Reklama

Reklama

Tři billboardy kousek za Ebbingem

  • Velká Británie Three Billboards Outside Ebbing, Missouri (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Mildred Haynesové (Frances McDormand) zavraždili dceru. A protože se vyšetřování už několik měsíců bezvýsledně vleče, rozhodne se jednat. U vjezdu do města vylepí na tři billboardy velmi kontroverzní vzkazy adresované váženému šéfovi místní policie (Woody Harrelson). Tímto nezvyklým činem začíná bitva mezi Mildred a zástupci zákona. Když se do věci vloží ještě další policista (Sam Rockwell), nevyzrálý maminčin chlapeček se zálibou v násilí, souboj mezi místním policejním oddělením a osamělou, ukřivděnou a hlavně rozzuřenou bojovnicí se může rozjet na nejvyšší obrátky. (CinemArt)

(více)

Recenze (1 147)

rivah 

všechny recenze uživatele

Chlapácká neurvalá ženská domáhající se práva násilněji než nějaký Michael Kohlhaas (mistrně vrhá granáty!), rozvážný a inteligentní černošský šerif uprostřed bílých primitivů, infantilní leč polepšeníschopný policista, jeden hodný trpaslík, vše kořeněno vzrušivým násilím a sprostými slovy hýřícími dialogy. Ideální sousto pro některé poroty, filmovědce i násilíchtivé diváky. (Hvězdičky za řemeslo). ()

Maximilianus 

všechny recenze uživatele

Frances McDormand ako neštastná matka, ktorá sa zúfalo snaží o spravodlivosť pre svoju brutálne zavraždenú dcéru. Svojími troma billboardami vyvolá v malom ospalom mestečku veľký povyk, najmä v kruhoch tamojšej polície, a dá do pohybu ďalšie veci. Frances sa svojej úlohy zhostila výborne, ale nakoľko bola tá rola písaná presne na ňu, niet sa čomu čudovať. Hoci je film plný zaujímavých a uveriteľných postáv, Frances ma zaujala najmenej. Určite viac vyčnieva Woody, ktorý ale tiež hral viacmenej rolu, aká mu pasuje, no najviac z celého filmu dominuje Sam Rockwell ako prihlúply policajt/redneck, ktorý sa v priebehu filmu spamätá a stáva sa z neho hrdina filmu. 8,4/10. ()

swiss 

všechny recenze uživatele

Paráda! Pokud se film minimálně třikrát vydá naprosto jiným směrem, než se dá očekávat - je to zázrak. ()

zapalik 

všechny recenze uživatele

Silnější film jsem asi doteď neviděl. Tolik emocí ve mně vzbudit jeden biják, to se jen tak nevidí. Na náznaky moc nejsem, ale tady mě fascinovalo, kolik nevyřčeného a přitom jasného tu bylo. A moc set mi líbilo, že dopředu nikdo neví, jaká každá postava ve skutečnosti bude. Navíc každý hraje trochu něco jiného, než jsme u něj zvykli. Fantazie! ()

haWranka 

všechny recenze uživatele

Opravdu silné téma, silné drama, perfektně natočené. Hudba mě dojímala i děsila zároveň. To je asi taky celkový můj dojem z filmu - dojetí a pocit zmaru (a nejsem si úplně tak jistá, co převažuje:).Herci předvedli naprosto skvělé výkony a moc bych se divila, kdyby si někdo z nich neodnesl sošku. A ještě jedna věc - nejsem zrovna puritánka, ale častovat se takovými výrazy tak často, to už bylo i na mě trochu moc. ()

junglewar 

všechny recenze uživatele

Tak jako na tvář vody to samozřejmě nemá, ale i tak se mi to líbilo. V Zásadě jde o to, že konat dobro má vždycky větší smysl než zlo. ()

Lupes 

všechny recenze uživatele

Martin McDonagh mě příjemně překvapil. Znal jsem ho jen jako zástupce generace, která prvoplánově nadužívá vulgaritu i násilí bez dalšího přesahu; on sám se navíc postuluje jako mluvčí dělnických a vesnických buranů a v duchu jejich sebestřednosti je naštvaný na všechny a všechno. JENŽE! Tenhle film překvapuje v každém okamžiku už jen tím, že nemilosrdně šije i do vlastních řad. Dělá to pravda bez moralismu či empatie a soucitu, nehodnotí, kupí hrubé na hrubé a v duchu programové netečnosti si to pouze užívá. Je to ovšem pořád příjemnější, než trendy morality ala gender, Me too či sexual minority. McDonagh navíc natočil konverzační příběh se skvěle vystavěnou zápletkou; perfektní scénář si vystačí s malým prostorem maloměsta a svérázným vykreslením postav, z nichž žádná není vlastně šťastná. Velmi to připomíná práci bratří Coenů, a ty já můžu. ()

Likan7 

všechny recenze uživatele

Dobrý film má obvykle jednu, maximálně dvě scény, který jsou tak intenzivní, že z toho máte čelist někde u zemi. Tahle dvouhodinová deprese má tyhle scény 4, přátelé. Scéna ve stájích, útok v kanceláři a vyhození z okna, útok na policejní stanici a scéna s kouzlem v baru jsou naprosto precizní, dokonalý a svým významem tak devastující, že jsem zíral jak vyvoraná myš. Všechna ocenění jsou naprosto zasloužená. ten trojúhelník McDormand, Rockwell, Harrelson tu rozehrál takový drama, že mi nezbývá než se jen poklonit a vyjádřit smutek nad tím, že pánové byli ve stejný kategorii a vyhrát mohl jen jeden. Jejich vývoj byl tak strhující, že jsem občas nestačil zírat kam se to dostává. Kriminálka? Drama? Je to jedno, ale takhle mě film nestrhl už dlouho. ()

VanMagnifico 

všechny recenze uživatele

Choose disappointment...Čekal jsem absolutně něco jiného než tuto místy přihlouplé drámíčko s absolutním wtf chováním a vývojem postav. Takové trochu lehčí dada. ()

waska 

všechny recenze uživatele

Nečekané, ale o to lepší překvapení. Naprostá bomba! Film, který má perfektní příběh, skvělou atmosféru a který stojí na hereckých výkonech ústředních hrdinů. Situace do které se jednotlivé postavy dostávají jsou až neuvěřitelné, ale o to zábavnější. Perfektní film, už v kině jsem byl nadšený. ()

Jaxx84 

všechny recenze uživatele

Za mě nejlepší film několika posledních let. Neskutečně zábavně a zajímavě zpracovaný motiv pomsty, násilí ale hlavně odpuštění (viz šerifův dopis na rozloučenou, džus v nemocnici pro Dixona, přiznání Mildred v závěrečné scéně). Obrovské odhalení lidskosti v postavách, u kterých by jste to vůbec nečekali. Závěrečné zpochybnění odhodlání msty. Frances McDormand je pro mě druhá Ellen Ripleyová. Vsadím se, že potkat vetřelce, nakopne ho do koulí. Po dlouhé době považuji Oscary za více než spravedlivé. Inteligentní scénář + geniální casting + brilantní dialogy i monology + LIDSKOST až na dřeň = 10/10. ()

balcazar 

všechny recenze uživatele

Už dávno som nevidel film, po ktorom som bol tak dlho mimo. Prakticky 2 dni som rozmýšľal nad príbehom a najmä nad koncom filmu, hľadal možné odpovede v diskusiách na internete. Postupne som akurát dospel k záveru, že je jasné, že film sa nesnažil odhaliť vraha dcéry, ako skôr posúvať ďalej a meniť vzťahy medzi postavami. Potom však musím skonštatovať, že hoci otvorené závery mi nerobia problém, tento bol jednak slabý (po všetkých tých vyhrotených situáciách a parádnych výkonoch), a aj keby som to prehliadol, tak niektoré postavy (ako napríklad chlapík, ktorý prišiel zastrašovať Mildred do obchodu a v bare sa priznal, že je vrah) nedávali zmysel a boli zbytočné. Škoda, lebo som chcel vypáliť plných päť hviezd, keďže takú drámu som už dlho nevidel. Piata hviezda zlyhala na detailoch. Bohužiaľ. ()

Mouchal 

všechny recenze uživatele

Řeknu Vám... Mildred bych teda nechtěl na*rat. Už od první chvíle, kdy se objeví na scéně tato životem otrávená a autoritami pohrdající "dáma", víte moc dobře, že deset metrů od ní je málo. V tom člověk musí smeknout před místním trpaslíkem, že si na tuto partii troufá, protože ať je sice vzrůstově malý, koule musí mít doslova bizoní. Ale to jsem malinko odbočil. Kdybych měl Tři billdoardy přirovnat k nějakému filmu, asi bych to viděl jako sloučeninu mezi Fargem, Honem a Wind Riverem a to jsou všechno tak skvělé filmy, že netřeba tu nějak sálodlouze rozebírat, že s tímto filmem chybu neuděláte. Krásně provedený pohled na americký "vidlákov", skvělé herecké výkony (tady se pro jednou s akademií shodnu) a hlavně výborně napsané postavy, které se vám z hlavy nerozutečou už během finálních titulků. Malinko slabší je pak bohužel alespoň pro mě osobně závěrečná pasáž (ale to je dost subjektivní), a představa, kolik věcí místní policejní síla přehlíží (člověk na ulici zbit a vyhozen z okna? za to se trest nedává přece...) je pro mě až nadmíru bizarní. Nicméně jiný kraj, jiný mrav a ve státě, kde do škol děti nosí palné zbraně je asi možné cokoliv. 85% ()

Petulka88 

všechny recenze uživatele

Zhruba 90 minut film funguje jak má. Postavy jsou výborně napsané i zahrané, dějové zvraty dokáží překvapit a nechybí ani pár vtipnějších scén. Posledních 30 minut je ale výrazně slabších. Postavy se začnou chovat silně šablonovitě, film nemá už čím překvapit a bohužel dojde i na zbytečně laciné napravení jedné záporné postavy. Ve výsledku je to pořád na 4 hvězdičky, ale díky poslední půlhodince je to jen s udřenýma ušima. ()

Durgas 

všechny recenze uživatele

Na zhodnotenie tohoto filmu sa hodia dva citáty majstra Meliška: "Že toto aj môže byť na svete..." a "To sa dejú veci... s primitívma." ()

Související novinky

Nový film režiséra V Bruggách má obsazení

Nový film režiséra V Bruggách má obsazení

30.10.2021

Režisér a dramaturg Martin McDonagh za svou kariéru natočil doposud jen tři filmy, všechny ale sklidily obří úspěch, pobraly několik prestižních ocenění a samotný tvůrce si díky nim vytvořil pověst… (více)

Co chystá režisér V Bruggách?

Co chystá režisér V Bruggách?

16.06.2021

Britský režisér Martin McDonagh byl díky Třem billboardům kousek za Ebbingem blízko Oscarovi, nakonec si ho ale odnesli pouze Frances McDormand a Sam Rockwell. To ale nic nemění na tom, že jeho… (více)

Startuje BEST FILM FEST

Startuje BEST FILM FEST

11.07.2018

Pražská kina Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádají od 12. do 18. července BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé poloviny roku 2018. Kina v době léta potěší… (více)

Shia LaBeouf si zahraje svého otce

Shia LaBeouf si zahraje svého otce

19.03.2018

Hvězda Transformerů si v posledních letech užila spoustu průšvihů, zároveň však opakovaně dokázala, že před kamerou pořád umí. Ať už se podíváte na válečný akčňák Železná srdce, nezávislák American… (více)

Reklama

Reklama