Reklama

Reklama

Tři billboardy kousek za Ebbingem

  • Velká Británie Three Billboards Outside Ebbing, Missouri (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Mildred Haynesové (Frances McDormand) zavraždili dceru. A protože se vyšetřování už několik měsíců bezvýsledně vleče, rozhodne se jednat. U vjezdu do města vylepí na tři billboardy velmi kontroverzní vzkazy adresované váženému šéfovi místní policie (Woody Harrelson). Tímto nezvyklým činem začíná bitva mezi Mildred a zástupci zákona. Když se do věci vloží ještě další policista (Sam Rockwell), nevyzrálý maminčin chlapeček se zálibou v násilí, souboj mezi místním policejním oddělením a osamělou, ukřivděnou a hlavně rozzuřenou bojovnicí se může rozjet na nejvyšší obrátky. (CinemArt)

(více)

Recenze (1 147)

jack_scott 

všechny recenze uživatele

Krásná artová záležitost. Velice propracovaný scénář a výborné herectví všech zúčastněných. Ale škoda pomalejšího začátku a podivného otevřeného konce. Slabších pět hvězdiček. ()

Karlos8 

všechny recenze uživatele

To je konec? Moje závěrečná otázka ihned po skončení. Nestává se často, aby byl konec tak překvapivý a nečekaný, jako v tomto případě. Klobouk dolu. Upřímně jsem se těšil, jak to celé dopadne a ona přišla taková podpásovka. Nutno podotknout, že to byla velmi dobře mířená podpásovka. Ve skutečnosti jsem zprvu čekal jiný posun děje. Nečekal jsem mnoho věcí a to je dobře. Na druhou stranu jsem si nedokázal vytvořit takové pouto, které bych mohl ohodnotit plným počtem. Celkově ovšem panuje spokojenost ale hlavně, co je nejdůležitější, do hlavy se mi vkradla myšlenka, že přeci jen existuje naděje v podobě sebereflexe a spravedlnosti. ()

B3R 

všechny recenze uživatele

Kvůli tomuto filmu jsem po 7 letech oprášil přihlašovací údaje, abych mu mohl dát plný počet a něco pěkného o něm napsat. Dlouho mě film takhle neuchvátil. Atmosférou mi to okamžitě připomnělo seriál Fargo a ten já moc rád. A Frances McDormand? Dokonalý výkon.. Více podobných filmů! ()

Stib.Tereza 

všechny recenze uživatele

Za mě perfektní film. Asi jako většině se mi hned vybavilo Fargo. To seriálové mě naprosto dostalo a s tímhle filmem to mám podobně. Řekla bych, že je to trochu alchymie namixovat ve správných poměrech tolik černého humoru a absurdity, aby to nikoho neuráželo, působilo to „přirozeně“, nebylo to přehnané a nucené. Zrovna u tohoto tématu by určitě nebylo dobré, kdyby se zesměšnilo a sklouzlo do komedie, ale naštěstí se jim to povedlo namíchat naprosto dokonale. Skvělé herecké výkony všech tří – pro Woodyho mám slabost, neznám většího sympaťáka. Nechápu Akademii, tohle je jasná hlavní soška. V porovnání s Shape of Water o několik kategorií jinde. ()

heavy66 

všechny recenze uživatele

Zpočátku jsem měl pocit, že budu na straně Mildred, později mě hrozně štvala svojí zaťatou neústupností, ale Oskara si zaslouží. Dixon je miláček od začátku do konce, Sam Rockwell ty svoje tupouny nehraje, on je žije! Woody Harrelson - no comment, výborný jako vždy, teda mohl ten nejlepší den svýho života doplnit ještě panákem! ()

ejay 

všechny recenze uživatele

Dobrý film. Rockwell i Harrelson nadstandartní, fakt mě dost bavili. Ale s hlavní představitelkou mám problém. Nasranou hraje dobře, ale to vše ostatní ji nevěřim. Škoda. ()

Mikakel 

všechny recenze uživatele

Absolutní spokojenost s filmem,ani vteřina nudy, děj je opravdu od začátku do konce napínavý a plný zvratů...suprove hlášky postav po celý film dělají celý film jeste lepsim a to je opravdu skoro na 5*. Těžko více popisovat,je třeba shlédnout! 4,5* ()

pafka 

všechny recenze uživatele

To je tak, kdyz se to vsechno zacne delat trosku jinak. A razem je z toho pomerne odlisny filmarsky zazitek, ktery se nevejde do zadne pripravene sablony. Tak se ma delat film, po svem, jinak nez ti prede mnou. Pak muze divak videt neco originalniho. Skvele figury hlavni zenska postava a Sam Rockwell. ()

sabo5 

všechny recenze uživatele

Tři billbordy kousek za Ebbingem byl vážně pěkný film a líbil se mi , Woodyho jsem si oblíbil byl to takový klaďas který to bohužel neměl jednoduché a nakonec udělal odvážné rozhodnutí které ovlivnilo jednu z hlavnějších postav. A to Rockwella který se najednou přestal chovat jako úplný blbeček a maminčin mazánek ale začal být více snesitelný a víc jsem si ho oblíbil. Což se nedá říct o hlavní protagonistce kterou jsem víc a víc neměl rád kvůli tomu jak se chovala ke konci filmu. Ale přes to film hodnotím 4 Billboardy. ()

swinevenca 

všechny recenze uživatele

Oscar pro Sama Rockwella za vedlejší mužskou roli? Dejme tomu, moje chyba, že jsem z nouze dal přednost dabingu, protože se špatně věří otočení charakteru na základě posmrtného dopisu citovaného Mahdalem, který mi prostě leta zní jako týpek, co k vám mluví přes zavřený dveře, zatímco na míse valí oči a čeká na spásné žbluňknutí. Oscar pro Frances McDormand za hlavní ženskou roli? Ať do toho korektně nezapojuju vzhled, už jen za chování měla soupeřit v mužské části. Zlatý glóbus za scénář? To jen potvrzuje, že v roce 2017 se moc nedařilo, což se zákonitě promítlo i do produkce péček. ()

JollerCZE 

všechny recenze uživatele

Velice slušná práce Martina McDonagha. Role Mildred sedí Frances McDormandové jako ulitá a i Sam Rockwell, jako labilní strážník a Woody Harelson, v roli šerifa, nezůstávají pozadu. Film nabídne jedinečný zážitek, který je téměř bez chyby od začátku do konce. Skvělá hudba, zápletka i trefné scénky. Svých sedm nominací si naprosto zasloužil. ()

honzic 

všechny recenze uživatele

Solidní filmařina i scénář trochu kazí velmi protažená stopáž s dlouhými nudnými pasážemi. Hodnocení: 65 % ()

petrsponar 

všechny recenze uživatele

Tohle se tvůrcům musí nechat,že dokázali předčit všechna má očekávání,a naprosto mi tímto vyrazili dech.Už dlouho jsem neviděl takhle špičkovou ,,kriminálku,,Je škoda že se takovéhle pecky netočí víc,když to vezmu kolem a kolem neskutečně mě tu bavil Sam Rockwell jeho postava byla tak skvěle napsaná jeho přerod z grázla na fajn týpka byl slušně zajímavý.. ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Tento film je ozaj unikátny. Či názvom, či atmosférou, či samotným príbehom, či samotným chovaním postáv, jednotlivých charakterov, či štýlom režírovania. Hlavne ten príbeh je ozaj silný a herecké výkony brilantné. Vadilo mi akurát pár hluchých scén, ktoré keby neboli, tak by sa jednalo o jeden z najlepších filmov poslednej dekády vo svojom žánri. 80 % ()

peeteno78 

všechny recenze uživatele

Říkal jsem si, že McDormand skvěle zahrála afektovanou, naštvanou a ukřivděnou ženu, které je v obličeji vidět touha po pomstě. Pak jsem jí ale viděl na předávání Oscarů a došlo mi, že je taková i ve skutečnosti. Když přebírala tu cenu, tak se tvářila přesně jako v tom filmu. ()

wocicko odpad!

všechny recenze uživatele

Tenhle film je trapné klišé, je to k smíchu. Hodný a zlý polda, drsná matka, která se pere s exmanželem, napravený zlý polda co vylézá z ohně za zvuků smyčcové hudby a starý (nedobrý) voiceover z dopisu na rozloučenou rozumného šerifa. Já chápu, že v městečku kde se tohle "jako" odehrává jim ke štěstí stačí schématická pohádka, ale v Evropě máme vkus vycvičený kinematografií 60. let a tohle by nám stačit nemělo - stejně jako si před spaním nečteme leporelo. A to, že autor je Iro-Brit a spáchal tohleto je buď kalkul, nebo měknutí mozku. ()

megajalec 

všechny recenze uživatele

Tri billboardy je film, pri ktorom od úvodu viete, že bude výborný. Necháte sa unášať, aj keď v kútiku sa bojíte, že vás niečo sklame. Film si však vždy nájde cestičku, prináša zvraty, po ktorých to už vyzerá, že sa to pokazí, napriek tomu to šlape ďalej. Výborné dialógy, ešte lepšie vykreslená atmosféra, vyhrotené situácie, vybičované emócie (aj keď tento typ filmu neobľubujem). Som ochotný niektoré drobnosti odpustiť (nedokončené dejové linky - šikanovanie, atď), sklamanie prišlo až v samom závere. ()

Aniki 

všechny recenze uživatele

Dost dlouho se "drama" tvářilo jako celkem seriózní film s mnoha zábavnými momenty, ale především s dosti drsně a chytře prezentovanou argumentací v dialozích, což bylo vlastně i velmi dojemné. Bohužel, tak někde od zapálení policejní stanice už to připomínalo spíš nějakou parodii, jakoby bylo motivací autorů, diváka za každou cenu "krmit" bláznivými akcemi, ať to stojí, co to stojí. Nejvíc mi vadilo, jak několik dopisů změnilo charaktery postav o 180 stupňů a to během pár minut, do očí bijící to bylo zvláště u sadistického strážníka, z kterého se stal pouhým mávnutím kouzelného proutku anděl. Za polovinu filmu bych neváhal použít plné hodnocení, takto jen za čtyři. ()

STORM70 

všechny recenze uživatele

No ty vole, to je po dlouhé době film ke kterému nemám vůbec žádné výhrady, jsem nadšen a už se těším až se na něho podívám ještě jednou.. 10/10 ()

Související novinky

Nový film režiséra V Bruggách má obsazení

Nový film režiséra V Bruggách má obsazení

30.10.2021

Režisér a dramaturg Martin McDonagh za svou kariéru natočil doposud jen tři filmy, všechny ale sklidily obří úspěch, pobraly několik prestižních ocenění a samotný tvůrce si díky nim vytvořil pověst… (více)

Co chystá režisér V Bruggách?

Co chystá režisér V Bruggách?

16.06.2021

Britský režisér Martin McDonagh byl díky Třem billboardům kousek za Ebbingem blízko Oscarovi, nakonec si ho ale odnesli pouze Frances McDormand a Sam Rockwell. To ale nic nemění na tom, že jeho… (více)

Startuje BEST FILM FEST

Startuje BEST FILM FEST

11.07.2018

Pražská kina Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádají od 12. do 18. července BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé poloviny roku 2018. Kina v době léta potěší… (více)

Shia LaBeouf si zahraje svého otce

Shia LaBeouf si zahraje svého otce

19.03.2018

Hvězda Transformerů si v posledních letech užila spoustu průšvihů, zároveň však opakovaně dokázala, že před kamerou pořád umí. Ať už se podíváte na válečný akčňák Železná srdce, nezávislák American… (více)

Reklama

Reklama