Reklama

Reklama

Sir George Martin: Producent

(TV film)
  • Velká Británie Produced by George Martin

VOD (1)

Obsahy(1)

„Pátý člen" The Beatles. Hudební portrét BBC. Proslulý britský hudební producent. Spolupracoval s řadou slavných interpretů. Patří k nim například: Elton John, Stevie Wonder, Michael Jackson, Peter Sellers, Jeff Beck, a hlavně: The Beatles. Za druhé světové války sloužil u vojenského letectva, po odchodu z armády studoval skladbu na Guildhallské škole. G. Martin: "The Beatles dopředu hnala neskutečná zvědavost. Hledali nové postupy, odlišné harmonie, netradiční finále skladeb... Vyhlíželi daleko za obzor a nejvýš jsme dosáhli u Seržanta Peppera. Zvuk té desky jsme malovali jako obraz". (Česká televize)

(více)

Recenze (5)

Marze 

všechny recenze uživatele

Vyprávění se mi v dokumentu zdálo chaotické a nesystematické, ale to není na škodu. Dozvídáme se převážně o pracovním životě producenta Martina, jako by ani soukromý život neměl. ()

jablonec 

všechny recenze uživatele

Povedený dokument o geniálním producentovi. Je obdivuhodné v kolika legendárních písních měl tento sympatický chlápek prsty. Potěší také účast mnoha hvězd, nejenom dvou posledních z Beatles. Pro fanoušky liverpoolské čtveřice nutnost. ()

Reklama

Reklama