Reklama

Reklama

Tři billboardy kousek za Ebbingem

  • Velká Británie Three Billboards Outside Ebbing, Missouri (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Mildred Haynesové (Frances McDormand) zavraždili dceru. A protože se vyšetřování už několik měsíců bezvýsledně vleče, rozhodne se jednat. U vjezdu do města vylepí na tři billboardy velmi kontroverzní vzkazy adresované váženému šéfovi místní policie (Woody Harrelson). Tímto nezvyklým činem začíná bitva mezi Mildred a zástupci zákona. Když se do věci vloží ještě další policista (Sam Rockwell), nevyzrálý maminčin chlapeček se zálibou v násilí, souboj mezi místním policejním oddělením a osamělou, ukřivděnou a hlavně rozzuřenou bojovnicí se může rozjet na nejvyšší obrátky. (CinemArt)

(více)

Recenze (1 146)

Dawe2 

všechny recenze uživatele

Fuckáčů opravdu požehnaně. A myslím, že by to vůbec nebylo nutné. Jinak zajímavý příběh plný zvratů, nuda nepřichází v úvahu. Dal bych 3,5*. ()

imaginer21 

všechny recenze uživatele

Mnozí na konec nadávají, ale mně přišel právě tak dobrý, jaký měl být. Přeci jen pod tou surovou slupkou je to hlavně film o svědomí a odpuštění. A právě to jsem ve vší parádě dostal. Krásné. ()

Desmi 

všechny recenze uživatele

Jsem jednoduchý člověk. Když se dívám na film, oceňuji především příběh. A jsem vážně, ale vážně moc nadšený, pokud mne příběh něčím překvapí. Ještě o kapičku větší zážitek ve mě vzbudí film, který má nejen překvapivý příběh, ale i logický vývoj. Film, který nestaví překvapivé prvky na nevybudovaných a nelogických vazbách. Jako se to děje třeba tady U třech billboardů. Sledovat příběh, jehož začátek ani konec fakticky neexistují, resp. sledovat pouze stať příběhu, ve mne tudíž vyvolává pouze pocit neúplnosti a zklamání. A je mi celkem u prdele, jak dobré herci podávají výkony, jak kvalitně natočené a zrežírované to je atd... Za mě nejpřeceňovanější film roku. ()

HellsAngel 

všechny recenze uživatele

Rozhodne najlepší počin skvelého Martina McDonagha, vďaka ktorému zo seba konečne striasol nálepku "európskeho Tarantina". A treba dodať, že zaslúžene. So všetkými pre neho typickými prvkami to totiž narába s omnoho väčším citom a prehľadom ako v jeho predošlých filmoch. Zaujať sa mu darí už samotným námetom, pričom komunita amerického malomesta ponúka skutočne širokú paletu ľudských charakterov, ktoré sa po vtiahnutí do víru udalostí začnú krásne vyfarbovať. Sledovať ich osudy je skutočne na nezaplatenie - dokážu totiž diváka nielen rozosmiať, ale aj rozplakať, šokujú a zároveň nechajú vydýchnuť, znechutia sa vám a následne sa úprimne otvoria. Taký je jednoducho život a Tri billboardy kúsok za Ebbingom ho mapujú znamenite. Nechápem, ako som mohol so zhliadnutím otáľať viac ako rok. ()

brasek odpad!

všechny recenze uživatele

Film je obyčajný hnoj! V príbehu si hlavná hrdinka kopne do všetkého čo sa prieči hnusným liberálnym chúťkam Hollywoodu. A vy idete tomu tlieskať?! ()

Syndrom 

všechny recenze uživatele

"Láska dodává klid k přemýšlení detektive." je určitě geniální věta, ale jinak pouze čtyřhvězdičkový film nadaného dramatika se psaním schopným přeskakovat zjevné kroky a jednotnýma postavama vzhledem k prostředí. Dobrá práce nic víc. V Bruggách byla mnohem propracovanější mašina. ()

veverysiak 

všechny recenze uživatele

Takto si predstavujem neakčný film, ktorý vstrebem na jedno nadýchnutie, má to všetko, čo má mať, usporiadané je to tak, ako má byť a ide z toho zo všetkých strán reálny život, takže 90%. ()

Pan.Antonin 

všechny recenze uživatele

Tři billboardy si ode mě zasloužily tři hvězdy. Nicméně to, že mé hodnocení není vyšší, nepřičítám nízkému počtu billboardů, ale nezvládnutému závěru. ()

jpacuta 

všechny recenze uživatele

Skvělý scénář, skvěle zahráno, skvěle zrežírováno. Za mě hodně silné výrazivo, ale film tím dostává vážnost a brutalita to jenom podtrhuje. Herecký koncert všech hlavních postav. ()

Brenda.Ch 

všechny recenze uživatele

"Buď na ní hodný, Charlie" - pro mě nejsilnější scéna filmu - když Mildred toto říká svému muži o jeho mladé milence. Film má mnoho rovin a každý si tam najde to své. O tom, že zdaleka nejsme "svéprávné" bytosti, že náš názor, život, naše činy a myšlenky ovládá naše prostředí a lidé kolem, o tom není pochyb. Dobře míněná rada "buď na ní hodný, Charlie", které jakoby chyběl závěr "protože dopadne jako já", je podle mně gro celého filmu. Celého geniálního, zatraceně dobrého, herecky excelentního a skvělými dialogy přímo nabušeného filmu. O námětu ani nemluvě. Máločemu dávám pět hvězd, toto dílo si to zaslouží. ()

daleba 

všechny recenze uživatele

V půlce jsem si byl jistej, že to bude jasnej plnej počet, ale (jak už tady někdo psal) ke konci se to úplně rozpadlo. Což je strašná škoda, protože jinak to mohl být jeden z nejlepších kousků, co jsem za život viděl... Podle mě stačilo udělat klasickej komerční konec s dopadením vraha a bylo to tam! Tomuhle konci jsem prostě nevěřil a byla tam na mě i spousta nelogickýho jednání postav, který se najednou začaly chovat úplně jinak... Škoda! ()

Lendak 

všechny recenze uživatele

Reálne nevidím nič, kvôli čomu by toto malo byť nejak uznávané. Okrem hercov a Rockwellovej postavy tu nevidím nič zaujímavé alebo aspoň zapamätateľné. Nevie, že či to má byť komédia, či dráma, či triler alebo krimi. Hudba a hlavne Rocwellova postava to síce aspoň tak vyzdvihujú, ale to neje dôvod, prečo by som mal kvôli tomu obetovať dve hodiny svojho úbohého života. A ani mi to nepripadá nejak artovo. Hlavne ten koniec. Proste ustrihnúť koniec filmu a celé to kvôli tomu nepôsobí nejak zaslúžene, na čo som musel celý ten film čakať. Škoda. Vôbec neviem, skade sa zobral ten hype. ()

BrMikes 

všechny recenze uživatele

Tento film za mě nejlépe dokáže popsat slovo neuvěřitelné. Je na něm totiž neuvěřitelná hromada věcí. Třeba jaká spousta příběhových i emocionálních vrcholů se vejde do filmu, který nemá ani dvě hodiny. Nebo jak z každé jedné scény dýchá atmosféra amerického zapadákova, kde každý ví všechno o každém. Je neuvěřitelné jak McDonagh s Rockwellem dokázali vykreslit postavu Dixona tak, že divák se dokáže ponořit do jeho cesty a měnit svůj pohled na něj tak, jak on mění svůj pohled na svět. Ale neuvěřitelné je vykreslení všech postav, v čele se samotnou Mildred (neuvěřitelné zahranou Frances McDormand), s jejíž motivací sice člověk celou dobu plně soucítí a její chování chápe, zároveň ale vidí, jak toxická vůči svému okolí celou dobu je a tím dokáže chápat i jednání většiny ostatních charakterů. Pro mě osobně je pak neuvěřitelné i to, jak banálně až lhostejně dokáže Woody Harrelson sdělit pro jeho postavu zcela zásadní a pro většinu lidí těžce uchopitelné oznámení. Je neuvěřitelné jak naprosto logicky a téměř přirozeně dokáže Martin McDonagh  (i když u něj už je to asi normální) zapojit do svého příběhu téměř přehnané násilí, které i přes možná až nezdravou realističnost zůstává divácky atraktivní. Neuvěřitelná je i kvalita celkového technického zpracování filmu a ruku v ruce s tím jde, jak neuvěřitelné je, jak malý úspěch za film sklidil kameraman Ben Davis, jehož práce je pro snímek zcela zásadní. Suma sumárum neuvěřitelný zážitek. ()

PTuranyi 

všechny recenze uživatele

Skvelý príbeh z amerického malomesta, obsadený zaujímavými figúrami. V centre príbehu je vnútorný vývoj ženy zasiahnutej smrťou dcéry. Film nemá katarzný koniec. ()

Karbos 

všechny recenze uživatele

Rozhodně nejlépe natočený film o ničem, který jsem kdy viděl. Nemá to začátek a ani konec, za dvě hodiny se vůbec nic nevyřeší, pointa vyzní do ztracena a čas prostě tak nějak plyne. Ovšem i přesto, že jsem si na konci filmu přišel tak trochu mentálně znásilněný, prostě mě to bavilo. Postavy, herecké výkony, dialogy, všechno na špici. Znova si to ale asi nepustím. ()

F2003F 

všechny recenze uživatele

Veľmi tesné od plného. Tri billboardy sú veľmi špecificky zvláštnym filmovým dielom snažiacim sa navonok emočne zapôsobiť, pritom vnútorne nesúce zaujímavo podané x-krát videné posolstvo o ničivej (ne)spravodlivosti a predsudkoch. Od piatej ho pre mňa delí prevyšujúce množstvo únosnej miery nehodiacich sa postáv a ich rušivého prvku v príbehu (otec, liliput) nevhodne vnikajúceho do budovanej atmosféry a otáznosť či daná zábavnosť niektorých momentov bola zámerom, pretože taktiež do deja nezapadala. Rockwell big up ()

vzdyo111 

všechny recenze uživatele

Na McDonaghových filmech mám nejraději, že se nebojí veplout do hnusu, trapnosti, násilí a absurdity v srdci světa a přesto tak nějak uzavřít s tím, že v něm zbývá spousta prostoru pro lásku, ba co víc, že láska existuje se vším tím "zlem" v jakési harmonii. Což je vlastně tak trochu zvrácená idea, ale má překvapivě silný terapeutický účinek. ()

Související novinky

Nový film režiséra V Bruggách má obsazení

Nový film režiséra V Bruggách má obsazení

30.10.2021

Režisér a dramaturg Martin McDonagh za svou kariéru natočil doposud jen tři filmy, všechny ale sklidily obří úspěch, pobraly několik prestižních ocenění a samotný tvůrce si díky nim vytvořil pověst… (více)

Co chystá režisér V Bruggách?

Co chystá režisér V Bruggách?

16.06.2021

Britský režisér Martin McDonagh byl díky Třem billboardům kousek za Ebbingem blízko Oscarovi, nakonec si ho ale odnesli pouze Frances McDormand a Sam Rockwell. To ale nic nemění na tom, že jeho… (více)

Startuje BEST FILM FEST

Startuje BEST FILM FEST

11.07.2018

Pražská kina Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádají od 12. do 18. července BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé poloviny roku 2018. Kina v době léta potěší… (více)

Shia LaBeouf si zahraje svého otce

Shia LaBeouf si zahraje svého otce

19.03.2018

Hvězda Transformerů si v posledních letech užila spoustu průšvihů, zároveň však opakovaně dokázala, že před kamerou pořád umí. Ať už se podíváte na válečný akčňák Železná srdce, nezávislák American… (více)

Reklama

Reklama