Reklama

Reklama

Bienvenue à Marly-Gomont

  • angličtina The African Doctor
Trailer 1

Obsahy(1)

Francouzský snímek, založený na skutečných událostech, popisuje příběh konžského lékaře Seyola Zantoko (Marc Zinga), který se v sedmdesátých letech dvacátého století přestěhoval na francouzský venkov, aby si zajistil místní pas a své rodině lepší budoucnost. Přesun přirozeně způsobil kulturní šok jak Seyolově ženě Anne (Aïssa Maïga) a dětem, tak i místním obyvatelům, kteří doposud žádného Afričana ani neviděli, natož aby mu důvěřovali se svým zdravím. Krušné chvíle, jimiž si rodina musela projít, než si získala náklonnost sousedů, navíc znepříjemňovalo odlišné klima a francouzská byrokracie. Přesto se doktor Seyolo nakonec nejen uchytil, ale dokonce se i stal miláčkem obce a byl oceněn za své zásluhy. (Candice)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (4)

aneken 

všechny recenze uživatele

Tenhle film jsem našel náhodou na Netflixu, když jsem hledal jiný film z medicínského prostředí. Klikl jsem na něj jen ze zvědavosti a rozhodně nelituju. Milá, místy trochu smutná, komedie, která pobaví a potěší. Moc dobré herecké výkony. Má jediná výhrada je, že oproti realitě to bude asi trošku přikreslené, ale na to má holt film nárok... ;) ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Příběh celkem prostý, dobře konzumovatelný, ale přece má nějakou hloubku. Netvrdila bych, že vás něčím překvapí, pravděpodobně se bude vyvíjet přesně tak, jak čekáte, ale pravdou je, že tak si to stejně divák přeje. Herci jsou sympatičtí, především doktor a dcera, která mě v jistý moment dojala něčím, co mě běžně nedojímá. Francouzský venkov se vlastně až tak od toho našeho neliší, co? 3,5* ()

Reklama

ještěžiju 

všechny recenze uživatele

Nádhera. Film co zahřeje u srdce. Mladý právě dostudovaný dokor z Afriky a čekající na francouzské občanství z určité hrdosti či ctižádosti odmítne lukrativní nabídku dělat osobního lékaře jedné prezidentské rodině v Africe a přijme nejistou nabídku ve Francii. A tady začíná kolotoč dalších událostí, kde si jeho žena mylně vyložila, když jí telefonoval, že to bude takřka v Paříži. Čili po příjezdu do zapadákova byť severně od Paříže se začne odehrávat příběh, který zas tak nepřekvapí, ale i díky výbornému hudebnímu podkladu diváky vtáhne do děje. Na afrického doktora v zapadlé francouzské vesničce tedy čekají všemožné překážky.. aby překonal nedůvěru místních bude muset spolknout hodně hořkého a to i jeho žena a dvě děti. I tak není film na hlavního hrdinu moc přísný a je otázka, nakolik se tvůrci drželi skutečné biografie. Přesto herecké výkony veskrze za jedna. :-) .... Takovéto filmy mají vysílat v televizi a ne ty jejich ohrané kriminálky a westerny, co mají opakující se příběh. Je mi líto, lidičky, ale pokud už na podesáté sledujete Colomba, tak je s váma něco v nepořádku. ČT SUCKS!!! :-( ()

marmat7 

všechny recenze uživatele

Spôsob strihu vtiahne človeka do hĺbky, pozeranie ubehlo rýchlo a nenásilne. Príjemný film, ktorý núti človeka uvedomiť si, kam sa dnešná spoločnosť posunula v akceptácii inakosti. Chvalabohu. ()

Galerie (14)

Reklama

Reklama