Reklama

Reklama

Tři billboardy kousek za Ebbingem

  • Velká Británie Three Billboards Outside Ebbing, Missouri (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Mildred Haynesové (Frances McDormand) zavraždili dceru. A protože se vyšetřování už několik měsíců bezvýsledně vleče, rozhodne se jednat. U vjezdu do města vylepí na tři billboardy velmi kontroverzní vzkazy adresované váženému šéfovi místní policie (Woody Harrelson). Tímto nezvyklým činem začíná bitva mezi Mildred a zástupci zákona. Když se do věci vloží ještě další policista (Sam Rockwell), nevyzrálý maminčin chlapeček se zálibou v násilí, souboj mezi místním policejním oddělením a osamělou, ukřivděnou a hlavně rozzuřenou bojovnicí se může rozjet na nejvyšší obrátky. (CinemArt)

(více)

Recenze (1 145)

Renfield 

všechny recenze uživatele

Parádní atmosferický úvod a záběry na tři billboardy za (nebo před) Ebbingem, o následujícím dění vypovídá pramálo. Snad jen to, že ve filmu půjde opravdu o billboardy a také o tři hlavní postavy, což tu vlastně ještě zřejmé není. Dál dění pokračuje v naprosto jiné, vlastně docela westernové atmosféře amerického venkova. Málokdy se vidí film, ve kterém by tak dokonale fungovaly tři hlavní žánry, které se společně proplétají, tak jako se proplétají osudy hlavních hrdinů. Jsou tu momenty, kdy přesně napsaná hláška rozesměje, ale za pár vteřin silně dojme dramatická chvíle, vše je navíc naprosto uvěřitelné. Hold scénář Martina McDonagha je napsán výborně a herci ho svým výkonem rozhodně nekazí. Snad nejvíce mě bavila hlavní dvojice policistů Woody Harrelson a agresivní Sam Rockwell, ten mimo jiné naučí i účinný způsob, jak odebrat DNA. Ano, film nemá žádné vyloženě kladné postavy, to je tu více záporu a hlavně povahových změn, tak jako ve skutečném životě... zase, všechno je to dokonale uvěřitelné. Jediné, co poněkud zamrzí, je poslední třetina filmu, kde se vše řekněme uklidňuje a už to trochu postrádá ten říz. Přesto potěšil i závěr, který má ke šťastnému konci daleko, což je dobře, "vše dobře skončilo" by se sem opravdu nehodilo. 80% ()

Mikino00 

všechny recenze uživatele

Naprostá pecka. Vyloženě vypiplaný scénář dovedený k dokonalosti. Ačkoliv film má komediální prvky, které několikrát mile překvapí a odlehčí, jedná se vlastně o příběh několika svérázných lidí, kteří prožili nebo prožívají těžké životní zkoušky a řeší své komplexy. Jejich povahy pak vedou k nevyhnutelným střetům a vyvíjejí se možná trochu nečekaným směrem. To vše zapadá do skvěle vytvořené atmosféry a celkově dějově má vše svou roli a hlavně vnitřní logiku. Vše je ve správné míře intenzivní, působivé a zároveň nepřehnané. Navíc herci doslova excelují, McDormand a Rockwell jsi jdou pro zlaté plešouny. ()

qxkamo 

všechny recenze uživatele

And the Oscar Goes To... Vyzdvihnem najma scenaristicke kuzlo nedat divakovi vydychnut, vyvolat nepokoj, polemiku a cele to citlivo dochutit stipkou vtipnych vsuviek. Az na to mnozstvo vulgarizmov, co bolo uz fakt cez ciaru. Sam Rockwell, chces Oskara? ()

cingi.t 

všechny recenze uživatele

Dobrý nápad. Skvelá hudba a skvelá Frances s Rockwellom, ktorým padli úlohy ako riť na šerbeľ. Ako doplnok sa tam objaví v krátkej roli náš malý lev Tyrion (Peter Dinklage) a môj obľúbený Woody Harrelson, ktorý v silno vedľajšej úlohe nesklamal. Čakala som asi niečo iné. Dalo sa na to pozerať. Trošku čierneho humoru a malomeštiackych problémov nikdy nezaškodí, ale žeby to bolo až tak extra, to nie. 4* ()

aLPaC 

všechny recenze uživatele

Tomuto filmu dominuje především fantastický scénář a díky němu taktéž všichni tři hlavní hrdinové, jejichž oscarové nominace (u McDormand a mého oblíbence Rockwella doufejme i ve vítězství) jsou naprosto zasloužené. Na Frances, její slovník a buldočí povahu jsem si nejprve musel trochu zvyknout, ale i přes některé zbytečné excesy si mě dokázala získat. Závěr je hodně zajímavý, uhodl jsem ho tak napůl. Film určitě doporučuji. Teď ještě zkouknout "Shape of Water", i když do toho se mi úplně nechce. ()

Garch 

všechny recenze uživatele

Slušně zahraný "existenciální western". trochu se to táhne, ale to tak u některých westernů bývá. PS: Kdo se zlu neprotiví, nese část viny. Ať jsou to členové gangu tupých poldů nebo černoprdelníci, kteří vyměnili boha za moc a majetek. ()

Jaro_slav 

všechny recenze uživatele

Tohle je přesně ten film, co si zaslouží plný hodnocení, ale já mu musim dát čtyřhvězdu, protože to kurva nemá jasnej konec!!! Narozdíl od fakt totální depky Winter's Bone je tady dostatek komickejch scén na odlehčení. Ale stejně je to výbornej film o úplný mizérii. PS: Mladá Christie se asi přesune do rolí MILFek. Ale protože stárnu s ní, pořád me gusta! ()

mazadlo 

všechny recenze uživatele

Za mě největší počin minulého roku. Může film končit trochu jako kniha? Může. Ostatní už tu bylo popsáno. ()

Ollie235 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že mě už za poslední dobu podobné filmy z amerického zapadákova o vyrovnávání se s určitou životní situací začínají dost unavovat. Three Billboards Outside Ebbing, Missouri jsou ale světlou výjimkou. Díky svéráznému přístupu a na drama až neobvyklé dávce humoru jsem se totiž opravdu bavil. Jen v některých okamžicích to zachází do zbytečných extrémů. Z tvorby Martina McDonagha ale tento snímek i tak upřednostňuji před In Bruges. ()

geimz 

všechny recenze uživatele

Takéto filmy milujem. Drsné, nekompromisné, s výbornými dialógmi (ale že fakt výbornými), nepredvídateľným scenárom a výživnými postavami. Do toho špetka čierneho, nemiestneho humoru, ako to vie len McDonagh, a hit je na svete. Tri billboardy môžu s kľudom brať všetky ocenenia, ktoré im prídu pod ruku, a bude to výnimočne aj zaslúžené. ()

MiaMahoney 

všechny recenze uživatele

Tři billboardy kósek za Štatlem, Morava: U Staré dálnice mezi Popůvkami a Bástrem, kousek před odbočkou na Kykyrýksdorf, můžete od nynějška potkat tři debilbórdy. Na prvním z nich je písmem černějším než obyvatelstvo Bronxu vyveden nápis: Před těžkéma járama panští dopekli jámu pro šalinu v berglu před Pisoárkama. Druhý pak pokračuje sdělením: Zbórali tam dva betlémy a od té doby se bumluje a nikdo nebóchá. A třetí uzavírá: Jak to, štatlovej fíro Vokřále? Vše má na svědomí pořádně nasraná řidička, která se ráno řadí do kolony v místě, kde se ze tří jízdních pruhů stává jeden. V místě, kde i slušně vycvičený řidič zapomíná pojem zipování a mění se na sebestředné hovado, dokonce i když nemá na espézetce Áčko. Jistě, mohla by to vzít přes Jobsko a napojit se v Pisoárkách, ale znamenalo by to zdržní na dvou světlech a jelikož už spósta domorodců začala tento úhybný manévr využívat taky, možná by cesta k těm světlům byla úplně stejně zasekaná. Takže tam, kde už se několik let mělo kutat do skály, aby si v ní šalina hrála na krtka a místo kolejí už kurva měly být silniční pruhy, žene vítr akorát prach, suché listí a zmačkaný výtisk deníku Rovnost, v díře ve zmíněné skále se usídlil bezďák a na řidiče z magistrátu kývá vztyčený prostředník. Debilbórdy u Staré dálnice budou o neschopnosti magistrátu informovat rok. Pak se buďto začne konečně stavět nebo řidička pozve celou partu zdržujících ouředníků v čele s milým primátorem na pár Molotovů... K filmu nemám, co bych dodala, snad jen, že se jedná o jeden z nejpovedenějších kousků loňského roku, a to po stránce scénáristické, dialogové, atmosférické, hudební... a tak bych mohla pokračovat dál. Výborně napsané, naprosto nekonvenční, avšak uvěřitelné postavy v čele s nekorektní a neseroucí se Františkou MekDormandovou dělají z celkem dějově obyčejného filmu parádní zážitek natřískaný emocemi. Chvílemi vás bude trápit asi spadené smetíčko v oku, vzápětí zase poskakující bránice, takže se připoutejte a vydejte se na cestu do Ebbingu, stojí to za to! ()

Milky. 

všechny recenze uživatele

Naprosto nečekaná bomba. Těšil jsem se, že to bude dobré, zajímavé, vtipné a své, ale výsledek mě dostal a daleko očekávání předčil. Čistě pětihvězdičkový film, skvěle napsané, zahrané, zrežírované. Pro mě zatím nejlepší film tohoto roku. U McDormand se mi nechtělo vůbec věřit, že je to tak pipka z Burn After Reading. A Harrelsonovo čtení posledních dopisů...nejsilnější moment, hned za ním vyhození z okna. Hodně silný film, rád se někdy podívám znovu. ()

cesky_hrac 

všechny recenze uživatele

Koukám na výsledky oscarů a co nevidím. Tři Billboardy kousek za Ebbingem získali dva oscary. Nějaké nejlepší role.. Tohle mě už opravdu převědčilo si tento film pustit. A... celý film mi připadal takový nemastný neslaný. Zdál jsem mi jako by mi někdo dal Svíčkovou, knedlíky a maso ale jenže bez omáčky. Což ta je důležitá! Přiznávám, že při scénách ,,bum do hlavy" jsem zvažoval na plným hodnocením. Ale ten úžas se postupně vytratil jako moje peníze při slevách na herní platformě Steamu.. Tento film si zkrátka nikdy znova nepustím. Ale kdybych neměl na výběr, tak ho ,,přežiji". Byl jsem z filmu zklamám. Dávám upřímných 4/10. ()

filipvrbik 

všechny recenze uživatele

Jako špatný film to není, herecké výkony jsou na úrovni- ale celý film je poněkud divný- hlavně Mildred, která vlastně sama pácha jeden zločin za druhým???!!! Taky se mi nelíbil hrubý slovník, k čemu v tom filmu je? Asi je k tomu, aby to dostalo R rating, filmu by slušela "normální" mluva...Podmanivá hudba věští hezký film a on je to hodně drsný film , takže pocity rozpolcené...60% ()

bobstock 

všechny recenze uživatele

Po delší době záblesk americké nezávislé geniality. Dějové zvraty, neurvalý scénář a snaha neopustit pohnutý osud postaviček z maloměsta Ebbing. Rozhodně si zaslouží oscarové ohodnocení včetně výborných figur v podání McDormandové, Harrelsona a pro mne ještě interesantnějšího Rockwella. 85% ()

WayDott 

všechny recenze uživatele

Smutný příběh. O smrti dcery a věčný boj mezi matkou a policií, která není spokojená s vyšetřováním, protože policajti nemají absolutně nic. Film je opravdu moc dojemný. Občas na hranici šílenosti, kdy lidi vyhazují z okna. ()

mosnak 

všechny recenze uživatele

Divné a neskutečně zajímavé... chtěl jsem dát 4 hvězdy, ale ten otevřený konec mě trochu naštval - 65% ()

Související novinky

Nový film režiséra V Bruggách má obsazení

Nový film režiséra V Bruggách má obsazení

30.10.2021

Režisér a dramaturg Martin McDonagh za svou kariéru natočil doposud jen tři filmy, všechny ale sklidily obří úspěch, pobraly několik prestižních ocenění a samotný tvůrce si díky nim vytvořil pověst… (více)

Co chystá režisér V Bruggách?

Co chystá režisér V Bruggách?

16.06.2021

Britský režisér Martin McDonagh byl díky Třem billboardům kousek za Ebbingem blízko Oscarovi, nakonec si ho ale odnesli pouze Frances McDormand a Sam Rockwell. To ale nic nemění na tom, že jeho… (více)

Startuje BEST FILM FEST

Startuje BEST FILM FEST

11.07.2018

Pražská kina Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádají od 12. do 18. července BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé poloviny roku 2018. Kina v době léta potěší… (více)

Shia LaBeouf si zahraje svého otce

Shia LaBeouf si zahraje svého otce

19.03.2018

Hvězda Transformerů si v posledních letech užila spoustu průšvihů, zároveň však opakovaně dokázala, že před kamerou pořád umí. Ať už se podíváte na válečný akčňák Železná srdce, nezávislák American… (více)

Reklama

Reklama