Reklama

Reklama

Tři billboardy kousek za Ebbingem

  • Velká Británie Three Billboards Outside Ebbing, Missouri (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Mildred Haynesové (Frances McDormand) zavraždili dceru. A protože se vyšetřování už několik měsíců bezvýsledně vleče, rozhodne se jednat. U vjezdu do města vylepí na tři billboardy velmi kontroverzní vzkazy adresované váženému šéfovi místní policie (Woody Harrelson). Tímto nezvyklým činem začíná bitva mezi Mildred a zástupci zákona. Když se do věci vloží ještě další policista (Sam Rockwell), nevyzrálý maminčin chlapeček se zálibou v násilí, souboj mezi místním policejním oddělením a osamělou, ukřivděnou a hlavně rozzuřenou bojovnicí se může rozjet na nejvyšší obrátky. (CinemArt)

(více)

Recenze (1 147)

john.h 

všechny recenze uživatele

Takova wannabe Coenovka, kde moc nechapu to nadseny a prestreleny skore. Bylo to fajn to jo. McDormand oscarova. Zajimavej scenar. Ale asi by to chtelo lepsi zpracovani. Zasadni odpovedi na otazky, ktere film poklada, se nedozvime. Pritom to neni zadnej Lynch, kde by clovek z naznaku mohl aspon odtusit a interpretovat si co se na platne vlastne deje. Tady bylo jasny co se deje, jen se postavy chovaj jak vidlaci s IQ 30 a treba se rozhodnou zabijet nekoho jen proto, ze mozna, ale ne jiste, spachal zlocin podobnej tomu, kterej se snazej rozlousknout. Pokud se tim film snazil neco rict, nejak jsem to nepochopil. Ten konec byl podivnej a vubec se mi nelibil. ()

DjangoDoe 

všechny recenze uživatele

Typická "coenovka", kedy nás film vtiahne v podstate do jadra deja a umožní nám teda len námatkovo nazrieť na príčiny vyhrotených udalostí. Smrť mladej slečny je avšak v tomto príbehu len kľúčovou udalosťou, vďaka ktorej vidíme prkený vzťah polície z rasistického zapadákova a osamotenej matky. Zároveň aspoň pre mňa neobvyklé hrátky s postavami a nenudiaci čierny humor dodávajú filmu ten správny šmrnc. Herecky sa nemám načo sťažovať, každý charakter je jedinečný a nestráca na dôležitosti vývoja udalostí. A ak si niekto až teraz všimol herecké prednosti Sama Rockwella, tak prišiel omnoho v jeho minulých snímkoch. McDonagh určite zaboduje aj u akademikov, aspoň podľa tohtoročnej konkurencie. ()

Kukolar 

všechny recenze uživatele

úplný súhlas s @Arsenal83: "Z oscarových favpritov som sa tešil predovšetkým na toto krimi, ale od slova krimi to má veľmi ďaleko. V podstate tu ani nejde o vyšetrovanie vraždy, ktorá stojí v centre konania postáv. Vyzerá to ako také nedokonalé Fargo. Osadenie do amerického vidlákova bolo veľmi dobrým výberom a postavy policajtov takmer dokonalé, avšak tá zápletka tu nie je nejak riešená, stále sa tu motáme okolo kvázi netradičných a bizarných situácií, dej sa skoro nikam nepohne. Herecky som Harrelson určite skvleý, McDormand ocenená už zlatým Glóbusom ok, ale nič extra, no a taká postava Petra Dinklagea tam je zbytočná. Doteraz som nepochopil, čím má byť tento film tak skvelý." ()

WhiteRaven 

všechny recenze uživatele

Mistrovské dílo. Dokonalá kombinace dramatu a komedie. Martin McDonagh napsal dokonalý scénář, který těžko najde konkurenci. Každá scéna, každý dialog, každý pohyb je perfektní a neskutečně zábavný. Vývoj jednotlivých postav je excelentní a neustále graduje. Donutí vás o jednotlivých postavách naplno přemýšlet. Herecky též dokonalá práce. Zejména pak Frances McDormand a Sam Rockwell, kteří si jdou pro Oscara. Skvělý scénář a herce doplňuje bezchybná kamera a hudba. Jednoznačně film roku. ()

Looka 

všechny recenze uživatele

20% morálně nula, s hlavní hrdinkou nelze sympatizovat ani v nejmenším. Jedna hvězda za občasné černohumorné vstupy. ()

watteville 

všechny recenze uživatele

Barvitě vylíčená specifická různorodost Trumpových voličů na americkém venkově se smířlivým koncem. Už na něj dlouho všichni čekali. ()

Scraffy 

všechny recenze uživatele

Krásne a s láskou natočený film, ktorý určite nejakú tú zlatú sošku dostane. Martin McDonagh si to užíva a je to hodne vidieť. Obsadenie je tu naozaj špičkové na čele s Frances McDormand a s ešte o trošičku lepším Samom Rockwellom, ktorý mi tu dokázal vyvolať neskutočne šialený pocit, ktorý je ťažko opísať. Určite by si zaslúžil viac pozornosti. Soundtrack vo filme je vynikajúci a hlavne hudba, ktorá tu je s poctivosťou vybraná. Príbeh je taký dá sa povedať jednoduchý, ale ako sa hovorí - v jednoduchosti je krása a toto je presne toho dôkaz! Je v tom veľa vecí na zamyslenie a necháva nám veľa vecí nedoriešených, ktoré spoločne s neuzavretým koncom vytvárajú dejovú špičku a to je len dobre. Film má príjemnú retro atmosféru, ktorá tomu všetkému len pridáva. Osobne by som privítal viac násilia a možno viac vyhrotenejšie finále. Ale aj cez to sa jedná o slušnú filmarinu, ktorú by si nemal nechať nikto uniknúť. Aj keď možno už len podľa názvu to odradí. ()

sunfreedom 

všechny recenze uživatele

Vlastně pořád nevím, co si o tom filmu mám myslet. Jedno vím ale jistě, ta směs napětí, smíchu a pláče mě držela ve střehu až do úplného konce a úplně ze mě nespadla ani po odchodu ze sálu. Tohle mám s málokterým filmem. ()

Zveldr 

všechny recenze uživatele

Confused. Totally. Zvláštní a při tom i promyšlený film. Nemá za úkol vám předat další klišé, které dnes velmi dobře známe, ale spíš říct vám, co se opravdu děje. První část filmu se nám nastiňuje co si...nevídaného a nevíme úplně, co se bude dít. Pro druhou polovinu filmu mám jedno perfektní slovo: Zpytování. Postavy se možná chovají neurčitě a nelogicky, ale když se na to zpětně podíváme a zapovídáte se s kamarádem, se kterým jste film viděli, zjistíte, že to neslo silnou myšlenku, který vám chtěl film předat. Donutí vás nad tím přemýšlet už jen díky konci. Odcházel jsem z kina naprosto naštvaný a znechucený. Chtěl jsem tomu dát 3*. Avšak po debatě s kamarádem a protříděním svých myšlenek, jsem začal zvyšovat svoje původní hodnocení. Ohromilo mě zjištění, že to je velmi dobrý film. Co mě, ale uchvacovalo po celý film byla kamera. Záběry byly naprosto promyšlené a vždy, když Mildred měla svoji silnou chvíli byla tam, kde měla být. V podhledu. Pohledy do přírody mě uchvacovali a hlavně pohledy na ony billboardy byly naprosto perfektní. Dalším perfektním zážitkem byla hudba. Líbilo se mi, jak přesně vystihovala ten správný americký venkov. Abych to tedy tak nějak shrnul. Z mého začátečního zmatení a znechucení jsem se postupem konverzace a tříděním svých myšlenek dostal k myšlence, že tento snímek má na aspoň jednoho Oscara. ()

Terminer 

všechny recenze uživatele

(Zlaté glóby/ Oscar 2018) Excelentní!!!!!!!!! Vše v tomto filmu, je shrnuto v prvním slově tohoto komentáře: Excelentní! Scénář, hlášky, kamera, hudba, herci. Hlavně úžasný Sam Rockwell, jehož policistu Dixona budu mít ještě dlouho v živé paměti. Samozřejmě ani Frances McDormand se nenechala zahanbit a navíc zde hrála ještě lépe, než ve Fargu. Prostě naprosto dokonalý zážitek! ()

tlesk 

všechny recenze uživatele

Není to možná taková síla, jakou evokovaly trailery, ale i tak to prostě stojí za to. Tři billboardy kousek za Ebbingem v sobě s grácií artisty snoubí různorodé žánrové ingredience v nesmírně vyváženém poměru a zaslouží si nejen veškerou chválu kritiků, ale i pozornost diváků. Dokazuje, že vážná témata lze brát jak s morbidním humorem, tak stoickou vážností. Humor střídá drama a i když je tempo poněkud volnější než u dřívějšího počinu "V Bruggách," nebudete se nudit ani na minutu a budete stále napjati, jakým směrem se bude dění ubírat. To vše je pak završeno typicky „McDonaghovským“ koncem, jenž ve vás na první dojem vyvolá neskutečné rozčarování a možná i vztek, kdy si budete říkat: „A to je jako všechno?“ Načež se ve vás celý závěr rozezní a po dostatečném zamyšlení si uvědomíte, co vlastně znamená a jak je vpravdě geniální. Geniální zakončení, působící možná neurčitě je totiž třešničkou na tomto výtečném dortu, který plně doceníte až po několika zhlédnutích… Více zde: http://nafilmu.cz/2018/01/recenze-tri-billboardy-kousek-za-ebbingem-2018/ ()

Rimland 

všechny recenze uživatele

Je to dobré, to ne že ne. Místy dokonce velmi dobré, ne že ne. Jenom mám pocit, že jsem asi viděl jiný film, než většina ostatních, a k víc jak třem hvězdám se prostě nedokážu vnitřně nějak přinutit. Herecky je to perfektní, zvlášť od ústředního tria (a že McDormand nemusím), jmenovitě Rockwella. Na druhou stranu je tam hafo postav (či jejich představitelů), které prostě zůstanou nevyužité (a v případě Hawkese je to až hříšné plýtvání). Zároveň je to na můj vkus poněkud rozhárané (ten zvrat v chování jedné z postav je až moc náhlý), střídá to nálady a funguje to tak dobře v těch "seriózních" scénách, že ty (černo)humorné tu působí až nepatřičně, přičemž v nejednu chvíli jsem měl pocit, jako bych koukal spíš na nějaký pokus imitace Coenů či Tarantina (na rozdíl od nich to ale postrádá adekvátní hudební složku). Ono to možná bude tím americkým/jižanským zasazením, které tak moc evokuje výše zmíněné (zvlášť ty Coeny) a navíc u mě budí dojem scénáristické svázanosti, což tuplem platí o těch hláškovacích scénách. Jako by se McDonagh nemohl pořádně "vyřádit" tím drsným nekorektním stylem, který mu "umožňuje" čistě ostrovní/evropské zasazení (i ta scéna s knězem měla větší potenciál). Ale možná je to jen můj (nesprávný) pocit. Zkrátka a dobře, ten o dvou Irech v Belgii mi přijde mnohonásobně lepší a mám ho mnohonásobně radši. ()

existimi 

všechny recenze uživatele

Tenhle film má všechno. Skvělý scénář, skvělé postavy a hlavně si úžasně hraje s divákem. Nemám, co bych vytknul. ()

El.Negros 

všechny recenze uživatele

Na snímek jsem se těšil především kvůli hereckým výkonům a nezklamalo mě to. McDonaghovu tvorbu moc neznám a jeho Sedm psychopatů jsem ani nedokoukal. Nicméně si myslím, že to chtělo pořádnou dávku masových koulí, jít do konceptu: vlastní scénář-vlastní režie- vlastní produkce. A setsakra se to vyplatilo. Není to zdaleka recept na skvělý film, ale když má rejža/scenárista nadhled, pak se dílko podaří, jak se dařit má…. Příběh naprosto nenuceně a s notnou dávkou humoru odkrývá na první pohled nejbolestnější americká témata, ale záhy zjistíte, že jde mnohem více do hloubky. Ztráta, touha kohokoliv obvinit, odplata, zákon, nemoc, bolest, odpuštění atd….no nebyl to úplně lehký úkol všechno skloubit a zároveň nepůsobit jako nudnej mravokárce. McDonagh ale zvolil univerzální klíč - jednoduchost vyprávění, humor a krutopřísně husté herce. Ve skrytu duše bych si přál třeba volně navazující trilogii, která by se zabývala osudem protagonistů. Tento typ komorních snímků je možná lepší vychutnat v klidu domácím, bez křupání popcornu, šustění obalů a omamující vůně nově pořízených přítelkyň. ()

MickeyWolf 

všechny recenze uživatele

Příjemná změna oproti všem těm hollywoodským přímočarým "filmům" kterými jsme byli doposud zásobeni. Zajímavý nápad, skvělé zpracování, dobrý příběh a černý humor, z kterého se velmi rychle, po spuštění filmu, stal hlavní pilíř snímku. Ukázat na společenské problémy satiristickou formou, které se divák musí smát jinak by na film zanevřel, je vždy těžké. Ale musím říci, že zde (až na pár průměrných výjimek) se to podařilo bravurně. Obsazení skvělé a vizuál se soundtrackem ještě lepší. Spolu s vymazleným scénářem a režií? Nádhera! ()

Související novinky

Nový film režiséra V Bruggách má obsazení

Nový film režiséra V Bruggách má obsazení

30.10.2021

Režisér a dramaturg Martin McDonagh za svou kariéru natočil doposud jen tři filmy, všechny ale sklidily obří úspěch, pobraly několik prestižních ocenění a samotný tvůrce si díky nim vytvořil pověst… (více)

Co chystá režisér V Bruggách?

Co chystá režisér V Bruggách?

16.06.2021

Britský režisér Martin McDonagh byl díky Třem billboardům kousek za Ebbingem blízko Oscarovi, nakonec si ho ale odnesli pouze Frances McDormand a Sam Rockwell. To ale nic nemění na tom, že jeho… (více)

Startuje BEST FILM FEST

Startuje BEST FILM FEST

11.07.2018

Pražská kina Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádají od 12. do 18. července BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé poloviny roku 2018. Kina v době léta potěší… (více)

Shia LaBeouf si zahraje svého otce

Shia LaBeouf si zahraje svého otce

19.03.2018

Hvězda Transformerů si v posledních letech užila spoustu průšvihů, zároveň však opakovaně dokázala, že před kamerou pořád umí. Ať už se podíváte na válečný akčňák Železná srdce, nezávislák American… (více)

Reklama

Reklama