Reklama

Reklama

Epizody(8)

Osmidílná druhá řada italsko-britského historického seriálu o slavné florentské bankéřské rodině, se nyní věnuje mládí Lorenza de’ Medici (1449–1492) – mimo jiné proslulého mecenáše renesančních umělců, básníka a politika. Po odstavení svého slabého a nemocného otce od moci se stal hlavou medicejské banky a musel čelit nástrahám rodu Pazziů, kteří chtěli své úhlavní nepřátele jednou provždy vyhladit. V roli Lorenza se představí Daniel Sharman známý ze seriálu The Originals nebo Živí mrtví: Počátek konce, a v roli jeho protivníka Jacopa Pazziho poté Sean Bean, který ztvárnil např. postavu Boromira v trilogii Pán prstenů nebo Neda Starka v seriálu Hra o trůny. (Česká televize)

(více)

Recenze (13)

marhoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Historicky výrazně mimo, ale pal to čert. Mě osobně potěšil prostor, který dostal Sandro Botticelli, včetně s jarním závěrem. Jinak mohlo to být kratší, místy rychlejší a méně limonády. Medicejská látka by jistě vystačila na syrovější pojetí, ale budiž. Celkově se mi to líbilo více než první várka, na páteční večer v pohodě. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nakonec je to lepší, než Vládci Florencie, ale jen o malou píď a o Seana Beana, který je fenomenální záporák. A taky mně těší účast Bradleyho Jamese, kterého jsem zatím vídával jen v Merlinovi. Opět strhující záležitost jak po stránce dějové, tak herecké i hudební (ta znělka je s každým poslechem úžasnější). A samozřejmě je to díl od dílu lepší. Medicejové jsou fakt lahůdka a nemají nic, co by si zasloužilo byť jen tu sebemenší kritiku. Víc takových seriálů! Třetí řadu co nejdříve! Prostě paráda. Na obou sériích oceňuji, že nejsou hloupé béčko. 85%. ()

Arkanoid 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sean Bean v úlohe Pazziho opäť v seriáli ťahá za kratší koniec. Kvalitou séria pripomína predošlú. Ceniť sa dá technická kvalita natočenia prírodných scén alebo dobových mravov, sympatické herci aj postavy , strategické plány a akčné scény. Chýbajú tomu však dve zásadné veci, a to charakterovo vyspelé postavy, ktoré by svojou originalitou pritiahli divákov k obrazovkám a rozmanitosť a komplexnosť ich pováh by si spájali predovšetkým s týmto seriálom a nepredvídateľnosť deja. Postavy boli charakterovo zobrazené lepšie v Da Vinci's Demons, aj ich hereckí predstavitelia boli vybraní vhodnejšie. Celkovo najlepším intrigánskym seriálom s talianskou tematikou šľachtických rodov ostavájú The Borgias oplývajúci výborným dejom, ako aj postavami. Dojem trochu napráva 2. a posledná epizóda, v ktorej vrcholí najväčšia udalosť rodov Medici a Pazzi. ()

anura 

všechny recenze uživatele

Prozatím dobré, ale obměna předchozího obsazení (především Richarda Maddena) je smutná. Chápu, že historie jde dál, ale přecijen to byl docela velký skok. ()

mosem 

všechny recenze uživatele

Pokud budeme hodnotit historickou přesnost, dosahuje asi hodnot minisérie Marie Terezie.Ale víc snad ani nikdo neočekává - není to dokument, a ani se na něj nehraje. Je to seriál který našel inspiraci ve skutečných událostech. Snad jen dávka sentimentu a romantiky byla v některých momentech příliš velká, jako by se děj inspiroval v dílech Rosamunde Pilcher. Ještě větším zklamáním pro mne byl závěr druhé série, který působil tak, že našel svůj předobraz v husitských bouřích. Lorenco v posledním díle druhé série působí dojmem komunistického revolucionáře a táborového řečníka, milovaného vůdce lidu. Bohužel ani ve své roli "zlého" nepůsobí příliš přesvědčivě, je až příliš zřejmé že hraje.Za mne nejpřesvědčivěji působil Sean Bean v roli Jacopa Pazziho. Za vůbec největší přínos pak považují inspiraci k tomu, něco zajímavého o rodině Medici si přečíst z literatury faktu. Nepochybně zajímavá rodina. ()

MyrnaAlec 

všechny recenze uživatele

Červená knihovna z renesanční Florencie. Historické události sice sedí, ale je to točeno pro pobavení, není to dokument. Obsazení se povedlo, zvlášť ty Italky jskou jedna hezčí než druhá. ()

ACDCKL 

všechny recenze uživatele

Taková historická telenovela, ale kouká se na to dobře. Co mi vyloženě vadilo, tak naivnost Lorenza během celé série, která naštěstí v posledním díle zmizela a to že neukázali, co se doopravdy následně stalo Pazzium, jen to známé ukázali, to je možná dobře. Takové slabé 4*. ()

carl.oesch 

všechny recenze uživatele

Tak takhle si představuji kvalitní a atraktivní historický seriál ze zajímavé doby a prostředí. Ti, kteří se rozhořčují, že je Lorenzo Nádherný až příliš kladná postava by neměli být líní a měli by si zjistit, co udělal a co po něm zůstalo. Leonardo, Michelangelo, Botticelli. A taky Machiavelli. Těm všem a mnoha dalším vytvořil tento muž background, aby navěky (alespoň co bude tahle civilizace jakž takž existovat) patřili k tomu nejlepšímu, co z lidstva vypadlo. Jistě, Lorenzo sice žádný beránek nebyl, ale poslední díl ukáže, kam až jsou schopni zajít lidé, kteří se nezřídka kdy dokážou ohánět veřejným zájmem, republikou, morálkou, vírou a poukazovat na tyranii druhých, ale ve skutečnosti jim jde jen o jejich sobecké zájmy a jsou schopni z touhy po vyhlazení nenáviděných Medicejských klidně Florencii potopit do papežského područí, jenom aby vládli...co mi to jenom připomíná. Je asi dobře, že scénář nepsali Italové a že na perfektním technickém pozadí se neodehrávají žádné sentimentálně teatrální scény, ale probíhá zde drama, takové, které nejrůznější fantasy typu hra o trůny nemůže nikdy překonat. Tohle se, jakkoliv to může někomu připadat neuvěřitelné takhle stalo. A na druhou stranu, to, co přišlo po osmém díle si snad taky zaslouží svůj díl série. ()

ABC1 

všechny recenze uživatele

Dost zdařilý historický seriál s malými odskoky k červené knihovně, ale dá se to snést...Výborná kamera a hudba, krásné ženy i muži, roztomilý Sandro, láska a obdiv, ale i nenávist, úskoky a zrady. Atmosféra v kostele před očekáváním toho nejhoršího byla nejlepší z celé série... ()

Mirischka 

všechny recenze uživatele

Po třech dílech zatím baví víc než 1. série. Richard Madden samozřejmě chybí, ale Daniel Sharman a Bradley James jsou víc než uspokojivá náhrada...jak pro oči, tak i po herecké stránce. Od Teen wolfa/Originals a Merlina ušli dlouhou cestu a já jim věřím každou větu. A Sean Bean je úžasný záporák. Navíc seriál hodně šikovně využívá krás Itálie a příběh je napínavý a má spád. Tleskám. ()

Anaytik 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu oceňuji krásné záběry historické Florencie a nádherného Toskánska. Na druhou stranu se mně ale nelíbí černobílé pojetí postav. Lorenzo Medicejský je zobrazen jako úplný anděl, ta role hraničí téměř až s kýčem. A nepřátelští Pazziové jsou černí ďáblové v lidské podobě. Skvělý herec Sean Bean, jakožto ten největší záporák, má jen pár minut na to, aby ukázal svou aspoň trochu lidskou stránku, když pláče nad medailonkem své ženy a vzpomíná na předčasně zemřelé děti. Ano, nelze odpustit Pazziům snahu zákeřně vyvraždit celý konkurenční rod, nutno ale zdůraznit, že středověk byl nesmírně krutý a dosti často se jednalo o to, kdo zavraždí dříve. ()

Reklama

Reklama