Reklama

Reklama

Tři billboardy kousek za Ebbingem

  • Velká Británie Three Billboards Outside Ebbing, Missouri (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Mildred Haynesové (Frances McDormand) zavraždili dceru. A protože se vyšetřování už několik měsíců bezvýsledně vleče, rozhodne se jednat. U vjezdu do města vylepí na tři billboardy velmi kontroverzní vzkazy adresované váženému šéfovi místní policie (Woody Harrelson). Tímto nezvyklým činem začíná bitva mezi Mildred a zástupci zákona. Když se do věci vloží ještě další policista (Sam Rockwell), nevyzrálý maminčin chlapeček se zálibou v násilí, souboj mezi místním policejním oddělením a osamělou, ukřivděnou a hlavně rozzuřenou bojovnicí se může rozjet na nejvyšší obrátky. (CinemArt)

(více)

Recenze (1 147)

Matyspa 

všechny recenze uživatele

Velmi promyšlený a propracovaný film. Od začátku se jeví jako drama se sem tam nějakým vtípkem na odlehčení (ne nuceným, všechny jsou naprosto přirozené a vychází ze situace). Jak se však film vyvíjí a my odhalujeme čím dál tím větší hloubku postav, přechází film v plnokrevně filozofický, ve kterém sice jde o příběh, ale postupně, zvlášť ke konci, se do něj vkrádají i důležité, až existenciální myšlenky. Na zoufalství ženy, která přišla o dítě a svůj hněv ventiluje zvláštními způsoby jde vykreslit mnoho. Také je dobré, že je na příběh nahlíženo optikou více postav, která pomáhá lepšímu pochopení. Ve své čiré podstatě mi po konci filmu zůstane v hlavě hlavně ta zásadní myšlenka, kterou každý může chápat jinak, ale přesto je silná a důležitá. Takovéto snímky je nutno točit. Závěrem musím do nebes vychválit výkony hlavní trojice. Harrelson sice nedostal tolik prostoru, ale dominuje ve svých scénách a podává výkon, který přesně pasuje na jeho postavu. Frances MacDormand naprosto věrohodně zahrála zoufalou matku, jednu z běžných, avšak velmi těžkých a málokdy tak dobře uvěřitelných rolí jako v jejím podání, famózní výkon. A Sam Rockwell je prostě Bůh. Věřil jsem mu každé slovo. Hrál přesně to, co se v dané situaci hodilo a jedinkrát ve filmu nevypadl z role. Jeho výkon pro mě film pozvedl ještě výše. Bez herců tohoto kalibru by film byl stále dobrý, oni ho však vynáší mezi skvělé. ()

halberdier 

všechny recenze uživatele

Výborně natočené černohůmorné drama se skvěle napsanými postavami. Ústřední trojice (McDormand, Harrelson a Rockwell) je perfektní a u každé postavy se dá jasně obhájit její motivace a nelze odsoudit její chování. Film navíc obsahuje několik překvapivých zvratů, které udržují napětí až do konce. Vtipný a zároveň smutný film. (9/10) ()

barabara 

všechny recenze uživatele

Zajímavý film,něco zase úplně jiného co se příběhu týče.Moc se mi líbí herecké obsazení,role jsou jako psané hercům na míru.Prolnutých hned několik silných a nelehkých lidských osudů.Chvílemi se to může zdát až příliš co se jednání a reagování některých postav týče,ale mě se to líbilo i přes to. ()

Kushina 

všechny recenze uživatele

Něco to do sebe mělo. Je zajímavé vidět, jak jedna událost odstartuje sérii dalších událostí a stane se spoustu zlých věcí. Film bych chvílemi až depresivní, ale působil surových realistickým dojmem, skoro jako by to bylo točené doopravdy. Příběh končí nadějí na lepší svět, tak to vidím já. Hlavní hrdinka najde svůj klid. 75% ()

necrosrandist 

všechny recenze uživatele

Kecací, ale okouzlující film po všech stránkách. Je úžasný vidět oblíbený herce v něčem co má šťávu, je zatraceně vtipný i smutný, a probudí to ve vás naději v budoucí kinematografii. ()

uhlerado 

všechny recenze uživatele

Chirurgická operácia charakterov a ich obratov. Hra na dramatický dej a súcit s postavami. Téma citlivá, ako povedzme v iných filmoch dnešnej doby. Oscara si film určite zaslúži a dve hlavné postavy tiež. Názov filmu ma odrádzal, ale bola by chyba sa tým riadiť. Skvelý počin roka ()

Brk 

všechny recenze uživatele

Plná palba. Jen ta těžkouvěřitelná Rockwellovo rychloproměna kapičku kazí dojem. Proslov, co měla Frances k “otci” s čajíkem, nechat vytesat do kamene a omlátit všem kudlankám představeným o ty vymytý tykve. ()

serdehelan 

všechny recenze uživatele

To jak McDonagh balancuje medzi komédiu a drámou je úžasné. Človek sa v jednej minúte smeje a už v druhej má v oku slzu smútku. Fantasticky napísané a zahrané postavy, skvelé dialogy, výborný timing hlášok, či strihu a parádny soundtrack. Fantastické. ()

Jaryktichy 

všechny recenze uživatele

Amíci, ti se zase vyřádili !! Žasnul jsem, když jsem toto drama dokoukal. Ani jsem nemohl věřit svým očím na jakou filmovou laskominu se dívám. Prostě nádherně vytvořený originální příběh, který určitě diváky zaujme a každý si na něm najde svoje. V pozadí filmu hrála zajímavá až skoro depresivní hudba, která ve scénách vyvolával takový pocit zvědavosti. ( aspoň já to tak cítil) V celém příběhu se mi nejvíce líbil herec Woody Harrelson který hrál zajímavou roli. A hlavně ten neuzavřený konec mi doslova otevřel hubu. Popravdě jsem předpokládal, že vše se vyřeží úplně jinak. Tři Billboardy musíte vidět za každou cenu. ()

andrewXx 

všechny recenze uživatele

Excelentná Frances McDormand (silná adeptka na Oscara) v pochmúrnej dráme, ktorej nechýba poriadna porcia čierneho humoru, šťavnatý slovník, výborné postavy so vzájomnou chémiou, nepredvídateľný dej a krimi zápletka v sviežom prevedení, opierajúca sa o 3 bilboardy. Vo výsledku naozaj výnimočný počin, ktorý však ku konci skĺzol niekam inam, než by možno mal. Človek by potom všetkom čakal silnejšie vyvŕbenie udalostí, no to bohužiaľ neprišlo. ()

mouzi 

všechny recenze uživatele

Prvni polovina mela slusne tempo, ta druha uz tak skvela nebyla a konec byl trochu podivny. Skoda, mohlo to byt za plnou palbu. 3,5* ()

Pjotrik 

všechny recenze uživatele

Já jsem teda překvapen nakolik konzistentní je hodnocení tohoto filmu:) V průměru čtyři hvězdy. Já mu víc než tři nedám. Dejme tomu, že jde o takové "černokomediální drama". Ono není na škodu zamyslet se nad tím, proč černé komedie často obsahují prostředí a postavy, které tak nějak nehýří pohodou, bezpečím a klidem. V Černé komedie potřebujete takové postavy a prostředí, protože je mnohem uvěřitelnější a přirozenější, když špatné a zvrácené věci a slova říkají gangsteři, mafiáni, vrazi, militantní blázni a jiní pochybní živlové. Takové postavě od začátku věříte, že se chová tímto způsobem a dělá tyhle šílené věci...nu a potom se smějete (většinou). Kdežto v tomto filmu máte agresivní chování a ultra sprostá slova téměř u všech obyvatel "normálního" amerického městečka. A všichni tohle dělají s nějakou pěknou vtipnou hláškou na rtech. V jednu chvíli máte matku a děti u stolu a nevypadají nijak extrémně a šíleně, pak tam vtrhne násilnická osoba, téměr někomu dost ublíží, syn se zachová neuvěřitelně chladnokrevně a zabijácky a zachrání matku. Do scény vstoupí další normální postava, která asi nevidí na dálku, protože její chování je naprosto "normální" a to co vidí, na ni nemá žádný dopad. Jen pronese jakési věty, které celou scénu odlehčí. Nebudu spoilovat konkrétnosti, ale v černé komedii se takové věci musí dít pouze pochybným postavám, kterým věříme, že už něco takového viděli, popř. musí být černá komedie víc komedie než drama my pak nic nebereme vážně. V tomto filmu se ošklivé věci dějí vcelku normálním postavám a oni na to reagují vtipnými sprostými hláškami. Mnoho scén podporuje normálnost "dramatičnost" filmu a další scény všechno bortí. Ve výsledku člověk neví jestli to bylo myšleno jako humor nebo jako šokující věc, nebo vtipný zvrat. V jednu chvíli vidíte jednu postavu jak lituje druhou trpící a je to dojemné a opravdové a normální drama. V další scéně najednou někdo téměř umíra na ulici, všem je to fuk, hraje cool hudba, potenciální vrah si chodí okolo, asi je vtipný a nakonec je jakžtakž potrestán a asi vtipně odchází. Ale k smíchu to rozhodně není. Protože v takovém prostředí jak je představováno a s takovými archetypy lidí jednoduše není úplně přirozené se smát. Jedna postava spáchá sebevraždu, ale způsob jakým je to prezentováno s ohledem na její chování ve filmu je strašně rozpačitý. Jakoby za každou cenu nám musí být ukázáno, že šlo o postavu plnou humoru a nadhledu a filozofie. Působí to jako nejpohodovější sebevražda vůbec. Žádné váhání, dopis na rozločenou napsaný levou zadní, v klídečku, plný vtipu, bezstarostný, ani nepotřebuje moc shrnovat svůj život, natolik je v pohodě. Zase - pokud by to psala nějaká typická postava černých komedií, tak to asi beru, ale tady to nesedí. Mám se smát? Plakat očividně ne. takže asi smát. No už je pozdě. Svou nekonzistentností mě film neustále vytrhává ven z příběhu a pak to nejde prožívat. 65% ()

Související novinky

Nový film režiséra V Bruggách má obsazení

Nový film režiséra V Bruggách má obsazení

30.10.2021

Režisér a dramaturg Martin McDonagh za svou kariéru natočil doposud jen tři filmy, všechny ale sklidily obří úspěch, pobraly několik prestižních ocenění a samotný tvůrce si díky nim vytvořil pověst… (více)

Co chystá režisér V Bruggách?

Co chystá režisér V Bruggách?

16.06.2021

Britský režisér Martin McDonagh byl díky Třem billboardům kousek za Ebbingem blízko Oscarovi, nakonec si ho ale odnesli pouze Frances McDormand a Sam Rockwell. To ale nic nemění na tom, že jeho… (více)

Startuje BEST FILM FEST

Startuje BEST FILM FEST

11.07.2018

Pražská kina Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádají od 12. do 18. července BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé poloviny roku 2018. Kina v době léta potěší… (více)

Shia LaBeouf si zahraje svého otce

Shia LaBeouf si zahraje svého otce

19.03.2018

Hvězda Transformerů si v posledních letech užila spoustu průšvihů, zároveň však opakovaně dokázala, že před kamerou pořád umí. Ať už se podíváte na válečný akčňák Železná srdce, nezávislák American… (více)

Reklama

Reklama