Reklama

Reklama

Tři billboardy kousek za Ebbingem

  • Velká Británie Three Billboards Outside Ebbing, Missouri (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Mildred Haynesové (Frances McDormand) zavraždili dceru. A protože se vyšetřování už několik měsíců bezvýsledně vleče, rozhodne se jednat. U vjezdu do města vylepí na tři billboardy velmi kontroverzní vzkazy adresované váženému šéfovi místní policie (Woody Harrelson). Tímto nezvyklým činem začíná bitva mezi Mildred a zástupci zákona. Když se do věci vloží ještě další policista (Sam Rockwell), nevyzrálý maminčin chlapeček se zálibou v násilí, souboj mezi místním policejním oddělením a osamělou, ukřivděnou a hlavně rozzuřenou bojovnicí se může rozjet na nejvyšší obrátky. (CinemArt)

(více)

Recenze (1 147)

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Americký indie film ve ačkovém balení. A dokonce bych řekla s drobnou inspirací evropských art filmů, kde na začátku filmu začnete sledovat příběh hrdiny v určitém bodě jeho života a za dvě hodiny ho opustíte. Tři billboardy nemají silnou katarzi, ale o to jsou reálnější a silnější. Hlavní hrdinka na začátku filmu bojuje s rodinnou tragédií a na konci je jen o trochu více smířená se životem. Frances McDormand, Sam Rockwell a Woody Harrelson tu podávají naprosto parádní výkony. Jejich postavy mají zásadní charakterové vady, ale přesto v divákovi dokáží vyvolat silné emoce. McDonagh exceluje v dramatu a drobných nuancích ve vztazích hrdinů - a to je radost sledovat. Třeba scénu, kdy se McDormandová a Harrelson hádají a (!spoiler!) šerif najednou dostane krvavý záchvat kašle. Dejte jim všechny herecké ceny, které jsou na trhu. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ale no tak, vážne tak málo plných počtov? Nepredvídateľné v každej scéne a v každej ďalšej minúte. A tie prekvapenia sú vždy lahôdkové. Vrátane posledných viet. Niekedy vás z nich zamrazí, inokedy vypuknete smiechom. Pre mňa jednoznačne vrchol McDonaghovej kariéry, v Brugách ani so psychopatmi som sa necítil ani zďaleka tak komfortne nekomfortne ako v tejto americkej prdeli s troma billboardami, jednou policajnou stanicou, jednou nemocnicou a zopár obchodíkmi so zbytočnosťami. Kde inde je lepšie rozpútať takéto scenáristicko-režijné orgie? ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Závidím všem divákům, kteří se na tento snímek teprve chystají podívat. Úžasné, bravurní, geniální, dechberoucí, skvělé a ještě jednou úžasné. Takhle nějak vypadá film, když se dělá dobře. Pokud zde neskončí 4 a více těch nejcennějších zlatých sošek, tak nemám filmový vkus buďto já, nebo vážení páni akademici. A všichni víme, že já vkus mám. Opravdu mě to dostalo. Režisér mi na začátku nasadil na krk vodítko a poté si mě dvě hodiny vodil přesně tam, kde mě chtěl mít. Martin McDonagh zde předvedl, že má dokonale nastudované lidské emoce a pomocí tohoto nesmírně citlivého příběhu emoce diváků ovládal jako zkušený hypnotizér. Možná to není na první pohled úplně znatelné, ale za tímto snímkem stojí obrovské množství práce. Nikdo na světě nevysype tak důmyslný příběh z rukávu. Fascinovalo mě, že se autor nedržel nějaké zaběhlé šablony, ale vytvořil něco svého. Mnohokrát během stopáže připravil moment, který mě překvapil a posunul děj správným směrem kupředu. Ani na půl sekundy jsem se nestihl nudit. Naprosto strhující tempo a promakaný příběh o události, která se zásadním způsobem promítla do osudů lidí malého městečka. Nádherná konfrontace pohledů na událost, kde má divák pochopení pro všechny zúčastněné strany zároveň. Divácký zážitek ještě více umocňují božské herecké výkony asi 6 nejdůležitějších postav. Pozadu nezůstává ani skvělá hudba. Tvůrcům se zkrátka podařilo vytvořit diamant, který je vybroušený po všech stranách. Lepší snímek bych nevytvořil ani já sám. ()

leila22 

všechny recenze uživatele

Tri billboardy kúsok za Ebbingom rozprávajú príbeh ženy, v ktorej sa po určitých udalostiach vytvorila sila nútiaca ju bojovať za akúkoľvek cenu. Ak už však bojujete pridlho a nič sa nemení, niekedy je lepšie vzdať sa a nechať to tak. Aj keby to mala byť tá najťažšia vec, akú v živote musíte spraviť. Pretože to je jediné riešenie, ktoré vám umožní žiť ďalej. Nie len prežívať, žiť. Podrobnejšie tu. ()

boshke 

všechny recenze uživatele

Martin McDonagh sice natočí jeden film za čtyři roky, ale vždycky to stojí za to, takže si připisuje třetí pětihvězdičkový zářez. Tragický příběh protkaný takovým množstvím humoru, že vám to ve finále ani jako taková trága nepřijde. Měl bych si zopáknout Bruggy a Psychopaty... 100% ()

MikeCool 

všechny recenze uživatele

Wow, tohle se panu McDonaghovi vážně povedlo. Strhující mrazivé drama ze života, s líbivou dávkou černého humoru. Frances McDormand předvedla oscarový výkon! ___ (Bio Centrál, Hradec Králové) ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Ani nevím, jestli bych se k tomuto filmu dostal, kdyby nebyl tak často doporučovaný. Martin McDonagh mě už Bruggama přesvědčil, že umí točit, takže to byla už jen otázka zvědavosti. Děj asi nemá cenu příliš rozebírat, i když obsahuje pár zajímavých zvratů. Tenhle film je hlavně o hercích. Frances McDormand role zoufalé matky neskutečně sedla. Woody Harrelson byl jako policejní náčelník taky super, přesto že neměl tolik prostoru. Nejvíc mě asi zaujala postava rasistického policisty v podání Sama Rockwella. Tahle role je totiž skvěle zahraná a její charakter prošel během filmu neskutečnou změnou. Ani přes pár dobrých hlášek bych to za komedii neoznačil. Prostě skvělá práce s postavami. I Peter Dinklage tu měl dobrou drobnou roli. Třeba nás McDonagh ještě někdy překvapí. "Běž radši mlátit černé!" ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Solidní drama s tradičně přesvědčivou Frances, které však v závěru kulhá na obě nohy. Nevím proč je zde žánr krimi a vůbec druhá část filmu mi přišla dost přitažená za vlasy. Možná to byl záměr, který já starý, nepozorný divák zase neprokouk, každopádně těch 87 procent mi připadá jako hodně nepovedený, aprílový žert. ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Fantastické. Divná směska In Bruges a Manchester by the Sea, která funguje jen díky McDonaghově umu. Není to film, co vás kompletně odrovná nějakou scénou, protože diváka odrovnává systematicky celé dvě hodiny. Ono je těžké Three Billboards nějak jednoduše vystihnout. Je to politicky nekorektní, plné černého humoru, tragicky smutné, absurdní. Je mi jasné, že jsem právě popsala klasickou chemickou formuli pro každý McDonaghův film. Výkony Sama Rockwella and Frances McDormand tuhle absurdnost výborně ukotvují v realitě. Dost možná je to Rockwellův nejlepší výkon... naprosto úžasná role. McDormand je legenda indie a teď se jí konečně dostává náležitých ovací. Můj letošní favorit na Oscara, protože byste stěží našli film, který se oscarovému standardu více vzdaluje. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Som rád, keď mi HBO vráti časť poplatkov vo forme filmov, na ktoré som sa tak dlho chystal ísť do kina, až som tam nedošiel. Film je to bezosporu mimoriadny, či už z hľadiska scenáristického, režijného, hereckého ako aj ďalších. Výsledkom je guľáš, ktorý sám pre seba nazvem ambivalentný guľáš. Pestrosť dejových zápletiek mu dodáva lahodnú chuť, malý záujem o vierohodnosť konania postáv a snaha o politicky korektné zastúpenie všetkých rás a deviácií pridáva pachuť v pozadí. Nepochybne je to film, ktorý má schopnosť zaujať, prekvapiť a byť úspešný. Možno je to film, ktorý časom filmoví historici zaradia do nejakej skupiny, vlny a primerane ju nazvú. Zatiaľ sa mi pre filmy tohto typu najviac páči charakteristika "Skvostne nakrútené nič." Je pravdou, že pripomína Fargo, okrem iného aj tým, že som obom filmom dal po štyri hviezdičky. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"Three Billboards Outside Ebbing, Missouri", alebo najkreatívnejší názov filmu od čias českých komédií zo 70-tych rokov. Neviem popravde, kde začať. Skúsme si teda povedať niečo o obsadení vo filme, ktoré je podľa mňa absolútne vynikajúce. Doslova by sme mohli povedať, že našli najlepších možných hercov do týchto rolí, aby to odprezentovali. Frances McDormand ako rozzúrená matka zavraždenej dievčiny je skvelá, Woody Harrelson ako šéf polície je excelentná voľba, Sam Rockwell je vynikajúci, John Hawkes, Abbie Cornis, Peter Dinklage, mohol by som pokračovať. Veľmi dobrá voľba do týchto rolí a všetci sú s postavami skvele stotožnení. Hudba vo filme je vynikajúca a v momentkách absolútne skvele vytvára atmosféru. Prvá hodinka filmu možno pôsobí trošku rozvláčne a skôr pomaličky odhaľuje karty, ktorými sa rozhodne film hrať, no v druhej polke nielenže karty dobre použije, ale vytiahne ešte niekoľko es z rukávu. Momentky, ktoré absolútne nebudeme očakávať, no súčasne sa do toho skvele zapracujú. A nemôžem vám povedať aké, pretože by to boli veľké spoilery. Film je podľa mňa vynikajúca sonda do ľudskej duše a kam nás jednotlivé emócie môžu dohnať. A ako sa tu povie, hnev, vyvoláva iba väčší hnev. A v hneve a nenávisti môžeme urobiť tie najhoršie rozhodnutie, ktoré nič nezlepšia. Skôr naopak. Ak máte radi silné filmy, ktoré sú viac o psychológii, než akcii, tak toto určite nevynechajte. A je to rozhodne vynikajúci film na začatie nového roku 2018. Hodnotenie: A- ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Dobrý, už dlouho sem neviděl film, ve kterém je policie totálně nepoužitelná a neschopná, aby vyšetřila vraždu dívky. A hlavní hrdinka, vám nemusí být sympatická, ona se o to ani nesnaží, důležitý je pochopit její motivaci a buldočí odhodlání, která ji ve filmu pohání a tom to je. Z vedlejších postav, zaujme Sam Rockwell, byť jeho obrat v posledních dvaceti minutách, nemusel být tak do očí bijící, přesto však dobrý, už jen protože je to Sam Rockwell. A však na plný počat něco chybí, ať už je to zadostiučinění, nebo lepší rozvinutí děje, kde tak spousta otázek, zůstává nezodpovězených. Ale zase, sem po dlouhé době, ve filmu slyšel ABBU, takže jop. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Pozor, zákruta. McDonagh rozhodně v Ebbingu nestvořil černobílý svět, a tak i pračurák v podobě rasistického primitiva Sama Rockwella dostane lidskou tvář a vy tomu prostě věříte.  Častokrát jsem se   ocitl v jednoznačně vyhrocené emoční situaci, kdy jsem se chystal k odsudkům či naopak dojetí, abych vzápětí své nejapnosti litoval a připomenul si, že svět opravdu není černobílý. A to je na tomhle filmu asi to nejsilnější. Šerifovými dopisy však měl celý příběh skončit a byl bych naprosto spokojen.  Postava "velkého neznámého zlého" byla  něco, co do Ebbingu nepatřilo a taky nepatřičně působila. Zatímco motivace všech ostatních byla  přes všechny výše zmíněné zákruty až kurevsky uvěřitelná, tak tenhle chlapík byl jen přidaná hodnota, v závěru použitá jako autorova výmluva pro neschopnost svůj příběh smyslupněji uzavřít.  Škoda. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Martin McDonagh napsal výborné postavy a v lahůdkovém hereckém obsazení je pak výsledek radost sledovat. Ani jedna z postav přitom není jednorozměrná, a tak důsledky jejich činů jsou v interakci s ostatními většinou nepředvídatelné, a zároveň nepůsobí nelogicky. Díky tomu je tohle kriminální drama okořeněné slušnou dávkou černého humoru po právu jedním z nejlepších filmů roku 2017 (za mne 90%). ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Výborne natočený film s originálnym príbehom. Niektoré jeho časti do seba zapadajú ako skladačka, iné zase vôbec nečakáte. Život je skrátka šialený. Herecky excelentné, soundtrack dokonalý a kopec opakovaniahodných scén. ()

Happens 

všechny recenze uživatele

Snímek mi vyrazil dech. Originální příběh se stupňující se dramatizovanou zápletkou, kterou občasně střídají neskutečně vtipné situace většinou založené na jižanských charakterech se svou omezeností. Bezvýchodnost situace matky, která řeší své neštěstí pomocí zástupných symbolů a vede tak svou žabomyší válku za spravedlnost. Trochu mi to připomínalo naprostou originalitou bratry Coeny. Jsem naprosto unesen. ()

Bachy 

všechny recenze uživatele

Pořád mi přijde, že ten úplně nejsilnější McDonagh je Polštářník (Pillowman). Ale od pozitiv k tomu - billboardy nemají k dokonalosti daleko, jen se o ni občas až příliš urputně snaží. Jsou vlastně jako ti úplně nejlepší Coenové s updatem pro dnešní dobu (Zbytečná krutost už je víc než 30 let stará, Fargo téměř 25 - whaaaat?). McDonagh z nich vychází a doplňuje je o své divadelní cítění s tlakem na ještě větší ironičnost osudů postaviček. Vychází mu z toho emočně extrémně silné scény podtrhnuté obrovskou silou charismatu hlavní herecké trojice. Tam absolutno. Všichni tři, ať si sežerou tolik cen, kolik zvládnou <3 Jsou tu pasáže na zarámování do galerie, ale jednou za čas je tam taky pasáž, kdy to tak jako zaskřípe a vykopne ze sedla. A většinou v tom má prsty bývalý manžel Mildred Haynesové, případně dialog tak dlouho pilovaný, až je to trochu over the top. Jenže je škoda hledat mouchy na něčem, co je jinak tak moc voní čerstvostí. Je to jako, když někdo s naprostou lehkostí lítá na skejtu po ulicích a skáče tak, jako kdyby měl skejt přirostlej k nohám a jen občas zaškobrtne. Člověk má pak zbytečný tendence se bavit o těch dvou škobrtnutích místo o tom, jakej celkovej dojem umu to zanechalo. 4,5/5 - jestli rádi čísla. Téměř vono - jestli rádi slova. ()

Rocky62 

všechny recenze uživatele

McDonagh se znovu nezapřel a s "coenovským" stylem obohatil kinemtografii dílem, jehož pozitiva směle zakryjí téměř všechny nedostatky. Podobná Bruggy poetika i postavy, které jsou jednoduše k sežrání. Frances McDormand, která svou kontroverzní bilboardovou kampaň použije jako nástroj proti mužům zákona, je fantastická a pozadu nezůstává ani Woody Harrelson, jehož nezvratný úděl ještě víc zahušťuje atmosféru. Osobně jsem byl ohromen, jak si rejža mistrně poradil s charaktery, které vyniknou v navenek nepodstatných, mnohdy vtipných skečích, které skvěle doplňují vedlejší postavy jako exmanželova přitroublá milenka či vousatý liliput. Potěší i situace, z nichž vychází jakási vzájemná náklonost z původních protipólů (McDormand-Rockwell) a poznání, že nenávist plodí jen další nenávist. Tenhle kousek je zkrátka nabitý ikonickými scénámi plných absurdity, morbidního humoru (stěr faráře, zubařův provrtaný palec) a dokonalého vedení herců, díky nimž jsem měl pocit, že nesleduji jen další řadový snímek, ale rafinovaný polokult, který zcela oprávněně uspěl jak u kritiky, tak u diváků. ()

Související novinky

Nový film režiséra V Bruggách má obsazení

Nový film režiséra V Bruggách má obsazení

30.10.2021

Režisér a dramaturg Martin McDonagh za svou kariéru natočil doposud jen tři filmy, všechny ale sklidily obří úspěch, pobraly několik prestižních ocenění a samotný tvůrce si díky nim vytvořil pověst… (více)

Co chystá režisér V Bruggách?

Co chystá režisér V Bruggách?

16.06.2021

Britský režisér Martin McDonagh byl díky Třem billboardům kousek za Ebbingem blízko Oscarovi, nakonec si ho ale odnesli pouze Frances McDormand a Sam Rockwell. To ale nic nemění na tom, že jeho… (více)

Startuje BEST FILM FEST

Startuje BEST FILM FEST

11.07.2018

Pražská kina Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádají od 12. do 18. července BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé poloviny roku 2018. Kina v době léta potěší… (více)

Shia LaBeouf si zahraje svého otce

Shia LaBeouf si zahraje svého otce

19.03.2018

Hvězda Transformerů si v posledních letech užila spoustu průšvihů, zároveň však opakovaně dokázala, že před kamerou pořád umí. Ať už se podíváte na válečný akčňák Železná srdce, nezávislák American… (více)

Reklama

Reklama