Reklama

Reklama

Tři billboardy kousek za Ebbingem

  • Velká Británie Three Billboards Outside Ebbing, Missouri (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Mildred Haynesové (Frances McDormand) zavraždili dceru. A protože se vyšetřování už několik měsíců bezvýsledně vleče, rozhodne se jednat. U vjezdu do města vylepí na tři billboardy velmi kontroverzní vzkazy adresované váženému šéfovi místní policie (Woody Harrelson). Tímto nezvyklým činem začíná bitva mezi Mildred a zástupci zákona. Když se do věci vloží ještě další policista (Sam Rockwell), nevyzrálý maminčin chlapeček se zálibou v násilí, souboj mezi místním policejním oddělením a osamělou, ukřivděnou a hlavně rozzuřenou bojovnicí se může rozjet na nejvyšší obrátky. (CinemArt)

(více)

Recenze (1 147)

E lan 

všechny recenze uživatele

Dobrý nezávislý film se slušným příběhem, u kterého nevíte kam a jak se bude vyvíjet. Jen ten konec je takový na můj vkus hodně otevřený a tak vlastně ani nevím co tím autoři chtěli sdělit. Ale dobré se podívat do těchto končin, vcelku zajímavá podívaná. ()

baddass01 

všechny recenze uživatele

Opravdu velmi, velmi komplikovaná cesta ke smíření a odpuštění. Na tohle jsem se moc těšil, trailery totiž vypadaly opravdu cool a herecké osazenstvo se též tvářilo nadějně. Ovšem kdyby chyby ! Stále jsem doufal a čekal, jak nešťastná nasraná tvrďácká matka udělá ve svém městečku pořádný průvan a s hajzly řádně zatočí ..... a ono nakonec NIC ! Výsledek je nakonec nemastná neslaná story s podivnou pachutí toho závěrečného rozuzlení. Takže nakonec jde jen o chladný vyčůraný kalkul s pomrkáváním po soškách Oscarů. ()

Homer.p 

všechny recenze uživatele

Scéna vyhození z okna je jednou z těch nejlepších co jsem kdy viděl. Kdyby v daném roce nezískal Sam Rockwell Oscara, tak už nevím, za co by je chtěli dávat. Hodně dobrý film a asi bych to neměl psát, ale fakt jsem se i hodně nasmál 😃. ()

mira.l 

všechny recenze uživatele

Tenhle typ filmů mi občas sedne, občas nesedne. Tady mi to docela sedlo, sledoval jsem se zájmem. A snad bych šel i do plného hodnocení (koneckonců hodnocení aktuálně 84%, 2x Oscar plus hafo dalších nominací a cen by jistou kvalitu mělo zajišťovat), jenom kdyby to sakra mělo nějakej konec, ke kterému to celou dobu směřovalo a jednu chvíli to vypadalo i docela nadějně. Takhle mi to připadá, že tvůrci nějak nemohli přijít na to, jak to ukončit, tak to prostě neukončili nijak. ()

gemi 

všechny recenze uživatele

Drama?! Ani omylem! Kdykoliv to začne mít náběh do dramatu, tak se film shodí nějakým více či méně drsným fórem. Který tupan to takto kategorizoval? Je to drsná černá komedie s řadou hodně vtipných momentů. Ne takových těch, u kterých by se člověk hlasitě chlámal, ale takových těch často fakt inteligentních. Ostatně, hraje tam Woody Harrelson, tak co jiného od toho čekat... ()

Inozuka 

všechny recenze uživatele

Tři billboardy jsou ten typ film, u kterého si říkáte, že to mohlo být lepší, ale zároveň si mumláte, že je to po čertech skvělé dílo, nemůžete přestat civět a po skončení na něj pořád musíte myslet. Dostane se vám zkrátka do hlavy ... Je to asi jeho lehkým cynismem a opravdovostí mísenou s nadsázkou, že ve finále žerete všechno, co vám tvůrci předhodí. Parádně vykreslené a popsané postavy, nečekané zvraty a trocha toho poctivého násilí je asi holt tak lákavý koktejl, že dokáže odolat jen málokdo ... a já sám nejsem výjimkou. ()

Klokani_koul 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch filmů, který fakt milujete a nechápete, proč ho jiný lidi nemaj rádi třeba vůbec. Dokonalej scénář, fenomenální režie, neskutečný herecký výkony, výborný zvraty, dokonalá hudba. Scéna s oknem je jedna z mých nejoblíbenějších scén vůbec. Martin Mcdonagh je génius a doufám, že další film vydá co nejdřív. A i kamera se mi moc líbíla a přijde mi, že o ní lidi mluví o dost méńě, než by si zasloužila. ()

Ivo 

všechny recenze uživatele

Byl jsem docela zvědavý a čekal zajímavý oškarový zážitek. Čistě filmařsky je to snaživé a technicky vycizelované, to asi jo... Ovšem obsah, postavy, jejich komunikace a konání jsou tak drásavě ubíjející, stupidní, odpudivě nepříjemnou a krajně iritující přehlídkou těch nejhlubších žumpoidních sr*ček, které ze sebe lidské bytosti dokáží navzájem vyzvracet, že opravdu neděkuji ... Pocity asi jako během poutavé sto patnácti minutové depresivní procházky shnilým, kouřícím a stříkajícím hnojištěm ... bez exitu ... můj notebook teď sice s omluvou nabízí money back, ale tím se to samoúčelně páchnoucí plazivé bahno bohužel jen tak rychle nesmyje ... hodil jsem ho proto z okna a zapálil přilehlou počítačovou prodejnu i s prodavačem ... tím se to celé napravilo a šéf místní městské policie mi s úsměvem zamával (a hned se pak na rozloučenou střelil do hlavy) ()

tančísvlky 

všechny recenze uživatele

Nie je náhoda ,že tento film pozbieral veľa ocenení v rôznych kategóriach. Určite v tejto dobe je potrebné nájsť emócie aj v maličkostiach čo vytvárajú kvalitný výsledný produkt pri otvorenom konci tohto príbehu ... ()

Nix 

všechny recenze uživatele

No jak málo chybělo k dokonalosti, ale i tak to ve mne zanechalo plamen svitu, že jsem po delší době zahlédl plápolat na poli kinematografie hodně povedené drama a co bych vychválil, tak byly naprosto perfektní dialogy. Herecké výkony jen vše vypálily do nebes, ale ten závěr mne trochu zklamal, ale chápu, že někomu sedl, jen prostě kvůli němu nemůžu jít do maxima, takže 4 a 1/2, ale opravdu chybělo málo. ()

Ceberus 

všechny recenze uživatele

Film spadá do kategorie "neobyčejné příběhy obyčejných lidí", kterou příliš nemusím, ale scénář a herecké výkony byly pro mě dostatečně originální na tři a půl hvězdy. Díky velmi specifickému názvu filmu si tak patrně i po dlouhé době budu pamatovat, o čem ten film vlastně byl. V pár scénách je to trochu krvák, i když Tarantino to určitě není. :-) *SPOILER* Z konce filmu jsem měl rozporuplný pocit - na jedné straně jeho neuzavřenost dovoluje divákovi dohrát film ve své hlavě a dle svých představ, na druhé straně bych rád nějaké rozuzlení viděl. ()

Hellknight12 

všechny recenze uživatele

Dnešná premiéra. Popravde netuším čo si mám myslieť o tomto filme. Na jednej strane je to dobré a na druhej ma to nebavilo. Dobré sú herecké výkony a aj ta hudba. Nápad nie je najhorší ale za mňa je to priemerné spracované. Mohlo tam byť viac akcie? Asi? Ja neviem ale dĺžka 115 min je natiahnutá. Ak by mal film 100 min tak je to ok. Charaktery postáv sú ok. Mne príde tento film poriadne nadhodnotený. Je to dobrá jednohubka raz a nikdy viac. Celkové hodnotenie za mňa je 50% ()

samkko 

všechny recenze uživatele

8.8/10 geniální neo-western, popřípadě skvělý film pro fandy No country for old man. Tento film s dlouhým názvem jsem si doslova vychutnával. Vizuální zpracování bylo úchvatné, jako by měl každý záběr svou vlastní dějovou linku. Sam Rockwell hrál jako vždy naprosto fantasticky a vývoj jeho postavy byl geniální. Film je místy dost vtipný a místy na zamyšlení. Už jen ten nápad postavit film na základě billboardu je parádní a film díky němu nezapadá do škatulky klišoidních/ohraných krimi. ()

junxi91 

všechny recenze uživatele

Na americkém jihu, ve státě Missouri leží takové malé městečko. Jmenuje se Ebbing a žije v něm, jako v každém maloměstě, spousta podivných individuí, která se navzájem znají a mají spolu často nevyřešené vztahy. Jedním z nich je také jistá Milfred Hayesová, bezohledná a sebestředná „stará kráva“, které se v životě stalo mnoho křivd a ona cítí jistou morální propast mezi sebou, svým manželem a také místním policejním sborem, který vede náčelník Bill Willoughby. Její manžel byl totiž policajt a trpěl nemocí z povolání a mlátil Milfred jak žito, takže došlo k rozvodu a Charlie se odstěhoval. A její dcera byla mladá, krásná, nespoutaná a drzá slečna, která každý den kouřila trávu. Pro mě by to byla ideální partie a něco podobného si asi bohužel myslel jiný nadržený týpek, který ji při cestě do města znásilnil a zavraždil. Milfred tedy zůstane pouze její syn, snad jediná rozumná postava v této rodince. A tak si Milfred pronajme ve firmě u Reda Welbyho tři billboardy na málo používané silnici kousek od jejího domu za městem Ebbingem, a na každý z nich nechá napsat jeden vzkaz: na první „Umírala během znásilnění“, na druhý „A pořád žádné zatčení“ a na poslední „Jak to, náčelníku Willoughby?“. To pobouří nejen místní policii, ale také většinu ctihodných občanů tohoto města. Willoughby se jí snaží rozumně vysvětlit, že nemají žádné důkazy a nelze se posunout dále ve vyšetřování. Také ji oznámí, že trpí rakovinou slinivky břišní a brzy zemře, na což ona reaguje s tím, že se tam bude jeho jméno vyjímat, až chcípne. Stejně tak se jí snaží domluvit místní kněz, ale toho pošle do háje s tím, že on je součástí církve, ve které kněží znásilňují ministranty a je to tudíž i jeho zodpovědnost, stejně jako je to u členů gangu podle zákona v Kalifornii. Při návštěvě zubaře, který také není s jejím počínáním spokojen, má dojít k vrtání zubu a místo toho je provrtán zubařův nehet. Prostě se obrátí proti všem a odnáší si to její syn, který má v baru lehkou potyčku s místním policajtem Dixonem. Ten je zase znám svými sadismem a rasismem vůči černým – mlácením negrů, a také tím, že je to poslušný synáček, žijící se svou panovačnou matkou, od které tyto hodnoty podle všeho pochytil. Náčelník se rozhodne strávit poslední chvíle svého života se svou ženou a dětmi u jezera, pro dcery vymyslí podivnou hru, zatímco se s manželkou odklidí opodál naposledy si zapíchat, a ještě si o tom večer pokecají, přičemž ona cituje Oskara Wilda – „máte krásné péro“. Poté náčelník navštíví stáje a své koně těsně předtím, než si zde prostřelí hlavu. Před svou sebevraždou nechá všem známým dopisy na rozloučenou a zaplatí pronájem billboardů na další tři měsíce. Poté, co se Dixon dozví o smrti náčelníka, tak mu totálně přeskočí, naběhne na Reda Welbyho, surově jej zbije a vyhodí z okna, a to přímo před očima nového náčelníka, který je však černoch. To je něco, přes co se Dixon nedovede přenést, a tak za své jednání skončí bez odznaku a zbraně. Milfred mezitím někdo zapálí billboardy a ona si myslí, že za to může místní policie, a tak prostě pomocí Molotovových koktejlů zapálí fízlárnu zrovna v době, kdy se tam vydá Dixon přečíst si dopis od Willoughbyho. Sice stačí utéct a vzít si s sebou složku týkající se případu Angely Hayesové, ale skončí v nemocnici s těžkými popáleninami. Zde se setká se svým „kamarádem“ Redem, který neví, že ten obvázaný chlápek je jeho trýznitel, ten se mu k tomu však přizná a Red mu odpustí – přece jenom je na tom Dixon mnohem hůře. No, pak je tu ještě bývalý manžel Charlie, který si nabrnkne devatenáctiletou čubičku Penelope, která pracuje v ZOO a moc inteligence nepochytila, ale píchat asi uměla. Dále je tu trpaslík James, který se snaží tu starou rašpli sbalit, a dokonce ji poskytne alibi ohledně požáru fízlárny za to, že spolu zajdou do restaurace na rande. Zde potkají Charlieho s Anne a vypadá to, že Milfred bude opět řádit s lahví od vína, ale nakonec zvolí cestu usmíření. Poslední důležitou postavou je podivný týpek, který se ukáže u Milfred v obchodě a naznačuje, že by mohl být vrahem její dcery. Později se ten samý blonďatý zmetek v hospodě chlubí tím, co provedl kdysi jedné mladé holce, jak se jí „zapalovala lýtka“, a vedle sedí Dixon, který to celé slyší. Vyleze ven, zjistí značku jeho vozidla a vyvolá potyčku, při které seškrábne týpkovi kůži z ksichtu a získá tak DNA. V laboratoři se však zjistí, že ten podivný blonďák byl v době spáchání činu v zahraničí na misi. Přesto však Dixon zjistí, kde ten parchant bydlí, a tak se za ním s Milfred vydají. Čekal jsem, jak dojedou k němu domů a postarají se o to, aby na vlastní kůži poznal jejich vyšinuté povahy a násilnické sklony. To se ale nestalo, a tak zůstal konec filmu otevřený. Všechno ve filmu se točilo kolem nevyřešené vraždy mladé Angely, vrah nalezen nebyl, zato jsme viděli plejádu podivných obyvatel jednoho vidlákova, policajta, který není evidentně psychicky způsobilý na to, aby měl v popisu práce výkon spravedlnosti, a ženskou, která by za své činy měla dávno skončit v léčebně nebo rovnou v base. Žádnou postavu nelze charakterizovat jako ryze kladnou nebo ryze zápornou. Jo, bylo to celkem zvrácené, perverzní, úchylné, sprosté, ale aspoň se tam pořád něco dělo, nicméně očekávání v podobě dopadení vraha naplněno nebylo. () (méně) (více)

Shizle 

všechny recenze uživatele

Tři billboardy jsou vším, čím má poctivé krimi s obrovským, nadžánrovým přesahem být. McDonagh mě na dvě hodiny dokázal nenápadně vmísit mezi obyvatele Ebbingu, které jsem si do jednoho už za prvních dvacet minut filmu zamiloval, a vrhl mě do řešení okolností nepříjemné vraždy, podávaného po boku cynických dialogů životem utrápené matky s místními policisty, vidláky, bývalými policisty a trpaslíky a přitom ze mě vymačkal hezkou škálu emocí od znechucení přes lítost až k naštvání, a hlavně hrozný chtíč dozvědět se, jak celý případ dopadne. Samozřejmě, jak už to tak bývá, konec není jednoznačný, což mi normálně vůbec nevadí, ale zrovna u Billboardů u mě pocit zadostiučinění převládá nad rozumem a fakt bych moc rád viděl, jak tomu vidláckýmu hajzlovi ustřelí Frances McDormand se Samem Rockwellem prdel. Ale i přes absenci této scény jsou Billboardy bezkonkurenčním filmem a McDonagh dokazuje, že je úžasný režisér se smyslem pro detail a ještě úžasnější scénárista, který ke každému svému filmu cítí neskutečnou lásku a pečlivost. ()

Shitonit 

všechny recenze uživatele

Film kterej mě neskutečně bavil. Pomalej, svým způsobem dokonale vyváženej, vyprávěcí, film o obrovské vnitřní síle, film kde není vyhraněnej ten špatnej a ten dobrej hrdina, film o citech, film ke kterýmu patří ta hromada fakování a film s výborným koncem. ()

RAFT 

všechny recenze uživatele

Povedený kousek .První polovina filmu byla skvělá a ta, druhá byla o co si slabší .Frances a Rockwell film krásně vedou podali skvělé herecké výkony.Jenom škoda toho Harrelsona to sem čekal víc.Trocha toho černého humoru ,taktéž neuškodí.Vtipné hlášky divák ve filmu postřehne .Co bych ještě dodal tak,skvělá retro atmosféra filmu dodala štávu.Soundtrack dobrý .Uvidíme jak si film povede na oscarech .Za mě 80% ()

Související novinky

Nový film režiséra V Bruggách má obsazení

Nový film režiséra V Bruggách má obsazení

30.10.2021

Režisér a dramaturg Martin McDonagh za svou kariéru natočil doposud jen tři filmy, všechny ale sklidily obří úspěch, pobraly několik prestižních ocenění a samotný tvůrce si díky nim vytvořil pověst… (více)

Co chystá režisér V Bruggách?

Co chystá režisér V Bruggách?

16.06.2021

Britský režisér Martin McDonagh byl díky Třem billboardům kousek za Ebbingem blízko Oscarovi, nakonec si ho ale odnesli pouze Frances McDormand a Sam Rockwell. To ale nic nemění na tom, že jeho… (více)

Startuje BEST FILM FEST

Startuje BEST FILM FEST

11.07.2018

Pražská kina Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádají od 12. do 18. července BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé poloviny roku 2018. Kina v době léta potěší… (více)

Shia LaBeouf si zahraje svého otce

Shia LaBeouf si zahraje svého otce

19.03.2018

Hvězda Transformerů si v posledních letech užila spoustu průšvihů, zároveň však opakovaně dokázala, že před kamerou pořád umí. Ať už se podíváte na válečný akčňák Železná srdce, nezávislák American… (více)

Reklama

Reklama