Reklama

Reklama

Zlá krev - Bette and Joan

(série)
USA, 2017, 6 h 18 min (Minutáž: 45–57 min)

Kamera:

Nelson Cragg

Hudba:

Mac Quayle

Hrají:

Susan Sarandon, Jessica Lange, Catherine Zeta-Jones, Alison Wright, Stanley Tucci, Sarah Paulson, Alfred Molina, Ken Lerner, Jackie Hoffman, Kevin Fabian (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Herečky Joan Crawfordová a Bette Davisová patřily k největším hollywoodským hvězdám své doby. Netrpělivě očekávaný seriál Zlá krev vypráví příběh o jejich legendární rivalitě. První spory se mezi nimi objevily během natáčení slavného thrilleru Co se vlastně stalo s Baby Jane?. A vzájemná nevraživost pokračovala ještě mnoho let poté, co se kamery zastavily. Jedna se bála druhé, že jí ublíží. A obě byly schopné všeho – jen aby shodily nenáviděnou rivalku. Zlá krev vypráví, jak se tyto dvě dámy potýkaly se stárnutím i sexismem, zatímco se na sklonku kariéry snažily udržet si zuby nehty hvězdný úspěch a nehynoucí slávu. (TV Prima)

(více)

Recenze (14)

choze 

všechny recenze uživatele

Špičkové drama o rivalitě, emancipaci a stárnutí podle skutečných událostí, pro mě s přidanou hodnotou filmařského prostředí a tématu - miluju filmy o filmařích a tohle se navíc točí kolem natáčení hororů! Perfektně napsané postavy i dialogy, perfektně obsazené i zahrané, není jediná věc, kterou bych vytknul. Jessica Lange famózní jako vždy, Sarandon taky výborná (a na svůj věk pozoruhodně hot) a Molina a Tucci spolehliví v podpůrných rolích. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na téma sváru mezi Joan a Bette bylo napsáno mnohé a byla bych ráda, kdyby se našlo víc zájemců o jejich skutečné kariéry před rokem 1945, neb jejich labutí písně byly skutečně jen jednou kapitolou z mnoha. Každopádně Murphy je dobrý průvodce po klasice pro dnešní zájemce o pop, kteří by jinak klasický Hollywood ignorovali. ()

mcb 

všechny recenze uživatele

Glamour a odvrácená strana Hollywoodu libující si v genderové nerovnoprávnosti v další antologii Ryana Murphyho, tentokrát se zaměřující na slavné spory celebrit. Herecky ušito na míru Jessice Lange a Susan Sarandon, které naprosto famózně ztvárnily herečky Joan Crawford a Betty Davis. Murphy se opět vyžívá v expresivním zachycení nejrůznějších emocí postav, což se pro příběh zasazený do období klasického Hollywoodu hodí naprosto přesně. Nejlepší epizoda: You Mean All This Time We Could Have Been Friends? (8) ()

sharky 

všechny recenze uživatele

Máloco je tak děsivé jako stárnutí. Stárnoucí vyhasínající hvězdy to mají těžké, a to zvlášť dřív, kdy neexistovaly hashtagy a všemu vládli muži a mládí. Zejména pak když je všichni muži opustili… Bezchybný herecký koncert dvou naštěstí ještě nevyhaslých hvězd Lange a Sarandon, jejichž kariéry drží nad vodou kabelová televize (a v případě Jessicy i Ryan Murphy). Natočeno s velkou láskou ke staré kinematografii, povinnost pro každého, kdo má rád film. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pro mě je tohle jako splněný sen. Jsem obrovskou fanynkou herečky Bette Davis a už pár let jsem netrpělivě čekala, kdy někoho napadne natočit (alespoň z části) její životní příběh. Díky bohu za Rayana Murphyho, který dal dohromady tak dokonalé duo složené z Jessicy Lange a Susan Sarandon. Obě byli dokonalé. Susan jsem věřila každé gesto, slovo a ten hlas jak dokázala udělat, nechápala jsem. Jessicu jsem brala už trošku hůř, protože Joan Crawford jsem nikdy neměla moc v lásce, takže mi byla malinko nepříjemná, ale i tak to zahrála báječně a já doufám, že jejich výkony budou oceněny cenou Emmy, protože by si to obě zasloužili. ()

William_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden z nejlepších seriálů podle skutečných událostí a herecký koncert vzdávající hold staré éře Hollywoodu. Už dlouho jsem při sledování nějakého seriálu neviděl, že by se herečky doslova vžily do postav, které hrají. Avšak zde J. Lange a S. Sarandon předvedly naprosto FENOMENÁLNÍ kus práce, podpořený naprosto skvělým scénářem, kostýmy, i výpravou. Každou epizodu jsem si neuvěřitelně užíval vše, co se na obrazovce odehrávalo. Musím zde zmínit naprosto dokonalý český dabing v podání Elišky Balzarové a Taťjany Medvecké. Dalším pozitivem na tomto seriálu shledávám nenásilné zahrnutí témat jako jsou sexismus, ageismus nenásilnou formou. Herecké obsazení je kromě ústřední dvojice doplněno o Alfreda Molinu nebo dvojici dam, které září v Murphyho nejúspěšnějším projektu AHS - řeč je samozřejmě o Kathy Bates a Sarah Paulson. Podobně jako filmový Babylon nebo seriál Nabídka, i zde je mi téma historie Hollywoodu a tvorba jednotlivých filmů/seriálů z té doby velice blízké. Až se budete nudit a hledat skvělé zpracovaný a provedený dobový seriál o 2 skvělých herečkách, které si šly po krku, jednoznačně Vám doporučím Feud - Zlou Krev. Tento seriál je skrytý klenot, který jsem naštěstí našel. Jak píší kolegové v komentářové sekci - povinnost pro každého milovníka kinematografie, Hollywoodu, Jessicy Lange a Susan Sarandon. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Fantastická podívaná, mnohem lepší, než všechny AHS a ACS dohromady. Strašně mě to bavilo a konec mě poměrně dost dojal. Famózní koncert Jessicy Lange a Sarandonky je na cenu (pro obě dvě, nikomu jinému ji letos přát ani nebdu, jelikož nic podobného jsem skutečně dlouho neviděl - jestli vůbec někdy), navíc je to z filmařského a hollywoodského prostředí, já se díky seriálu dozvěděl o Baby Jane a o mnoha dalších zajímavých věcech, takže pro mě má Feud i několik přidaných hodnot navíc. Po herecké stránce je to absolutně perfektní, atmosféra úžasná, scénář naprosto špičkový (definice slova dokonalost), prostě prvotřídní strhující drama, které nemá jedinou chybu a nezná sloveso nudit. Opět další seriál, kterému jsem se původně chtěl vyhnout a teď jsem z něj naprosto nadšený. Na druhou řadu se těším jako na máloco. 100%. ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Z nějakého důvodu to na mě udělalo skvělý dojem. Možná to bylo kvůli skvělým a autentickým výkonům herců. Zahrát role a navíc zahrát teatrálnější hraní ve stylu padesátých a šedesátých let je neuvěřitelné umění. Možná je to dokonalým intrem, které hudbou neuvěřitelně připomíná Hitchcockovy klasiky a je i skvěle animačně a barvitě podkreslena. Může to být i tím, že seriál je zasazen do pro mě skvělého prostředí a vypadá naprosto skvěle. Nenudí mě. Na rozdíl od jiných. Drží si drive a každý díl něco nabídne. To kouzlo Hollywoodu a sporu dvou hereček mě prostě vzal. Foxové nyní sázejí na seriály kde každá série se specializuje na problém v tématu seriálu a funguje to a zní to skvěle. Viz American Crime Story. A ono to zde funguje skvěle. "My mother always said don´t say anything bad about the dead. Only say good. Joan Crawford is dead. Good." ()

mrtvej pes 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zbožňuju Bette a zbožňuju Susan, seriál jsem slupla jako malinu. Dával sice někdy až příliš prostoru těm, kteří dřív prostor oběma hvězdám, Bette i Joan, upírali, kteří je brali jako kus konfekce, a kterým bych tím pádem dala papírové role už z principu. Jinak - vytkla bych už jen jedno. Konec přepálili. Upsala jsem se něčemu ostrému, rozčeřenému, něčemu s obratnými dialogy a vsuvkami, které seriál zpestřovaly, zkrátka jsem stála o drama a zábavu zároveň, no a konec byla hrouda smutku. Svým předchůdcům tedy závěr nedostál, ale chápu, že pracoval s rozdanými kartami a že se ta sentimentalita nabízela. Do té doby se ještě dařilo topit se, ale vždycky vyplavat a nadechnout se, dát tomu ráz. Co už! ()

Reklama

Reklama