Reklama

Reklama

Tři billboardy kousek za Ebbingem

  • Velká Británie Three Billboards Outside Ebbing, Missouri (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Mildred Haynesové (Frances McDormand) zavraždili dceru. A protože se vyšetřování už několik měsíců bezvýsledně vleče, rozhodne se jednat. U vjezdu do města vylepí na tři billboardy velmi kontroverzní vzkazy adresované váženému šéfovi místní policie (Woody Harrelson). Tímto nezvyklým činem začíná bitva mezi Mildred a zástupci zákona. Když se do věci vloží ještě další policista (Sam Rockwell), nevyzrálý maminčin chlapeček se zálibou v násilí, souboj mezi místním policejním oddělením a osamělou, ukřivděnou a hlavně rozzuřenou bojovnicí se může rozjet na nejvyšší obrátky. (CinemArt)

(více)

Recenze (1 145)

Wallis3 

všechny recenze uživatele

To zas měl někdo povídavou a řekl si že by z toho mohl být super film. A okoření to tím, že matka preje vlastní dceři, aby jí někdo znásilnil. A ono ehjhle, vážně se to stane a ještě u toho shoří plamenem vášně, nebo co. A pak policie tápe a mamce se to nelíbí, je pravda, že ta nejistota a smutek jsou svině a tak si zaplatí plakáty, zapálí policejní stanici aby se dočkala čeho? Ničeho!!! Hvězda za Woodyho a za ten smutek a sžíravou nejistotu. ()

korok 

všechny recenze uživatele

Velice silný emocionální příběh o nenávisti, zlobě, žalu ze ztráty blízkých, touze po pomstě a spravedlnosti, pocitu ukřivděnosti i dojemném odpuštění. Nedá se vyloženě s nějakou z přímo zúčastněných stran sympatizovat, ani je za jejich jednotlivé kroky obviňovat. Každý má svůj silný příběh a je třeba pochopit obě strany. I když postava šerifa Woodyho Harrelsona byla asi nejsympatičtější. Mistrovský příběh Martina McDonagha. ()

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Genialna zalezitost,jeden z najlepsich filmov,co som kedy videl,perfektne po kazdej stranke a herci boli uzasni,to sa len tak nevidi...:-) ()

Pat_rick_fan 

všechny recenze uživatele

Fantastický film, ktorý stavia na geniálnej hereckej zostave a skvelom scenári plnom rozporuplných postáv. Ani na chvíľu nenudí, dojme, rozosmeje, naštve a donúti premýšľať. Woody a Sam Rockwell pravdaže super ale Frances McDormand je ale že absolútne geniálna, a koniec presne taký ako mám rád. Takto nejako som si predstavoval prvú sériu True Detective, ale tak nedá sa každému vyhovieť. Top 2017. ()

FeriusParfax 

všechny recenze uživatele

Jedná se o slabších 5*. Trošku mě totiž zklamal konec, který jsem si musela jemně domýšlet a nebyl úplně ukončený, což já mám velmi nerada. Jinak byl celý film naprosto fascinujícím vhledem do lidskosti. Do pocitů, myšlenek, chování, vlastností. Jak jsme každý jiný. Každý si žije ten svůj život se svými myšlenkovými pochody a rozeznáním dobra a zla. Byl to takový velmi lidský snímek, kde nemáte nikomu nic za zlé. Občas dokonce i hlavní hrdinka rozesmála. Děj byl hodně nepředvídatelný. Vůbec jsem nevěděla, co můžu v další minutě čekat a na co se těšit, ale těšila jsem se. Moc se mi líbila kamera, herecké výkony úplně všech (nikdo nezaostával) a hudba, kterou vybírali přesně na míru scénám, a která tam vždy přesně seděla. Celý film byl takový orchestr všeho dokonalého a ladilo to k sobě. Z dopisů od šerifa se mi na těle permanentně proháněla husí kůže. ()

PEZ 

všechny recenze uživatele

Najlepší film tento rok. Martin McDonagh ťažko vládne. Chlapík totiž vie vystavať scénu, natočiť len to podstatné, ale hlavne má chuť niečo povedať, nejako tento svet reflektovať. A k tomu tí herci - McDormand, Rockwell, Harrelson! Veľká filmová radosť. Tak o 5 rokov sa teším na ďaľší jeho masterpiece. 10/10 (IFF Bratislava 2017) ()

gazogazo 

všechny recenze uživatele

Tak teda nevím. Taková festivalová trefa. Herecké výkony na úrovni , snaha vyhnout se klišé a buranstvi na každém kroku.na druhou stranu by to mohlo být kratší ()

Pantata 

všechny recenze uživatele

Hutný, zajímavý scénář. Komedii bych u žánru filmu moc nezmiňoval - během dvou hodin se film dotkne témat jako znásilnění, upálení, rakovina, násilnictví, rasismus, sebevražda, žhářství, zpackané manželství, nenávist, výhrůžky..., takže v tom se prostor pro komedii hledá dost těžko. Komediální přesah spočívá "jen" v tom, že postavy, resp. Mildred, má i v těžkých časech takovou vyřídilku, že si s ostatníma v poklidu vytře řiť. Ale někdy už mi to přišlo zbytečné tlačení na pilu, třeba kopání do žáků u školy... ()

Torpid 

všechny recenze uživatele

V TOPce mám jak McDonagha, tak i Frances McDormand. Očekával jsem tedy skvěle zahrané a nádherně napsané postavy. A víte co? Dostal jsem je a zároveň si před talentem druchých sednul na prdel. Vyprávět o velmi smutných věcech s humorem a jakousi těžce definovatelnou nadějí, to umí jen málokdo. ()

stanyslaw 

všechny recenze uživatele

od začátku dobré, a pak se to neustále stupňuje až po skvělé. a nejsou za tím jen ty tři kouřové panáky v průběhu. ()

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Tohle se bude těžko překonávat! Je docela dobře možné, že už v lednu jsem viděl nejlepší film roku! Tuto vysoce postavenou laťku může překonat jen máloco! Velmi mi to připomínalo Fargo a to nejen proto, že tu hrála opět vynikající Frances McDormand. Ono mi to stejně připomělo spíše ten seriál. Perfektní scénář, do detailu propracovaný a založený na těch mých milovaných osudových náhodách. Všechno do sebe zapadá, jak puzzle a přitom se to děje jen tak mimochodem, nenásilně. No a ty dialogy! Skvosty! Zvláště ten úplně poslední mezi Mildred a neuvěřitelně "obráceným" Dixonem mě rozesmál a to hlasitě a to se baví o vypálené policejní stanici nebo jestli někoho zavraždí, či ne. Dlouho jsem nebyl tak bez výhrad spokojen! ()

HenryIvan 

všechny recenze uživatele

Nemal som síce zatiaľ tú poctu vidieť všetky snímky, ktoré tohto roku ( no za rok minulý ) Akadémia nominovala za najlepší, no ak by sa na konci z víťazstva radoval práve tento snímok, asi by som nenamietal. Občas som pozoroval prvky trpkej komédie, inokedy ma zase zastihol smiech, no nie v zrovna vhodnej situácii, niekedy som práveže žasol nad hereckým výkonom zúčastnených, no nikdy som sa nenudil. Tri billboardy kúsok za Ebbingom je skvelý film, musel by som sa veľmi snažiť a pátrať hlboko v pamäti, aby som som vlastne vyjadril niečo, čo mi vyslovene na tomto filme vadilo. Opäť môžem položiť svoju obligátnu otázku, či tento snímok na Oscaroch uspeje, no nie je treba, o pár týždňov sa to aj tak dozvieme. Keď zohľadním hercov nominovaných vo filmoch čo som videl, tak je jasné, že tohto roku je konkurencia naozaj veľká a ľuďom zodpovedným za posudzovanie obzvlášť nezávidím. Keď zapojim všetky zmysly čo mám, vážne nedokážem usúdiť, prečo by som nemal dať 5*. 90 %. ()

JetDryerFan 

všechny recenze uživatele

Film, který vás vcucne, řádně přežvýká a vyplivne. Všechno perfektně ladí od začátku do konce, ať už herecké obsazení nebo skvělá hudba. Na tu pátou hvězdu tam ale něco nepatrného chybí. ()

BaronDevil 

všechny recenze uživatele

Hodne rozporuplny film. Prubeh byl prekvapivy svoji drsnou lidskosti ve vsech ohledech a svoji predvidatelnosti, zatimco konec byl prekvapivy svoji nepredvidatelnosti. Film, ktery rozhodne stoji za shlednuti a je to pekne drsny vylet do dusi hned nekolika lidi. 90% ()

Dillon 

všechny recenze uživatele

Marně přemýšlím, jestli jsem za posledních deset let viděl lepší film.....asi ne. 5 hvězd zcela zaslouženě. Sam Rockwell hrál božsky, stejně jako Woody a Frances.. ()

FanKalEl 

všechny recenze uživatele

Nejedná sa o zlý snímok, len podľa mňa trochu nadhodnotený, no predsa lepší než posledný film režiséra. Určite ale zaujala Frances McDormand ktorá sa pekne vytiahla zo svojich predošlých šedých rolí. (70%) ()

Kubeska 

všechny recenze uživatele

Zajímavý neo-noir s výborně napsanými a zahranými postavami, které dělají jak dobré tak i špatně věci a je jedno, na jaké straně stojí, ale nečekejte uhlazené charaktery, vyskytují se tu primitivní postavy. Z herců vyniká Sam Rockwell, který nejspíše získá Oscara, pokud se nestane něco jako v roce 1987, kdy vyhrál Michael Caine, protože hlasy akademiků pro vedlejší roli se rozmělnily mezi dva herce ze stejného filmu Četa (Tom Berenger a Willem Dafoe). Paradoxně se Willem Dafoe dostal do takové situace letos za film The Florida Project. Jinak co se týče Tří billboardů kousek za Ebbingem, tak čekejte styl bratrů Coenů. ()

skeptic 

všechny recenze uživatele

Chcelo by sa povedať, že Martin McDonagh je génius. V tomto filme zúročil svoje skúsenosti z čierno humorných krimi komédií ako Sedem psychopatov, či V Bruggách, paradoxne takým spôsobom, že ich zatlačuje do úzadia resp. ich nepoužíva až v takej miere ako v spomínaných filmoch, aj preto sa javí tento film nuancovanejší a trochu uveriteľnejší, teda svoje schopnosti využil nielen po čierno humornej stránke. Jednoducho sa trochu držal na uzde, aby mohol vybudovať aj poctivú drámu. Tri billboardy kúsok za Ebbingom oplývajú aj vynikajúcimi postavami, ktoré (väčšinou) zďaleka nie sú čierno-biele. Film nepredvídateľný v každej jednej scéne, tak ako aj v chovaní postáv. McDonagh v (nad)životnej forme. Klobúk dole. Na Oscaroch nemá šancu. 95% ()

anitae 

všechny recenze uživatele

Úžasná silná hlavní hrdinka, Harrelson jako schopný ale nemocný polda, Rockwell jako ten ne moc bystrý, násilnický a ještě k tomu mamánek. Nejodvážnější mi přišel Harrelson a jeho poslední den. Pěkná hudba, hodně černého humoru a pro sprostá slova se taky nejde moc daleko. Viděno v kině 5* ()

Související novinky

Nový film režiséra V Bruggách má obsazení

Nový film režiséra V Bruggách má obsazení

30.10.2021

Režisér a dramaturg Martin McDonagh za svou kariéru natočil doposud jen tři filmy, všechny ale sklidily obří úspěch, pobraly několik prestižních ocenění a samotný tvůrce si díky nim vytvořil pověst… (více)

Co chystá režisér V Bruggách?

Co chystá režisér V Bruggách?

16.06.2021

Britský režisér Martin McDonagh byl díky Třem billboardům kousek za Ebbingem blízko Oscarovi, nakonec si ho ale odnesli pouze Frances McDormand a Sam Rockwell. To ale nic nemění na tom, že jeho… (více)

Startuje BEST FILM FEST

Startuje BEST FILM FEST

11.07.2018

Pražská kina Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádají od 12. do 18. července BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé poloviny roku 2018. Kina v době léta potěší… (více)

Shia LaBeouf si zahraje svého otce

Shia LaBeouf si zahraje svého otce

19.03.2018

Hvězda Transformerů si v posledních letech užila spoustu průšvihů, zároveň však opakovaně dokázala, že před kamerou pořád umí. Ať už se podíváte na válečný akčňák Železná srdce, nezávislák American… (více)

Reklama

Reklama