frances McDormand) zavraždili dceru. A protože se vyšetřování už několik měsíců bezvýsledně vleče, rozhodne se jednat. U vjezdu do města vylepí na tři billboardy velmi kontroverzní vzkazy adresované váženému šéfovi místní policie (Woody Harrelson). Tímto nezvyklým činem začíná bitva mezi Mildred a zástupci zákona. Když se do věci vloží ještě další policista (Sam Rockwell), nevyzrálý maminčin chlapeček se zálibou v násilí, souboj mezi místním policejním oddělením a osamělou, ukřivděnou a hlavně rozzuřenou bojovnicí se může rozjet na nejvyšší obrátky. (CinemArt)

(více)

Recenze (1 145)

Lionheart 

všechny recenze uživatele

Mix Farga a české Pustiny. Mám rád McDonagha i Coeny, takže film přímo pro mě. Frances, Woody a Sam naprosto úžasní. ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

McDonagh valí. Parádní lidské drama, říznuté až Coenovsky laděným černohumorným thrillerem. Navíc to herecky patří asi fakt k tomu nejlepšímu, na co jsem v posledních měsících natrefil. Tady přeju těch oscarů co nejvíc. ()

Disease 

všechny recenze uživatele

Konečně tu máme místo pokusu o Tarantinovku parádní drama. Dialogy vynikající. Nejlepší McDonagh s velkým náskokem oproti Bruggám a Psychopatům. ()

aquiver 

všechny recenze uživatele

Třetí celovečerní autorský snímek talentovaného tvůrce Martina McDonagha sice nepřekonává dokonalé Bruggy, ale jeho druhé zhlédnutí mě s jistotou přesvědčuje o jeho plném hodnocení, zvláště ve srovnání s předchozími nepovedenými a přehnanými Sedmi psychopaty. Billboardy jsou především velmi chytře napsány, složitě strukturovaný scénář a zobrazená tragédie dokonale funguje, navíc je snímek velmi poctivě natočen i odehrán, s dobrou hudbou... 90 % ()

angloumene 

všechny recenze uživatele

Super. McDonangh se předvádí ve své největší formě. Není přeci jen tak udělat film na hraně, který je tak vybalancovaný, že se od této pozice v podstatě ani na chvíli neodchýlí. Všechny postavy jsou plné a komplexní. Jasně, občas i dost karikaturní, ale pořád zůstávají uvěřitelné. Takže pokud toužíte po pořádné dávce emocí, ale i černého humoru, opravdu ale opravdu až ze dna společenského komfortu, Tři billboardy jsou přesně pro vás. ()

orkadimenza 

všechny recenze uživatele

Na první pohled by se mohlo zdát, že se Billboardy budou ubírat stejným směrem jako Wind River a půjdou po stopě násilníka a vraha jedné dcery. Jenže opak je pravdou a nový McDonaghův snímek nabízí spíš pohled na policejní nešvary Ameriky, hlavně té jižanské. Těší mě pohled na snímek, ze kterého je jasně čitelný režisérův rukopis. Černého humoru je tu opravdu na rozdávání a vedle mistrného scénáře dominuje famózní Frances McDormand (která dokazuje, že skvělé hollywoodské herečky nemusí být nutně kdovíjaké krasavice), jíž do noty hraje vskutku charakterní Sam Rockwell. Navíc v Ebbingu narozdíl od Brugg převažuje dramatická atmosféra nad tou komediální, takže k páté hvězdě už scházela jen nějaká silnější katarze. Za Oscara pro Billboardy v hlavní kategorii bych se opravdu nezlobil, naopak bych vyžadoval minimálně dva- za scénář a herecký výkon. ()

DannyBoy80 

všechny recenze uživatele

CinemaCity Ostrava, 4.2.2018: No tak to je COenovka jak vyšitá, akorát to netočili Coeni, kteří se už tři filmy plácají někde v prdeli.Frances zahrála výborně, nicméně myslím si že jí trochu přejíždí "redneck" Sam Rockwell, což je jeho řekl bych typická pozice. Každopádně zápletka není nijak složitá, ale vše se postupně začne zamotávat. Nechybí ani černý humor, i když toho mohlo být trochu více. Po dlouhé době film tohoto střihu. Tyhle já mám rád. ()

Harapes 

všechny recenze uživatele

Co stačí k tomu, aby se něco stalo s s několik měsíců starou vraždou, když vystavite tři billboardy u silnice? Strhující drama s výborným dějem a skvělými herci.... Tohle musíte vidět. ()

Schuldiner 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je taková malá bombička! Absurdní zvraty, nádherné balancování na pomezí komedie a drsného dramatu.. fakt zábava. Skvělé herecké výkony, dějově propracované, ..i když.. jak říkám, propracované k absurdnosti, která tady tomu parádně sluší. Komické i smutné, ale i k popřemýšlení.. Líbilo se mi to moc! ()

Paldiny 

všechny recenze uživatele

Zopár dialógov je vážne uchádzajúcich a celkovo tie prachy mohli radšej odložiť deckám na štúdium, ale to by sme boli ochudobnení o jednu skvelú jazdu. A pri nej veruže netreba robiť závery vpred. McDonagh nie je žiadnym rutinérom, čo točí podľa zaužívaných osnov, takže niet sa čomu diviť, ak načatú dilemu nedokončíme, starý spor len spomenieme, iné zas preskočíme a na záver sa náhodným zvratom posunieme niekde úplne inde. Film je na tom podobne ako 7 psychopatov, je iný než sme zvyknutí a to sa nám na ňom páči, ale narozdiel od Psychošov nenudí, dokonca, keď sa doň zažeriem najviac si len tak skončí. Seriál by sa na tejto látke a jeho malých príbehoch, rozhodne uživiť vedel. ()

Shimargh 

všechny recenze uživatele

Tak lidský, srdceryvný a přitom velmi humorný snímek jsem už dlouho neviděl, pohladil mě po duši a zahřál u srdce, jsem ohromen a nadšen! ()

Randyz 

všechny recenze uživatele

Perfektní film, I když uznávám, že je to přehnané a občas jsem vážně nevěděl, jestli se smát anebo brečet :-D Ale je to napsané, zahrané a natočené krásně :-) A i hudební podkres je super! Trošku mi to možná vzdáleně připomíná Tarantina :-) ()

Strandmon 

všechny recenze uživatele

Konečně jsem zase po dlouhé době mohl vidět něco téměř dokonalého. Dlouho jsem neměl prostě pocit, že filmu můžu napálit plný počet a když už jsem napálil, tak ne úplně s čistým svědomím. Tady to je úplně jinak. Postavy napsané snad lépe než u jakéhokoliv jiného filmu, co jsem zatím viděl. Naprosto diamantově vybroušené dialogy, takřka bez jediné chybičky, dokonce tak, že mě zaujaly postavy, které měly ve snímku max. 1 - 2 věty. Bombové herecké výkony, úžasná komorní atmosféra amerického maloměsta. Emocionálně naprosto skvěle ztvárněné lidské osudy. Až k neuvěření, jak krásně bylo vidět, jak lidský žal a zloba s postavami cloumá...no a tak jak je to přece i doopravdy. Hodně lidí zde ve špatném slova smyslu poukazuje na scénář v druhé polovině, ovšem to mě vůbec nepřišlo, vždyť já do poslední chvíle netušil jakým směrem se film bude ubírat a otevřený konec poukazující na fakt, že v životě nemáme jistého prakticky vůbec nic, mě také vůbec nevadil. Zbytek už snad slovy ani popsat nedokážu. Musíte to vidět. DOKONALOST. ()

Sayko 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byl jeden z nejlepších vyšetřovacích filmů, který jsem kdy viděl. Jo počkat, ono tam vlastně o žádný vyšetřování nešlo, i když si to snad každej z nás myslel. A i přes fakt, že si z nás rejža udělal prdel, mě to nehorázně dostalo. Jak scénáristicky, herecky, hudebně, lokačně, tak i dokonce humorně, což se mi moc nestává, že bych se v kině vážně od srdce zasmál. Dvě hodiny utečou jako jedna a film do vás buší myšlenkami a emocemi, takže se nenajde jediná chvíle, kdy bych pomyslel na čas nebo na nudu. Maximálně jsem si snímek užil a stává se jedním z mých oblíbených, dobrá práce McDonaghu! ()

simply 

všechny recenze uživatele

Pro mě zatím nejlepší McDonagh...smutnější a pochmurnější než Bruggy. Líbilo se mi na tom snad skoro všechno...atmosféra, hudba, příběh a samozřejmě herci, kteří jsou výborní. Frances je absolutně úžasná, Sama Rockwella mám film od filmu radši, tady má navíc jedny z nejlepších scén filmu. ()

Související novinky

Nový film režiséra V Bruggách má obsazení

Nový film režiséra V Bruggách má obsazení

30.10.2021

Režisér a dramaturg Martin McDonagh za svou kariéru natočil doposud jen tři filmy, všechny ale sklidily obří úspěch, pobraly několik prestižních ocenění a samotný tvůrce si díky nim vytvořil pověst… (více)

Co chystá režisér V Bruggách?

Co chystá režisér V Bruggách?

16.06.2021

Britský režisér Martin McDonagh byl díky Třem billboardům kousek za Ebbingem blízko Oscarovi, nakonec si ho ale odnesli pouze Frances McDormand a Sam Rockwell. To ale nic nemění na tom, že jeho… (více)

Startuje BEST FILM FEST

Startuje BEST FILM FEST

11.07.2018

Pražská kina Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádají od 12. do 18. července BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé poloviny roku 2018. Kina v době léta potěší… (více)

Shia LaBeouf si zahraje svého otce

Shia LaBeouf si zahraje svého otce

19.03.2018

Hvězda Transformerů si v posledních letech užila spoustu průšvihů, zároveň však opakovaně dokázala, že před kamerou pořád umí. Ať už se podíváte na válečný akčňák Železná srdce, nezávislák American… (více)

Reklama

Reklama