Reklama

Reklama

Tři billboardy kousek za Ebbingem

  • Velká Británie Three Billboards Outside Ebbing, Missouri (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Mildred Haynesové (Frances McDormand) zavraždili dceru. A protože se vyšetřování už několik měsíců bezvýsledně vleče, rozhodne se jednat. U vjezdu do města vylepí na tři billboardy velmi kontroverzní vzkazy adresované váženému šéfovi místní policie (Woody Harrelson). Tímto nezvyklým činem začíná bitva mezi Mildred a zástupci zákona. Když se do věci vloží ještě další policista (Sam Rockwell), nevyzrálý maminčin chlapeček se zálibou v násilí, souboj mezi místním policejním oddělením a osamělou, ukřivděnou a hlavně rozzuřenou bojovnicí se může rozjet na nejvyšší obrátky. (CinemArt)

(více)

Recenze (1 147)

mosnak 

všechny recenze uživatele

Divné a neskutečně zajímavé... chtěl jsem dát 4 hvězdy, ale ten otevřený konec mě trochu naštval - 65% ()

Oralfabet 

všechny recenze uživatele

Ne úplná dokonalost, ale pořád super film stojící na dobrém nápadu, opatřený dobře napsanými a skvěle zahranými postavami. Hodně to vychází z Coenů, ale McDonagh má zároveň dostatečně osobitý styl, s nimž bohužel přichází i nějaké ty problémy, přišlo mi totiž, že vulgarita byla do dialogů občas nacpaná za každou cenu, třeba když Lucas Hedges nazve mámu kundou jakoby nic a oba se tomu jen zasmějí, přijde mi to trochu nepřirozené, i přesto, že je samozřejmě jasné, že jejich vztah není zrovna dokonalý. Taky mi přišel celkem špatný finální rozhovor Wiloughbyho s manželkou, viním herečku i scénář. Abych ale zase něco konkrétního vyzdvihl, musím pochválit scénu, kde Mildred hází Molotovovy koktejly do oken policejní stanice, přijde mi dobře set-upnutá (nevím, jakým českým slovem bych tenhle patvar nahradil)... V těch nejdůležitějších momentech to funguje a to je hlavní. ()

Cement73 

všechny recenze uživatele

Brutálne drama, úplne originálne a plné jednoduchých hlupákov, ktorí si asi dokonalo zaslužia všetko, čo ic stretne. Celý film zanecháva hlboký zážitok a nechá človeka zamyslieť sa nad smerovaním tejto civilizácie. Šerif, ktorý je tu na začiatku obvinený je na koniec tou najpozitívnejšou a rozhodne najrozumnejšou postavou... Tri hlavné postavy: matka, šerif a násilný pako poručík to zahrali tak brilantne, že si zaslůžia “standing ovations” Bravo ()

dehlie 

všechny recenze uživatele

Výborný scenár, čierny humor, fantastické herecké výkony, pomerne neštandardné "nevyústenie". Tie dva herecké Oscary pre McDormand a Rockwella úplne zaslúžené. ()

Chřástal 

všechny recenze uživatele

Při sledování se mi v souvislosti s diváckými žánrovými očekáváními vybavil název jedné Neffovy knihy: Všechno je jinak. A kupodivu se úplně nenaplní jinak příznačně znějící titul, který čte jeden z místních nešťastníků, černohumorné povídky Flannery O´ Connorové Dobrého člověka těžko najdeš… ()

Dunadan 

všechny recenze uživatele

Absolútne úžasná malomestská čierna komédia, ktorá v sebe dokonale mieša tony drsného humoru so vzťahovou drámou a zároveň ponúka aj nejaké to seriózne posolstvo. Celej hromade vynikajúco napísaných aj zahraných postáv jasne dominuje Woody Harrelson spoločne s totálne odzbrojujúcou dvojkou tvorenou Samom Rockwellom (!!) a Frances McDormand (!!). Oscarové nominácie v hereckých kategóriách by tak snímke mimoriadne svedčali. Billboardy sú jednoducho parádnou filmovou jazdou, ktorá sa právom zaradí k tomu najlepšiemu z tohto roka. Skvelé, skvelé, skvelé! ()

JohnyD 

všechny recenze uživatele

Toto nebude určite chýbať v mojej TOPke za posledný rok. "Najvážnejší" McDonagh s jeho svojským humorom a nezabudnuteľnými nekorektnými hláškami. Musím povedať, že to na mňa pôsobilo ešte lepšie ako V Brugách. Na druhej strane ak ste trpeli pri 7. psychopatoch ako ja, tak by ste mali odchádzať z kina tentokrát spokojný,. Casting dokonalý až na ženu šerifa. Frances McDormand budem želať všetky filmové ceny tento rok a dúfam, že Rockwell si odnesie aspoň Zlatý Glóbus, lebo ten jeho rasistický hajzel je skvelý. 9/10 ()

Klajnik 

všechny recenze uživatele

Černohumorná komedie takového toho tvrdého rázu, který jsem si zamiloval v Killer Joe. Martin McDonagh říkal v nějakém rozhovoru, že jednou projížděl městem a viděl na billboardech něco podobného. Příběh se psal prakticky sám a já jen smekám. V kině nebylo moc lidí, ale tohle je druh filmu, který v kině vidět chci víckrát než jednou za rok. ()

Jaroslaf 

všechny recenze uživatele

Sedm psychopatů mě naprosto minulo, V Bruggách se mi líbilo díky svýmu osobitýmu rukopisu a dělání si srandy z američanů, no a tohle je tak někde ve střední cestě. Příjemně to utíká, Rockwell je jako vždy skvělej, ale film mi přijde lehce přeceněnej a vyloženě mi vadila všudypřítomná zbytečně sprostá mluva. Proč říká Woody Harrelson "I love you, you dumb bitch," při normální konverzaci a ostatní postavy spolu komunikují tímto stylem taktéže mi nebylo známo. Dočkáme se taky sexistické stereotypizace mladých žen, pročež si můžete povšimnout, že všechny mladé slečny se v tomto filmu opravdu hloupě chovají a dočkáme se také opětovného rozehrávání trpasličích fórů s Peterem Dinklagem, známého už z Brugg. Přišlo mi, že Martin McDonagh zkrátka jen spoustu věcí recykloval, ale díky vcelku neokoukané zápletce, a hereckým představitelům dávám tak 3,7 bodů z pěti. ()

Pawlisman 

všechny recenze uživatele

ano, je to zábavné, což o to, ale nevím jak mi sedělo a jak si můj žaludek zvykl na styl napříč žándry - detektivní komedílná drama. Ten komediální prvek a ndsázka, která byla skvěle zpracovaná, tam byla cítit všude i v těch sakra vážných tématech. Někdy bohužel působilo až trochu rušivě. Pekné, zvláštní... ()

Bivoy 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době film, který mě nepřestával překvapovat a který se úspěšně vyhýbá předvídatelným filmovým klišé. Frances McDormand dokáže u diváka vzbudit sympatie ke své postavě, která vlastně není moc obdivuhodná - pije, mluví sprostě, jako matka dost selhává a jen málokdy je schopná projevit vůči ostatním trochu empatie. I tak jí ale fandíme a doufáme, že to s ní nedopadne úplně špatně. Film jako takový je neskutečně zábavný, plný absurdního humoru a podkreslený skvělou hudbou. ()

IvcaSammet 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že mě většinou filmy nominované na Oscara zas až tak moc neříkají. Já osobně bych měla kandidáty úplně jiné, a proto Oscary sleduju spíše jen okrajově. Když jsem ale letos na seznamu viděla Sama Rockwella, který si podle mě zasloužil Oscara už po svém vynikajícím výkonu v Zelené Míli, nedokázala jsem odolat a přece jenom jsem si trailer Three Billboards Outside Ebbing, Missouri pustila. V tom okamžiku mi bylo jasné, že na film nejenom půjdu do kina, ale že i přesto, že jsem jej ještě neviděla, bude mým jasným favoritem i při udělování cen. Three Billboards Outside Ebbing, Missouri splnil naprosto všechna má očekávání. I přesto, že se jedná o hodně citlivé drama, vtipem srší skoro každá scéna. A i přes to, že se divákovi může zdát, že přišel do kina na komedii, ve finále odchází s pocitem, že právě viděl naprosto výborně zpracované stoprocentní drama. Našla bych sice několik "WTF momentů", které mi tam prostě neseděly, celkově ale nemůžu hodnotit jinak než všemi pěti hvězdičkami. Kromě vynikající Frances McDormand orpavdu musím vypíchnout Sama Rockwella, který byl za mě opravdovým "tahounem" a kterého bych rozhodně považovala za absolutní top z celého filmu. Proměna jeho osobnosti byla absolutně dokonalá, a proto můžu s absolutní jistotou říct, že jestli za tuto roli Oscara nedostane, tak si jej pak nezaslouží nikdo. ()

Tuzinho 

všechny recenze uživatele

Nemusím ani vidět ostatní nominované filmy na Oscara a vím, že minimálně tři tento snímek urve a bude to naprosto zaslouženě. Skvělý scénář, který zajišťuje nepředvídatelný průběh po celou dobu filmu, navíc s doprovodem skvělé hudby. Ještě lepší byl výkon herců hlavní trojky. Zde bez debat 5* ()

tomashrabek 

všechny recenze uživatele

Film coenovskejší než Coenovky. Výborne napísaný a zahraný kus, ktorý je premenlivejší a nepredvídateľnejší než kurz Bitcoinu. ()

Janko_Vlyrd 

všechny recenze uživatele

Oscarmi ignorovaný Wind River sa potichúčky smeje... No, ale k Trom Billboardom kúsok za Ebbingom (ďalej len „Tri billboardy“). Kriminálka, na ktorú je radosť pozerať. Výborne zvolené herecké obsadenie a herecké výkony na jednotku (boduje hlavne Sam Rockwell) a v neposlednom rade pochvala za soundtrack. Akurát škoda, že momentom vypestovania si sympatií s hlavnými postavami, vidíme záverečné titulky s myšlienkou „domyslite si sami“. Mohlo to kľudne pokračovať ďalšiu hodinu. Napríklad, zatiaľ čo vo Wind River divák presne videl čo sa stalo a hlavne, ako to skončilo, v Troch billboardoch absentuje akékoľvek odhalenie, vyvrcholenie, či zakončenie. Subjektívne, Tri Billboardy vo mne nevyvovali také emócie, aké vyvolal mrazivý Wind River. Objektívne, uznávam, sú to rozličné kriminálky a obe hrajú na iné husle, čiže každý si môže vybrať svojho favorita. V rámci môjho hodnotenia priznávam, že z časti zohrali v tomto úlohu vyššie očakávania kvôli oscarovej nominácie za najlepší film. ()

Brejlil 

všechny recenze uživatele

Příběh o hledání spravedlnosti nebo jen pomsty? Zapadákov kdesi v Missouri, kde kdysi kdosi spáchal opravdu hnusný zločin. A matka chce spravedlnost. Neváhá nasadit i ty nejhorší metody, aby si ji vynutila. Je nesnesitelně protivná a každý divák chápe, proč jí nemá městečko v oblibě. Protože místní náčelník má pravdu. Na druhou stranu chápe i její umanutost. V Ebbingu ale nežijí normální lidé, každý má nějaký ten problém, který ošklivě vybublá. Mildred svou ztrátu (a ne jednu), Willoughby nemoc, Dixon maminku, Welby je hyperaktivní lenoch, Penelope si nepamatuje cizí slova... McDonagh solidně mixuje antickou tragédii s brutálně černohumornou komedií. Škoda jen, že se mu konec tak trochu rozsypal pod rukama a některé z postav nejsou příliš dotažené. Drobné chybky scénáře ale zachraňují herci. Co postava, to skvělý výkon. ()

Související novinky

Nový film režiséra V Bruggách má obsazení

Nový film režiséra V Bruggách má obsazení

30.10.2021

Režisér a dramaturg Martin McDonagh za svou kariéru natočil doposud jen tři filmy, všechny ale sklidily obří úspěch, pobraly několik prestižních ocenění a samotný tvůrce si díky nim vytvořil pověst… (více)

Co chystá režisér V Bruggách?

Co chystá režisér V Bruggách?

16.06.2021

Britský režisér Martin McDonagh byl díky Třem billboardům kousek za Ebbingem blízko Oscarovi, nakonec si ho ale odnesli pouze Frances McDormand a Sam Rockwell. To ale nic nemění na tom, že jeho… (více)

Startuje BEST FILM FEST

Startuje BEST FILM FEST

11.07.2018

Pražská kina Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádají od 12. do 18. července BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé poloviny roku 2018. Kina v době léta potěší… (více)

Shia LaBeouf si zahraje svého otce

Shia LaBeouf si zahraje svého otce

19.03.2018

Hvězda Transformerů si v posledních letech užila spoustu průšvihů, zároveň však opakovaně dokázala, že před kamerou pořád umí. Ať už se podíváte na válečný akčňák Železná srdce, nezávislák American… (více)

Reklama

Reklama