Reklama

Reklama

Medicejové

(seriál)
Trailer
Itálie / Velká Británie, (2016–2019), 22 h 13 min (Minutáž: 48–60 min)

Hrají:

Dustin Hoffman, Guido Caprino, Richard Madden, Stuart Martin, Annabel Scholey, Ken Bones, Alessandro Sperduti, Daniel Caltagirone, Lex Shrapnel (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(24)

Obsahy(1)

Politické rodinné drama odehrávající se ve Florencii začátkem 15. století. Cosimo de Medici je u kormidla rodinné bankéřské dynastie, když jeho otec Giovanni náhle umírá... (Filmbox)

Videa (1)

Trailer

Recenze (34)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Vskutku dobrý deriál, hoci je to len o počiatkoch mediciovskej vlády. Jej ďalší priebeh je ešte zaujímavejší. Obsadenie Roba Starka bola výborná voľba, ten do dávnej Florencie výborne zapadol. Hlavná zápletka je zaujímavá a dievčatá sú väčšinou veľmi pekné. A keď od nich odvrátite zrak, tak máte možnosť vidieť jedno z najkrajších miest priamo na dlani. ()

Marius 

všechny recenze uživatele

Zatiaľ opatrne po dvoch častiach poviem, že som zvedavý na zvyšné. Dramaturg a scenáristi by si zaslúžili po papuli lebo ak skáčeme v dvoch dejových líniách, malo by to mať nejaký jednoznačný význam a prínos pre celok a divák by mal i po dvoch litroch vína vedieť, čo sa v ktorej línii odohráva. A irituje ma ako v moderných seriáloch musí byť každý génius cool. Veľké plus je že sa vyhrali s vizuálom najkrajšieho mesta na planéte a že exteriéry - hoci často CGI - vyzerajú verne a kto pozná Florenciu presne vie v ktorej budove sa čo odohráva. Zatiaľ 7/10. ()

Reklama

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

Snad se to rozjede ale zatím příběh ničím moc neupoutá.není to o práci herců ale kameře.Dosti zvláštní záběry ponuré atmosféry té doby.50 minut mi přišlo neskutečně dlouhých.asi proto,že některé situace by si vyžadovaly trochu propracovanosti a některé nic neříkající záběry (chození herců oněkud někam atd) byly zbytečně dlouhé.Myslím tím,že by se tvůrci měli spíš zabývat víc historií.takhle to vypadalo že hrají o čas...Natočit je jedno co?Klasicky fajnový slovenský dabing. ()

cingi.t 

všechny recenze uživatele

Hrdinovia sú len takí silní akí silní sú ich zloduchovia. Žiadna fikcia nevymyslí takého zloducha, ako realita. V histórií sa skrývajú zverstvá a krutosť, o ktorých sa nám ani nesníva. Zlo, závisť a nenávisť, s ktorou Medici desaťročia bojovali povyšuje túto sériu na najvyššiu úroveň. V každej sérií je záporák stvárnený dokonale, v prvej Lexom Shrapnelom, v druhej jedinečným Seanom Beanom a v tretej Jackom Rothom. Práve títo herci a ich stvárnenie postáv prinášajú do série to správne napätie, ktoré nás prenesie do Florencie v 15. storočí.  Rod Medici si jednoznačne zaslúžil takéto kvalitné spracovanie. 5* ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Medičejští se sice nemohou pyšnit takovým rozpočtem, jako třeba Borgiové nebo Tudorovci, ale o to víc kladou důraz na příběh a navíc střídmější pojetí má ke skutečné historii daleko blíž, než pojetí pompézní. Tohle vlastně mělo všechno, co má historický seriál/film mít. Historickou věrnost správně proloženou fikcí, krásnou výpravu, dobové kostýmy i poměrně důmyslný scénář. A samozřejmě herce. Jen s Richardem Maddenem v hlavní roli jsem měl trochu potíž. Pokud zůstával v rovině chladného politika, bylo vše ok, ale jakmile měly nastoupit emoce, trochu to haprovalo. Navíc uvěřit, že by byl otcem dospělého syna a vlastně i dědečkem, byl docela problém. To vlastně platí i pro Annabel Scholey, ale tam se to dalo přehlédnout, protože to je prostě bohyně. Byl bych moc rád za další řadu, ale obávám se, že nepřijde. I tak ale letí na Ostrovy i poloostrov velký dík. 90% ()

Galerie (188)

Zajímavosti (31)

  • Filmaři nechali vyhotovit šperkaři pro herce v hlavních mužských rolích z rodu Medicejů přesné kopie prstenů s rodovým znakem tohoto florentského rodu, které pak stejně jako v renesanci jejich skuteční předchůdci sami museli nosit po celou dobu natáčení seriálu. Po natáčení jim filmový štáb tyto prsteny ponechal na památku, a tak například herci Daniel Sharman (Lorenzo de' Medici), Bradley James (Giuliano de' Medici) a Jacob Dudman (Giulio de' Medici) tyto své prsteny ukázali v živém vysílání fanouškům seriálu na YouTube dne 30. května 2020 během jarního lockdownu kvůli koronavirové pandemii. (Lynette)
  • Giovanniho synovia sú fešáci iba v seriáli. Bratia Mediciovci krásou nevynikali a k tomu ich sužovali artritída, dna a iné choroby. Nemali ani také sexi "talianske" brady, na dobových portrétoch sú dohladka vyholení. (Zdroj: časopis Eurotelevízia) (krasomama)
  • Filmový štáb dostal povolení natáčet v nejdůležitějších historických ulicích a náměstích Florencie. Museli tedy používat často metodu známou mezi fimaři pod názvem „stop and go“, což znamená velmi dobře naplánovat všechny fáze natáčení a snažit se co nejrychleji uzavřít hlavní ulice nebo náměstí, jen aby natočili další scénu či scény. (Lynette)

Reklama

Reklama