Reklama

Reklama

The Punisher

(seriál)
  • USA Marvel's The Punisher
Trailer 2
USA, (2017–2019), 23 h 2 min (Minutáž: 47–58 min)

Tvůrci:

Steve Lightfoot

Předloha:

Gerry Conway (komiks), Ross Andru (komiks)

Hudba:

Tyler Bates

Hrají:

Jon Bernthal, Ebon Moss-Bachrach, Ben Barnes, Amber Rose Revah, Jaime Ray Newman, Kelli Barrett, Paul Schulze, Jason R. Moore, Deborah Ann Woll (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(26)

Bývalý mariňák, který jde po zločincích odpovědných za vraždu svojí rodiny, se ocitne v pasti armádního spiknutí. (Netflix)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (357)

Ratemus 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

No to byla zase jednou učebnicová nuda...Punisher patří k mým nejoblíbenějším charakterům Marvelu a na toto jsem se těšil ohromně, ale dostal jsem jen další natahovanou vatu s občasnými naprosto perfektními okamžiky, které ovšem vystřídal nespočet kecání, častých a dlouhých flashbaků a vysvětlování kde čeho. Jon je jako Frank naprosto skvělý a role mu sedne, všichni tak nějak hrají na výbornou. Zde ovšem seriál trpí tím stejným čím Jessica Jones, těch dílů by slušelo tak sedm. Chtěl jsem s tím několikrát seknout, ale nedalo mi to, bohužel Punishera jako takového to začíná připomínat až od desátého dílu, který vše naprosto průměrné doposud zvyšuje seriál na lepší čtyři hvězdy, protože do té doby to bylo jen jakési rodinné drama s prvky veteránů z Afghoše a někým, kdo se jmenuje Frank Castle. Prominte ale nechci sledovat jak Frank už poněkolikáté jde pozdravit Microvu ženu a opravit jí odpad, chci Punishera. Jinak musím podotknout, že Dinah je kočka a asi nejhezčí postava MCU Netflixu, no a Billy Dorian Russo byl super, u souboje před zrcadlem jsem téměř nedýchal...těším se na druhou řadu a tam už snad té nudy ubude a uvidíme pořádného Punishera...druhá řada bohužel úmorně nudná, sice je v něčem lepší než první řada, ale pořád je to k posrání slabé, 90% dílu se prokousáváte nudou, patosem a klišé, jen aby těch posledních 10% stálo za to...a lebky je zde snad ještě méně... ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Absolutní masakr, který hlavně v posledních dvou dílech i na Netflixovské poměry překvapuje svou brutalitou a vyloženě zarazí člověka do sedačky. Všichni víme, že Punisher byl skvělým zpestřením druhé série Daredevila a hlavně on vyšvihl zmíněný seriál do top 3 toho nejlepšího, co Netflix kdy zaplatil a vyprodukoval. Racionálně uvažující člověk ovšem musel tušit, že vlastní seriál nemůže být přesně o antihrdnovi-samotářovi, jak jej známe z komiksů, ale ve třinácti dílech musí existovat nějaká dramaturgie a katarze děje, jež správně působí jedině tehdy, pokud nám děj seriálu podrobně představí a sblíží nás s vedlejšími postavami (veterán Curtis a agentka Madani jsou vyloženě boží!), které zprvu prožívají své miniosudy, aby posléze zkřížili cestu obávanému Franku Castleovi. Dle mého se to povedlo na výbornou, ale stejně mě překvapuje, že si tenhle kousek drží až tak vysoké hodnocení a až na výjimky se spousta fanoušků dokázala prokousat přes občasný patos, kterým je citlivě protkán celý seriál. Hlavní cíl samozřejmě bylo napsat hutný příběh, který neomrzí po osmi notně přízemnějších dílech a my diváci jim to odpustíme, jakmile spatříme to závěrečné zúčtování. Alfou a omegou celé téhle věci je samozřejmě fantastický Jon Bernthal, u jehož jsem se nikdy netajil tím, že v době prvních sérií Walking Dead jsem ho vyloženě nesnášel, ale postupně se mu povedlo mě díky výběru dobrých a početných rolí přesvědčit o svých sympatiích, což důrazně vyvrcholilo právě před dvěma lety u Ďábla z Hell´s Kitchen. Neuvěřitelně mě baví jeho herectví, jeho neustálé točení hlavy, jeho styl chůze (převážně s brokovnicí) a samozřejmě jeho typický řev, jež stále zní v hlavách miliónů fanoušků na redditu a v neposlední řadě také emoce, čímž mě naprosto odzbrojil hlavně na konci desátého dílu, kdy z něj byla cítit ta brutální nasranost a nemohoucnost v tom okamžiku konat v jednom. Zkrátka povinnost pro předplatitele Netflixu, fanoušky seriálů, fanoušky komiksu, fanoušky akčních filmů a zkrátka fanoušky povedené kinematografie...takže vlastně pro všechny, no ne? Jen je škoda, že té třetí sezóny už se nedočkáme.. ()

Reklama

emma53 

všechny recenze uživatele

To je těžký hodnotit, poslední tři díly jsem nestíhala, protože jsem nestačila vytírat ty kýble krve a uklízet mrtvoly, kterých bylo neurkom. On se totiž ten brouček Punisher s hláskem skřivánka rozhodl trochu vygruntovat v armádních a ještě v jiných řadách. Je to mezi trojkou a čtyřkou. Na mě tam bylo opravdu docela dost násilí, možná by se ho dalo ubrat a hned bych to zvedla nahoru. Jinak spokojenost. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Už když se Punisher objevil v Daredevilovi, bylo celkem jasné, že jeho sólovka bude dobrá. Ale že to bude takhle zatraceně parádní, to mě ani ve snu nenapadlo. Tohle má všechno. Předně se Punisher může pyšnit příběhem o několika vrstvách, který sleduje vedle Franka i další postavy, které celkový obraz výtečně doplňují. Jako bonbónek vidím reakci na aktuální témata, která ve Státech v současnosti rezonují. Je tu kulervoucí akce, která vrcholí přestřelkou ve sklepení, což je jedna z top žánrových sekvencí vůbec a na své si samozřejmě přijdou i fandové vyhřezlých vnitřností a stříkajících mozků, protože bez nich by Punisher nebyl Punisherem. A samozřejmě casting s naprosto dokonalým Berenthalem, který chraptí tak, že z toho jde mráz po zádech. Ale pozadu nezůstávají ani další herci, kteří všichni do jednoho sedli ke svým rolím jak p*del na hrnec. Obrovská natěšenost na druhou sérii a doufám, že si to Castle rozdá s Rusákem a mámou Gnucciovou. 100% ()

Kaluž 

všechny recenze uživatele

One batch, two batch… ty vole, to byla nuda k uzoufání. Jakožto fanda kreslené předlohy nad touhle nedomrlou adaptací jen kroutím hlavou a definitivně lámu hůl nad marveláckou produkcí od Netflixu. V tom moři televizních (potažmo kabelových/streamovacích) kanálů jsou MNOHEM větší ryby. /// 2. sezóna /// Za tři s odřenou prostatou. ()

Galerie (103)

Zajímavosti (34)

  • Představitel Franka Castela (Jon Bernthal) řekl, že si rád své akční scény natáčí sám. Hned první den natáčení si při natáčení prvního souboje zlomil ruku a nikomu o tom neřekl. Když poprosil koordinátora, jestli by mohl v následujícím souboji použít levou ruku, bylo mu to zamítnuto. Následně si tu samou ruku vykloubil. (DarweyD)
  • Název epizody se propisuje i v její kompozici – jen jedna krátká scéna za celých 45 minut se odehrává za denního světla. (FTP)
  • Dres, který nosí Rex (Jagger Nelson), patří českému golmanovi Petru Mrázkovi, který dříve nastupoval za tým Detroit Red Wings. (NiWi)

Související novinky

Nicolas Cage jako noirový Spider-Man?

Nicolas Cage jako noirový Spider-Man?

18.02.2024

Hvězdný Nicolas Cage nedávno zazářil v komedii To se mi snad zdá, zároveň se ale nechal slyšet, že plánuje svou filmovou kariéru i po tomto oslavovaném výkonu pověsit na hřebík a pouze dodělat… (více)

Daredevil nabírá nové tvůrce

Daredevil nabírá nové tvůrce

29.10.2023

Nedávno vyšla zpráva, že Marvel kompletně překopává svoji televizní strategii a uchýlí se nyní k tradičnímu formátu pilotů, showrunnerů a tzv. writer’s room (menších skupinek scenáristů, kteří mají… (více)

Rodičovská rada si stěžuje na studio Disney

Rodičovská rada si stěžuje na studio Disney

12.03.2022

Těšili jste se coby fanoušci Daredevila nebo Punishera ze zprávy, že studio Disney ve spolupráci s Marvelem přidalo tyto netflixovské seriály na streamovací službu Disney+? Pak zjevně nejste součástí… (více)

Netflixovské seriály od Marvelu dorazí na Disney+

Netflixovské seriály od Marvelu dorazí na Disney+

24.02.2022

Před pár týdny přišla zpráva, že Netflix stahuje své marvelovské seriály jako Daredevil nebo Punisher ze svých serveru. To samozřejmě rozjelo spekulace o tom, kde asi seriály, jež se teprve nedávno… (více)

Reklama

Reklama