Reklama

Reklama

Tři billboardy kousek za Ebbingem

  • Velká Británie Three Billboards Outside Ebbing, Missouri (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Mildred Haynesové (Frances McDormand) zavraždili dceru. A protože se vyšetřování už několik měsíců bezvýsledně vleče, rozhodne se jednat. U vjezdu do města vylepí na tři billboardy velmi kontroverzní vzkazy adresované váženému šéfovi místní policie (Woody Harrelson). Tímto nezvyklým činem začíná bitva mezi Mildred a zástupci zákona. Když se do věci vloží ještě další policista (Sam Rockwell), nevyzrálý maminčin chlapeček se zálibou v násilí, souboj mezi místním policejním oddělením a osamělou, ukřivděnou a hlavně rozzuřenou bojovnicí se může rozjet na nejvyšší obrátky. (CinemArt)

(více)

Recenze (1 147)

elimS 

všechny recenze uživatele

45% - komentář 20ti slovy: Silné emoce a kvalitní herecké výkony, ale děj "nulový" a závěr žádný...ženská pronajme billboardy a lidem se to nelíbí...konec. ()

dkas 

všechny recenze uživatele

Eh, no. Dle hodnocení jsem čekal nějakou bombu a co se mi dostalo? Znuděný film z Amerického venkova o frustrované ženě, kde je řada nesmyslných událostí. Policajt přijde, vyhodí chlapa oknem, dokope ho skoro k smrti a dostane jen padáka. Jako vážně? Ženská zapálí policejní stanici, kde skoro úhoři chlap, přijde policajt na místo činu a ženská řekne, že to neudělala a všichni ji věří. Jako vážně? Takže celý ten příběh je vlastně hrozná nuda plná nesmyslných událostí. ()

alldo.raine 

všechny recenze uživatele

No questions asked. 5*. Škoda, zde by mi nevadila ani 3hodinová stopáž. Za mě skvostný bizár, i velké, těžké sociální drama. Skvěle vybalancováno. Majstrštyk! ()

LuW 

všechny recenze uživatele

Konečně jsem doplnila neznalost a podívala se na ty billboardy... Jasně, každý tvrdil, že je to super, ale mě to nelákalo. HA, chyba! Skvělé, místy vtipné drama (hlavně díky Woodymu), mnou nenáviděná držka Sama Rockwella (už od dob Zelené míle), americký zapadákov, kde se člověk bojí trochu vybočovat. Mildred vybočuje trochu víc, když začne kopat do vosího hnízda. Začala jsem se na film dívat jako na kriminálku, ale člověku rychle dojde, že o to tam vlastně vůbec nejde. Konečná scéna se mi vysmála do ksichtu - nesnáším nevyřešené věci ale mám ráda, když mě něco překvapí. 1:1 4,5 * ()

Niflheim 

všechny recenze uživatele

90 %. Filmy Martina McDonagha jsou naprosto specifickou kategorií v rámci kinematografie. Jeho vyprávěcí styl vnímám jako jistou syntézu Tarantina a Coenovců s příměsí suššího až černého humoru, který i přes mou náklonnost nikdy nedosáhl toho absolutního vrcholu. Se Třemi billboardy však zabodoval na plné čáře v čele s po zásluze oceněnými Rockwellem a surovou McDormandovou, jíž ta surovost neuvěřitelně sekla. Neméně výtečná byla osudově tragická role Woodyho Harrelsona. Je to možná paradox, ale nečekal bych, že oproštění se od bruggovské satiry na úkor akcentování bezútěšné drsnoty přinese kýženou satisfakci z excelentního filmového zážitku. ()

MFloyd 

všechny recenze uživatele

2 hodiny, u kterých jsem se nenudil, naopak skvěle bavil výkyvy nálad. Drama se správnou dávkou cynismu a humoru, který je až téměř Coenovský. Nejen hlavní postava hraná Frances McDormand, ale i ostatní jsou tak živé, že si s každou prožijete jejich část příběhu, jako by to byli vaši známí. Ti, kteří se na první pohled zdají jako záporné role, nemusí být vždy tak špatní a vlastně je začnete do určité míry chápat. Za mě 5* jak vyšitých a zatímco u delších filmů se stopáží mezi 2-3h říkám, že by nebylo od věci osekat nějaké zdlouhavé scény, tady říkám, klidně mi tam ještě půl hodinu přidejte. Líbil se mi i konec, který Vám nasadí brouka do hlavy a vím, že na tenhle film budu jen v dobrém vzpomínat. ()

winstonik 

všechny recenze uživatele

Balada o odpúšťaní s Coenovským nádychom. Nečakajme ktovieako silný príbeh zúfalej matky, lebo naša solitérna pomstiteľka sa nespráva ktovieako pochopiteľne a nie je ani ktovieako zronená. Príbeh je oveľa silnejší v rozpracovaní ďalších postáv a ľahkom nadhľade, z ktorých trčí Francesin príspevok. ()

departed 

všechny recenze uživatele

Takhle precizně a reálně dokáže vykreslit postavy jen málokdo, aby vám přirostly k srdci nejen jejich povahy, ale i jejich činy a životní příběhy, ale McDonagh to zvládl na poli dvou hodin naprosto bravurně a ani nedokážu zdaleka říct, kdo z onoho hereckého ansáblu hrál nejlíp, protože úplně všichni svým rolím dali nádech uvěřitelnosti a s postupem dění i upřímné lidskosti, která tu byla krásně vyobrazena bez zbytečného tlačení na pilu. ()

Najt 

všechny recenze uživatele

Upřímně? Fakt nechápu to hodnocení. Ten film je úplně zbytečnej a to z jednoho velkýho důvodu - konec. Ten se absolutně nepovedl a tohle beru jako jedno z nejhorších zakončení ve filmu, co jsem kdy viděl. Jednak se nedozvíme vůbec nic a jednak to skončí přesně v době, kdy to začne bejt zajímavý. Je to pěkně natočený, skvělé zahraný, dobře rozepsanej příběh, jenže ten se od začátku nikam neposune a v rámci krimi tam tenhle žánr úplně chybí. Zkrátka je to dobře napsané drama, které nějak začne a pak skončí, ale to mezi tím je sice kvalitní, ale jen vata. A u dramat, ve kterých není akce, gore, nic, je důležitý scénář a příběh, který se sune. Jenže tady čekáte na něco, co nikdy nepřijde. ()

freedom3112 

všechny recenze uživatele

Film mi hodně připomněl Pustinu. A je to další kandidát na šestou hvězdu slávy. Oceňuji skvělé herecké výkony, bylo radostí sledovat kam se příběh ubírá, proměna Sama, naděje a v závěrečné fázi konečně i světlo v Mildrediných očích. ()

mac000 

všechny recenze uživatele

Zcela zasloužený Zlatý glóbus 2018 v kategorii film - drama i pro Frances McDormandovou. Film má úžasnou atmosféru a vyvíjí se gradací dramatických událostí až k (neočekávanému, ale možná z logiky děje očekávanému) závěru. Skvělý scénář a herecké výkony McDormandové i Rockwella. ()

kedu 

všechny recenze uživatele

sprosťáci, sobci, primitivové, zbabělci a další pouliční výběr v dramatu bez katarze, bez konce, bez východiska. Rozhodně nelze doporučit lidem se sklonem k depresi ()

Mamlas 

všechny recenze uživatele

Trochu mi to připomnělo české filmy, kde taky bývá nějaký dramatický příběh, ale ten film jako celek je v čase rozplizlý a bez konce. A pak jdeme spát a přemýšlíme o tom a nic nás nenapadne a pak na to zapomeneme. ()

Mkartaylas56 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv první polovina filmu ničím nezaujme a bude budit dojem, že film nikam moc nevede, tak druhá půlka je úplně o něčem jiném. Obsahuje vcelku nečekané zvraty, konečně i pár vysvětlení co a jak a zároveň nádherně pracuje s postavami, které mají svůj vývoj a navíc jsou skvěle zahrané. Obecně je to prostě snímek, který je předurčen k útoku na oscary a určitě bude patřit mezi letošní úspěšné snímky. Co se týče mého názoru, tak je jen škoda, že se moc nevyvedla právě ta první půlka, jinak bych hodnotil ještě výrazně výše. | Po letech mohu s potěšením navýšit hodnocení, protože se jedná o fantastický scénaristický kousek, na kterém Martin McDonagh ukazuje, jak skrze své zkušenosti z divadelních prken umí napsat úžasné scény a zde konkrétně v prostředí amerického maloměsta také vytěžit z celkem minimalistického zasazení velké věci. Stejně tak tu vynikají postavy, které jsou komplexně napsané, dokonale zahrané a to, jakým si projdou vývojem je rovněž obdivuhodné. Skutečně trojlístek F. McDormand, S. Rockwell a W. Harrelson tu místy až exceluje a můžu říct, že jde o jedny z jejich nejsilnějších rolí. Taktéž potěšila implementace černého humoru, který i přes jinak ponurou, leč skvěle vybudovanou atmosféru, do filmu padl jako ulitý. Zkrátka jde o jedinečný film, který si zcela zasloužil svá četná ocenění a zatím jde o vůbec nejlepší kousek Martina McDonagha! ()

Themilhaus 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době hodně dobrý film v netradičním prostředí, s netradičním dějem a celkovým pojetím. Mám rád filmy, kde se nedá předvídat jejich děj i konec a tohle byl přesně on naprostá originalita, přitom v tak jednoduchém prostředí. Od začátku do konce jsem do děje byl vtáhnut a bez přestání jsem v napětí sledoval příběh. To vše s doprovodem velmi dobrého hereckého obsazení kde hlavně Frances McDormand Sam Rockwell naprosto excelovalil. Takže paráda, paradá a opět paráda jen další takové! ()

boombang 

všechny recenze uživatele

Velmi podařený film, navíc se zajímavou otázkou, komu z hlavních postav máme vlastně fandit (a zda vůbec). Frances a Sam vynikající (skvělá je zvlášť scéna zapálení policejní stanice), ale Woody si mohl v ději pobýt trochu déle. Ti stokrát zmiňovaní Coeni by však ještě přitvrdili (možná) a přidali víc humoru. ()

SAINTS 

všechny recenze uživatele

Rozhodnutie Mildred prenajat si tri bilbordy na kraji mesta s tymi napismy ktorymi obvyni policiu z nečinnosti pri hladani vraha jej dcery roztoči prekvapivy a bizardny slet udalosti.O nečakane zvraty a čierny humor v tomto filme nie je nudza.Film sa môže opriet o skvele herecke vykony a vyborny scenar.Tri bilbordy presne pomenuva system v ktorom tlak verejnosti môže zabrat na ludi ktory su pri moci.Tri bilbordy su konzistentne kvalitne natočenym filmom ktory velmi dobre balancuje medzi smutkom a humorom za čo môžu aj vtipne dialogy.Martin Mcdonagh natočil pozoruhodny a originalny film . ()

Joedas 

všechny recenze uživatele

Dlouho to se mnou nic moc nedělalo, ale druhá půle vytasila několik es takovýho kalibru, že je mi dost líto, že nemůžu jít až na pět. Až do prvního zlomovýho momentu sledujeme v podstatě set up pro všechny ty nadcházející kolotoče. Postavy si jedou po svý klikatý ose a ne, vážně mě nezajímá, jaká je statistická šance, že se ty osy protnou zrovna v tom, či onom bodě. Náhoda mi ve filmech nikdy nevadila a na ní mířený výtky vážně nechápu. Jinak prakticky všichni herci perfektní a těm dvěma, které bych i sám za sebe vyšvihl, posílám gratulaci. Herecký ansámbl svým postavám vtiskl až znepokojující uvěřitelnost a to, že skoro ke každé z nich můžete cítit opovržení i soucit zároveň, je dost možná na filmu to nejsilnější. ()

Související novinky

Nový film režiséra V Bruggách má obsazení

Nový film režiséra V Bruggách má obsazení

30.10.2021

Režisér a dramaturg Martin McDonagh za svou kariéru natočil doposud jen tři filmy, všechny ale sklidily obří úspěch, pobraly několik prestižních ocenění a samotný tvůrce si díky nim vytvořil pověst… (více)

Co chystá režisér V Bruggách?

Co chystá režisér V Bruggách?

16.06.2021

Britský režisér Martin McDonagh byl díky Třem billboardům kousek za Ebbingem blízko Oscarovi, nakonec si ho ale odnesli pouze Frances McDormand a Sam Rockwell. To ale nic nemění na tom, že jeho… (více)

Startuje BEST FILM FEST

Startuje BEST FILM FEST

11.07.2018

Pražská kina Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádají od 12. do 18. července BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé poloviny roku 2018. Kina v době léta potěší… (více)

Shia LaBeouf si zahraje svého otce

Shia LaBeouf si zahraje svého otce

19.03.2018

Hvězda Transformerů si v posledních letech užila spoustu průšvihů, zároveň však opakovaně dokázala, že před kamerou pořád umí. Ať už se podíváte na válečný akčňák Železná srdce, nezávislák American… (více)

Reklama

Reklama