Reklama

Reklama

Tři billboardy kousek za Ebbingem

  • Velká Británie Three Billboards Outside Ebbing, Missouri (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Mildred Haynesové (Frances McDormand) zavraždili dceru. A protože se vyšetřování už několik měsíců bezvýsledně vleče, rozhodne se jednat. U vjezdu do města vylepí na tři billboardy velmi kontroverzní vzkazy adresované váženému šéfovi místní policie (Woody Harrelson). Tímto nezvyklým činem začíná bitva mezi Mildred a zástupci zákona. Když se do věci vloží ještě další policista (Sam Rockwell), nevyzrálý maminčin chlapeček se zálibou v násilí, souboj mezi místním policejním oddělením a osamělou, ukřivděnou a hlavně rozzuřenou bojovnicí se může rozjet na nejvyšší obrátky. (CinemArt)

(více)

Recenze (1 147)

dopitak 

všechny recenze uživatele

Dost mě bavilo to poskládání jednotlivých příběhů a protnutí v místě, kde Dixon čte dopis od mrtvého šerifa. Tyhle filmy z amerických venkovů (kdysi to bylo Winter's Bone s Jennifer Lawrence a pak vlastně i Divoká stvoření jižních krajin) hodně dobře fungují za mořem (což se ukazuje u Oscarů), v Evropě bývá ohlas slabší. Nejnovější snímek Martina McDonagha ale utáhne i Evropu. Skvělá kamera, hudba, střih, postavy, příběh, propojení do sebe. Na konci jsem čekal, že se z Dixona fakt stane detektiv a případ zdárně dořeší, naštěstí v podobně kvalitních příbězích scenáristé smýšlí jinak. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Film mi nepřišel AŽ tak skvělý, jak tu někteří uvádí.. jde o klasický drama jedný bejvalí matky, která hledá vraha své dcery a bojuje o místo svejch bilbourdů.. ta mě ale tak nezaujala.. nejlepší postavou mi přišel Sam Rockwell a jeho neuvěřitelná proměna v tomhle filmu.. jeho postava měla změny a to se mi libilo. Zbytek ušel. Plakát je ovšem top. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Z oscarových favoritov som sa tešil predovšetkým na toto krimi, ale od slova krimi to má veľmi ďaleko. V podstate tu ani nejde o vyšetrovanie vraždy, ktorá stojí v centre konania postáv. Vyzerá to ako také nedokonalé Fargo. Osadenie do amerického vidlákova bolo veľmi dobrým výberom a postavy policajtov takmer dokonalé, avšak tá zápletka tu nie je nejak riešená, stále sa tu motáme okolo kvázi netradičných a bizarných situácií, dej sa skoro nikam nepohne. Herecky je Harrelson určite skvelý, McDormand ocenená už zlatým Glóbusom ok, ale nič extra, no a taká postava Petra Dinklagea tam je zbytočná. Doteraz som nepochopil, čím má byť tento film taký super. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Ne úplně každý řekne že je to dobrý film. Má to chvíle zuřivosti, ale i něžnosti a komedie. Trochu ve stylu bratří Coenů. Postavy hlavních protivníků se časem sbližují což je zábavné. K dalším postavám postupně měníme sympatie. Hloupá exmanželova milenka je sladká. Bilboardy jsou symbol bolesti a vzteku. Ve filmu nenajdeme jediného dobrého člověka. Není zde dobrých nebo zlých hrdinů. Postavy jsou komplikované. Přesto režisér vidí svět jako morální, uštěpačným způsobem. Hlavním tématem filmu je vykoupení. Odklání vyprávění nečekanými směry. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Nenápadný, "malý film", který řeší zásadní věci s nadsázkou, humorem, ale zároveň dokáže v mnoha ohledech nečekaně dojmout. Triumf filmu je právě v prakticky dokonalé kombinaci několika žánrů, kdy film přehledně přechází z komedie k dramatu a občas i kriminálce. A díky tomu, že vše na plátně prožívají zajímavé postavy, hrané perfektními herci, je minimum věcí, které filmu dají vytknout a je dobře, že se ještě pořád točí filmy, které překvapí. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

První Martin McDonagh který mě absolutně nepřesvědčil. Film je taková ta klasika točená rovnou pro akademii, která se drží všech možných mantinelů a nechce za boha přejít do něčeho originálního nebo dokonce odvážného. Příběh měl sakra našlápnuto stát se výtečnou a temnou detektivkou a i když je trauma kolem brutální vraždy zahrané Frances McDormand naprosto excelentně, atmosféra a nálada mezi místním obyvatelstvem z vidlákova ukázková a ostatní herci svoje role hrají taky skvěle, tak příběh baví jen první hodinu. Potom se měl děj přenést z sociálního dramatu na detektivku která v něco vyústí, ale film si jede dál ty otravné pohledy Frances McDormand až do ubohého finále, kdy vše zůstane bez odpovědí a na to já v dnešní době opravdu z vysoka seru. Žádné zadostiučinění, žádná odpověď, žádné finále. Stupidní konec. Obyčejné drama které mělo navíc, ale režisér chtěl být asi ''originální''. Nesnášim filmy bez vyústění.60%: ()

Scalpelexis 

všechny recenze uživatele

Typická McDonaghovina. Rukopis Brugg či Psychopatů je cítit na hony daleko, Mcdonagh je totiž naprostý mistr tragikomického žánru. Scénáře v jeho podání jsou exkluzivitou a nikde jinde by podobná dávka nekorektnosti neměla takový šarm, aniž by smutnější pasáže neztrácely údernost a poslání. Za vlasy hodně přitažená sonda do společnosti zapadlejšího amerického městečka, o tom, jak je společnost v mnoha ožehavějších otázkách rozdělena, kde problematika práva a základního lidského chování nejde vysvětlit několika prostými slovy, je v první polovině dokonalá a ústřední trojice svým až extrémním počínáním baví, sprostě ale trefně hláškuje a okatě poukazuje na svou nedokonalost. Rozebírání problematiky by nám šlo, ale exekuce řešení onoho samotného specifického problému v 2. polovině začne postrádat drajv a McDonagh netuší, jakým způsobem chce film zavřít, zvlášť, když se na scéně začnou objevovat až moc vhodné "náhodičky". V tomhle mi Bruggy přišly vítaně optimističtější a s jasným závěrem silnější a konzistentnější. Když už ale sem tam klopýtně jinak bezchybný scénář, vše zachrání herci. Rockwellův policista je trefa do černého a McDormandova "rednečka" nespouští plyn z podlahy po celou dobu stopáže. Burwellův soundtrack celé satiře výsměšně napomáhá a brnká typickým americkým westerno-zapadákovem. Kvůli uvadající poslední třetině nepůjdu pro plné hodnocení, ale oproti Sedmi Psychopatům je to výrazně vyváženější dílo; Bruggy překonány nicméně nebyly. ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Můj šálek čaje! Ke konci perfektní scénář lehoučce ztrácí, ale herecké výkony jsou tak dokonalé, že celkově film udrží ve výborné rovině až do závěrečných titulků. Vykreslení postav, atmosféra maloměsta i téma nemají chybu. Vůbec bych se nedivila, kdyby se jednalo o film roku. ()

classic 

všechny recenze uživatele

Kombinácia : PREDPONA Mc, t.j. režisér a herečka v hlavnej úlohe je prelomová. Už by som mal vedieť, čo môžem očakávať od zriedkavého londýnskeho režiséra Martina McDonagha, a tak ma absolútne neprekvapujú splete vulgarizmov, ktorých tu je neúrekom, či trebárs viacero drsnejších scén, napríklad keď policajt vyhodí chalaniska od reklamy z okna, a to podotýkam, že nie sme na prízemí, alebo predstaviteľkou Mildred Haynes je herečka FIRST CLASS Frances McDormand, ktorá je inak družkou, významného režiséra - Joela Coena, a taktiež disponuje i Oscarom za hlavný herecký výkon vo FARGU. Dokonca aj Marty má „zlatého plešivca” , spred štrnástich rokov za krátkometrážny hraný film Six Shooter. Ebbing má perfektné obsadenie, a dá sa povedať, že MILDRED na seba strháva extra veľkú pozornosť, a rovnako veľkú, ak nie takmer vyrovnanú i postava policajta Dixona, s excelentným hereckým výkonom Sama Rockwella. Uvedomelá a nebojácna ženská postava Mildred Haynes si nevie dať už rady s nečinnosťou policajného oddelenia, ktoré doteraz ešte nevyšetrilo, kto má na svedomí zavraždenie a znásilnenie jej dcéry Angely ? Preto sa rozhodne, že si dá prenajať 3 BILBORDY, na ktoré nechá napísať tri odkazy, pričom jeden z nich bude adresovaný Billovi Willoughbymu ( Woody Harrelson ), ktorý je v podstate šéfom týchto policajtov... A tieto pútače sú hlavným spúšťačom následných udalostí, ktoré sa strhnú, ako lavína v Colorade. Mildred sa púšťa do otvorenej vojny, nielen zo začiatku s nenávideným Dixonom, ale i s obyvateľmi malého mestečka, ktorí nechcú o tom ani počuť !!! Film obsahuje jednú kľúčovú scénu, vďaka ktorej sa obráti miska váh, a to som prezradil asi už veľa... ? McDonagh nakrúca s McDormand a s ostatným ansámblom čosi naprosto ojedinelé, originálne a odvážne, s pomerne štipľavým a ostrým scenárom, ako britva, ktorý si nikdy nedáva servítku pred ústa, s pozoruhodným strihom, kamerou a hudbou, ale i napriek všetkým týmto vynikajúcim a odborným záležitostiam, sa nejedná o udalosť roku vo všetkých smeroch, minimálne po hereckých kategóriach - určite áno, 100. % oscary pre Frances a Sama, ale v maximálnom rozložení réžie a scenára, nie som tak spokojný, ako som sprvoti očakával... Hviezdička dolu ide za posledné dve zložky každého filmu, ktoré ma nepresvedčili, možno trochu viac vypilovať a výsledok by stál za to ! Takto stále ide o luxusný film s menšími nedostatkami... ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Neskutečně poutavý příběh, kde se postavy předhání v tom, kdo bude více odporný a zákeřný, až si nakonec oblíbíte i toho největšího záporáka. Škoda, že příběh disponuje několika prapodivnými scénami, které nevypadaly příliš reálně - například příchod nového šerifa na oddělení. Ani se nepředstavil, neprokázal, kdo je zač. Bylo to divný. Ale jinak rozhodně film, který stojí za pozornost a vůbec mi nebude vadit, pokud si odnese sošku za nejlepší film roku. 80% ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Dost noční můra, tenhle Ebbing... a něco mi říká, že tyhle nadsázkový americký příběhy nemají daleko k realitě, což mě vede k úvaze, jestli byla milé Angely vůbec škoda... já tedy nevím, ale členové rodin jako jsou Haynesovi se dříve nebo pozdějc stejně zabijou navzájem, ne? Akorát, že se neznásilněj... možná. Uf, ještě že se vše v dobré obrátí a z pečenáče Dixona se po stoosmdesátistupňovém výkrutu stává jiný člověk, jen ten nedořešenej konec k domyšlení podle gusta divákova svědčí o tom, že odvaha nedošla aktérům, ale scénáristovi... Přestože bylo zase jednou fajn vidět Rockwellovu nezaměnitelnou fyziognomii, projev drsňačky Frances McDormand hodně připomínal coenovské vzorce chování, které, ač zprvu neotřelé v zásadě pobaví, dříve nebo pozdějc začnou, jako všechny stereotypy, mimovolně nadzvedávat obočí. Ohledně oscarového ocenění - vzhledem k tomu, že kopíruje nebo spíš predikuje společensko-politické směřování, tak ve vybrané společnosti migrantů, homosexuálů, mutantů, transgenderů a przničů ovoce se jeví feministicky zaměřené přitakání pro "Mildred Haynesovou" jako nejmenší zvrácenost v projektu dehumanizace skrz kulturní frontu. ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Academy Award 2018 nominee. Úžasná porce černého humoru a přehlídka svérázných postaviček amerického Jihu. Herecky senzační (osobně mě nejvíc uchvátil Sam Rockwell, ale totéž platí i o McDormandové, Harrelsonovi nebo Peteru Dinklagovi - to je ten trpaslík), hlavní postavy odporný, komický i dojemný zároveň... Na první pohled hodně vulgární film (fuckuje se v každé větě) bohužel přináší otravné moralizující poselství, jak násilí plodí jen další násilí, a některé nepříliš realistické momenty - třeba Dixonovu proměnu po Willoughbyho promlouvání do duše. Mnohem hlouběji ale jde při pojmenovávání aktuálních problémů amerického Jihu, kde stále bují rasismus, redneci jsou v zásadě hrubí a nevzdělaní a nikdo nejde pro ránu daleko. Právě z rasismu si film střílí nejúčinněji. Třeba když šerif Willoughby vysvětluje, proč se nemůže zbavit všech rasistickejch policajtů: "Kdybych to udělal, zbydou mi ve sboru jen tři, a ti budou nenávidět homosexuály." Vidlákov v Missouri je nasnímám příjemně realisticky, není to žádné učesané vypulírované městečko, ale ani špinavá díra; prostě jen maloměsto jako každé druhé; za pozornost stojí také složitá struktura vyprávění, která chytře mění rytmus a proplétá příběhy tří hlavních postav. Jejich počet není náhodný: tři jsou klíčové postavy, tři jsou billboardy a tři také hlavní části filmu, jež se jednotlivým postavám věnují. McDonagh jde nejen proti klasické narativní stavbě, ale i všem diváckým očekáváním, když závěr filmu postaví na poměrně překvapivém vyústění. Na první pohled guláš, na druhý promyšlená kompozice skvělým scénářem. Jakkoli jsem letos Oscara přál Lady Bird, o úspěchu Tří billboardů jsem nepochyboval. A velmi nerad jsem se zmýlil. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Syrový příběh o ženě, která chtěla dosáhnout spravedlnosti i přes množství klacků, které jí lidé házeli pod nohy, je ukázkou dechberoucích hereckých výkonů (Oscary jsou v tomto případě zasloužené) a silného námětu, který nenechá nejednoho diváka chladným. Tvůrcům se podařilo přesvědčivým způsobem navodit atmosféru drsného městečka, ve kterém je zcela normální být rasista a házet lidi bez mrknutí z okna, a v němž je spravedlnost nedostatkovým zbožím. Závěr filmu jsem si možná představoval trochu jinak, nicméně i tak dávám lepší čtyři hvězdy. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Keď si dá osamelá ukrivdená Mildred vylepiť tri bilbordy na málo frekventovanej ceste kdesi za zapadákovom Ebbingom, roztočí neuveriteľný kolotoč udalostí. Zahorklá žena, ktorej znásilnili a zabili dcéru, vyprovokuje miestnych policajtov a začne vojna proti nim. Skutočne sa dá hovoriť o vojne, lebo aj ona používa metódy, ktoré z nej ťažko môžu robiť kladnú hrdinku. Ale ako to býva, zlo plodí zlo a na konci dňa sú vinní všetci... Režisér a scenárista v jednej osobe stvoril originálny film so silným spoločenským presahom. Oceňujem nápad, ktorý naznačuje, že aj v americkom filme môžeme po viacročnom pôste očakávať originalitu, hoci musím podotknúť, že aj tu si scenár vypomohol malými, málo pravdepodobnými, barličkami. Filmové spracovanie je excelentné, technická stránka na vysokej úrovni. Obzvlášť skvelé je herecké obsadenie. Frances McDormand v úlohe nevábnej Mildred je vynikajúca, Woody Harrelson pozitívne úsporný a Sam Rockwell excelentný. ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Vskutku originální příběh, který zaujme a dokáže diváka vtáhnout do děje a udržet jeho pozornost po celou dobu. Velice se mi líbil výkon Sama Rockwella, který zaslouženě získal Oscara. Postava Mildred Haynes mě celou dobu srala, nevím jestli jsme jí měli fandit, ale já byl celý film proti ní. Jinak její představitelce Frances McDormand bych Oscara rozhodně nedával. Ano předvedla dobrý výkon, ale myslím, že byly ten rok lepší výkony v kategorii „hlavní herečka“. ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Všechno to pěkně gradovaně funguje až zhruba do momentu, kdy dorazí šerifovy dopisy. Do té doby je to vtipné, roztomile drsné a místy i kruté, ale hlavně v jádru docela uvěřitelné. I když místy trochu přepálené. Od dopisů se stanou změny, které třeba u Dixona nedávají moc smyslu a nepasují na zbytek filmu. I tak je to povedený film, jeden z nejzábavnějších a nejzajímavějších, jaké jsem za poslední rok viděl. ()

poz3n 

všechny recenze uživatele

Vypadá to, že McDonagh svůj celovečerní debut V Bruggách už nepřekoná. Každý jeho další film je fajn podívaná, která má ale k soudržné dokonalosti V Bruggách příliš daleko. Tři billboardy budiž toho příkladem. Během filmu se učitě mnohokrát zasmějete a užijete si několik skvělých momentů. Vrcholem scénáře je pak pro mě vývoj postavy Sama Rockwella, kdy jsem jako divák ve vztahu k němu vystřídal celou paletu emocí. Problém naopak vidím v nesoudržnosti scénáře, který přináší velké množství odboček a nedrží u sebe tak jak bych si to představoval. Příkladem budiž i samotný konec, který mě z diváckého hlediska vůbec neuspokojil a dramaturgicky mi přijde hodně nedotažený. Za úplně největší fail filmu (nikoliv scenáristický, ale technický) však považuji moment se srnkou. Netuším, co všechno tam bylo CGI a co údajně nebylo, ale vizuálně to byl humus. 4 hvězdy tedy hlavně za postavu Sama Rockwella a za ty černohumorné scénky, které McDonagh prostě psát umí. Je ale možné, že časem u mě převládne ten pocit nesoudržnosti a půjdu s hodnocením ještě o něco níž. 7/10 ()

hansel97 

všechny recenze uživatele

Úžasně coenovsky bizarní, a to mám rád. Konečně jsem se dočkal výkonu, po kterém se u mě Rockwell fakt zapíše jako "dobrý herec." Asi za dost vděčí scénáři, protože ty postavy jsou fakt neuvěřitelně propracované, což spolu s nikdy neviděným příběhem fakt udělá polovinu práce. ()

AlfaNumerO 

všechny recenze uživatele

[ČSFD projekce] Ten film má všechno, co od filmu chcete. Akci, napětí, ..., vtip a hlavně výborné herce. Nevím, jestli to bude nejlepší film roku, každopádně překoná hodně z toho, co jsme viděl za poslední dobu. 85%. ()

Související novinky

Nový film režiséra V Bruggách má obsazení

Nový film režiséra V Bruggách má obsazení

30.10.2021

Režisér a dramaturg Martin McDonagh za svou kariéru natočil doposud jen tři filmy, všechny ale sklidily obří úspěch, pobraly několik prestižních ocenění a samotný tvůrce si díky nim vytvořil pověst… (více)

Co chystá režisér V Bruggách?

Co chystá režisér V Bruggách?

16.06.2021

Britský režisér Martin McDonagh byl díky Třem billboardům kousek za Ebbingem blízko Oscarovi, nakonec si ho ale odnesli pouze Frances McDormand a Sam Rockwell. To ale nic nemění na tom, že jeho… (více)

Startuje BEST FILM FEST

Startuje BEST FILM FEST

11.07.2018

Pražská kina Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádají od 12. do 18. července BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé poloviny roku 2018. Kina v době léta potěší… (více)

Shia LaBeouf si zahraje svého otce

Shia LaBeouf si zahraje svého otce

19.03.2018

Hvězda Transformerů si v posledních letech užila spoustu průšvihů, zároveň však opakovaně dokázala, že před kamerou pořád umí. Ať už se podíváte na válečný akčňák Železná srdce, nezávislák American… (více)

Reklama

Reklama