Reklama

Reklama

Tři billboardy kousek za Ebbingem

  • Velká Británie Three Billboards Outside Ebbing, Missouri (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Mildred Haynesové (Frances McDormand) zavraždili dceru. A protože se vyšetřování už několik měsíců bezvýsledně vleče, rozhodne se jednat. U vjezdu do města vylepí na tři billboardy velmi kontroverzní vzkazy adresované váženému šéfovi místní policie (Woody Harrelson). Tímto nezvyklým činem začíná bitva mezi Mildred a zástupci zákona. Když se do věci vloží ještě další policista (Sam Rockwell), nevyzrálý maminčin chlapeček se zálibou v násilí, souboj mezi místním policejním oddělením a osamělou, ukřivděnou a hlavně rozzuřenou bojovnicí se může rozjet na nejvyšší obrátky. (CinemArt)

(více)

Recenze (1 147)

hekla 

všechny recenze uživatele

Zdánlivě kriminální film, který je ale spíše o životě jako takovém. Smutný, protože vypráví o smrti a zlu, které existuje mezi námi i v nás samých, a nenávisti a nepochopení, které vedou ke konfliktům. Zárověň je to ale film krásný, protože je také o lásce, odhodlání, soucitu, přátelství a schopnosti překročit vlastní hranice. Tři billboardy stojí na skvělém scénáři a režii Martina McDonagha, který postupně poodkrývá, o čem tento film vlastně je a co se snaží sdělit, a neustále něčím překvapuje a šokuje. Frances McDormand je naprosto famózní a její výkon tak přesvědčivý, že mě celou dobu nenapadlo, že není Mildred Haynesovou, ale "pouze" herečkou. Woody Harrelson mě vyrazil dech svým hraním a začnu se o něj víc zajímat. Při pohledu na Sama Rockwella se mi hned vybavila Zelená míle, takže jsem ho automaticky brala jako odporného člověka, jeho výkon (a zejména proměna) byl ale výborný. Celý film je doplněno o velmi citlivou hudbu Cartera Burwella, náhernou přírodu okolo Ebbingu a několik emočně silných scén (rozhovor Mildred se srnou, dopisy...), při kterých jedno oko nezůstane suché, zaroveň se tu ale objevuje i skvělý humor (většinou černý) v tak neuvěřitelně sladěném tempu s tragedií a celkovým dějem, že i Shakespeare by se divil. Opravdu silný nezapomenutelný filmový zážitek, který si rozhodně zaslouží ne jednoho Oscara. ()

Zombiepod 

všechny recenze uživatele

Pre takéto filmy sa oplatí milovať kinematografiu. Originálny, nenápadný a veľmi silný príbeh, ktorý si to namieril priamo na najvyššie priečky Oscarov. Skvelá krimidráma, ktorá nemá slabé miesto, nemá zbytočný dialóg, navyše so starostlivo vyberaným soundtrackom. Množstvo vyhrotených momentov, rasizmu a zvláštnych vzťahov v mestečku, kde sa všetci poznajú, ešte viac formuje tento "všedný" južanský príbeh, ktorý vlastne pre nikoho dobre neskončí. Mám na mysli trochu neuspokojivé finále, no do tohto scenáru to beztak pasuje dokonalo. Najviac poteší bezchybný Rockwell a presný výkon Frances McDormand. Ako inak, McDonagh je proste pán režisér, a znova nesklamal. ()

wito 

všechny recenze uživatele

Jeden z najkomplexnejsich, najzrelších filmov, aké si môžem ako divák želať. Skvele natočený, prešpikovaný surovými emóciami, autentický, najmä vďaka prvotriednym hereckým výkonom (na čele s Mcdormandovou). Film, ktorý sa nebojí obnažovať ľudí nedokonalých, poznačených vlastnými osudmi, a ktorý dospieva k vylúhovaným myšlienkam o otázkach večného boja hnevu, nenávisti, lásky, či prijatia. Tlieskam. ()

JimDeNiro 

všechny recenze uživatele

Brilantní, za mě film roku. Vítězství Tváře vody tak Trochu nechápu. Každopádně zasloužený Oscar pro Frances Mcdormand a Sama Rockwella... 95% ()

boo-boo 

všechny recenze uživatele

Silný nášup prvotriedneho herectva v nepredvídateľnej malomestskej story, ktorá sa úplne prirodzene a pochopiteľne dostane do tak dramatického záveru, že z toho ostáva rozum stáť. Ja tie Oscary proste nikdy nepochopím. ()

Miagy 

všechny recenze uživatele

Výborné, v jednom filne také množstvo inovácií a taká kopa silných a dobrých hercov, na čele s Frances McDormand sa len tak nvidí. Oskarovka a ženský výkon na TOP úrovni. ()

vetsinezobri 

všechny recenze uživatele

V žánru filmu za mě jednoznačně chybí "komedie". Navzdory smutným momentům jsem se totiž i několikrát od srdce zasmál. Všechno je tu dávkováno ve vyváženém poměru. Bomba zážitek. ()

Maniik88 

všechny recenze uživatele

Neokukaní herci, neokukaní námet, prekvapivé zvraty a scenár a zvláštny brutálny humor. Hoci je väčšina hercov menej známych, nie je to na škodu, práve naopak. Film nás skvelo previedol cez psychológiu postáv, ich motívmi a ich premenou. Trošku mi to pripomenulo Hon, tým malomeštiackým lynčovaním. Som spokojný, veľakrát som si myslel, že sa čosi stane a stal sa opak, alebo sa to vidalo nečakaným smerom. V podstate sme ani nemali čistokrvnú pozitívnu postavu. Dobrý film. ()

Jacccob 

všechny recenze uživatele

McDonagh byl už předtím můj oblíbenec, teď to ale potvrdil. Svým scénářem dokáže skvěle vykreslit všechny postavy, a nejen hlavní, každá postava s menší rolí má ve filmu svou světlou chvilku, kdy si bere veškerou pozornost. A má také skvělý vkus co se týče hereckého obsazení, McDormand a především Rockwell zde nemají chybu, a oscara dostali zaslouženě. Harrelson jen potvrzuje, že zahraje opravdu všechno, a pokud takhle bude pokračovat, plešoun jednou zavítá i k němu. Za mě maximální spokojenost a těším se na další Martinův počin. ()

misar3 

všechny recenze uživatele

Tolik parádních scén a dějově vyšperkovaných "polo" zvratů spolu s charakterovými proměnami hlavních postav, se jen tak často nevidí. ()

Don82 

všechny recenze uživatele

Vynikající poctivé drama s opravdu kvalitním scénářem a neotřelými postavami. Děj se dynamicky mění každou scénou a dialogem a tak je těžké odhadnout co se stane v příštích minutách. A to je dobře. Kamerová fantasie, některé scény byly doslova lahůdka. Černý humor se prolíná s mrazivým příběhem. Rozkouskováno a zabaleno do originálního vyprávění. ()

Godhaj 

všechny recenze uživatele

,,A lady with a funny fucking eye? Jesus Christ!“ Na filmech mě baví, když mě dokážou překvapit, když dokážou nabourat moje očekávání a navíc, když to není provedené lajdáckým způsobem jen tak pro efekt, ale když je to provázané s obsahem a se scénářem. Tři bilboardy mi tohle vše dokázaly poskytnout a ještě mnohem víc. Jednoznačně pozitivně na mě působil výběr herců a jejich výkony. Nejvýraznější dvojice pro mě byla Frances McDomard a Sam Rockwell. Jeho postava byla navíc nejlépe napsaná a vývoj, který prodělala by vystačil klidně na dvě sezóny nějakého seriálu. Velmi potěšující pro mě rovněž bylo, že se smazával rozdíl mezi hlavními a vedlejšími postavami, a že v průběhu filmu jedna vedlejší postava zcela nahradí jednu hlavní. Scénář vynikajícím způsobem navozuje atmosféru buranského maloměsta, kde je značné napětí mezi liberálními intelektuály a trochu fašounskými rasisty. Scénář navíc značně prohlubuje jednotlivé postavy, a to i když se jedná o zcela okrajové typy. Výsledkem je zatraceně originální živá freska, nad níž lze dlouze přemýšlet, protože mnohé situace z filmu se dají zobecnit i na život kolem nás. ()

papadoce 

všechny recenze uživatele

Vynikajúca dráma postavená na neuveriteľne citlivej réžii Martina McDonagha a famóznych hereckých výkonoch snáď asi každého jedinca čo sa vo filme mihne. Je nad slnko jasné, že z pozície dôležitosti postáv tomu kraľuje Frances McDormand. Nebolo to prvýkrát čo ukázala svoje herecké nadanie, ale určite ide o pamätnú rolu Mildred. Tvrdej ženy, ktorá bola bitá v živote a bitá životom, no na rozdiel od väčšiny ubitých to z nej spravilo neuveriteľne silnú a odhodlanú osobnosť bez kúska strachu a rešpektu. Ostatne, po takom živote, čoho by sa už ona mohla báť. Druhým hustým prekvapením bol mega výkon Sama Rockwella. Ako herca som ho mal rád aj doposiaľ, ale za tento film teda klobúk dole. Ak k tomu pripočítam chémiu medzi hercami a režisérom a chémiu medzi hercami samotnými bez ohľadu na dôležitosť postáv, ktoré fungujú ako dobre namazaný stroj, je výsledkom skvost medzi drámami 21. storočia. Vynikajúce. ()

J.e.r.e.c 

všechny recenze uživatele

Mám rád tyhle podivné, jakoby nezávislé filmy za pár šupů, plné áčkových herců a oscarových ambicí. Na mysl šmahem přichází třeba nedávný Manchester by the Sea, na který Bilboardy nechají vzpomenout především díky podobně problematickému hlavnímu hrdinovi (tady hrdince), který je osinou v prdeli prakticky všem ve svém okolí, včetně těch nejbližších. A samozřejmě taky Fargo, nejen kvůli Frances, ale především kvůli všemu tomu násilí šikovně mixnutému humorem. Ve filmu je opravdu hodně vedlejších postav a postaviček, jejichž švihlost je jednou ze základních ingrediencí, které tvoří osobité kouzlo amerického vidlákova, kde byste sice nechtěli žít, ale jehož tragikomické hemžení vás baví sledovat. Zejména proto, že McDormand a Rockwell si své umanuté psychopaty doslova vychutnávají. Možná je to místy až příliš uvědoměle feministické a anti-rasistické, ale to už jsou holt dneska takový trendy... 80% ()

ANTYCHRYST 

všechny recenze uživatele

Brilantní film! Neskutečný propletenec osudů na americkém venkově. Skvělý herci.. scénář..hudba luxusní.. jednu chvilku si říkáte chudák tenhle soucítím s ním... během několika okamžiků se zachová jako hajzl a najednou změna a takhle jedou všechny postavy.. každá má své problémy.. tajemství..klady a zápory..jako je obrovskej problém vybrat si na koho straně stát :)... jak mě sral ten policajt..uaaa...a na konci ouu yeees.. to už si mě zase získal a tolika jsem chtěl vidět ..jak dopadne ranní výlet do města..:) poctivá filmařina.. která zaznamená a dál přenáší každý pocit..a hlavně neskutečný emoce.. 100% jsem maximálně spokojen ()

Související novinky

Nový film režiséra V Bruggách má obsazení

Nový film režiséra V Bruggách má obsazení

30.10.2021

Režisér a dramaturg Martin McDonagh za svou kariéru natočil doposud jen tři filmy, všechny ale sklidily obří úspěch, pobraly několik prestižních ocenění a samotný tvůrce si díky nim vytvořil pověst… (více)

Co chystá režisér V Bruggách?

Co chystá režisér V Bruggách?

16.06.2021

Britský režisér Martin McDonagh byl díky Třem billboardům kousek za Ebbingem blízko Oscarovi, nakonec si ho ale odnesli pouze Frances McDormand a Sam Rockwell. To ale nic nemění na tom, že jeho… (více)

Startuje BEST FILM FEST

Startuje BEST FILM FEST

11.07.2018

Pražská kina Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádají od 12. do 18. července BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé poloviny roku 2018. Kina v době léta potěší… (více)

Shia LaBeouf si zahraje svého otce

Shia LaBeouf si zahraje svého otce

19.03.2018

Hvězda Transformerů si v posledních letech užila spoustu průšvihů, zároveň však opakovaně dokázala, že před kamerou pořád umí. Ať už se podíváte na válečný akčňák Železná srdce, nezávislák American… (více)

Reklama

Reklama