Reklama

Reklama

Tři billboardy kousek za Ebbingem

  • Velká Británie Three Billboards Outside Ebbing, Missouri (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Mildred Haynesové (Frances McDormand) zavraždili dceru. A protože se vyšetřování už několik měsíců bezvýsledně vleče, rozhodne se jednat. U vjezdu do města vylepí na tři billboardy velmi kontroverzní vzkazy adresované váženému šéfovi místní policie (Woody Harrelson). Tímto nezvyklým činem začíná bitva mezi Mildred a zástupci zákona. Když se do věci vloží ještě další policista (Sam Rockwell), nevyzrálý maminčin chlapeček se zálibou v násilí, souboj mezi místním policejním oddělením a osamělou, ukřivděnou a hlavně rozzuřenou bojovnicí se může rozjet na nejvyšší obrátky. (CinemArt)

(více)

Recenze (1 147)

Mr. Lobo 

všechny recenze uživatele

První třetina téměř výborná. Líbí se mi tento druh expozice, který diváka (či čtenáře, protože tento způsob vyprávění pochází od Franze Kafky) umisťuje do už rozehraného děje, už do rozehraných vztahů. Ovšem od této třetiny dál bylo už vše nekonzistentní. Samé rádoby vyhrocené scény (v poslední třetině vlastně není scéna, která by neeskalovala buď k násilí nebo k patosu), které jsou ovšem spíše trapné a nic se v nich nestane. Moudra, která pronášejí postavy, jsou banální (zlo plodí zlo), rozhovor protagonistky s laní (ajo, tak to byl jelen, jsem si říkal, že je to zvíře moc mohutné na laň...) vypadal jako reklama (nevím ani na co, ale rozhodně bych si to nekoupil), rozhovor s papučemi spíše na mentální nestabilitu tvůrců. Náprava (rádoby, spíš anagnorize o sobě samém) hlavního delikventa byla naprosto stupidní (při scéně v nemocnici jsem myslel, že zahynu trapností), stejně tak scéna v restauraci hloupě vyhrocená a málem ubrečená. Obrazově naprosto fádní, nijak zajímavé scenérie, střihy, záběry; mizanscéna bez nápadu. Nepochopitelně se vlastně neodehrával žádný progres ve vyšetřování zločinu, na který měly billboardy upozornit, a kromě scény u zubaře (a nevraživosti z řad policie) se vlastně nedělo nic ani hlavní hrdince ze strany dalších občanů (až po oné sebevraždě - ovšem zase samoúčelné). Prostě je to slepenec trapných a vyhrocených scén. Že by nějak vyčníval nějaký herecký výkon se taky nedá říct. A hudba. Ach ta hudba. Jukebox na kýč. Hudba, která nám radila, jak se máme u kterých scén cítit. Kromě trapnosti jsem necítil nic. Plivu a močím na oltář tohoto filmu. (Hvězda za expozici.) ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Ty jsi opravdu stará kráva, mami !!" - "Nejsem stará.." ;) Téměř bezvýhradně skvostně odehraná i napsaná mor(t)alita o pomstě, v níž evropský Tarantino Martin McDonaugh bortí klišé a hraje si s divákem jako kočka s myší.. ()

mirekem 

všechny recenze uživatele

Třetí celovečerní film Martina McDonagha, podle mě nejlepší, i když V Bruggách je hodně cool. Hustě cynický bizár, jak by napsal Verbal. Naprosto excelentní scénář a všechny ty skvostně zahraný, podělaný charaktery. Frances McDormand je zralá na svoji pátou nominaci, jednoho Oscara už má za Fargo, Sama Rockwella by to čekalo poprvé, ale silně tomu věřím, nezklamal ani Woody Harrelson s Abbie Cornish a Calebem Landry Jonesem, kterého jsem předevčírem v Get Out viděl v úplně odlišné roli. Co dodat? Škoda, že tenhle kluk netočí častěji. ()

Hwaelos 

všechny recenze uživatele

Po Brugách další tragikomická meditace nad smyslem násilí a náhody v životě. Násilí má vůbec v McDonaghově tvorbě zajímavé aspekty - je prostorem pro vytváření bludného kruhu, který hrozí všechny kolem sebe pohltit, zároveň má ale z příběhového hlediska i do jisté míry katarzní účinky (spíše pro diváka, méně pro postavy samotné). Oproti Brugám je humor jaksi střídmější a víc bolestivý. Liliputi ale samozřejmě nechybějí :) Přítomnost jisté fraškovitosti je spíš inherentně přítomná v kumulaci nepravděpodobných událostí a v jakési celkové přepálenosti situací, což je taky zřejmě důvod, proč nedávám plný počet. Nejde o "příběh, který by se mohl stát", spíš o účelovou konstrukci, která ale svoje poselství (slovo meditace to vystihuje poměrně dobře) tlumočí dobře. ()

MoiJe 

všechny recenze uživatele

Na to, ze viacmenej ide o rozpor medzi vecne podmracenou zenskou a nicnerobiacimi policajtami, som si vsetkych nadmieru oblubila. Velmi dobre urobene. ()

SEVERUS22 

všechny recenze uživatele

Vynikajúci Sam Rockwell a Woody Harrelson.Videl som to druhý krát a zvýšil som na päť,pretože dnes sú takto skvele zrežírované a zahrané filmy skôr raritou. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Škoda, že to nevydrželo být tak absurdně vtipné po celou dobu. Protože první polovina je mega vtipná deprese plná špičkově vypointovaných dialogů (přirovnávání církve). Je to takový mix In Bruges a Fargo a z obojího si bere to nejlepší - černočerný humor především. K tomu připočtěme netradiční příběh ignorující klasické žánrové šablony a skvělý hudební podkres (opět, inspirace ve Fargo se nezapře). V době hyperkorektního Hollywoodu jsem rád za takovýhle film. Obzvlášť, když hlavním hrdinou je policajt, co rád mučí negry... a mlátí bukvice... a prostě se vlastně s nikým zrovna moc nesere. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Frances McDormand, Woody Harrelson a Sam Rockwell předvedli parádní jízdu, poklona.. Tvůrci uchopili příběh zajímavým a neokoukaným způsobem, scénář je vyloženě vypiplaný, až puntičkářsky vymazlený, a moc se mi líbilo nenásilné - po pravdě řečeno dokonalé - skloubení dramatu s humorem, černočerným humorem tedy.. A ty tři dopisy, tak to byla pecka.. ()

vurhor 

všechny recenze uživatele

Po několika minutách od začátku filmu mi přišlo (asi to bude i tou vynikající McDormandovou), že koukám na něco od Coenů. Skromný, jednoduchý, s velice chytrými a vtipnými dialogy. Ostatně, jakby ne, režisér McDonagh si napsal a zrežíroval excelentní komediální drama krimošku "V Bruggách", což byl jeden z mála filmů, který mě dokázal opravdu upřímně rozesmát. A i zde párkrát dobře zaperlil. Tři billboardy se však nesou spíše v smutném duchu, postavy zde však nejsou stereotypicky černobílé, plus film klade velký důraz na poklidnou svébytnou atmosféru s příběhem, který je silný, ale ke konci už trošku nefunkční, což se i potvrzuje na faktu, že některé scény se trochu zbytečně táhly. Jinak to ale bylo pěkný, jestli to vyhraje Oscara, asi by mě to moc nepřekvapilo. Herci vynikající! A hudba jakbysmet. Průměrné 4* ()

Torision 

všechny recenze uživatele

Jestli máte chuť na něco vláčnýho, (místa až do abusrdna) černohumornýho a vynikajícně zahranýho, pusťte si Tři Billboardy. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Tento snímok ma utvrdil v tom, že odovzdávanie Oscarov je v posledných rokoch viac politika, ako uznanie talentu. Možno v akadémii sedia nesprávny ľudia ( aj keď sú z fachu ), ktorý sa rozhodujú podľa štatistík ( ´´Tak tento rok oceníme viacej menšinu/nič proti/, lebo už niekoľko rokov nič nedostali´´ ) a nie podľa kvality. Aj keď by som mal byť paradoxne rád, že hlavnú cenu dostal snímok z môjho obľúbeného žánru ( fantasy ), tentoraz to bolo nespravodlivo. BILLBOARDY sú majstrovským dielom po všetkých stránkach, za ktoré ocenenie nakoniec nedostal, prevyšujúc víťazný film o niekoľko dĺžok. Kým PODOBE VODY som veril, tomuto veľmi nie. A nakoniec... ()

berny2468 

všechny recenze uživatele

Tři Billboardy je snímkem na který jsem se hodně dlouho těšil a výsledek mě v ničem nezklamal spíš naopak mě utvrdil v tom že tohle prostě miluji. Mcdonaghův snímek je vlastně klasická ,,Coenovina“, ale v mnoha ohledech lepší, ale v ničem i horší. Utvrzuje už v tom hudba, Burwell je prostě na tohle stavěný. Ovšem hlavní doménou tohoto filmu je scénář, dokonale vystavěný a ještě lépe zahraný. Politická nekorektnost a sociální satira to jest to co na snímků je dokonalé, ale přesto u toho zamrazí. Velmi dobrý a hlavně trefný humor, který se ničeho nebojí a je užit přesně tam kde má být, což již v dnešní době je k vidění poskrovnu. Vše se dokonale střídá s vážnými scénami, které umocňuje Frances Mcdormand, jenž je prostě neskutečná a věřit ji lze opravdu vše. Doufejme, že tento film neproletí kinama rychle a že si své diváky najde. Shlédnutí v kině bych rád zopakoval…… 90%. ()

salisbury 

všechny recenze uživatele

Tři billboardy kousek za Ebbingem mohou zdejší klientelu trošku vystrašit, neb se to tu billboardy jen hemží, ale musím přiznat, že film je to nadmíru výtečný. Drama jenž příjemně okrášluje houfně vtipných scén co opravdu pobaví a snímek tím od ryzího dramatu znatelně odlehčí. Frances McDormand již ve Fargu dala o sobě vědět i já tušil, že její časy budou stále přicházet a zde se to jen potvrzuje. Její skvělé herecké kreace doplňuje výtečný Sam Rockwell. Né nadarmo jsou tito dva ověšeni již nějakou tou nablýskanou filmovou cenou. Woody Harrelson předvádí svou hereckou klasiku, která statně ostatním vteřinuje, ikdyž přeci jen je nepatrně již zmíněnými stíněn. Martin McDonagh natočil svůj momentálně nejlepší film a snad ještě někdy s nějakým podobně chutným kouskem přijde. Pokud ano, budu velmi povděčen. ()

Tryskomyš 

všechny recenze uživatele

Na tento film jsem se dlouho těšila. A to od doby, kdy se o něm začalo mluvit díky jeho cenám na několika festivalech. Kupodivu celou dobu jsem si myslela že je v názvu za Edinburgem. Jinak celkově zdařilý počin. Avšak konec mně neuspokojil, přišlo mi to ustřižené. ()

schizmo 

všechny recenze uživatele

Ufff, jen co jsem si pomyslel, že poslední dobou v kinech nic extra není, filmaři do nás solí jeden mastrštyk za druhým. Dlouho jsem neviděl kombinaci několika žánrů tak mistrně poskládaných, že v podstatě jeden stojí proti druhému. Komediální prvky nasazené do šokujícího příběhu pleného násilí vytváří dojem, že jste na houpačce. Celá řada nečekaných zvratů, wtf momentů a bolestných překvapení si vás motaj kolem prstu a vy nevíte, jaký z množství pocitů si máte zvolit. Mistrně vybraný casting jen podtrhuje vytříbené charaktery postav, přičemž Sam Rockwell opět exceluje v celé palbě. Rozstřel! ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Film tohohle roku už v únoru? No tak uvidíme, jestli se udrží na mé topce až do prosince. Tři billboardy si mě naprosto získaly od chvíle, kdy Mildred mluví s majitelem reklamní agentury ve městě a pronajme si od něj reklamní plochu. Ale zasáhlo mě to až ve chvíli výslechu Mildred, kdy ON zakašle. A do kolen jsem šla, když rozeslali dopisy. Prostě za mě obrovské WOW, kdy na malé ploše dostanete tolik emocí, že nemáte šanci to celé vstřebat. Chci to vidět znova! PS: Oscary za hlavní i vedlejší roli naprosto zasloužený. ()

Adasin 

všechny recenze uživatele

Není to akční film, ale má svižné tempo a náboj větší než kupa blockbusterů. Nesmím zapomenout na ve všech ohledech znamenité postavy a jejich vývoj a na příběh, který jde mnohem dál než jen za tři billboardy. Film silný ve všech směrech, který mě přiměl přeskládat můj žebříček nej filmů minulého roku. Přeji mu, aby se zařadil mezi klasiky (a kultovní filmy) a aby proměnil všechny nominace na Oscara, opravdu si to zaslouží. Také mu držím palce, aby vydělal dost peněz, chci pokračování! Běžte na něj, stojí to za to! 9/10 ()

Alqarin 

všechny recenze uživatele

Není co vytknout. Jen pár záblesků didaktičnosti. A jen hodně malejch. Jinak jsem nejspokojenější, co jsem za dlouhou dobu z filmu byl. ()

Související novinky

Nový film režiséra V Bruggách má obsazení

Nový film režiséra V Bruggách má obsazení

30.10.2021

Režisér a dramaturg Martin McDonagh za svou kariéru natočil doposud jen tři filmy, všechny ale sklidily obří úspěch, pobraly několik prestižních ocenění a samotný tvůrce si díky nim vytvořil pověst… (více)

Co chystá režisér V Bruggách?

Co chystá režisér V Bruggách?

16.06.2021

Britský režisér Martin McDonagh byl díky Třem billboardům kousek za Ebbingem blízko Oscarovi, nakonec si ho ale odnesli pouze Frances McDormand a Sam Rockwell. To ale nic nemění na tom, že jeho… (více)

Startuje BEST FILM FEST

Startuje BEST FILM FEST

11.07.2018

Pražská kina Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádají od 12. do 18. července BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé poloviny roku 2018. Kina v době léta potěší… (více)

Shia LaBeouf si zahraje svého otce

Shia LaBeouf si zahraje svého otce

19.03.2018

Hvězda Transformerů si v posledních letech užila spoustu průšvihů, zároveň však opakovaně dokázala, že před kamerou pořád umí. Ať už se podíváte na válečný akčňák Železná srdce, nezávislák American… (více)

Reklama

Reklama