Reklama

Reklama

Zlá krev - Bette and Joan

(série)
USA, 2017, 6 h 18 min (Minutáž: 45–57 min)

Kamera:

Nelson Cragg

Hudba:

Mac Quayle

Hrají:

Susan Sarandon, Jessica Lange, Catherine Zeta-Jones, Alison Wright, Stanley Tucci, Sarah Paulson, Alfred Molina, Ken Lerner, Jackie Hoffman, Kevin Fabian (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Herečky Joan Crawfordová a Bette Davisová patřily k největším hollywoodským hvězdám své doby. Netrpělivě očekávaný seriál Zlá krev vypráví příběh o jejich legendární rivalitě. První spory se mezi nimi objevily během natáčení slavného thrilleru Co se vlastně stalo s Baby Jane?. A vzájemná nevraživost pokračovala ještě mnoho let poté, co se kamery zastavily. Jedna se bála druhé, že jí ublíží. A obě byly schopné všeho – jen aby shodily nenáviděnou rivalku. Zlá krev vypráví, jak se tyto dvě dámy potýkaly se stárnutím i sexismem, zatímco se na sklonku kariéry snažily udržet si zuby nehty hvězdný úspěch a nehynoucí slávu. (TV Prima)

(více)

Recenze (14)

vyfuk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Z nějakého důvodu to na mě udělalo skvělý dojem. Možná to bylo kvůli skvělým a autentickým výkonům herců. Zahrát role a navíc zahrát teatrálnější hraní ve stylu padesátých a šedesátých let je neuvěřitelné umění. Možná je to dokonalým intrem, které hudbou neuvěřitelně připomíná Hitchcockovy klasiky a je i skvěle animačně a barvitě podkreslena. Může to být i tím, že seriál je zasazen do pro mě skvělého prostředí a vypadá naprosto skvěle. Nenudí mě. Na rozdíl od jiných. Drží si drive a každý díl něco nabídne. To kouzlo Hollywoodu a sporu dvou hereček mě prostě vzal. Foxové nyní sázejí na seriály kde každá série se specializuje na problém v tématu seriálu a funguje to a zní to skvěle. Viz American Crime Story. A ono to zde funguje skvěle. "My mother always said don´t say anything bad about the dead. Only say good. Joan Crawford is dead. Good." ()

William_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden z nejlepších seriálů podle skutečných událostí a herecký koncert vzdávající hold staré éře Hollywoodu. Už dlouho jsem při sledování nějakého seriálu neviděl, že by se herečky doslova vžily do postav, které hrají. Avšak zde J. Lange a S. Sarandon předvedly naprosto FENOMENÁLNÍ kus práce, podpořený naprosto skvělým scénářem, kostýmy, i výpravou. Každou epizodu jsem si neuvěřitelně užíval vše, co se na obrazovce odehrávalo. Musím zde zmínit naprosto dokonalý český dabing v podání Elišky Balzarové a Taťjany Medvecké. Dalším pozitivem na tomto seriálu shledávám nenásilné zahrnutí témat jako jsou sexismus, ageismus nenásilnou formou. Herecké obsazení je kromě ústřední dvojice doplněno o Alfreda Molinu nebo dvojici dam, které září v Murphyho nejúspěšnějším projektu AHS - řeč je samozřejmě o Kathy Bates a Sarah Paulson. Podobně jako filmový Babylon nebo seriál Nabídka, i zde je mi téma historie Hollywoodu a tvorba jednotlivých filmů/seriálů z té doby velice blízké. Až se budete nudit a hledat skvělé zpracovaný a provedený dobový seriál o 2 skvělých herečkách, které si šly po krku, jednoznačně Vám doporučím Feud - Zlou Krev. Tento seriál je skrytý klenot, který jsem naštěstí našel. Jak píší kolegové v komentářové sekci - povinnost pro každého milovníka kinematografie, Hollywoodu, Jessicy Lange a Susan Sarandon. ()

Reklama

Streeper 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pro mě je tohle jako splněný sen. Jsem obrovskou fanynkou herečky Bette Davis a už pár let jsem netrpělivě čekala, kdy někoho napadne natočit (alespoň z části) její životní příběh. Díky bohu za Rayana Murphyho, který dal dohromady tak dokonalé duo složené z Jessicy Lange a Susan Sarandon. Obě byli dokonalé. Susan jsem věřila každé gesto, slovo a ten hlas jak dokázala udělat, nechápala jsem. Jessicu jsem brala už trošku hůř, protože Joan Crawford jsem nikdy neměla moc v lásce, takže mi byla malinko nepříjemná, ale i tak to zahrála báječně a já doufám, že jejich výkony budou oceněny cenou Emmy, protože by si to obě zasloužili. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na téma sváru mezi Joan a Bette bylo napsáno mnohé a byla bych ráda, kdyby se našlo víc zájemců o jejich skutečné kariéry před rokem 1945, neb jejich labutí písně byly skutečně jen jednou kapitolou z mnoha. Každopádně Murphy je dobrý průvodce po klasice pro dnešní zájemce o pop, kteří by jinak klasický Hollywood ignorovali. ()

sharky 

všechny recenze uživatele

Máloco je tak děsivé jako stárnutí. Stárnoucí vyhasínající hvězdy to mají těžké, a to zvlášť dřív, kdy neexistovaly hashtagy a všemu vládli muži a mládí. Zejména pak když je všichni muži opustili… Bezchybný herecký koncert dvou naštěstí ještě nevyhaslých hvězd Lange a Sarandon, jejichž kariéry drží nad vodou kabelová televize (a v případě Jessicy i Ryan Murphy). Natočeno s velkou láskou ke staré kinematografii, povinnost pro každého, kdo má rád film. ()

Galerie (71)

Zajímavosti (8)

  • Scény z piatej epizódy prvej série s názvom And the Winner Is... (The Oscars of 1963), ktoré sa odohrávali na 35. ročníku predávania Oscarov sa naozaj natáčali v miestach, kde sa v roku 1963 tieto ocenenia odovzdávali. (Steny94)

Reklama

Reklama