Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V prosinci roku 2005 přerostly rasové nepokoje na předměstí Sydney zvaném Cronulla do několika nocí pouličních bouří. Do kulis této reálné události zasadil mladý režisér černou a nekorektní komedii o dvou pomstychtivých partičkách bizarních figurek z opačných stran barikády. „White trash" hrdinové, kteří se i přes svou neschopnost vydávají do boje, ve kterém však nikdo neunikne výsměchu. (Febiofest)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (5)

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Australské vánoce aneb Jak rozeznat zmrda. 1) Trvalo mi přes půl hodiny, než jsem si uvědomil, že film není rasistické drama, ale komediální satira. Ó ta úleva. A já už si myslel, že je to všechno doopravdy. Všichni ti zmrdi jsou totiž vylíčeni neobyčejně živě a výstižně. 2) V rámci edukace doporučuji zhlédnout snímek rasistům, fašistům, okamurovcům a dalším spřízněným skupinám. 3) Problém podobných výchovných počinů je ovšem v tom, že podobným výlupkům nepomůže a ostatní ho nepotřebují. 4) Duševní zrůdy jsou reálné, chodí kolem nás, mají volební právo a, jak ukazují i výsledky voleb, aktivně ho uplatňují. Je jedno, na čí straně stojí, za které politické či ideologické uskupení kopou. To je jen zástupná identifikace. Představují primitivismus, tupost, buranství. 5) Scenárista a režisér, jindy i herec, 35letý Abe Forsythe, odvedl záslužnou práci. 6) Líbil se mi i provozovaný beat box a hudba. ()

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

Parta mentálně slabších konfrontovala jinou partu mentálně slabších.Pobavíte se ,protože za tím účelem byl film natočen a to bez pochyby.Jsou tam situace které určitě dostanou vaší bránici!.Režisér a zároveň scénarista na tom fakt zapracoval.Herci na tu práci asi dlouho nezapomenou protože dostali opravdu naloženo na psychiku.protože za a) buď je někdo takový trouba od narození anebo za b) je tak dobrej,autentickej že nepoznáte že to hraje..Dobrá kamera a interiéry to se musí nechat.I když práce byla náročná pro všechny tak odvedli kus práce.Protože dnes se jen tak někomu nepovede diváka pobavit a ne unudit k smrti.Náročný byl určitě i překlad protože ukočírovat tu konverzaci kdy tam řvalo několik aktérů naráz v tom se orientoval jen dobrý profesionál i když titulky byly někde jinde než scéna což se stává nějak často ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Taková drsnější komedie, ani se mi nechce říkat ve stylu "Pulp fiction", ale je vidět, že Tarantino ovlivnil mnohé a bez něj by byla kinematografie chudší. Na druhou stranu v tomhle případě jsem se zrovna moc nebavil, a i když jsou zde divné postavičky, což mám rád, tady mě neoslovila snad ani jedna. ()

Rathalos 

všechny recenze uživatele

No mne tento australsky kusok nepripadal az tak vtipny,skor naopak,nudilo ma to,obcas nieco,nad cim som sa usmial,ale ziadna slava to nebola,plusom bola vyborna hudba,takze dovi dopo...:-) ()

Renfield 

všechny recenze uživatele

Jak se dá natočit komedie, na pozadí skutečných, ne příliš komediálních událostí? Ano, třeba takhle. I přes občasnou silnější dramatičnost se odlehčení tématu povedlo. Je tomu tak právě díky dobře zahraným postavám a událostem, které cestou "k sobě" zažívají. Abe Forsythe rozhodně zaujal... a málem bych zapomněl, dobrá, občas též vtipně dosazená hudba. 70% ()

Galerie (14)

Zajímavosti (1)

  • Název filmu se objeví až na konci filmu. (kellne)

Reklama

Reklama