Reklama

Reklama

Tři billboardy kousek za Ebbingem

  • Velká Británie Three Billboards Outside Ebbing, Missouri (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Mildred Haynesové (Frances McDormand) zavraždili dceru. A protože se vyšetřování už několik měsíců bezvýsledně vleče, rozhodne se jednat. U vjezdu do města vylepí na tři billboardy velmi kontroverzní vzkazy adresované váženému šéfovi místní policie (Woody Harrelson). Tímto nezvyklým činem začíná bitva mezi Mildred a zástupci zákona. Když se do věci vloží ještě další policista (Sam Rockwell), nevyzrálý maminčin chlapeček se zálibou v násilí, souboj mezi místním policejním oddělením a osamělou, ukřivděnou a hlavně rozzuřenou bojovnicí se může rozjet na nejvyšší obrátky. (CinemArt)

(více)

Recenze (1 147)

Gamekeeper77 

všechny recenze uživatele

Novodobá kovbojka s neohroženou "dámou" v hlavní roli. Pár scén, na mě dost přitažených za vlasy (třeba brutální přizabití pracovníka billboardové agentury) vyváží ty hodně emocionálně silné (čtení Woodyho dopisů a akce tomu předcházejíci). Vtipných scén tam vzhledem k vážnosti tématu taky pár je, takže film působí velmi dobrým, vyváženým dojmem. Od konce jsem sice čekal něco trochu jiného, ale jinak mě film docela příjemně překvapil. 78%. ()

marek29 

všechny recenze uživatele

What-a-film..! Pět? Ne šest nebo sedm hvězd si to zaslouží. Dámy a pánové tohle není přesah tohle je realita převedená na plátno. Absolutní nutnost, skvost, ironie resp. sarkasmus, humor, napětí, ty vole prostě si to pusťte. Brutalita a vulgární upřímnost tak jak to všichni hezky nosíme pod trenclema a gaťkama :D ()

blowup 

všechny recenze uživatele

Skvělý film, po dlouhé době jsem cítila nadšení a rozechvění. Asi že jsem šla s tím, že uslyším samé f... apod. Vůbec mi to ale nevadilo, stejně jako V B. to setřel příběh, kde nikdo není jen černý nebo bílý (mimochodem - ty "bílý huby, co se válej" mne rozesmálo). Oscar za film i režii by byl zasloužený, ale nevadí, hlavně, že takové filmy jsou. ()

RafaKrakal 

všechny recenze uživatele

Vše co natočí Martin McDonagh je neskutečně osobité, jedinečné a inteligentní nejinak tomu bylo i u Tří billboardů kousek za Ebbingenem. Počínaje hereckým obsazeným a skvělým scénářem konče, udělal McDonagh z tohoto filmu mistrovské dílo, které nechápu, že nedostalo Oscara za nejlepší film. 100 procent ()

Zam 

všechny recenze uživatele

Film, kterej by byl lepší natočenej jako seriál ve stylu Farga, Takhle musím říct, že SPOILER i otevřený konce by měly mít svou hranici :-) ()

imarvin 

všechny recenze uživatele

Na Tři billboardy jsem se chystal už docela dlouho. Hodně jsem toho o filmu slyšel, ještě více četl, takže po dlouhé době jsem šel do kina s očekáváním, že to bude bomba. Většinou totiž už chodím bez očekávání, člověk si pak daleko více film užije a není zklamán. Jenže tady to prostě nešlo a moje očekávání byla evidentně hodně blízko bodu mrazu. Protože to, co se na mě z plátna valilo, bylo neuvěřitelně blízko bodu varu. Skvěle natočená černá komedie plná paradoxů, životních neštěstí a geniálně zahraných rolí. Nedávno jsem s někým rozebíral, že aby byl film dobrý, musí ve mně vzbudit nějaké emoce. Ach, bože! U tohoto filmu těch emocí bylo neskutečně mnoho. Smích, pláč, mráz po zádech, otevřená ústa… Shrnuto do jedné věty: „Svět je malý a o náhody tu není nouze a život je pěkná dě..a“. ()

fordhont 

všechny recenze uživatele

Zlo plodí zlo, dobro plodí dobro, dobro plodí zlo, zlo plodí dobro ... Nic není jen černý nebo bílý. Realistická sonda do životů některých lidí. ()

iN 

všechny recenze uživatele

Skvěle napsané a zahrané postavy, můj oblíbený americký Jih, uvěřitelné dialogy = jasné čtyři hvězdy a zasloužení Oskaři! ()

MataJeBuh 

všechny recenze uživatele

Film se mi líbil od začátku do ...no před koncem. Chtěl jsem hodnotit pěti hvězdičkami ale ten konec se mi vážně nelíbil... ()

Snagleo 

všechny recenze uživatele

Tak tohle mě neskutečně ohromilo. Miluji drama filmy, tudíž jsem od tohoto čekal docela dost. Předčilo má očekávání. Neskutečně smutný, ale zato pravdivý snímek, na který nikdy nezapomenu. Frances McDormand byla skvělá a správně cynická. Woody Harrelson byl také super a tu nominaci si rozhodně zasloužil, ale to, co předvedl Sam Rockwell, tak to jsem nepochopil. Jeden Oscar byl pro něj málo, jelikož to zahrál úžasně. Každá jeho hláška neměla chybu. Jinak, příběh byl hodně zajímavý a neobvyklý. Dialogy mi sedly. Jsem neskutečně rád, že tento snímek vůbec existuje. Film neměl a ani nemá daleko od mých nej filmů. Jednoznačně krásných a zasloužených 100%! ()

borohub 

všechny recenze uživatele

Dlouhou dobu jsem nedokázal přiřadit k tomuto filmu žánr. Ze začátku to na mě působilo jako taková černá komedie, ale po první půlce ten humor tak nějak ustupuje. Nevím proč ale Mildred mi přišla celou dobu jako strašná piča a naopak Woody Harrelson mi přišel jako největší sympaťák. Herecky je to ale dobře zvládnuté. V celém filmu se prakticky nic neděje, on i ten konec je takový, no nijaký, ale i tak mě to bavilo. Na dlouhé covidové večery ideální. 75% ()

subic 

všechny recenze uživatele

Kdesi na americkém vidlákově se pokusí matka zavražděné dcery přimět policii k akci tím, že si pronajme 3 billboardy, na které nechá napsat, proč policie nic nedělá. To je jistě celkem originální, ale co dál doktore? Je to příběh plný natažených scén a vaty, prostě na 4 frčky to není. 6/10 ()

kubilov 

všechny recenze uživatele

Člověčina. Přes ty všechny bláznivý události, ragequity a další podivnosti jsou Tři billboardy vlastně dokonale lidským filmem, v němž se sice postavy chovají na první pohled bláznivě, na druhý ale jejich motivacím rozumíte a tak nějak vám to brání je odsuzovat. A to všechny (kromě tajemného muže, o němž ale nevíme nic, jen máme silné podezření). Frances McDormand a Sam Rockwell jsou fakt skvělí, především teda Sam, to je zasloužený Oscar jako prase. Přitom ani jednoho nemám rád, o Frances dokonce můžu říct, že mi jako herečka vadí, ale kouknout na Tři billboardy s 3-4 letým zpožděním jsem se rozhodl i proto, že je letos Nomadland žhavým favoritem Oscarů a chtěl jsem jí dát druhou šanci. Frances zde velmi solidní, Sam naprosto vynikající, především jsem si tedy filmařsky hodně užil scénu jeho ragequitu, kdy se šel vybít z nahromaděného vzteku. Jinak jsou Tři billboardy totální Coenovina, na rozdíl od jiných McDonaghových filmů mi přijde, že to velmi dobře drží pohromadě, má to sílu a ještě jednou zmíním tu lidskou uvěřitelnost, ta mě vlastně docela překvapila. Woody Harrelson je fajn, ale hraje svou postavu z True Detectiva. A pak že outdoorová reklama už není tak vlivná! Velmi nadprůměrné 4*, v průběhu sledování jsem se skoro i několikrát k maximu přikláněl, nakonec ale Tři billboardy zůstaly v mých očích pod tímto hodnocením. ()

JosefTomas 

všechny recenze uživatele

Je to až skoro s údivem, že takto malý film má tak velký příběh. Nemohu soudit McDonagha práci s jinými, protože toto je mé první setkání s ním a rozhodně ne poslední. A děj se posouvá kupředu opravdu razantním způsobem, nechybí mu zvraty ani jednotlivé vykreslení charakterů a jejich výsledné činy. Celkově jde o velmi dobrý film a momentální adept na nejlepší film roku. PS: McDormand a Rockwell si Oscara opravdu zasloužili. ()

helrohir 

všechny recenze uživatele

Režisér a scenárista M. McDonagh ponúkol pozoruhodnú drámu, v ktorej sa naprieč dejom vytvára kolotoč emócií. V jednu chvíľu pociťuje divák hnev či rozhorčenie, neskôr smútok a súcit, a to všetko je občas rozvírené humornými vsuvkami. Pritom nejde o žiadne silené výstupy, práve naopak, človek má pocit, že každý takýto moment tu má svoje opodstatnené miesto. Zaujímavosťou je, že všetky zmeny emócií, ktoré divák pociťuje, sa netýkajú len jednej postavy, ale podobný rozvoj charakterov nájdeme u všetkých hlavných postáv. Veľkým mementom sú výkony väčšiny zúčastnených hercov. Nie nadarmo padali na ich hlavy nominácie či dokonca samotné ocenenia. Taktiež jednotlivé dialógy sú skvelo vypointované, a opäť, u každého z nich zažívame iný emocionálny podtón. Trochu ma sklamalo dianie v závere filmu, kde sa už zrejme v scenári hľadali cestičky ako z toho všetkého napokon vyjsť, a ponúknutý otvorený záver nebol úplným zadosťučinením. 80%. ()

mrclTV 

všechny recenze uživatele

Je celkom jasné, že so zvolenou tematikou pred pár rokmi na Oscaroch zabodoval, ale mne sa film veľmi nepáčil, hlavne jeho prehnaná polopatickosť a priamočiarosť (asi aby ho pochopil aj priemerný americký divák?). Neivem, či používam úplne správne slová, ťažko sa mi vyjadruje čo presne sa mi nepáčilo, ale prišlo mi to celé až smiešne nalinajkované podľa vopred nastavených šablón. Celkové poňatie inak zaujímavej zápletky, bolo podané v mojich očiach zle. ()

Související novinky

Nový film režiséra V Bruggách má obsazení

Nový film režiséra V Bruggách má obsazení

30.10.2021

Režisér a dramaturg Martin McDonagh za svou kariéru natočil doposud jen tři filmy, všechny ale sklidily obří úspěch, pobraly několik prestižních ocenění a samotný tvůrce si díky nim vytvořil pověst… (více)

Co chystá režisér V Bruggách?

Co chystá režisér V Bruggách?

16.06.2021

Britský režisér Martin McDonagh byl díky Třem billboardům kousek za Ebbingem blízko Oscarovi, nakonec si ho ale odnesli pouze Frances McDormand a Sam Rockwell. To ale nic nemění na tom, že jeho… (více)

Startuje BEST FILM FEST

Startuje BEST FILM FEST

11.07.2018

Pražská kina Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádají od 12. do 18. července BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé poloviny roku 2018. Kina v době léta potěší… (více)

Shia LaBeouf si zahraje svého otce

Shia LaBeouf si zahraje svého otce

19.03.2018

Hvězda Transformerů si v posledních letech užila spoustu průšvihů, zároveň však opakovaně dokázala, že před kamerou pořád umí. Ať už se podíváte na válečný akčňák Železná srdce, nezávislák American… (více)

Reklama

Reklama