Reklama

Reklama

Tři billboardy kousek za Ebbingem

  • Velká Británie Three Billboards Outside Ebbing, Missouri (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Mildred Haynesové (Frances McDormand) zavraždili dceru. A protože se vyšetřování už několik měsíců bezvýsledně vleče, rozhodne se jednat. U vjezdu do města vylepí na tři billboardy velmi kontroverzní vzkazy adresované váženému šéfovi místní policie (Woody Harrelson). Tímto nezvyklým činem začíná bitva mezi Mildred a zástupci zákona. Když se do věci vloží ještě další policista (Sam Rockwell), nevyzrálý maminčin chlapeček se zálibou v násilí, souboj mezi místním policejním oddělením a osamělou, ukřivděnou a hlavně rozzuřenou bojovnicí se může rozjet na nejvyšší obrátky. (CinemArt)

(více)

Recenze (1 147)

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Dlouho si dával McDonagh pauzu, ale po pěti letech přišel s dalším filmem, který si jednoznačně zaslouží chválu, které se mu dostává. Ten film se může pyšnit skoro vším vybroušeným do nejmenšího detailu, tudíž se zde hledá velmi špatně něco (ono to nejde nalézt, neboť taková věc jednoduše chybí), co by filmu zbytečně podráželo nohy. Scénář je fakt jedním z nejlepších za posledních pár let. Již dlouho jsem nebyl svědkem tak věrohodných dialogů, kterým bezmezně věříte, protože samotná slova neskončí někde ve větru, ale všechna si najdou své uplatnění. A když se ve filmu objevila nějaká nadávka, tak měla svůj smysl ve svém použití v daný moment. Herecky špička. McDormand si jde pro sošku, tam se nedá o ničem debatovat, další bych viděl pro vedlejší roli Rockwella, jenž si svým výkonem ve vedlejší roli (ale notabene mega důležité) otevřel dvířka do té nejvybranější herecké smetánky, tak uvěřitelný výkon jsem dlouho neviděl. Harrelson si i s menší stopáží zvládl odehrát svůj nadstandard. Možná to nabídne méně akce než snímek V Bruggách, ale zase to nabídne jiné atributy, kde to válí. Po stránce příběhové absolutní topka, atmosféra se dala krájet, vše podpořené úžasným hudebním doprovodem od mistra svého řemesla Cartera Burwella. Závěr dost emotivní, náhle ukončená jízda McDormand a Rockwella mi přišla jako skvělý nápad k úplnému zakončení filmu. Teď se jen musím sám sebe ptát, proč se takové filmy natočené s láskou k řemeslu a k zamyšlení se diváka nad celkovým smyslem točí dnes již pramálo. Je to škoda. Za mě dávám 91 % ()

NinonL 

všechny recenze uživatele

Průměrný film o tom, jak občan/ka vezme spravedlnost do svých rukou, protože nečinnost státních úřadů již nelze tiše akceptovat. Proč jen průměrné hodnocení? Jakmile se ve filmu vyskytlo vydírání kvůli vážné nemoci, rasismus a dokonce i homo agenda, věděla jsem, že tohle zkrátka nebude nic pro mě. A měla jsem pravdu, chyběl už jen všudypřítomný holocaust. Kdyby tam nechali jen příběh samotné Mildred, je z toho thriller par excelence. ()

kareen 

všechny recenze uživatele

Tady není co řešit, já tyhle filmy z americkýho zapadákova, s místními rázovitými charaktery, co nejdou pro říznou hlášku daleko, zkrátka miluju. A když tu ještě hraje v hlavní roli moje oblíbenkyně Frances McDormand, přičemž jí všichni ostatní aktéři více než slušně přihrávají, je moje spokojenost dvojnásobná. Ne, že by scénář neměl sem tam nějakou mušku a třeba to konečné spojenectví dvou nepravděpodobných postav mi bylo jasné celkem v předstihu, ale už jen za ty vymazlené lahůdkové dialogy, ze kterých sem si užila každou minutu, nemůžu dát jinak, než plný počet. ()

TomX2 

všechny recenze uživatele

Dôvod prečo zbožňujem kinematografiu. Výborné herecké výkony, skvelý scenár, prekvapivý vývoj postáv, perfektné dialógy, a aj cez rôzne kombinácie a prepletené žánre výborná a precízna filmárska práca. Chválim aj odvážny a celkom surový prístup k pomerne závažným veciam (ľudské práva, násilie, náprava), takéto niečo sa len tak nevidí. K plnému hodnoteniu mi však predsa len niečo chýbalo, možno to bolo uzavretie a väčší priestor vedľajším dejovým líniám, možno málinko drsnejší koniec. Edit (3.7.2021): Po druhom zhliadnutí zvyšujem hodnotenie na plný počet. Koniec koncom, je tu množstvo silných momentov, herecké výkony (aj postavy) sú prosto úžasné a scenár nemá jediné hluché miesto. Oscar pre Frances McDormand zaslúžený. ()

Praxis 

všechny recenze uživatele

Skvostné drama, u kterého se chvíli stíháte smát i skoro brečet. K většímu tahu na branku chybí trochu té akčnosti. Zbytečně se děj někdy jakoby podivně táhnul. A oproti Wind River tam není něco navíc - jako ten sníh. Jinak další film po krátké době, který jsem viděl, a který má takovou podivnou atmosféru. 80% ()

ArsenalEagle 

všechny recenze uživatele

A já do toho šel, že je to z velké části černá komedie (nevím, kde jsem k tomu přišel, možná pocitově z traileru). Jde totiž o čistokrevné drama, byť s náznaky drsné komedie nešetří. Vyzdvihl bych hlavně práci s jednotlivými charaktery, protože prakticky každý, kdo se ve filmu objevil byl charakter sám o sobě (hlavně Rockwell s Woodym a ani hlavní představitelka s Dinklagem nezklamali). Dále musím pochválit McDonagha za bravurní režii výborného příběhu. Emocemi nabité a po všech stránkách procítěné. Téměř 2 hodiny utekly jak nic, škoda jen otevřeného konce... ale asi chápu záměr. Velmi dobrý film. ()

Jillen 

všechny recenze uživatele

Film roku 2017. Čekal jsem, že mě "takto" dojme Dunkerk. Čekal jsem, že mě "takto" pobaví Trainspotting 2. Čekal jsem, že mě "takto" nadchnou osmé Hvězdné války. Ale, že mě dojmou, pobaví a nadchnou Tři billboardy?! To jsem opravdu nečekal. ()

Laxik 

všechny recenze uživatele

Tři Billboardy přeskakují mezi komedií a depresivním dramatem tak rychle, že se u toho občas zadýchají. Většinou jim to ale jde na jedničku i díky výbornému trojlístku McDormandová-Rockwell-Harrelson. Na konci jsem byl intelektuálně pěkně rozsekanej, protože filozofie POSUZUJ, ALE NEODSUZUJ dá jednomu zabrat i když film nezabíhá do zbytečných nuancí a místo toho rozdává jednu antimetaforickou dělovku za druhou. Škoda jen, že McDonagh nezná míru. 4 hvězdy. Ale skoro 5. Komplexní remcenze zděs. ()

Makky 

všechny recenze uživatele

Smerovanie príbehu v druhej polovici ma mierne vykolajilo a úprimne, bol som nahnevaný, predstavy boli iné. Záver to však ako-tak ustál, čomu výrazne dopomohlo ústredné herecké duo. Netradične originálna dráma, ktorá skutočne núti k zamysleniu. ()

MajklCZsk 

všechny recenze uživatele

Myslím si, že Tři billboardy jsou tím nejdůležitějším a nejlepším filmem, který minulý rok vznikl. Proč? Skvělé vedení herců a jejich výkony, scénář, atmosféra a emoce. Dlouho mi chyběl snímek s takovýmto přesahem a se samotným filmovým jádrem - vyvolat v divákovi emoci a dlouho ji v něm dusit, dokud člověk nepadne na kolena. Je to vlastně jako dávka extáze. A chcete víc. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Doufám, že tohle bude film, který ovládne Oscary. Herecky naprosto precizní, ale stejně tak precizní režijně i scenáristicky. Martin McDonagh má neskutečně pevnou ruku a vážné téma vede tak, že pořád v pozadí cítíte určitou nadsázku a hodně, hodně černý humor. A funguje to skvěle od začátku do konce. ()

slord 

všechny recenze uživatele

Pútavo natočený film s parádnou atmosférou. Drsný humor sa dopĺňa so skvelými hereckými výkonmi, Frances McDormand v roli, ktorá jej bola napísaná priamo na telo, Sam Rockwell ako buran exceloval na jednotku, o čom svedčia aj oscary na obidvoch stranách. Film nedá ani na chvíľu vydýchnuť a človeka vtiahne do deja. Film je proste vo všetkých ohľadoch skvelý. Martin McDonagh ukazuje svoje remeslo v plnej svojej kráse, o čom svedčia aj vyladené dialógy a rozkreslené charaktery postáv. Teším sa na jeho ďalší počin. 10/10 ()

Kaluž 

všechny recenze uživatele

Tohle je řachanda roku. Nekorektní, černočerná a nekompromisní. Frances McDormandová je tu boží, Sam Rockwell se vytahuje v životní roli a Martin McDonagh touhle vypulírovanou konverzačkou trumfuje nejen sám sebe, ale i celou řadu těch nejlepších coenovek. Kéž by více filmů bylo takhle povedených. ()

italka63 

všechny recenze uživatele

Souhlasím s Dwaynem, jen bych ještě přidala velmi dobrého Rockwella, ovšem tím to tak nějak končí. Dost zklamání. ()

topi 

všechny recenze uživatele

Kombinace dramatu, thrilleru a humoru funguje opět dokonale, tak jako v kultovce In Brugges. Některé scény jsou tak vypjaté, že by se ve mě krve nedořezal! McDonagh prostě umí a divákovi servíruje to nejlepší z filmové branže. Kamera občas totálně překvapí (když se Sam Rockwell nasere a jde do baráku, kde sídlí firma, která zařizuje reklamy na billboardy) za doprovodu parádní hudby, která opět film dokresluje a posunuje k dokonalosti (můj oblíbenec Carter Burwell). Herecké obsazení netřeba komentovat, to je totálně bezchybné ve všech postavách. Po delší době snímek, který boduje stoprocentně na sto procent. Takzvaně PECKA!!! ()

anniehall 

všechny recenze uživatele

4,5* Tušil jsem, že to bude dobré, protože s herci jako McDormand, Harrelson, Dinklage a Rockwell prostě nemůže vzniknout špatný film. Ale nejen skvělé herecké výkony dělají film. Bravurní scénář Martina McDonagha a přesná režie, která umí nenásilně skloubit prvky dramatu, komiky a napětí, jsou to, co povyšují tuhle skládanku o zármutku, vině, spravedlnosti a odplatě nad průměr. Hra s divákem a podvratné vyústění filmu mě bavilo, stejně tak jako jadrná mluva hlavní hrdinky, která by jako z oka (lépe řečeno z úst) vypadla postavě Stelly v podání Olympie Dukakis z filmu Místy oblačno (Cloudburst), který tímto taktéž vřele doporučuji! ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Žádný pozitivní zážitek. 1) Navzdory dobrým hereckým výkonům a kvalitním dialogům se mi film nelíbil. Abych byl přesný, nelíbilo se mi to, co snímek zobrazoval, nikoli jak to zobrazoval. Film nepřispívá mé dobré náladě, ani lepšímu poznání světa._____ 2) Milred Haynesová se svou zabejčeností mi byla protivná, rasistickému policistovi Dixonovi bych dal nejradši po hubě, pomalá režie, vychutnávající si bezútěšnou maloměstskou atmosféru, mi pila krev a neuspokojivý konec mě taky nenadchl._____ 3) Kdysi sexy 49letý Sam Rockwell byl navíc nějak vypolstrován, asi aby po jeho přitažlivosti nezbyl ani náznak a tak mi nezbývá, než dodat nespokojené i když možná ne zcela spravedlivé dvě hvězdičky. ()

Maq 

všechny recenze uživatele

Mizerný scénář, protože charaktery nejednají uvěřitelně. Nemá to zápletku, spíše popletku. ()

Související novinky

Nový film režiséra V Bruggách má obsazení

Nový film režiséra V Bruggách má obsazení

30.10.2021

Režisér a dramaturg Martin McDonagh za svou kariéru natočil doposud jen tři filmy, všechny ale sklidily obří úspěch, pobraly několik prestižních ocenění a samotný tvůrce si díky nim vytvořil pověst… (více)

Co chystá režisér V Bruggách?

Co chystá režisér V Bruggách?

16.06.2021

Britský režisér Martin McDonagh byl díky Třem billboardům kousek za Ebbingem blízko Oscarovi, nakonec si ho ale odnesli pouze Frances McDormand a Sam Rockwell. To ale nic nemění na tom, že jeho… (více)

Startuje BEST FILM FEST

Startuje BEST FILM FEST

11.07.2018

Pražská kina Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádají od 12. do 18. července BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé poloviny roku 2018. Kina v době léta potěší… (více)

Shia LaBeouf si zahraje svého otce

Shia LaBeouf si zahraje svého otce

19.03.2018

Hvězda Transformerů si v posledních letech užila spoustu průšvihů, zároveň však opakovaně dokázala, že před kamerou pořád umí. Ať už se podíváte na válečný akčňák Železná srdce, nezávislák American… (více)

Reklama

Reklama