Reklama

Reklama

Tři billboardy kousek za Ebbingem

  • Velká Británie Three Billboards Outside Ebbing, Missouri (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Mildred Haynesové (Frances McDormand) zavraždili dceru. A protože se vyšetřování už několik měsíců bezvýsledně vleče, rozhodne se jednat. U vjezdu do města vylepí na tři billboardy velmi kontroverzní vzkazy adresované váženému šéfovi místní policie (Woody Harrelson). Tímto nezvyklým činem začíná bitva mezi Mildred a zástupci zákona. Když se do věci vloží ještě další policista (Sam Rockwell), nevyzrálý maminčin chlapeček se zálibou v násilí, souboj mezi místním policejním oddělením a osamělou, ukřivděnou a hlavně rozzuřenou bojovnicí se může rozjet na nejvyšší obrátky. (CinemArt)

(více)

Recenze (1 147)

Furmi 

všechny recenze uživatele

Pred časom som si myslel že najlepším filmom roku 2017 bol Detroit (chudáčik ktorý sa veľmi kritikou podhodnotil a neobjavil sa ani na oscaroch). Celkom si za týmto tvrdením stojím dodnes no určite bok po boku bude s Bilboardmi. Prečo ? Bilboardy boli scenáristickou bombou. Tak dokonale vykreslené postavy som už dlho nevidel. Príbeh je ponurý, pomerne depresívny a temný. Do prvej polovice filmu divák ani nechápe načo sa to pozerá no od druhej polovice (po určite závažnej a šokujúcej udalosti) sa film vykresľuje nečakane a každou ďalšou minútou prekvapuje čoraz viac. Tento snímok sa dá v modernej kinematografii označiť za veledielo (V minulosti by to bol mierne nadpriemerný film). ()

RomanHyde 

všechny recenze uživatele

Téma žalu a zadostiučinění bylo naprosto výborně zpracováno ve Wind River a tento snímek ode mne taky dostal maximální hodnocení, nemluvilo se tam tolik, za to když někdo něco řekl, byla to perla. Tři billboardy byly plné slov, hlavně těch neslušných, herci se také vytáhli, ovšem nic moc to ve mne nezanechalo. Znovu vidět "billboardy" nemusím, za vidění však stojí. ()

husokachna 

všechny recenze uživatele

No, abych pravdu řekl, viděl jsem Bruggy (a líbily se mi) a čekal jsem úplně něco jiného. O to větší byly emocionální pecky, které mi skoro vyrazily dech. V jednotlivostech jsem nic tak silného dlouho neviděl. Jako celek je to velmi zvláštní a budu si to muset párkrát zopakovat a popřemýšlet, jestli to tak McDonagh chtěl. Souhlasím totiž se spoustou výtek, které jsem četl. Vývoj některých postav zvláštní a nelogický, některé scény jak z jiného filmu a celková roztříštěnost (viz třeba voják v obchodě (téměř zbytečná scéna), nebo pak celý zvláštní závěr). Nebo (SPOILER): Mildred někdo podpálí billboardy, ona podpálí stanici a nikdo se neobtěžuje jí prohledat batoh nebo cokoliv (KONEC SPOILERU). Takových scén je tam hodně a být to trochu učesanější a dbát na určitou vnitřní logiku, bude to dokonalé. Takhle je to jen silná černočerná pecka, pocitová horská dráha, kdy vám tuhne úsměv na rtech a vy přemýšlíte, jestli se ještě někdy dokážete usmát, abyste se po pěti minutách za břicho popadali. Silnější čtyři. ()

Blueeyes 

všechny recenze uživatele

Scénář dělá film! V tomhle případě dokonalej scénář dělá skvělej fim. Snímek založený na hereckých výkonech a dialozích tak intenzivních, že vás ani na vteřinu nenapadne podívat se na hodinky. Trefný soundtrack tomu dodává ještě další atmosféru a celé to funguje na jedničku. Divná obec takovej Ebbing, policajt, zubař,lepič plakátů i místní skrček jsou charaktery natolik unikátními, že budete kroutit hlavou ze strany na stranu :-).Kdoví proč mi Tři billboardy svojí náladou a hodně specifickým černým humorem připoměly Divoké historky nebo Pulp Fiction. Z billboardů bude kultovní snímek, to je jasná věc! Plnej počet na plné čáře. Už jen ten Mildredin proslov k panu faráři by si zasloužiil pět hvězd jako samostatné dílo a já to plně podepisuju. BTW každý jsme tak trochu členem toho, či onoho gangu a zodpovědnost máme všichni, víme? Pět hvězd pro Tři billboardy a dala bych i víc, kdyby se to smělo :-) ()

Illy 

všechny recenze uživatele

Film o strašné ztrátě a jejích následcích, který mě přinutil tak se smát, až jsem se za rakovinu slinivky popadal... ()

majec4 

všechny recenze uživatele

Den som premyslal nad hodnotenim a vdaka malickosti idem do plneho poctu. Tou malickostou je skutocnost, ze tento film sa mi velmi podobal na Fargo bratov Cohenovcov. No prisiel mi viac pri zemi tou svojou cudnostou. Filmy, ktore su zasadene na juh USA su vzdy svojske a plne buranov, no v tomto kusku sme boli svedkami aj niekolkych skvelych hereckych vykonov. McDormand si toho Oscara fakt zasluzila. Ale aj dalsi zucastneni boli skveli, ci uz Harrelson, alebo este zaujimavejsi Rockwell. Miestami som fakt nechapal ako tam vsetci hrali. Fakt som velmi, velmi spokojny s tymto filmom. Miestami som si prial aby nikdy neskoncil, lebo kazda scena mohla priniest nieco zaujimave. Pri tom islo o film bez nejakej vaznejsej akcie. Tesim sa ked na to narazim v TV. ()

nonick1 

všechny recenze uživatele

Málo platné, aby byl dramatický snímek skutečně dobrým filmem, musí mít chtě nechtě náležitosti dramatu, kterými jsou - kromě expozice, kolize a krize - zejména peripetie a hlavně: konečné rozuzlení neboli katarze. Neříkám, že to musí platit i v reálném životě, ale ve filmu každopádně. Takže ačkoliv jde po celou dobu opravdu o hodně povedenou záležitost, jedna hvězda dolů - film bez konce, to je jako soulož bez orgasmu. ()

DaeGurth 

všechny recenze uživatele

Postavy a dialogy... ano... s tím souhlasím. Ale tolik věcí mi bylo nesympatických, tolik lidí... sice chápu proč se chovali jak se chovali, ale tohle je první McDonagh, který mi opravdu nesedl. ()

Sentido 

všechny recenze uživatele

McDonagh nenechá svoje postavy na holičkách. A na holičkách nenechá ani mě, když natěšeně nabíhám na nejnovější z jeho filmů. ()

barteca 

všechny recenze uživatele

Bezchybné krimidrama se skvělou obsadou, Frances McDormand opět excelentní, Woody Harrelson potěšil., Sam Rockwell zabodoval. Souhlas castor. ()

Fifer 

všechny recenze uživatele

Pro člověka, který sám píše, je sledování Tří billboardů až bolestné. Když si člově uvědomí, že takhle dobře nikdy psát nebude. Ten děj by byl skvělý, i kdyby se odvíjel standardněji. Ale McDonagh má skoro ke každé scéně připravené něco navíc. Nějaký zvrat, skvělý vtip, nebo skvělé využití mizanscény. Viděl jsem v poslední době pár dobrých filmů, ale teď si uvědomuju, že to vždy bylo jen napínavé derby domácí ligy. A najednou seš na Old Trafford a je to úplně jiná liga. Liga mistrů. ()

Matli 

všechny recenze uživatele

Tak pokud tohle nepromění všechny nominace na oscary, tak je ten filmovej svět fakt nespravedlivej:-) Naprostá pecka a těch prvních deset minut mě rozsekalo, dlouho jsem se takhle nezasmál a hlavně něčemu co ani vtipný být nemá. Jeden z mála filmů co jsou o ničem, ale s dokonalým scénářem, režií i hereckýma výkonama a ta hudba taky stojí za to. Za mě film roku (když nepočítám Marvelárny). 95% ()

Saur.us 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelný mix černého humoru, násilí ale i hlubokých myšlenek, tragédie, nenávisti i odpuštění. Kvalitní příběh v kvalitní režii s kvalitními herci. ()

godycz 

všechny recenze uživatele

kurva kurva kurva. musim to rozdejchat. tohle vazne nedelali coeni ? ne, tohle bylo o chlup lepsi....jako bonus...: ty detaily !!!!! ()

zahadum 

všechny recenze uživatele

Absurdný príbeh ? môže byť v živote vôbec niečo neabsurdné ? .... nie, presvedčí nás o tom aj tento krásny a na trvalo zapísaný film o jednom zapadnutom meste, o troch billboardoch za týmto mestom, o nevyriešenej vražde a znásilnení, o jednom dni nádeje, o policajtovi čo stratí odznak, o trpaslíkovi čo podrží rebrík, o pohári s džúsom a slamkou...čo pokladať za absurditu ? v podstate všetko...film je absurdný ale má na to svoje dôvody...prvý a hlavný dôvod...kvalitný scenár...druhý dôvod ...režisér zhodou okolnosti aj scenárista ...tretí dôvod...starostlivo povyberané herecké perly....a môžem dať aj štvrtý dôvod....klišé, sentiment a schématické šablony tento film nepozná....chvalabohu za to...chvalabohu za absurdno ktoré drží tento svet....a už znovu prosím....takže prosíííííím..oscara pre pána herca Sama Rockwella.... ()

Lukin413 

všechny recenze uživatele

Ve vší úctě k vynikajícím Frances a Woodymu, tenhle film si pro sebe herecky ukradl Sam. Jeho postava hloupého rasistického policisty je jak výborně napsaná, tak hlavně úžasně zahraná a doufám, že bude odměněna plešatou soškou. Tu si zároveň zaslouží i scénář. Je to dokonale vybroušené drama plné skvěle vypointovaných scén a zvratů, které jsou překvapivé, ale v kontextu filmu dávají smysl a chybí tedy pocit, že nás tvůrci tahají za nos. Děj je příjemně nepředvídatelný, několikrát jsem se přistihl, že jsem se s uspokojením přesvědčil, jak bude příběh pokračovat, aby mě následně tvůrci zase usadili dolů s nečekaným příběhovým posunem. ()

Související novinky

Nový film režiséra V Bruggách má obsazení

Nový film režiséra V Bruggách má obsazení

30.10.2021

Režisér a dramaturg Martin McDonagh za svou kariéru natočil doposud jen tři filmy, všechny ale sklidily obří úspěch, pobraly několik prestižních ocenění a samotný tvůrce si díky nim vytvořil pověst… (více)

Co chystá režisér V Bruggách?

Co chystá režisér V Bruggách?

16.06.2021

Britský režisér Martin McDonagh byl díky Třem billboardům kousek za Ebbingem blízko Oscarovi, nakonec si ho ale odnesli pouze Frances McDormand a Sam Rockwell. To ale nic nemění na tom, že jeho… (více)

Startuje BEST FILM FEST

Startuje BEST FILM FEST

11.07.2018

Pražská kina Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádají od 12. do 18. července BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé poloviny roku 2018. Kina v době léta potěší… (více)

Shia LaBeouf si zahraje svého otce

Shia LaBeouf si zahraje svého otce

19.03.2018

Hvězda Transformerů si v posledních letech užila spoustu průšvihů, zároveň však opakovaně dokázala, že před kamerou pořád umí. Ať už se podíváte na válečný akčňák Železná srdce, nezávislák American… (více)

Reklama

Reklama