Reklama

Reklama

Tři billboardy kousek za Ebbingem

  • Velká Británie Three Billboards Outside Ebbing, Missouri (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Mildred Haynesové (Frances McDormand) zavraždili dceru. A protože se vyšetřování už několik měsíců bezvýsledně vleče, rozhodne se jednat. U vjezdu do města vylepí na tři billboardy velmi kontroverzní vzkazy adresované váženému šéfovi místní policie (Woody Harrelson). Tímto nezvyklým činem začíná bitva mezi Mildred a zástupci zákona. Když se do věci vloží ještě další policista (Sam Rockwell), nevyzrálý maminčin chlapeček se zálibou v násilí, souboj mezi místním policejním oddělením a osamělou, ukřivděnou a hlavně rozzuřenou bojovnicí se může rozjet na nejvyšší obrátky. (CinemArt)

(více)

Recenze (1 147)

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

No tak to teda vazne netusim... Jako pribeh par lidi okej, docela dobry. Ale aby tohle mělo takove ocenění/bodování? Naprosto nechapu, asi jsou lidi, kterym se to prostě libi, ale nechapu proc. Nic zajimaveho, vicemene za cely film se nic nevyresilo, nema to priběh. Jak rikam, zivot několika postav v několika měsicich, ale nic vic v tom není. 2/5 ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Do třetice všeho dobrého a zlého – přesně to je má zkušenost s režisérem McDonaghem. Ty vole tenhle borec má docela zajímavé náměty, ještě zajímavější smysl pro černý humor, ale má jednu velkou slabinu. Prostě nedokáže udržet nastavenou vysokou laťku po celou dobu trvání jeho filmu. Ty strašné výkyvy jsou až do nebe volající…I tady jsem si dokázal užívat smutný příběh, drsnější pojetí humoru, stejně tak i tragický propletenec hlavních postav a jejich osudy. Bohužel tu bylo až moc omáčky okolo a ne všechny vedlejší linky byly zajímavé, navíc se mi závěr moc nepozdával. Frances McDormand coby drsná ženská podala velmi slušný výkon – ani se jí moc nedivím, že nechtěla šukat s trpaslíkem…Sam Rockwell toho hajzla zahrál perfektně a líbila se mi i postupná proměna charakteru jeho postavy. Woody Harrelson moc prostoru nedostal a ani se tu moc neohřál, ale po dramatické vložce byl využit celkem slušně. Film jako celek hodnotím jako lepší průměr, měl řadu zajímavých i silných momentů, ale zároveň i dost hluchých míst a jak už jsem poznamenal, čekal jsem lepší konec…65% ()

Janek 

všechny recenze uživatele

Jestli tady letos chyběli nějací kvalitní poloCoeni, tak McDonagh to zastal velmi dobře. Billboardy stojí na scénáři, vyzrálém psaní, které je svěží, drsné, ale nikdy nesklouzne k prvoplánovosti. Stojí to i na výkonu McDormand, která by měla vrátit Oscara za Fargo a získat ho znovu, tentokrát zcela oprávněně. Líbil se mi vývoj postavy Sama Rockwella a celková nejednoznačnost, kdo je v tom filmu tedy ten správný. Oscar za scénář v kapse. ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Filmová výzva 2018 - USA. Nikdy se nezbavím toho, že mám od některých autorů, filmů, herců vysoká očekávání. O to silnější je pak zklamání, když to nevyjde. McDonaghovy divadelní hry v Činoherním klubu miluju, královsky jsem se bavil zejména u Ujeté ruky. Stejně tak se téměř kultem stalo V Bruggách, když přijde řeč na Bruggy, téměř s každým stočíme hovor na onen film. No a nyní přišly Zlaté glóby a s tím spojená nadměrná očekávání. Bohužel jsme se tentokrát s panem umělcem nepotkali. Pořád jsem čekal, kdy už se děj konečně rozvine, stane se něco zajímavého, výjimečného a pořád tak nějak nic. I jeho divadelní hry jsou směsicí žánrů, ale vždy jeden převládá, v tomto případě nepřevládá žádný a děj ničím nestrhne. Herecké výkony McDormand a Rockwella jsou velmi slušné, ale jsou oscarové? Jsem vážně zklamaný, není to propadák, ale rozhodně ani film roku. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Kdyby nebylo nějakých těch nelogičností, přidal bych i pátý kousek. Film byl jinak výborný, okamžitě jsem se nechal vtáhnout do děje a byl jsem nemile překvapen, když vyjely závěrečné titulky. Nechtělo se mi věřit, že už uběhlo 115 minut. Příběh byl napsán skvěle, dalo se nad ním zamyslet, chyběla typická kladná postava (naštěstí), místo toho snímek pracoval se slušnou dávkou černočerného humoru vylepšeného cynismem, takže jsem si ho mohl krásně užít. V hlavě mi pevně uvízly tři herecké výkony: Frances McDormand mě nechala vzpomenout na svou Olive Kitteridge, Woody Harrelson mě zaujal i za tu chvilku, ale nejvíc mě dostal Sam Rockwell se svým jižanským buranem. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Zajímavý opět film, kde herci jsou skvělý nápad na film ale přesto si myslím že jednou k uspokojení stačilo, co vše dá natočit kolem billbordu. ()

Beastmaster4 

všechny recenze uživatele

Překvapivé drama....rozhodně film, který ve vás nic od prvních záběrů nenastartuje, ale ke konci ve vás nechává různorodé pocity. Takový typ filmu není rozhodně pro všechny, ale věřím, že kdo si na něj udělá chvilku a dá mu šanci, tomu se zalíbí....něco ve stylu "Zkurvená noc", "21 Gramů" atd. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Střední proud fakt není nic pro mě a tenhle protikladnej film je středního proudu zářným příkladem. Na jednu stranu silnej, potenciálně pětihvězdovej leitmotiv příběhu, až na výjimky skvělí a perfektně zvolení herci a dobrý filmařský řemeslo. Na druhou stranu hromada mainstreamovýho sajrajtu (patos, dojímavost a přeslazenost notně převyšují i přehlušují občasnou syrovost a brutalitu), nestvůra McDormand co chvíli vykouzlí jemný a moudrý úsměv Mony Lisy, čímž svou postavu nasraný jižanský crackerky naprosto spolehlivě vraždí (tj. znedůvěryhodňuje), nesmí samozřejmě chybět ani nejlepší negerská kámoška a fuj-fuj bílej rasismus, no prostě v podstatě je to prachmizernej moralizující celovečerák pro většinovýho diváka, namaskovanej (a místy uznávám že dobře) jako drsný venkovský drámko a la Coeni nebo McCarthy. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

První letošní velké překvapení. Three Billboards Outside Ebbing, Missouri má poklidný, ba téměř vláčný začátek, nicméně po zbytek stopáže tento "neduh" režisér Martin McDonagh umně kompenzuje skrze upřímný přístup k látce a hmatatelnou motivací hlavní hrdinky s mimikrami výtečné Frances McDormand. Rovněž musím ocenit i herce Sama Rockwella, jehož civilní, byť místy šílený policista dodával příběhu patřičný "drajv". Martin McDonagh tedy stvořil film, který si skrze černý humor a gradované dramatické linie společně s lidským přístupem zajistí cestu k Vašemu filmovému srdci. A to je v dnešní době "CGI" blockbusterů jen a jen dobře. Skvělá práce! „This didn't put an end to shit, you fucking retard; this is just the fucking start. Why don't you put that on your Good Morning Missouri fucking wake up broadcast, bitch?“ ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

McDonagh si dal zase na cas, ale to čekání se v jeho případě vyplácí. Ebbing je drsný, citlivý, sprostý, vtipný a v případě některých postav i obskurní. Ale dohromady to všechno funguje na jedničku a to nejen díky tomu, jakým způsobem McDonald příběh rozvíjí, ale i díky výbornému castingu, přičemž trio McDormand-Harrelson-Rockwell mohlo být těžko ideálnější. K dokonalosti mi chyběl jen lépe zvládnutý konec, ale nad tím se dá přivřít oko. 90% ()

mm13 

všechny recenze uživatele

Áno, byť to scenár a film dospievajúcej dcéry Rosamundy Pilcher alebo Danielly Steele, tak s opatrným nadšením píšeme o náznakoch nie hocijakého talentu, úprimne si želáme, aby sa jablko od stromu kotúľať neprestalo a poslednú tretinu jej debutu hodnotíme ako daň za rodinný pôvod a autorskú nezrelosť. Celkový dojem nám to ale nepokazí a tie veľmi slušné tri hviezdy pokojne vysolíme. ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

U Oscarových filmů je to náročné. Člověk se na ně těší a většinou má velké očekávání. Navíc pokud, režisérův seznam obsahuje film V Bruggách (2008). Ne, vždy však takovéto filmy dokáží naplnit svoje očekávání. Tři Billboardy... bože to je dlouhý název, jsou dramatem o životě jak mají být. Máme tu mnoho postav, které vyprávějí svůj příběh. Navíc herecky, to je obsazeno naprosto famózně. Nejvíc chválím Sama Rockwella a Woodyho Harrelsona. Chápu, proč je tento film oceňovaný a oblíbený. Režisér dokáže točit s citem a uvěřitelnými motivacemi postav. Navíc si moc dobře dokážu představit, takovýto příběh i v reálném životě. Příběhem mi připomíná často (a nemohu si pomoci) Walking Tall (2004), akorát v ženském podání. Přesto filmy hodnotím, podle toho, jak jsem se u nich bavil a zda si je pustím znovu. A jak v případě nedávného korejského Parazita, tak film doporučuji, protože jistě má své kvality a času stráveného u něj nelituji. Tak přesto to na druhou projekci nevidím. Film mě ve nevyvolal silné emoce, nebo jsem si film neužíval natolik, že bych si ho pustil znovu. U těchto Oscarových dramat, to většinou bývá. Ale některé z nich zanechají silnější dojmy. Navíc, tady tomu závěru příliš nerozumím. Ten konec je divný. (65 %) ()

Handle 

všechny recenze uživatele

Abnormálně bizarní krávovina. Ale v dobrým. Vůbec jsem nevěděl, co od filmu čekat, nicméně takovou nekompromisní drsňárnu jsem teda nečekal ani náhodou. Nutno však říct, že je to drsňárna skvěle ukočírovaná. Ačkoli většinou podobný černý humor nemusím, toto bylo opravdu mega zábavné a naprosto skvěle zahrané (ani nevím, jestli byla více trefná postava Mildred nebo poldy). Bezesporu jsem originálnější a osobitější film už nějaký ten pátek neviděl, každopádně mi trošku chybělo konzistentnější finále. 4,5* ()

Listeroman 

všechny recenze uživatele

Překvapivé a příjemné oživení filmové scény posledních let. Netradičně pojatý příběh částečně připomínající práce bratří Coenů slušně pracuje s kontrastem peprného černého humoru, buranskými problémy amerického města, brutální vraždy, trpící matky a nespravedlnosti. Kdyby byl film v místech vážnější a realističtější, tak určitě zapůsobí skvělé herecké výkony mnohem víc. Celkově je to ale originální kousek a to se cení. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Herecký koncert s fantastickými dialógmi a s neuveriteľne silným presahom. McDonaghov najvyspelejší film. Nehrá sa na nič. Pomaly plynie. Ukazuje nám postavy, ktoré by sme nechceli za susedov. Zároveň s každou jednou postavou súcitíme. Nech je akokoľvek negatívna. Každý tu prechádza zmenami. A je tu niekoľko silných miest. Zamiloval som si to. Čítanie dopisov, horiaca stanica, barová scéna, hasenie billboardov. Film ktorý rezonuje a ktorý si zaslúžil všetky ceny čo získal právom. Takýto druh filmov mám rád. Coenovci už dekátu nenatočili nič s takýmto presahom. Musel prísť McDonagh. Všetko tam sedí ako riť na šerbeľ. A je to neuveriteľne ľudské. A McDormand a Rockwell podávajú jedny z najlepších výkonov svojej kariéry. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Tretim filmom sa McDonagh znova pokusil vyrozpravat silny pribeh. Nie je to tak dokonale vyvazene ako Bruggy ale nastastie ani tak abstraktne blaznive ako Sedem psychopatov. Na jednotku tu funguje humor. Je tu mnozstvo neskutocne vtipnych dialogovych scen v ktorych sa fuckuje ostosest. Podstatne horsie ale funguje dramaticka cast, ktora vo viacerych scenach pôsobi divne a prilis nefunguje. Hlavne ked sa behom chvilky striedaju komicke sceny s dojemnymi. Tie nahle skoky nalady McDonagh vôbec nedokazal podat presvedcivo. Az som si hovoril, ze je skoda, ze to nenatocil Matthew Vaughn, ktoremu to ide perfektne. Vdaka tomu som uvazoval skôr len o troch hviezdickach. Nastastie dramaticke sceny v ktorych absentuje humor funguju a vyustenie dôlezitych pribehov je dostatocne dojemne. Ci uz skvela linia s Harrelsonom alebo samotny zaver. Najviac ma ale potesilo vyustenie ohladom Rockwellovej postavy. Konecne zase po dlhsej dobe som vo filme videl ako sa strasny hajzel polepsi. Stava sa to malokedy vo filme a aj v zivote, ale stava sa to a ked k tomu dôjde, tak to stoji za to. Film vo velkej miere ponuka hercom poriadnu prilezitost sa predviest. Najlepsi su Harrelson a Rockwell. Najmenej mi sadla Frances McDormand, ktora pôsobi dost nesympaticky a prave tie obcasne chvile, ktore maju ukazat ako trpi prilis nefunguju. Takze jej linia je paradoxne najhorsia aj ked je ustrednou. Dost mi vo filme chybala vyraznejsia hudba, ktora by pomohla scenam dodat emocie. Takze cely film sa vo mne striedali pocity nadsenia a sklamania. Za opätovne zhliadnutie to stoji a asi to ziska aj nejake ceny, kedze sa dnes aj tak tocia len tupe digivyplachy, ale cakal som od toho viac. 7/10. ()

Gwaihir 

všechny recenze uživatele

Parádní film, skvěle fungující ve všech svých polohách, které střídá jakoby se nechumelilo, a tak se v něm humor znenadání mění ve smutek, zamyšlení či výbuch násilí nebo naopak, a to ještě s naprostou lehkostí a samozřejmostí. Jednotlivé scény jsou přitom mířeny s neochvějnou přesností a velkou emoční silou, přičemž ironie a satira mě tentokrát vůbec neminuly, ba naopak. Základem je ovšem výtečný a hlavně originální příběh, který umě kličkuje a takřka dokonale proplétá osudy svých postav, jež jsou poměrně uvěřitelné, charakterově vrstevnaté, v průběhu děje se neustále posouvají ve svém vývoji směrem kupředu a samozřejmě jsou také perfektně zahrané. 100 % (ČSFD premiéra - Kino Atlas) ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Drama/Krimi? Drama ano, ale o krimi (vyšetrovanie, hľadanie dôkazov,...) sa tu len hovorí. Skôr by sedelo drama/komédia. Frances McDormand je k*revsky nasraná a tak hláškuje jeden stěr za druhým. Woody Harrelson a Sam Rockwell ich absorbujú a vracajú každý po svojom. Vidláci, ktorí striedajú vážnosť, vtipnosť s dojemnosťou. Mix, ktorý drží celú dobu pokope. Mne osobne však nepriniesol nič, aby som si povedal, tak to si určite dám niekedy znova. Dobrý, zaujímavý, nenudný, tuctovo netuctový film, to ano. Ale do Top 200? Ale kdeže. ()

Související novinky

Nový film režiséra V Bruggách má obsazení

Nový film režiséra V Bruggách má obsazení

30.10.2021

Režisér a dramaturg Martin McDonagh za svou kariéru natočil doposud jen tři filmy, všechny ale sklidily obří úspěch, pobraly několik prestižních ocenění a samotný tvůrce si díky nim vytvořil pověst… (více)

Co chystá režisér V Bruggách?

Co chystá režisér V Bruggách?

16.06.2021

Britský režisér Martin McDonagh byl díky Třem billboardům kousek za Ebbingem blízko Oscarovi, nakonec si ho ale odnesli pouze Frances McDormand a Sam Rockwell. To ale nic nemění na tom, že jeho… (více)

Startuje BEST FILM FEST

Startuje BEST FILM FEST

11.07.2018

Pražská kina Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádají od 12. do 18. července BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé poloviny roku 2018. Kina v době léta potěší… (více)

Shia LaBeouf si zahraje svého otce

Shia LaBeouf si zahraje svého otce

19.03.2018

Hvězda Transformerů si v posledních letech užila spoustu průšvihů, zároveň však opakovaně dokázala, že před kamerou pořád umí. Ať už se podíváte na válečný akčňák Železná srdce, nezávislák American… (více)

Reklama

Reklama