Reklama

Reklama

The Punisher

(seriál)
  • USA Marvel's The Punisher
Trailer
USA, (2017–2019), 23 h 2 min (Minutáž: 47–58 min)

Tvůrci:

Steve Lightfoot

Předloha:

Gerry Conway (komiks), Ross Andru (komiks)

Hudba:

Tyler Bates

Hrají:

Jon Bernthal, Ebon Moss-Bachrach, Ben Barnes, Amber Rose Revah, Jaime Ray Newman, Kelli Barrett, Paul Schulze, Jason R. Moore, Deborah Ann Woll (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(26)

Bývalý mariňák, který jde po zločincích odpovědných za vraždu svojí rodiny, se ocitne v pasti armádního spiknutí. (Netflix)

Recenze uživatele kenkaku k tomuto seriálu (28)

The Punisher (2017) 

1. série: Stručně řečeno zklamání. Netflix v druhém Daredvilovi naladil na Punisherovskou vlnu a té se zoufale nedrží. Prakticky 10 epizod z 13ti je o ničem (řekněme průměrných) a to jen proto, že Frank zahodí vestu s lebkou a řešíme vazby mezi postavami... Kdyby to byl příběh Micra nebo Madani OK, ale tohle se jmenuje The Punisher. A v jeho stylu to pravdu moc není (více u jednotlivých epizod). 2. série: Ještě horší než první řada. Za sledování stojí max prvních pár epizod, kdy je Frank mimo New York. Pak vše sklouzne do užvaněného standardu s občasnou (velmi občasnou) nekonverzační vsuvkou. Opravdu si přeji, aby sérii Netflix zařízl jak oznámil. ()

Ve tři ráno (2017) (S01E01) 

Epizoda má 50 minut (minuta titulky). Kdy 40 minut (!!!) se jen blábolí. Sice k věci (děláme to pozadí) ale ŽVANÍ. A 10 minut čistého času je ukázková akce. Stylová a luxusně natočená. Mám tedy pocit, že to bude jako Daredevil #1. 2/3 děje tlachání a 1/3 brutální akce. Bohužel jsem ale namlsán z Daredevila #2 který byl FENOMENÁLNÍ a Frank se tam předvedl v plné kráse. Každopádně, jako rozjezd slabé :( ()

Dva mrtví muži (2017) (S01E02) 

Lepší než pilot, i když jen o chlup. I když akce si moc neužijeme, děj je alespoň napěchovaný informacemi a udrží pozornost. Nic to ale nemění na faktu, že to není co jsem od Punishera čekal. Zlatý Daredevil... ()

Kandahár (2017) (S01E03) 

S každým dílem se obávám čím dál víc, že tenhle seriál dosáhne sotva na průměr. Druhý Daredevil je opravdu o několik tříd lepší než tohle a petiminutová (ano jen 5 minut z bezmála hodiny) YOLO akce to opravdu nezachrání. Stává se z toho užvaněná soap opera která sice děj někam posouvá, ale ne ve 100% případů. Veškeré scény z komunitního centra jsou o ničem. Veškeré scény s pipkou (Amber Rose Revah) jsou taky o ničem. Jsou nezajímavé a děj nikam neposouvají. ()

Doplnění zásob (2017) (S01E04) 

Opravdu mě nezajímá život nějaké pipky a už vůbec ne zasyndromovaného vojáčka. Když už dojde na "punisher věci" nestačím se divit PROČ!? Proč najednou nevadí, když praskne že je Frank naživu? Seriál se ubírá směrem, který se mi nelíbí. Na to jak jsem se na něj těšil se z něj klube zklamání roku. ()

Gunner (2017) (S01E05) 

Přestože epizoda obsahuje oblíbenou americkou LOL scénu (sex v podprsence) a přestože je označována za nejnudnější, není to pravda. Krom nedotažeností (scény s pikou jsou prostě absurdní) tu máme velmi solidní akci (klasicky na 10 minut z padesáti) aneztrácíme čas s nějakým hňupem co si kope díru na zahradě. Konečně se dostává na scénu vrchní záporák a "vata" má nějakou výpovědní hodnotu. ()

Jidášská koza (2017) (S01E06) 

Myslíte, že každá epizoda bude mít nějakou tu "labužnickou tečku" na závěr? Ani prd. Epizoda #6 je 100% žvanění. Intoušové musejí chrochtat blahem, jak se nám ty charaktery prohlubují. Já tedy rozhodně ne. Pokud má být The Punisher tohle, tak seriál ani neměl vzniknout. Poprvé uvažuji o podprůměrném hodnocení. A celý seriál rozhodně (z toho co jsem doposavad viděl) nepůjde nad 3 hvězdičky. ()

Na mušce (2017) (S01E07) 

Série se drží průměru i tentokrát. Otravná a nezajímaví linie s traumatem zmítaným vojáčkem dostala (bohužel) více prostoru. Akční desetiminutovka je pro změnu vložena doprostřed a nebýt toho, že se děj někam sune (to je jeden z kladů série - strojové tempo které posouvá děj konstantní rychlostí dopředu) bych se i nudil. Každopádně tohle opravdu není The Punisher na kterého Netflix naladil. pozn.: každý chlap co měl kdy sex ví, že takhle rychle po tom co je "hotovo" na záchod rozhodně jít nelze ;). Šašci :D ()

Chladná ocel (2017) (S01E08) 

Jedeme dál v šedi průměrnosti = zklamání pokračuje. Prvních 5 minut TOTÁLNÍ ztráta času (stopáž o ničem) a zbytek jede na konverzační vlně. Nicméně, děj se stabilně sune dál a "akce na konec" je natočená zatraceně solidně. Od seriálu už nečekám zcela nic a mrzí mě to. ()

Čelem k nepříteli (2017) (S01E09) 

Naprosto zbytečný vycpávkový díl. Alespoň víme proč ten debilní příběh traumatizovaného vojáčka. Hlavní dějová linka se řešila asi tak 5 minut. Slovy PĚT MINUT! Opravdu takovéhle díly nemá série za opotřebí. Je jedno jak "úchvatně" natočené. Nic to nemění na tom, že celá epizoda je o ničem. ()

Ctnost zlých (2017) (S01E10) 

Přestože dějem zcela debilní (a z části vycpávkový) jde o nejlepší epizodu série. Žádné kydy 3/4 hodiny + 5 minut brutální akce. Epizoda je procpaná dynamickými pasážemi a to luxusně natočenými... Obávám se ale, že teď u bude zase jen sešup. ()

Nebezpečí nablízku (2017) (S01E11) 

TOHLE je The Punisher. Ne ty hovadiny co jsme viděli posledních 10 - slovy deset - epizod. Poeticky řečeno... období kdy Frank nemá vestu s lebkou není seriál tím čím měl být. Tedy celých 10 z 13ti epizod. A to je smutné.DOufejme, že alspoň poslední dvě epizody The Punisher udrží svou pověst. ()

Doma (2017) (S01E12) 

Tušil jsem, že mé nadšení nevydrží. Bylo jasné, že scénář se prostě bude chtít vrátit ke "standardu série". naštěstí to nejde sešupem, tak se zpomaluje postupně. Ne, netvrdím, že jde o díl na hovno. Jen to prostě není ono. A je mi jasné, že závěr bude zase jen průměr. ()

Memento mori (2017) (S01E13) 

Konec-nekonec. Série by klidně mohla pokračovat dalších 10-13 epizod a nic by se nedělo. Tím nic, myslím, že by se rozjímalo a povídal a opravdu NIC by se nedělo. Vnímám tady jistou snahu o uzavření kapitoly, ale je to takové uzavření trapné... to jako opět Frank dostává restart a může jet znovu? Zase zahodí vestu a bude se někde plácat (tentokrát v komunitním centru)? Závěrečná epizoda je lepší než 75% zbytku série, přesto no nejlepší (alias grand finále) moc neukázala. ()

Season 2 (2019) (S02) 

Naprostá tragedie. Celé je to jen o tom jak navázat na předchozí řadu a pokračovat v konverzačním cvičení. Začátek je fenomenální (nejen dějem ale i zpracováním), ale od chvíle kdy je Frank zpět v NY je to nekoukatelné. Prakticky jakmile se děj věnuje novým událostem, je vše v pořádku. Jakmile se vrtá v tom co se dělo minule, je to tragedie. Děsné konverzační psychodrámo, kde hrozně potřebujeme vědět proč... a nač... plus tunu keců o nesmrtelnosti chrousta. Doufejme, že sérii opravdu ukončí. Tohle nikam nevede. ()

Roadhouse Blues (2019) (S02E01) 

První řada neskutečně zklamala a tak se mi do druhé ani nechtělo. Naštěstí začíná velmi slušně a pokud si série udrží tempo, bude to v pořádku. Vyvážení mezi "budováním děje" a "likvidací lidí/věcí" je tak akorát, aby se jeden nenudil. Scéna na záchodě je naprosto fenomenální. Jen doufám, že si seriál "nevystřílel patronky" hned ze začátku. ()

Bojuj nebo uteč (2019) (S02E02) 

Všichni jsou tady děsně nasraný, ale rozhazují 4-5 hvězdičkama... Nepochopim. Taky nepochopím, kam seriál směřuje. Scénář by se měl rozhodnout, jestli chce navázat na to co bylo v minulé řadě nebo to co bylo v milé epizodě. Přeskakovaní mezi oběma - kdy v obou se nevyhnutelně jen žvaní - seriál zase jen pohřbí. Frank se navíc začíná chovat jako idiot (vážně nechá ležet 4 automaty u mrtvol a pak se mrcasí na místě přestřelky jako by se nic nedělo? Nemluvě o tom že se pořád snaží pomáhat té náctileté pipce - která je mimořádně nesympatická). V kontrastu s minulou epizodou uvažuju o tom, že hodnocení ještě srazím. ()

Rozbouřit vodu (2019) (S02E03) 

Líbí se mi jak polovina fňuká nad akčním závěrem. Asi zapomněli na jaký seriál se dívají. Nebo spíš dostali pocit, že Punisher je intelektuální podívaná s občasnou drsnější vsuvkou. Sice to není jejich vina (seriál měl být od začátku o tomhle), ale to nic nemění na faktu, že tohle je přesně co jsem čekal. Akci ve stylu Marvel ;). Dokonce i to rozdělení linek už začíná dávat smysl. ()

Jizva (2019) (S02E04) 

Billy vypadá celkem dobře na to jak ho Frank vylepšil tím zrcadlem. Těch pár škrábanců... LOL. To je tak to nejvtipnější co se v epizodě událo. Prakticky to nejlepší z epizody se odehrálo před úvodníma titulkama! A to je brutálně zlý. Pak už jen skáčeme z jedné debaty do druhé... Kdyby se alespoň nebyly, povětšinu psycho-žvásty, o ničem a děj se někam posunul. Zjišťovat jak moc vélké má "scarface" nebo "pipka s plackou" mi je fakt ukradené. Navíc ty maximálně zbytečné Billyho flashbacky. Naprosto k ničemu. ()

Spodci (2019) (S02E05) 

Zvláštně uloudané a zbytečně roztříštěné. Kdyby někdo epizodu přeskočil, prakticky o nic nepřijde (a nevyžehlí to ani bitka v tělocvičně). Jedeme z kopce... a to nám to tak hezky začalo. ()

Související novinky

Nicolas Cage jako noirový Spider-Man?

Nicolas Cage jako noirový Spider-Man?

18.02.2024

Hvězdný Nicolas Cage nedávno zazářil v komedii To se mi snad zdá, zároveň se ale nechal slyšet, že plánuje svou filmovou kariéru i po tomto oslavovaném výkonu pověsit na hřebík a pouze dodělat… (více)

Daredevil nabírá nové tvůrce

Daredevil nabírá nové tvůrce

29.10.2023

Nedávno vyšla zpráva, že Marvel kompletně překopává svoji televizní strategii a uchýlí se nyní k tradičnímu formátu pilotů, showrunnerů a tzv. writer’s room (menších skupinek scenáristů, kteří mají… (více)

Rodičovská rada si stěžuje na studio Disney

Rodičovská rada si stěžuje na studio Disney

12.03.2022

Těšili jste se coby fanoušci Daredevila nebo Punishera ze zprávy, že studio Disney ve spolupráci s Marvelem přidalo tyto netflixovské seriály na streamovací službu Disney+? Pak zjevně nejste součástí… (více)

Netflixovské seriály od Marvelu dorazí na Disney+

Netflixovské seriály od Marvelu dorazí na Disney+

24.02.2022

Před pár týdny přišla zpráva, že Netflix stahuje své marvelovské seriály jako Daredevil nebo Punisher ze svých serveru. To samozřejmě rozjelo spekulace o tom, kde asi seriály, jež se teprve nedávno… (více)

Reklama

Reklama