Reklama

Reklama

Medicejové - Ve jménu rodu (2019) (série)


Osud města (S03E08)

(epizoda)
  • Itálie Il destino della città

Obsahy(1)

Lorenzo přišel o to nejcennější, co v životě měl – Clarice, jeho životní opora, zemřela a nyní slabý a vetchý stojí téměř bez spojenců proti Savonarolovi, co proti němu poštval celé město. Ten o bankéři veřejně prohlašuje, že umírá a zoufalý Lorenzo nevidí jinou možnost než kázajícího mnicha zabít a opustit i od posledních zbytků svých dřívějších ideálů. Budoucí hlavě rodu Pierovi se jednání otce zcela příčí a mezi oběma nastává rozkol, který ale rod oslabí ještě více než Savonarola. V této těžké době se rozhodne o osudu Florencie i Medicejů… (Česká televize)

(více)

Recenze (2)

Arkanoid 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kvalitný záver výborného seriálu (alebo minimálne série), ktorý vyniká záverečným dialógom rozumu a fanatizmu na smrteľnej posteli, ktorý by snáď lepšie (určite nie v tak jasnom a stručnom rozsahu) nenapísal ani Dostojevskij. ()

Majrek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Brilantní herecký výkon zejména Savonarolly, alias Francesca Montanariho (ve všech dílech), byť ve skutečnosti byl pro něj trest ohněm spravedlivým a blahodárným činem. O má milá Florencie, jak po Tobě po třinácti letech odloučení toužím!!! Byť byl seriál místy vybájený (například co se týče smrti Riaria, atd.) s fiktivními charaktery, přesto představoval obraz renesanční Itálie ve své ryzí podobě... ()

Reklama

Galerie (3)

Reklama

Reklama