Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Podzim 1991. Chorvatská válka o nezávislost. Skupina chorvatských vojáků se ve svém improvizovaném obrněném vozidle vydává na hlídku do vesnice Kusonje. Jsou přepadeni jednotkami Srbů a Jugoslávců a nuceni se ukrýt v jednom z domů ve vesnici. Dům nese číslo 55 (Broj 55). Film byl natočen podle skutečné události a pojednává o jejich statečném odporu, který trval 24 hodin. (bejkovec)

(více)

Recenze (2)

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Až na lehce amatérský vizuál tomu není moc co vytknout, především proto, že se jedná o skutečný příběh. Jugoslávci opět ukazují, že jejich válka nebyla žádná prdel a že se bývalí sousedé ani v nejmenším nešetřili a masakrovali se po desítkách. Úplný závěr je kurevsky brutální, že se to málokde vidí. 85% ()

OtokPag 

všechny recenze uživatele

K dnešnímu dni má film pouhých 48%. Důvod vidím v nepochopení až dokumentárního poselství filmu. Zdánlivě zmatečný až “amatérský” styl vyprávění příběhu jen potvrzuje zmatky  a amatérismus skutečné občanské války. Syrový závěr s dobíjením zraněných a převoz těl na valníku za malým traktorem je naprosto “balkánský”... 🇭🇷Chorvatský národ je právem hrdý na svoje hrdiny. Svoboda a samostatnost je v jejich případě velmi draze zaplacena. Připomínání “rata” je naprosto pochopitelné a v pořádku. ()

Reklama

Galerie (6)

Reklama

Reklama