Reklama

Reklama

Tři billboardy kousek za Ebbingem

  • Velká Británie Three Billboards Outside Ebbing, Missouri (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Mildred Haynesové (Frances McDormand) zavraždili dceru. A protože se vyšetřování už několik měsíců bezvýsledně vleče, rozhodne se jednat. U vjezdu do města vylepí na tři billboardy velmi kontroverzní vzkazy adresované váženému šéfovi místní policie (Woody Harrelson). Tímto nezvyklým činem začíná bitva mezi Mildred a zástupci zákona. Když se do věci vloží ještě další policista (Sam Rockwell), nevyzrálý maminčin chlapeček se zálibou v násilí, souboj mezi místním policejním oddělením a osamělou, ukřivděnou a hlavně rozzuřenou bojovnicí se může rozjet na nejvyšší obrátky. (CinemArt)

(více)

Recenze (1 146)

SkeeveTulp 

všechny recenze uživatele

Frances McDormand a Woody Harleson by utáhli asi jakýkoliv film. Když vezmou do party hloupoučkého Sama Rockwella, a do ruky scénář McDonagha, není o čem přemýšlet. Vlastně je. A hodně. Bohužel McDonagh je výborný scénárista, ale velmi průměrný režisér, takže jako divadelní hra by to určitě fungovalo mnohem lépe. Ale i tak jsou to plnotučné čtyři hvězdičky. ()

slovan.mma 

všechny recenze uživatele

Dalsi film kde som nejak nenastupil do hypetrain. Hodnotenia super, komentare oslavne.Stiahol som, videl som a nepochopil som ten hype ani trochu. Clovek cakal nieco ako Fargo a dostal dietnu salamu plnu soje a pomletych koziek. Lepsie ako teleshopping, ale tie onanie o tom, ze je to skvele ala Fargo su tak absolutne mimo ako Zemanove glosy po flaske Becherovky. Pre niekoho film roka a pre mna vdaka vasim dementne napichanym komentarom sklamanie roka. ()

Erizu 

všechny recenze uživatele

Only in fucking Missouri, man. Tak něco takového jsem si říkala po většinu filmu. Celkově je snímek Tři billboardy kousek za Ebbingem velice příjemné překvapení takhle začátkem roku. Pravda, žánrově trochu těžko zařaditelný: Je to krimi? Asi, ale netradiční. - Je to komedie? Nepřišlo mi, že se tento výraz hodí k zvolenému tématu, ale místy se smál celý sál. - Je to drama? Určitě, ale který film v téhle době není drama? - Je to film o pomstě? Je to film o odpuštění nebo toleranci nebo o tom, že není dobré se příliš zabývat minulostí? Přiznám se, čekala jsem film o kickass matce Frances McDormand, která se vydá hledat vraha své dcery a udělat mu něco nepěkného. A místo toho jsem dostala kvalitně zpracované character drama, a to rovnou o třech postavách. McDormand a Harrelson podali výtečný výkon, přesně dle mých očekávání, ale v paměti mi asi nejvíce utkví Sam Rockwell - maloměstský "pitomec", který však poslouchá klasickou hudbu. Bylo také fajn vidět Željka Ivanka, kterého znám jako "take-no-shit-from-nobody" chlapa z Madame Secretary, ve vyloženě komické roli. Jinak co jsem sem tam koukla na titulky, tak mi přišly trochu podivné. Příklad (teď budu parafrázovat, sorry): "What you looking at?" přeloženo jako "Ty drž hubu." Za mě 90 % ()

bigmatko 

všechny recenze uživatele

film bez konkrétnych kladných a záporných postáv, kde si divák vyberie kto je v práve a kto nie. Každý tam má s každým nejaký problém a na pozadí rodinnej tragédie sa odohrávajú osobné súboje malého mestečka. Zopár prekvapivých momentov stojí za to a napriek tomu, že sa tam vlastne ani nič prelomového neudeje tak je to pomerne výnimočný film o ľudskom osude. Je tam vtip dráma aj kriminálne napätie. ()

ostre_pero 

všechny recenze uživatele

Pre mňa najlepší americký film tohto roka. Teda, prekonávať sa bude ťažko. McDormand, Harrelson a Rockwell v najlepšej forme. ()

adako 

všechny recenze uživatele

Akokoľvek zvláštny je začiatočný bod filmu, gro zápletky aj filmu tvoria perfektné postavy. Žiadni filmoví polobohovia, všetko sú to komplexné, komplikované, uveriteľné ľudské bytosti (všetky ich povahové črty by som vedel nájsť medzi ľuďmi čo poznám). A dej sa plynulo odvíja práve od týchto postáv. Plus si k tomu pridajte množstvo inteligentného čierneho humoru. Výsledok možno niekomu pripomína Tarantina, v skutočnosti sú ale ich prístupy diametrálne odlišné. Zatiaľ čo u Tarantina sa perfektne vyladené karikatúry skutočných ľudí ocitnú v šialenej postupnosti zvratov na ktoré logicky reagujú, McDonagh má skutočných ľudí ktorí si logicky tvoria svoje vlastné šialené zvraty. Pre mňa osobne, z filmov ktoré nedosiahli absolútnu dokonalosť, sa tento dostal veľmi blízko. ()

weca 

všechny recenze uživatele

Myslel jsem, že už asi nikdy neuvidím film, který si mě naprosto získá. Jak rád jsem se mýlil. Naprosto mi to sedlo, atmosféra opravdu parádní, herecké výkony taktéž. Za poslední dobu nejlepší film, co jsem viděl. Suverénně. ()

WilliamWalla 

všechny recenze uživatele

Film pôsobil celkom nenápadne, no nakoniec je z neho niečo naozaj veľké. Vo filme sa skrýva obrovské posolstvo a mám pocit, že McDonagh mi chcel niečo týmto snímkom zdeliť. Okrem ohromnému emočnému koncertu sme sa dočkali aj toho hereckého. Ústredné postavy, ktoré stvárňujú Sam Rockwell a Frances McDormand vytiahli zo sebe to najlepšie a podali skvelé výkony. Hlavne by som vyzdvihol Rockwella. Zo začiatku ho nenávidíte, hnusí sa vám, no nakoniec sa stane vašou obľúbenou postavou. Držím palce na udeľovaní cien - mám pocit, že si to rozdá s Wind River o najlepší film roka. ()

Sombreri 

všechny recenze uživatele

Začnu pozvolna, hudba mi sedla jako prdel na hrnec. Prostředí filmu, kamera, střih - vše pecka. To, že Sam a Woody jsou moji oblíbenci se mi znova potvrdilo. Role šitá na míru a mám pocit, že si ji užívali. Frances jsem dlouho neviděl, což nevadí a klobouček. Film si na nic nehraje, žádný happy end ani očekávaná odplata nepřichází. Ale veškeré osudy se tak krásně proplétají, že je radost pohledět. Velmi podobný pocit jsem měl u McDonaghových Brugg. Pocit filmu, který přesně ví co chce říct a stejně tak mlčí, když je potřeba. Krása. ()

teckax 

všechny recenze uživatele

Za velmi krátkou dobu a úplně náhodou je to třetí McDanoghův snímek, který jsem viděla... rozhodně ten nejlepší. Má to v sobě všechno, fakt silný životní příběh, jehož součástí být si ani nemůžu a nechci představit, okořeněný vtipnými momenty, buranská jižanská Missouri, FANTASTICKÉ herecké výkony. Tohle se povedlo a dost hluboko se mi zarylo do hlavy, tolik bolesti a přitom mi nebylo blbý se nahlas zasmát... a jo, právě mi došlo, že je to na 5*, co jiného taky? ()

revere 

všechny recenze uživatele

Pokud máte rádi příběhy, kde je jasné, kdo je dobrý a kdo zlý, kdo je slušný a kdo darebák, kdo je statečný a kdo zbabělý, kdo je na straně práva a kdo naopak, kdo je oběť a kdo zločinec ... tak na tenhle film nekoukejte. Jinak vřele doporučuji. Thriller je to temný, ale rozhodně ne černobílý. ()

Razz 

všechny recenze uživatele

Film o ovládnutí hnevu a osudu. Všadeprítomný hnev mení osudy ľudí i dej príbehu, v ktorom neexistujú dobré a zlé postavy, sú v ňom len ozajstní a zväčša uveriteľní ľudia. Sam Rockwell horúci kandidát na cenu akadémie, sympatie o mňa získal aj Woody Harrelson. Mám rád filmy, ktoré kombinujú hlbšiu tému, ale pritom nejdú do extrémne dumavej artovej podoby.. Aj preto nakoniec po váhaní dávam plný počet, aj keď štyri hviezdy by boli možno spravodlivejšie. ()

Slepejsek 

všechny recenze uživatele

Velmi dobře namíchaný koktejl smíchu a slzí, jehož postavy stojí oběma nohama pevně na zemi. Autoři se s tím prostě nemažou, stejně jako se s námi nemaže život. Prostě jde a kdo chvíli stál, už hází moudra opodál. Frances McDormand je skoro kožená tvář, ale přesto přesně víte, co jí táhne hlavou. Svěže překvapující muzika. PS: doporučil bych jako povinnou četbu politikům: Jednodušší, než vyřešit problém, je zlikvidovat toho, kdo ho připomíná. Anebo není? ()

Capri2016 

všechny recenze uživatele

Takto to vyzerá keď sa spojí výborný scenár, pevná režisérska ruka a výborné herecké výkony v hlavných ale aj vo vedľajších roliach. Skvelý scenár mi pripomenul najlepšie Tarantinove "twists", čiže prekvapivé zmeny deja a ponúkal hlavne silný príbeh, skvelé dialógy, smútok, paródiu, ale akciu. A hlavne to bol herecký koncert 3 hlavných hviezd - Frances, Woodyho a Sama, ktorí boli všetci traja zaslúžene nominovaní na Oskara. Frances McDormand je výborná v každej roli, ktorú som videla od Fargo. Nie je klasickou Holywood star, ale v každom filme star určite je a pre mňa je vždy zárukou, že film v ktorom hrá sa oplatí vidieť. Proste výborný "Oskarový kandidát" a za mňa 90%. Jednoducho také skvelé filmové "pošušňáničko", ktoré si človek užije nie až tak často... Tlieskam! P.S. Plus sa mi páčila podmazová hudba... ()

foils 

všechny recenze uživatele

Ač by se podle synopse mohlo zdát, že půjde o americký nezávislý počin, Tři billboardy ve skutečnosti představují major produkt, takže se připravte na pár scén, jejichž funkcí je především snaha vás dojmout a třeba i vydojit nějakou tu slzu. Three Billboards Outside Ebbing, Missouri rozhodně nejsou nudným filmem - párkrát se rozhodně zasmějete - a zčásti se mu i daří nepodléhat některým klišé, jak žánrovým, tak - řekněme - společenským. Vyprávění má spád, i když pár scén mělo zůstat ve střižně. S čím však mám problém, je celkové poselství a vyznění filmu. Snímek začíná jako lehká exploatace (např. dost pochybuju, že takto brutální případ by v reálném světě skutečně vyšetřovalo osazenstvo místní policejní stanice) neschopnosti policistů, jimž se hlavní hrdinka rozhodne postavit. Vehemence odvetných akcí z jedné i druhé strany roste a s ní i brutalita. Za tu není nikdo ve filmu hnán k zodpovědnosti, místo toho jsou násilníci trestáni zatčením kamarádky a popáleninami. Příběh nás postupně vede k poznání, že neschopní policajti nakonec nejsou o nic horší než ti, kteří se snaží pomstít oběť. Jinými slovy, tvůrci věří, že zobrazení průvodních jevů dnešní doby (všeobecně rozšířená neschopnost, nevzdělanost, nedostatek motivace udělat dobře svou práci) může mít větší sílu než do filmu zakomponovat aspoň jednu postavu, která dělá, co by měla (lepiče billboardů nepočítám). Autoři by na to možná namítli, že jejich cílem bylo odradit lidi, které nějaká tragédie v rodině potkala, od podobně zoufalých činů, jakých se dopouští Mildred Haynes, obávám se však, že se najdou tací, pro které film bude v tomto směru spíš inspirací. ()

karmvill 

všechny recenze uživatele

Úžasně zahráno, skvěle natočeno, navíc díky hudbě jsem emoce opravdu cítil přesně jak film chtěl, stairický humor je opravdu americký, ale pobavil. Jediná scéna která mne trochu zkazila požitek z filmu byla CGI srna která byla opravdu nepřirozená a podle mě by se film bez tohoto aspektu obešel bez sebemenší potíže. 85% ()

Jarda68 

všechny recenze uživatele

Třetí film Martina Mcdonagha je jeho nejlepším. Konečně správně nadávkoval směs dialogů,brutálního násilí a drsného humoru.Navíc přidal i pár smutnějších scén,které v takto pomalém filmu vyniknou daleko lépe.Herecky jednoznačně vévodí Frances McDormand,které zdatně sekundují Woody Harrelson,Sam Rockwell a Peter Dinklage.Skvělých 90% ()

Související novinky

Nový film režiséra V Bruggách má obsazení

Nový film režiséra V Bruggách má obsazení

30.10.2021

Režisér a dramaturg Martin McDonagh za svou kariéru natočil doposud jen tři filmy, všechny ale sklidily obří úspěch, pobraly několik prestižních ocenění a samotný tvůrce si díky nim vytvořil pověst… (více)

Co chystá režisér V Bruggách?

Co chystá režisér V Bruggách?

16.06.2021

Britský režisér Martin McDonagh byl díky Třem billboardům kousek za Ebbingem blízko Oscarovi, nakonec si ho ale odnesli pouze Frances McDormand a Sam Rockwell. To ale nic nemění na tom, že jeho… (více)

Startuje BEST FILM FEST

Startuje BEST FILM FEST

11.07.2018

Pražská kina Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádají od 12. do 18. července BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé poloviny roku 2018. Kina v době léta potěší… (více)

Shia LaBeouf si zahraje svého otce

Shia LaBeouf si zahraje svého otce

19.03.2018

Hvězda Transformerů si v posledních letech užila spoustu průšvihů, zároveň však opakovaně dokázala, že před kamerou pořád umí. Ať už se podíváte na válečný akčňák Železná srdce, nezávislák American… (více)

Reklama

Reklama