Reklama

Reklama

Život za život

  • Francie Réparer les vivants (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Vše začíná v noci, tři mladí surfaři na bouřlivém moři. O několik hodin později, po cestě domů, dochází k nehodě. Vše je zcela závislé na životě v nemocnici v Le Havre, Simonova existence je jenom iluzí. Mezitím v Paříži čeká žena transplantaci orgánu, který jí dá nový život.... (Artcam Films)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (16)

blondboss 

všechny recenze uživatele

Život za život je v podstate ťažký melancholický až surový snímok natočený chladným až profesorským spôsobom vhodným ako audiovizuálna pomôcka pre študentov medicíny. Na jednej strane bez emócií, ale na strane druhej so zaujímavým poňatím tých najťažších rozhodnutí v živote človeka. Upozorňujem, že podľa mňa tento film nie je veľmi vhodný pre citlivejšie povahy. 55 % ()

angel74 

všechny recenze uživatele

Vkusně natočené drama bez přehnaného ždímání emocí a přitom velmi dojemné. Film mě nevtíravou formou přiměl k zamyšlení nad tím, jak bych se sama vypořádala s tvrdou realitou, když bych měla dát souhlas k dárcovství orgánů svého v rozpuku mládí umírajícího potomka, nebo zda bych si dokázala představit žít dál s cizím srdcem, protože to moje už vypovídá službu. Jsou to otázky, na které asi neexistuje jednoznačná odpověď, pokud se člověk do podobné bezvýchodné situace opravdu nedostane. ()

Reklama

Streeper 

všechny recenze uživatele

52. KVIFF - Vzhledem k tomu, že jsem studovala na zdravotní škole, tak mě filmy ze zdravotního prostředí baví a jistým způsobem i přitahují, proto jsem se na tohle těšila a docela mile mě to překvapilo. Úžasná hudba, skvělé záběry a krásně vyvážení scén mezi postavami. Jen škoda, že jsme se více něco nedozvěděli o hlavní postavě chlapce, který zemřel, protože by to bylo více emotivnější pro diváka. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Zvenčí VELICE minimalistický příběh ... o to víc myšlenek a emocí ukrývá. Začíná zářivou nocí - a pokračuje modrým ránem ... než se svět promění ve změť střepů, kterým už nelze vrátit původní tvar. Berete je do rukou ... jeden po druhém. Jsou lhostejné k vašim pocitům ... tvrdé jako diamant, ostré jako nůž a chladné jako led. Neznají výhry ani prohry, radost ani žal, svítání - ani soumrak ... nelpí na minulosti a nevybírají si budoucnost. Možná i proto dovolí vyprávění, aby skončilo zdánlivě tak, jak začalo: zářivou nocí - a modrým ránem ... které jsou ve skutečnosti TAK vzdálené těm dychtivým a bezstarostným okamžikům, které se v jediném zlomku vteřiny propadly kamsi do hlubin času, aby v ruletě osudu směnily své ztráty za cizí nálezy. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Snad poprvé jsem byla schopná sledovat transplantaci srdce i se všemi účastníky, kterých se to týkalo. Na někoho to možná působí sterilně, ale opak je pravdou. Stačilo sledovat jejich oči, vnitřní boje a možná i to, že ani pro lékaře to není vždy pouhou rutinní prací. ()

Galerie (14)

Reklama

Reklama