Reklama

Reklama

Medicejové

(seriál)
Trailer
Itálie / Velká Británie, (2016–2019), 22 h 13 min (Minutáž: 48–60 min)

Hrají:

Dustin Hoffman, Guido Caprino, Richard Madden, Stuart Martin, Annabel Scholey, Ken Bones, Alessandro Sperduti, Daniel Caltagirone, Lex Shrapnel (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(24)

Obsahy(1)

Politické rodinné drama odehrávající se ve Florencii začátkem 15. století. Cosimo de Medici je u kormidla rodinné bankéřské dynastie, když jeho otec Giovanni náhle umírá... (Filmbox)

Videa (1)

Trailer

Recenze (34)

Helo 

všechny recenze uživatele

A já tomu těch 5 klidně napálím. Má to úžasný exteriéry podpořený parádní hudbou (ač tam prakticky pořád dokola vyčnívá skoro jen jedno téma, který je ale nadmíru božský) a jako taková historická a realistická Hra o trůny (a to nejen kvůli Richardu Maddenovi) to funguje hodně dobře, včetně divácký nenávisti k některým postavám. Nejistota a paranoia prostupující některý díly je taky dobře zvládnutá, takže člověk drahnou dobu dost dobře neví, kdo teda koho vlastně zabil a komu se dá a nedá věřit. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Standardní (pseudo)historická podívaná. 1) O historické věrnosti bych si dovolil, jak pravil Čapek, s úspěchem pochybovat. Nicméně ahistoričnost do očí nebije, děj je spletitý a docela zajímavý a hlavní představitelé (na rozdíl od skutečnosti) jsou pěkní chlapi. Takže, co víc mohu chtít?_____ 2) Pár zajímavých kluků: 30letý Richard Madden (Cosimo Medici), 29letý Alessandro Sperduti (Piero), 37letý Lex Shrapnel (Rinaldo Albizzi)._____ 3) Psáno po první řadě._____ 4) 24.1.2020 - Druhá řada na věci i kvalitě nic nezměnila._____ Další pěkní kluci: 32letý Daniel Sharman (Lorenzo), 26letý Sebastian de Souza (Sandro Botticelli), 35letý Bradley James (prudký Lorencův bratr Giuliano), 35letý Matteo Martari (Francesco de Paci), Charlie Vickers (zamilovaný Guglielmo Pazzi), 22letý Callum Blake (kněz Carlo de Medici v Římě) či Jacob Fortune-Lloyd (lobbista u papeže za rod Pazzi Francesco Salviati)._____ 5) 5.10.2020 - I třetí řada drží úroveň někde mezi 3 - 4 *. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Keď si to porovnám s inými podobnými historickými projektmi z poslednej doby, tak tento seriál je jasný víťaz. Tomu poviem šachová partia. Človek si tak niekedy povie, že ako je alebo bolo dobre takým boháčom, no obyčajne za ich bohatstvom je aj veľa práce a hlavne veľa intríg, ktoré treba od závistlivcov prekonať. A to boli presne Mediciovci - zaujímavé, atmosferické, dobovo reálne, historicky verné (nie ako napr. Da Vinciho démoni), poučné, napínavé a s výbornou muzikou, ktorá celkový obraz krásne dopĺňala. Druhá séria, ktorá sa venovala Lorenzovi bola absolútna bomba. Sledovať, ako na každý problém existovalo nejaké riešenie, pritom nikdy nemusel prekročiť tú pomyselnú hranicu svojho svedomia... nádhera. A záver bol asi najrealistickejšie spracovaný, čo som na túto tému videl. Žiadne čačky-hračky, iba realita, no zaujímavá ako fras. Jasný plný zásah. ()

pipapa odpad!

všechny recenze uživatele

Pokud máte rádi seriály, kde se nic neděje, pouze se leze sem a tam, mele se hubou a do toho se přidá pár rychlovek stupidního kvalitně cenzurovaného sexu, pak je tento seriál šitý na míru právě pro vás. Úmorný, unylý a nehezký herecký ansámbl v čele s odpudivým R.Maddenem pod taktovkou jakéhosi rádobyrežizéra. Výprava nic moc, spoléhající spíše na občasné digitální či reálné záběry italských měst nebo přírody...Díky, nikdy více! Opravdu utrpení sledovat tu komerční nemohoucnost. ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Nabízí se srovnání s jinými historickými seriály za posledních deset let, ve kterých tento jednoznačně patří mezi elitu. Ne, že bych neměla k výkladu historických fakt výhrady, ale v rámci umělecké licence, to nechť vezme čert. Skvěle udělané, výpravné, místy i napínavé, dialogy většinou dávaly smysl, střih dobrý, hudba nerušila. za mne 75% ()

Galerie (188)

Zajímavosti (31)

  • Ve třetí sérii z roku 2019 se pracovně znovu sešli herec Toby Regbo (Tomasso Peruzzi) a herečka Rose Williams (Caterina Sforza Riario). Předtím se herecky podíleli na historickém seriálu Království (od r. 2013), kde hráli sourozence Františka a Claude z Valois, tedy děti francouzské královny Kateřiny Medicejské. (Lynette)
  • Herečka Synnove Carlsen (Clarice) prozradila, že největší legrace během natáčení seriálu byla s hercem Bradleym Jamesem (Giuliano de' Medici). Také o něm řekla, že je známý tím, že se jen velmi nerad v soukromí nechává fotit a natáčet. Byla prý na natáčení výjimka v tom, že o dlouhých přestávkách mezi scénami či po natáčecím dnu o volnu jí bylo několikrát jím dovoleno, že si s ním může udělat selfie nebo si s ním natočit krátké video, což u něj prý nebývá obvyklé. Také poznamenala, že je pojí dodnes přátelství a když mají oba zrovna volno, jezdí ho občas navštěvovat do jeho londýnského domu. (Lynette)
  • Britský herec Bradley James (Giuliano de' Medici) si postěžoval, že natáčení bylo poněkud příliš zdlouhavé a únavné. (Lynette)

Reklama

Reklama