Reklama

Reklama

Medicejové - Vládci Florencie

(série)
  • Velká Británie Masters of Florence (více)
Itálie / Velká Británie, 2016, 6 h 53 min (Minutáž: 48–56 min)

Hrají:

Richard Madden, Dustin Hoffman, Stuart Martin, Annabel Scholey, Guido Caprino, Alessandro Sperduti, Ken Bones, Lex Shrapnel, Brian Cox, Eugenio Franceschini (více)
(další profese)

Epizody(8)

Recenze (6)

tron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

„Som synom svojho otca.“ Prvá séria nedáva svoju kožu lacno. Jednak je to občas s prepáčením nuda a jednak je tam toho zákulisného diania a politikárčenia možno až príliš. Ja mám pletky spoza opony vcelku rád (Kráľovnú Alžbetu s Geoffreym Rushom), ale toto bolo veľa aj na mňa. Naopak, čo treba oceniť, je celistvá atmosféra divácky atraktívnej a vďačnej historickej doby, slušný kasting (spomedzi ktorého najviac vytŕča mentor Dustin Hoffman, ktorý už dávno nemal takú dobrú rolu, ale vystupuje bohužiaľ iba v prvej polovici) a skvelá výprava úžasných miest a ešte úžasnejšieho vidieka. Občas je prítomný divný strih, občas vidno, že rozpočet mal byť vyšší a Richard Madden mi ako hlavný hrdina pripadal nerealistický (ale treba uznať, že v jeho oceľovom pohľade je... „niečo“?). Jednotlivé epizódy možno sem-tam nudia, ale prvá sezóna je ako celok na spôsob (historického a predsa len menej záživného) Krstného otca (!). Je návodom na to, ako sa niektorí charakterovo menej bohatí ľudia túžiaci po moci, môžu stať silnými (ak za silu pokladáme prachy a moc). Robiť si priateľov, spojencov a známych na správnych miestach, ktorým raz pomôžete v ich slabej chvíli a potom, keď to budete potrebovať najviac, pomôžu oni vám. Prípadne že musíte občas urobiť aj zlé veci, aby ste dosali to, čo chcete. Oceňujem štipku sexu. ()

marhoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rozpaky. Kupodivu slabší výprava, což bych u Medicejských nečekala, děj fádní (až na několik výjimek), ani obsazení mě příliš neoslovilo. Vyplesklá tuctová zaječice bez rtu, co si ji Cosimo vzal, ne a ne zestárnout, tedy dvackou do nejdelší smrti, a vůbec se tam sešla celá řada unylých, nevýrazných, na kohosi známějšího podobných herců včele s Dustinem, který to taky nezachránil. Benátská rusovláska a Marco byli jediní trefní, jinak nuda. Historické seriály jsou moje. Podezírala jsem se, jestli nemám přehnané nároky. Nemám. Včera jsem shlédla 1.část Lorenza a pozdávalo se mi to podstatně víc. Mělo to švih, svižnější scénář, několik pořadných herců i zajímavější výpravu, takže se uvidí. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První sezóna mi přinesla mnohá zklamání, ale dokázal jsem se u ní i docela dobře bavit, výsledné pocity jsou tedy rozporuplné. Tempo příběhu trpělo pokaždé, když došlo na časté přesuny v čase, ale faktem je, že i bez časocestování se děj mnohdy trochu táhl. Taky jsem očekával, že když jde o rodinu Medici, uvidím větší množství intrik a manipulací, tak snad v další řadě... ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Fantastičtí Tudorovci, jedna z mých nejnovějších seriálových lásek, mají svého nejdůstojnějšího nástupce právě ve výborných Medicejích. Úplně na začátek musím zmínit výbornou znělku, která je jak vizuálně, tak hudebně jednou z těch vůbec nejlepších. Výborné obsazení v čele s Dustinem Hoffmanem a Richardem Maddenem je radost sledovat, vizuálně je to lahůdkové podívání, výprava je skvostná a tempo příběhu je (překvapivě) poměrně pádící kupředu. V první sérii jsou samozřejmě slabší momenty (a klidně by jich mohlo být méně), ale ty jsem ve výsledku rád přešel, protože všech osm dílů byla vážně radost sledovat, obzvlášť, když to bylo ke konci čím dál lepší. Jeden z těch lepších (a věrohodnějších) historických seriálů, na které se dá bez problému dívat, takže u mě mají Vládci Florencie velmi silné čtyři hvězdy. Vypadá to ale, že Lorenzo bude ještě lepší. Strhující podívaná je ovšem i tohle. 75%. ()

Arkanoid 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Najlepšie scény sa odohrávajú počas prvej minúty – je to spôsobené úžasným opening songom. Dejovo sa dá považovať za prequel Da Vinci's Demons. Všetko sa deje prvoplánovo, preto sa dá v deji bez problémov zorientovať, avšak intrigy nie sú stupňované divák nemá pocit, žeby jedna udalosť spôsobila lavínu iných, skôr len, že sa udalosť vyrieši a postavy sa posunú, až potom niekto a niečo spôsobí ďalšiu hodnotnú udalosť a problém. Postavy sú väčšinou ľahko načrtnuté a nestrhnú. Divák sa s nimi familiárne zoznámi, no vidieť hlbšie sa dá len do Cosima, ktorého sa tvorcovia snažili vykresliť ako mocného chladnokrvného prefíkaného vizionára s citlivou dušou, no pri obraze moci sa im to nie vždy darí, keďže konanie postáv častokrát závisí od využitia šťastných náhod, nie od ich vytvoreniu. Záverečné odhalenie vraha pôsobí lacno, zobrazené len preto, aby divák vedel, no dôsledok deja to nie je a spomienky tej postavy taktiež nestrhnú a motív na vyprovokovanie tej je síce vážny, ale zdá sa príliš jednoduchý. S Da Vincis Demons sa Medici: Masters of Florence nevyrovnajú ani strhnutím dejom a postavami, ani citeľným rozpočtom, ale tento rod ma napriek tomu zaujal a rozhodne si pozriem jeho ďalšie filmové alebo seriálové zobrazenie. V prípade možných ďalších sérií tohto seriálu dúfam, že sa neobmedzí len na Cosima, ale bude pokračovať aj ďalšími generáciami Mediciovcov. ()

Reklama

Reklama