Reklama

Reklama

Tři billboardy kousek za Ebbingem

  • Velká Británie Three Billboards Outside Ebbing, Missouri (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Mildred Haynesové (Frances McDormand) zavraždili dceru. A protože se vyšetřování už několik měsíců bezvýsledně vleče, rozhodne se jednat. U vjezdu do města vylepí na tři billboardy velmi kontroverzní vzkazy adresované váženému šéfovi místní policie (Woody Harrelson). Tímto nezvyklým činem začíná bitva mezi Mildred a zástupci zákona. Když se do věci vloží ještě další policista (Sam Rockwell), nevyzrálý maminčin chlapeček se zálibou v násilí, souboj mezi místním policejním oddělením a osamělou, ukřivděnou a hlavně rozzuřenou bojovnicí se může rozjet na nejvyšší obrátky. (CinemArt)

(více)

Recenze (1 147)

Gregor_Samsa 

všechny recenze uživatele

Silný biják, v němž se děj odehrává nelineárně, nestereotypně, nepředvídavě. Občas vtipný a občas mile politicky nekorektní. Hlavní hrdinka je umanutá až k neuvěření a udělá cokoliv, aby došla poznání pravdy – a to není úplně neuvěřitelná situace, uvědomíme-li si, že stát a jeho složky fungují v naprosté většině případě jen na půl plynu... [85%; 2018-02-10 BioOKO] ()

fafejt001 

všechny recenze uživatele

Divný konec , divný propletený příběh , Woody dost dobrý , policajt - mámin mazánek , včetně jeho matky nesympatičtí od začátku . Na to jak všichni , tedy skoro , o tom mluví jako o jednom z nejlepších filmů roku , pro mne lepší průměr . Asi nějak těm ,, výborným ,, filmům , nerozumím . ()

PunyHumanNo2 

všechny recenze uživatele

Depresivní realismus po americku. Příběh o krátké ruce zákona z malého městečka, které se režisér rozhodl ozvláštnit natolik, že působí jako karikatura zasazená do alternativní reality, kde postavy vlastní mobilní telefon či playstation, ale policejní stanice a reklamní studio zaspaly dobu a nezaregistrovaly existenci počítačů. Utahování si z vypaseného sadistického zubaře či osob trpících nanismem bylo cool tak v minulém tisíciletí, jestli vůbec. Smutkem vyšinutá okopávačka stydkých pysků a zastánkyně totalitního státu (by mě zajímalo, kdo ten odběr vzorků zaplatí) s mluvícími trepkami, která raději nechá kamarádku hnít ve vězení (a ta je s tím překvapivě smířená) a syna utápět v depresích, než aby upustila od svých marných půtek s policejním oddělením. Psycho-policista mlátící očité svědky na potkání (za což není zadržen, nejspíše běžné chování v oněch končinách), který by tak rád byl dobrým policistou, ale neví jak (a komiks mu v tom neporadí), a klišé o cestě za spásou skrze očistný oheň. Hyperaktivní náctiletá veverka vesele randící s násilníkem, jemuž víno řádně přezrálo a zkyslo, která vypadá jako by si odskočila z úplně jiného žánru. Sympatizovat lze snad jen s tatíčkem Harrelsonem, být šerifem v tamních poměrech je na mašli. Na billboardu za Hollywoodem by nejspíš stálo „Slabý pokus o Coeny“ „Perfektní Oskarová návnada“ „Chytíte se na udičku?“ ()

BoKo_CzT 

všechny recenze uživatele

Martin McDonagh je vždy zárukou kvalitnej kinematografie, možno aj vďaka tomu, že filmy netvorí ako na bežiacom páse. A tento čas navyše je možno tou skutočnou výhodou oproti hollywoodskej konkurencii (ak teda pominiem to, že ide o Európana). ()

jackalsc 

všechny recenze uživatele

Hlavní postava obsazena perfektní volbou. Je to originální, ale není to příliš můj šálek kávy. Proto jen čtyři hvězdy. ()

kyrysar 

všechny recenze uživatele

Frances McDormand jako hodně drsná matka hledající spravedlnost pro svojí zavražděnou dceru. A vlastně to o tom vůbec není! Mimojiné Oskarová! Další (a právem) Oskarový Sam Rockwell jako typickej polda, co se snaží bejt za drsňáka, aby ve finále našel v sobě superhdinu. Škoda jen, že díky jeho výkonu vyšel letos Woody Harrelson na prázdno. Snad příště. ()

gu-staff 

všechny recenze uživatele

Hele, todle bylo...jak to napsat....koncert. Pro McDormand a Rockwella. Bylo to jak sledovat Prosta se Sennou, když se neustále předháněli a střídali ve vedení. Scénář je fakt šlupka, a zahraný jak z partesu. Vrcholem jsou asi dopisy vod Wůdyho. Jeden z filmů, co musíte vidět. I kdybyste byli hocijací intelektobuzeranti z katedry filmový terorie, který si leštěj rosničky jen u filmů ze zemí čtvrtýho světa. ()

Chonka 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem se odhodlával a hledal si chvilku na tento film a nelituji. Naprosto skvělý film, ve kterém se prolíná smutek, vtip a naprostý zmar. Dokonalá ukázka toho jak může nepatrný detail změnit životy mnoha lidem a co vše je schopna udělat zraněná duše, aby nalezla spravedlnost a klid. ()

kacer4 

všechny recenze uživatele

Autori to zjavne mysleli dobre, ale pomerne zle to poňali. Neviem sa vždy do role ženy, ktorej zabili dcéru, ale jej konanie považujem väčšinou za minimálne nelogické. Vlastne sa nelogicky chovali všetky tri hlavné postavy. Sherif vyzeral by dosť dobrý chlap. Ale zabiť sa v strede takétoho diania považujem za zbabelosť. Dixon, ktorý hrá úplného debila sa razom mení na hrdinu. Film bol možno len úplne mimo moje schopnosti vnímania postáv. Možno to ale bolo naozaj divné. ()

rEooo 

všechny recenze uživatele

Nebolo to na 3*, nebolo to na 5*, herečka jak vytiahnutá z koša, nápad OK, ale posledných 30 min zbytočných, koniec zle. Na Oskara to určite podľa mňa nestačilo, zahrať bezdačku s mastnými vlasmi vie uhrať každá druha, hold oskarom. ()

kaukola78 

všechny recenze uživatele

Právem oceňovaný film jako jeden z nejlepších minulého roku aneb kam až může dojít pomsta.Skvělé herecké obsazení dávají filmu krutý a neúprosný ráz. ()

Kozlowski8 

všechny recenze uživatele

Mildred Haynesová si pronajme tři billboardy vedle silnice, u které byla brutálně znásilněna a zavražděna její dcera, aby nápisy na nich upozornila na nečinnost místní policie v případu. Tím vyvolala značný rozruch nejen mezi policisty, ale v celém městečku... Skvěle natočený snímek s úžasnou hudbou a s hned několika parádními hereckými výkony. Parádní je i atmosféra malého města v Missouri, obklopeného horami a lesy a scénář, prošpikovaný peprnými dialogy a černým humorem. Skvělý filmový zážitek a oprávněné Oscary, které by slušeli také Woody Harrelsonovi a rozhodně i Martinu McDonaghovi za scénář. 95%. ()

mstychov 

všechny recenze uživatele

Uprimne nevim, co si po shlednuti celeho filmu myslet. Asi jde o vysoce intelektualni film. :-D Celou dobu jsem sedela, ani nedutala a cekala, co prijde. Byly tam drsnejsi sceny, napeti, ale i hodne soucitu a pochopeni. Celkove je film dost zajimavej, ale ten konec? Wtf? Vickrat uz si ho poustet nebudeme. :) ()

Sajmoon 

všechny recenze uživatele

Dvojnásobný vítěz Oscara za hlavní a vedlejší roli a tady nejde jinak než nesouhlasit. Hlavní roli matky, které někdo zavraždil a znásilnil dceru výborně zahrála Frances McDormand a toho Oscara si zasloužila. Drsná matka, která co chvíli nadává, celý film se skoro nezasměje. Ta role mi pro ni prostě přišla jako ušitá. Za vedlejší roli problémový fízl Sam Rockwell, rasistický maminčin mazánek. Film jako celek za mě bezchybný. Ani chvíli jsem se nenudil, jen jsem seděl u TV a rozplýval se. Super drama, u kterého se člověk i zasměje. Myslím, že se nás shodne víc, tento snímek měl vyhrát sošku za Nejlepší film... ()

tomino28 

všechny recenze uživatele

Při sledování Billboardů jsem si uvědomil, jak moc rád mám podobný typ filmů, které vyobrazují americký venkov. Je vidět, že i v současnosti se dají najít bohem zapomenutá místa a že velkoměsto a venkov jsou jako den a noc. Zde konkrétně mě neuvěřitelně bavilo pozorovat jednotlivé postavy a jejich vzájemné interakce a vývoj. Nutno dodat, že celé vypravování je podpořeno vynikajícími hereckými výkony. Nejlepší na to všem byl ale fakt, že i přes značnou vážnost tématu jsem se v několika momentech dokonce nahlas zasmál. Nechápejte mě špatně, komedie to rozhodně není, ale celé je to podáno neuvěřitelně lidsky. Zase po nějaké době jsem měl po zhlédnutí nějakého filmařského díla opravdovou a nefalšovanou radost! ()

LencaN 

všechny recenze uživatele

Jako divačku mě to vtáhlo, zaujalo svou brutalitou a nečekanými reakcemi postav. Tady nikdo nemůže říct, že by jediná role byla plytká. U každé se dozvídáme její vnitřní pohnutky a trápení. Atmosféra byla tak akorát, trochu šedivá, napínavá a uhrančivá. Ale něco tomu u mě k 5* chybělo. Hlavně odsuzuji závěr - jako bych dostala facku namísto rozuzlení. ()

Související novinky

Nový film režiséra V Bruggách má obsazení

Nový film režiséra V Bruggách má obsazení

30.10.2021

Režisér a dramaturg Martin McDonagh za svou kariéru natočil doposud jen tři filmy, všechny ale sklidily obří úspěch, pobraly několik prestižních ocenění a samotný tvůrce si díky nim vytvořil pověst… (více)

Co chystá režisér V Bruggách?

Co chystá režisér V Bruggách?

16.06.2021

Britský režisér Martin McDonagh byl díky Třem billboardům kousek za Ebbingem blízko Oscarovi, nakonec si ho ale odnesli pouze Frances McDormand a Sam Rockwell. To ale nic nemění na tom, že jeho… (více)

Startuje BEST FILM FEST

Startuje BEST FILM FEST

11.07.2018

Pražská kina Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádají od 12. do 18. července BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé poloviny roku 2018. Kina v době léta potěší… (více)

Shia LaBeouf si zahraje svého otce

Shia LaBeouf si zahraje svého otce

19.03.2018

Hvězda Transformerů si v posledních letech užila spoustu průšvihů, zároveň však opakovaně dokázala, že před kamerou pořád umí. Ať už se podíváte na válečný akčňák Železná srdce, nezávislák American… (více)

Reklama

Reklama